מה המקור לתפילה לשלום המדינה ?!אלעזר
התפילה לשלום המלכות:
"הנותן תשועה למלכים, וממשלה לנסיכים,
מלכותו מלכות כל עולמים, הפוצה את דוד עבדו מחרב רעה,
הנותן בים דרך ובמים עזים נתיבה
הוא יברך וישמור וינצור ויעזור וירומם ויגדל וינשא למעלה
את...."

תמיד ששאלו מה המקור לתפילה לשלום המדינה אמרו הממלכתים שהיהודים בגלות אמרו תמיד תפילה לשלום המלכות, ולא יכול להיות שמדינת ישראל יותר גרועה מרוסיה של הצאר ניקולאי שהרג הרבה יהודים ובכל זאת התפללו עליו, ולכן חייבים לקפוץ לדום בתפילה לשלום המדינה.

אבל כנראה שהם לא שמו לב לכמה דברים...
"הנותן תשועה למלכים הפוצה את דוד עבדו מחרב רעה" (חלק זה של הפסוק משובץ בתפילה, ולהמשך..) "פצני והצילני מיד בני נכר אשר פיהם דבר שווא וימינם ימין שקר"( תהלים קמ"ד)

השורה השלישית לא ממש קשורה למלכות, נכון? כבראה ההמשך של הפסוק קשור יותר...
"הנותן בים דרך ובמים עזים נתיבה ...יחדיו ישכבו בל יקומו דעכו כפשתה כבו" (ישעיהו מ"ד)

זה לא ממש המקור ל"שלח אורך ואמיתך", נכון??
אגב ספרדים לא נהגו להגיד תפילה לשלום המדינההאריאלניקהנאמן
אפילו הפוסקים הספרדים הכי ציוינים לא אמרו את התפילה הזו וידוע שב'הר חומה' רק המארוקאים אומרים ולא החלבים
ובכל זאת:שומרוני

אפילו הספקדים החרדים בבית וגן אומרים תפילה לשלום המדינה.

חוצמזה, - אלעזר, אני לא יודע עם מי יצא לך להתווכח, אבל המקור לפתילה לשלום המדינה הוא מהרב גורן זצ"ל, ללא שום קשר לצאר ניקולאי או ליוליוס קיסר.

לא ראיתי ... אני יודע שהרב אליהו לא אומרהאריאלניקהנאמן
את התפילה הזו (שמעתי מתלמידו הר"מ שלי)
אם כבר אז מש"י עגנון...אלעזר
אבל המקור הקדום הוא מה שהבאתי.
מדינת ישמעאלהאריאלניקהנאמן
זו הממשלה שלנו!!! רשעים אשר רוצים רק לעקור אותנו מדתנו!!!!!@ שונאי ישראל ימח שממ
דניאל!123

אתה מוזמן לעלות דיון רציני על נושאים שכואבים לך, אך סתם הכפשות וקללות אינם ראויים למקום זה.

קבל זאת כאיום;)

בצ"ל אריאל!

לא! זה מהרב גורן. קבל זאת כעובדה מוגמרתשומרוני
ומאיפה הרב גורן לקח את המקורותהאריאלניקהנאמן

מה הוא הקריץ אותם? (הוא לא היה אריאלניק לפיכך הוא לא ידע מה זה להקריץ)

אגב כל תפילת 18 שלנו כזאת הרוב לקוח מן הנביאים ואנשי הכנסת הגדולה עשו שינויים בפס' לפי הצורך

יצא לא מזמן חוברת שמסבירה את כל המקורותשמעון
וכן מי חיבר וכו'. ש"י עגנון השתתף באמת, לא חיבר לבד. במקום לבלבל את המוח לכולם פה באינטרנט כדאי שתתנתק ותלך לחפש חומר... צאו מהעולם הדיגיטלי שלכם, את התשובות הרציניות לא תקבלו בפורום של תיכוניסטים, בלי לפגוע.
א) אני לא קורא חוברות של ממלכתיםהאריאלניקהנאמן
ב) לי לא אכפת העיקר לא להגיד את התפילה ה...... הזו  מצידי תחטאו <ב>
זאת שאלה היסטורית ולא תורניתאלעזר
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך כ"ה תשרי תשס"ז 19:33
ולכן זה לא קשור לחפש בספרים..
יותר הגיוני שאני אמצא לזה תשובה בוויקיפדיה..
הרב גורן לא קשור לעניין בכללאלעזר
התפילה חוברה בזמן הקמת המדינה. הרבנים הרצוג ועוזיאל חיברו אותה וש"י עגנון שיפץ אוצה.
הרב גורן בתקופה הזאת הקים את הרבנות הראשית לצה"ל.
אולי אתה מתבלבל עם התפילה לשלום חיילי צה"ל, זה יותר קשור לרב גורן.

במטותא, אלעזר,אנונימי (פותח)

זו לא נראית לי כ"כ הנקודה החשובה בכל 'סוגיית' התפילה לשלום המדינה, זו נקודה שולית מאוד, הנקודה ההסטורית - כמה יכולה להיות כבר עתיקה התפילה הזו...

הנקודה החשובה היא התוכן. גם אם היה מחבר אותה אחד מגדולי דורנו היא היתה חשובה והייתי קופץ לדום עוד לפני תחילתה. כי מבחינתי היא חשובה מאוד ומסמלת את התקופה ועוד ועוד ולא נכנס כאן.

ואם בשינוי התפילה התכוונת לעסוק, בכל זאת, חושבני שגם כאן, לא מאוד קריטי מי חיבר אותה. זו תפילה שנכנסה ברבות מקהילות ישראל, ותפילות, גם כאלה שחוברו לא ע"י אנשי כנסת הגדולה, לא משנים. אולי מחר אכתוב כאן שינוי ל"אב הרחמים". נראה.

וחוץ מזה, וזה העיקר, פשוט אין צורך לשנות.

זו תפילה נפלאה.

באמת.

עצובשמעון

שחבר'ה שמגדירים עמצם "פנטים" חוסמים את השכל...פתח חוברת, קרא מאמר, ממה אתה מפחד, מר אלעזר? קראתי בעיון חוברות של הרב אליעזר מלמד בעניין ההתנגדות בגוש ושל הרב משה צוריאל בעניין הערב רב, למרות שבהחלט אינם נחשבים לרבותי, ואחרי הקריאה אני יכול לומר בלב שלם שאיני מסכים עימם. אך איך אפשר להתנגד לדעה בלי להכיר אותה, לדעת אותה, ללמוד אותה? הדעות שלכם נשמעות בדרך כלל כל כך ילדותיות, פשוט כי אין לכם מושג אל מה אתם מדברים. לכן זה יוצר לפעמים תחושה (א שכל הפנטים הם אנשים שפשוט אין להם מספיק שכל ללמוד. אני מקווה שתוחיכו לי שאני טועה... 

אין לי בבית את הספר, לכן איני מצטט, אך ישנה פסקה נפלאה בעין איה ברכות ב', בסוף הספר (סג בעניין "הס ואח"כ כתת". תלמד את השיטה השנייה, תעיין, אל תפסול על הסף- ורק אח"כ כתת, התנגד והלחם בדעה הקלוקלת. כדאי לפתוח ספר, אלא אם הרב קוק נחשב "ממלכתי" יותר מידאי..

עוד מאמר נפלא של הרב קוק זצ"ל מופיע במאמרי הראי"ה תחת השם "גרגירים הגיוניים". בפרץ של הגיון צרוף מסביר לנו הרב איך באמת יש לברר את הדעות- ומדוע באמת קיימת רשעה ועזות פנים- שתפקידה לברר את הסיגים והקמשונים מהדעות האמיתיות. לרשעה הזאת יש בסופו של דבר תפקיד חיובי, גרעין של טוב- שאם האנשים המחזיקים בדעות האמיתיות לא יזדרזו לאמץ לעצמם- כי הם פוסלים את הרע באופן מיידי, מתעלמים מזה שה' שולח להם הזתמנות לתקן את עצמם, להשתלם מדברים חצוניים להם, מפני שהם גאוותנים ובטוחים שטוב ואמת נמצאים רק אצלם- יגרם רק התעצמות של הרע, עד שלא ניתן יהיה להתעלם יותר. וכדאי מאוד ללמוד משם על דרכו של דוד המלך, שגילה את המסכת בשלמותה, בניגוד לשאול המלך שלא ידע להכיל גם את הדעות השליליות אלא רק ידע להלחם בהם. ועליו נאמר "בכל אשר יפנה ירשיע"...שוב, מקוצר היריעה והדעת, מומלץ שתעיינו שם בעצמכם...

חסדי ה' לא נותנים לנו להשאר עוורים לאמת האלוקית. אנו נחטוף על הראש עוד ועוד עד שכולנו, ממלכתים ופנטים כאחד, נבין שה' דובר טוב על ישראל,  כל עם ישראל, וכלל זה גם פושעי ישראל שלא מזמן התרנו את התפילה עמהם בכל נידרי. אל תשכחו את יום כיפור כל כך מהר- המסר הגדול של היום הזה, שיא העבודה של היום הזה הוא הקטרת הקטורת בקודש הקודשים. קטורת שיש בה לבונה, אך יש בה גם חלבנה. "ואם חיסר אחת מכל סמניה חייב מיתה"...גם אתם יום אחד תכירו בחשיבותה של מדינת ישראל. נקווה רק שלא נצטרך לסבול יותר מדאי יסורים עד שאותו יום יבוא.

ארוךךךךךךהאריאלניקהנאמן
שמעון תכתוב קצר!!!!
יופי של תגובה מלאת תוכן...תשקיע קצת בהשכלה שלך!קרא (ל"תשמעון
אין לי כוח שעתיים מול המחשב מכווצות את המוחהאריאלניקהנאמן
בגלל זה אני לא קורא את מה שאתה כותב בט"ש- יותר מדאי ארוך- (ושזה לא ארוך אז זה טראגי(ע"ע משפחת הבונים ע"ה))
תשקיע!123

על ההודעות של שמעון שווה להשקיע קריאה. וככל שזה יותר ארוך, אתה יותר תחכים ותהנה!

בצ"ל אריאל!

די, אליעד, אתה מביך אותי...שמעון
בכל אופן, נשמח לראות פה גם תגובה שלך על העניין!
מהרב גורן???רצו"שאחרונה
חביבי, חוברה הרבה לפני תקופת הרב גורן כרב ראשי, על ידי ש"י עגנון לפי הזמנה של הרבנים דאז (אולי הרב הרצוג, אני זוכר גם שהשם של הרב שאר ישוב הכהן שורבב לסיפור אבל לא יודע איך כי הוא היה צעיר מאד אז)
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך