כח האינטרנט והאוצר שמתחת לגשר- סיפור אמיתי.שמעון
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך כ"ו תשרי תשס"ז 18:29
הבוקר התקשר אלי חבר אילתי. החבר הזה אינו סתם חבר, הוא חבר מיוחד מכמה בחינות- הוא אדם שמח מאוד, הוא חוזר בתשובה והוא גם נכה.

"שמעוווון, בוקר טווווב! מה קורה? אתה יכול לעשות לי טובה? אני צריך שתמצא לי ספר כוזרי עם תרגום לספרדית."

"מה? למה אתה צריך כוזרי בספרדית?"

"ידידה שלי בתהליכי גיור ואני רוצה לתת לה מתנה. זה מצווה גדולה! תעזור לי?"

"תשמע, מצווה מצווה, אבל איפה אני מוצא ספר כזה?"

שקעתי לרגע בהרהורים. מן הסתם לא יצא כזה ספר בשנים האחרונות- אני יודע מעט על המצב של היהדות כיום בארצות הדוברות ספרדית ופורטוגזית (ר"מ לשעבר שלי היה עד לא מזמן הרב הראשי של פורטוגל) ולא נראה שהם במצב להשקיע בדברים כאלה... אם ישנו ספר זה, הוא בטח עתיק וקשה להשגה. ומן הסתם גם מאד מאד יקר...  אבל מה לא עושים בשביל חבר כזה?

"אני לא יודע איפה ניתן למצוא ספר כזה אבל אני אחפש, בסדר?"

"איזה יופיייי! תודה רבהברבהברבה! תתקשר אלי אם תמצא!"

טוב, מה עושים עכשיו? חשבתי על שלוש אפשרויות. הראשונה- להתקשר לרב בעז פש, לשעבר הרב הראשי של ליסבון ופורטוגל (לא כאן המקום לספר, אבל הוא אחד האנשים היותר הדהימים שיש. יש לי בחדר בקבוק יין שיוצר בפורטוגל בהכשר הרב פש. הרב קרא ליין "בן ראש", שזהו שמו העיברי של קפטן בארוס בסטוס, מראשוני האנוסים שחזרו ליהדות ונרדף על כך גם ע"י ממשלת פורטוגל וגם ע"י הקהילה היהודית שם. סיפור עצוב. הרב פש הדפיס את הסיפור שלו על התווית האחורית של בקבוק היין. מרתק!) שאולי יוכל לעזור לי. השניה- לחפש בחניות ספרים ישנים בירושלים (חוויה מומלצץ מאוד לכל אוהבי הספרים), דבר שאני תמיד נהנה לעשות, אבל יש לזה חסרון אחד בולט- מציאת ספר ספציפי בחנויות האלה משולה למציאת מחט בערמת שחת. תוך כדי חיטוט אולי תמצא הרבה אוצרות אך לא את מה שאתה מחפש...ואפשרות שלישית- לחפש באינטרנט. שם אפשר פשוט למצוא הכל.

אבל דבר ראשון נלך לאכול ארוחת בוקר. האמת, משום מה לקח לי די הרבה זמן לאכול, ולקראת סוף הארוחה הטלפון צילצל.

"שממממעון! מצאאאתי! מצאתי את הספר!"

"מה? הצלחת למצוא כוזרי בספרדית? אני לא מאמין!"

"לא, באמת מצאתי! חיפשתי באינטרנט "כוזרי בספרדית", ומצאתי. ואתה יודע מה? זה נמצא ממש ליד הבית שלך!"

"מה? על מה אתה מדבר?"

"בחנות שמריה ספרים בבית אל! יש לו עותק של ספר כוזרי עם תרגום לספרדית, בדיוק מה שאני מחפש!"

"זה ממש נפלא! לא יאמן!"

"נכון. אתה יכול לעזור לי? הוא פתוח הבוקר עד שתים עשרה, והוא מחכה לך! תלך תאסוף ממנו את הספר ותביא לי אותו שבוע הבא כשתחזור לאילת."

"בשמחה. אבל כמה הספר עולה?"

"שלוש מאות שקל. אבל אל תתאג, אני אחזיר לך..."

אז הלכתי לחנות. צדקתי- הספר היה די ישן, הודפס בבואנוס איירס בשנת תש"ג. ספר גדול ויפה, בפנים יש הרבה עיטורים- בעמודי הפתיחה לספר, ובין המאמרים (בספר הכוזרי ישנם חמישה מאמרים, כשהראשון הוא היותר מוכר ונלמד).המוכר, יעקב שמריה, אמר לי שזה ספר מאוד נדיר, ולכן הוא העלה אותו למכירה באינטרנט...הספר הודפס בתקופה שהיהדות די פרחה בדרום אמריקה- בהקדמה לספר מספרים המוציאים לאור ("בהוצאת ועד היובל של רש"י ור' יהודה הלוי שעל יד הפדרציה הציונית הארגנטינה", כך כתוך בעמוד הראשון של הספר)שלא מזמן הוציאו לאור את ספרי רש"י בשלוש שפות "עברית, אידית, וספרדית" וכעת החליטו להוציא גם את ספר הכוזרי "ששמש מאות בשנים למפתח חשוב לאוצרותינו הרוחניים ולסנגוריה כנגד כל המשטינים והמקטרגים שעמדו עלינו מבית ומחוץ שלמרות חשיבותו הרבה גם בהווה אזל משוק הספרים על כל  הוצאותיו שעד היום והנהו כמעט יקר מציאות, ביחוד ביבשת אמריקה הדרומית".

ולסיום, תגלית מפתיעה- ידוע שהרב צבי ישראל טאו ממליץ להשתמש בכוזרי בתרגום אבן תיבון במהדורה של ד"ר צפרוני, שלדעת הרב היא הכי מדוייקת שיש. לד"ר צפרוני זה יש גם פרוש לכוזרי, שאותו פוסל הרב, מסיבות מובנות. ומה גיליתי? שכוזרי זה עם התרגום לספרדית- יש בו פרוש של אחד בשם ד"ר א. ציפרינוביץ. קפצתי מהתרגשות- זה בטח אותו אחד! כשהגעתי הבייתה והתיישבתי לעיין בהקדמה לספר גיליתי את ההערה הזו:"ד"ר ציפרינוביץ ז"ל שינה, כידוע, אח"כ את שם משפחתו לצפרוני, אבל אנחנו השארנוהו בספרנו זה כמו שחתם בעת הוציאו את 'הכוזרי' בהוצאת 'תושיה'". הוצאת תושיה הייתה הוצאת ספרים בוורשא... 

וואו!שומרוני

יפה לך שמעון!

אגב, אני חושב שיש גם מהדורה קצת יותר חדשה לספר.

יש עכשיו מגמת גיור רצינית של פרואנים, מה שגורם למילון ספרדי-עברי להיות כל הזמן מול העיניים שלי, ומה שגורם להרבה ספרים להתרגם (מלשון להיות מתורגמים) לספרדית.

אם אתה יכול לברר לגבי זה אני אשמח לשמועשמעון
וגם לגבי ספרי קודש אחרים מתורגמים לספרדית...סתם מעניין. ולמה פרואנים מתגיירים?
עוד סיפור הזוי...שומרוני

חלקם ספרדים פרואניםפ, אבל רבים מהם אנדיאנים ממש.

היתה להם קהילה גדולה, עם כומר. הכומר התלהב מהיהדות, והחליט שמהיום - כל הקהילה מתנהגת לפי חוקי היהדות. כעבור עשר שנים בערך, התחילו לגייר אותם.
רבים עלו לארץ ונקלטו ביישובי השומרון.

יש גם הרבה בקרית ארבע . קוראים להם "בני מנשה"יונה
הם מאמינים שהם צאצאים של שבט מנשה -אחד מעשרת השבטים האבודים מאחורי הסמבטיון.
שני דברים שונים.שומרוני

בני מנשה היו בעבר יהודים, והיום עוברים לפעמים גיור מספק.

הפרואנים האלה היו גויים לחלוטין, עד שאיזה כומר השתגע והחליט לגייר אותם.

דייייייייייייייי שטויותהאריאלניקהנאמן

אני חייב להעמיד דברים על דיוקם

אסור !!! אבל אסור !!! לעשות גיור לחומרא לעשרת השבטים(כגון בני מנשה בהודו, וביתא ישראל באתיופיא) אסור לעשות להם גיור לחומרא כי הם יהודים לכל דבר!!!!!!!!(להסבר יותר מפורט במסר אישי)

אני מעוניין בהסבר! ;צחקן
מדוע?ענת=)

אינך מוכן לפרט כאן?!

אם אתה כ"כ נחוש בדעתך(כפי הנראה על מילותך) למה שלא תעלה בפיני כול העם והעדה את התענתך זו?!

ענת. שמחכה גם כן להסבר...

בתומ"ר.

אין בעיההאריאלניקהנאמן

קודם כל נתחיל בקצת היסטוריא לפני 3000 שנה גלה חצי משבט דן מא"י לאתיופיה דרך מצרים (בעקבות התפלגות הממלכה היהודית לירבעם ולרחבעם) ושם הם נשארו במשך 1500 שנה חצי מחוברים לעמ"י שבארץ ישראל (ידועה ההלכה בגמרא על 'אתרוג הכושי' אתרוג שבא מארץ כוש שכשר ויש לשאול שאלה למה לגדל אתרוגים בארץ חמה כמו אתיופיה (הפירוש המילולי של המילה אתיופיא 'ארץ צרובי השמש') אם לא לצורך מצווה..)  ועד לפני 900 שנה בתור הזהב של ספרד ר' בנימין מטודלה בן יונה כתב בספרו 'מסעות בנימין' על יהודי אתיופיה 'ומקיימים את מצוות התורה ומקצת מצוות דרבנן ומכירים חלק מתנאים ואמוראים' מכאן שהיה ליהודי אתיופיה קשר די הדוק עם הקהילה היהודית בתימן וכנראה גם עם גאוני בבל (חשוב להזכיר מכייוון שיהודי אתיופיה גלו מא"י לפני שהיה מותר לכתוב את התורה שבע"פ אז המצוות דרבנן שהועברו בע"פ רובם נשכחו עד תקופת ר' בנימין מטודלה ואלו שכן נשמרו כנראה נשכחו עם השטלתות החבשים הנוצרים על אתיופיה כאשר הם הכריחו את היהודים להתנצר-- אגב גם את מצוות התורה אי אפשר לקים ללא הכללים של חכמים ומכיוון שאת הכללים לא רשמו כך גם לצערינו נשכחו הרבה ממצוות התורה)  לפני 100 שנה עלה לארץ אחד מחשובי הקהילה האתיופית כאשר הוא ראה שאי אפשר לגור יותר באתיופיא לאור הצקות הנוצרים והמוסלמים שמו היה :'אבא יונה בוא גלה' (שם עברי למדאי) והוא אשר העלה את עניין תודעת יהודי אתיופיה למרכז הציוני בארץ והמזרחי שזה נגע ללבם מאוד ישר שלחו שליחים לאתיופיא (יש תמונה בשנת 1939 של שליחים דתיים מלמדים נערים יהודים אתיופים עברית באדיס אבבה ובעקבות מלחמת העולם השניה השליחים הצרכו לחזור לא"י וכאשר מוסוליני כבש חלק מאתיופיא ישר הגיעו לשם ה'שליחים' של הנאצים ימ"ש ושמו טלאי צהוב על כל יהודי ויהודי) אגב אחד הנערים שמופיע בתמונה הוא היום הרב קייס הראשי ללוד 

יהודי אתיופיא בספרות ההלכתית- מורינו ורבינו פאר הדור והדרו מרן מלכא שר התורה רבינו עובדיה יוסף שליט"א פסק שאין לעשות ליהודים העולים מאתיופיא גיור לחומרא ובפסק זה מסתמך מרן על הרידב"ז ועל המהריק"ש ועל רבינו הראשל"צ רבי מאיר פניז'ל זצ"ל שכתבו שאסור לעשות ליהודי אתיופיא גיור לחומרא מהסיבה הפשוטה שיהודי אתיופיא הם יהודים לכול דבר ואינם צריכים גיור לחומרא ואם כן יעשו להם גיור לחומרא אז יצא מזה רק דברים לא טובים (רק לסבר את האוזן לעשות גיור לחומרא ליהודי בלי שום סיבה זה כמו להגיד לרבי מלובביץ' (זצוק"ל) ש"יש המפקפקים ביהדותו ויש לעשות לו גיור לחומרא" הישמע כדבר הזה?? אם ל"ע היה קורה דבר כזה איך כל עמ"י היה מזדעק! אך כנראה כשזה נוגע ליהודים כשהם קצת שונים מה'סטנדרט' הכאב שלהם קצת רחוק ממנו

סיכום ליהודי אתיופיה אסור לעשות גיור לחומרא כי הם יהודים כשרים גם בלי זה

ולהסבר מה גרם הדבר שלצערינו לבסוף כן עשו להם גיור לחומרא-- במסראישי

תודה!ענת=)

אכן הייה נורא חשוב לי לשמוע על הענין בשל בעודתי עם בני העדה האתיופית.

ובכלליות מתוך רצון נורא עמוק להבין משום מה אנשים עושים מהם כ"כ אומללים.

בתודה וברכת שבת שלום לכלל ישארל!!!

בנוגע לבני מנשההאריאלניקהנאמן

לבני מנשה בהודו יש 4 קבוצות עיקריות יש את :הקראצ'ים, הבומביים, הקוצ'ינים, והקרנקים

למרות שכולם יהודים הודים במשך כל שנות הגלות לא היה כמעט קשר בינהם וזאת לאור הסיבות הבאות: (קצת הסטוריא)

לפני 2700 שנה 'עלה סנחריב מלך אשור על שומרון ויצר עליה' לאחר מצור של כמה שנים הגלה סנחריב את רוב עמ"י לאיזור אשור-אפגניסטאן-הודו זכות ראשונים בהודו שמורות לקבוצת הקרנקים (מהעיר קרנק) ולקוצ'ינים (מהעיר קוצ'ין) (אגב יש לי חניך קוצ'יני)  בידם יש מגילות יוחסין עתיקות יומין שכתובות בעברית עתיקה ובלשון ארמית (שפת 10 השבטים) דבר שמוכיח שהם יהודים לכל דבר (ויש כאן קל וחומר אם יהודי אתיופיא הם יהודים לכל דבר אף ללא מגילות יוחסין ק"ו שיש לנו עדות נאמנה בידיים)

במשך התקופות קרו כמה שינויים דראסטיים באיזור (לאור נפילת ממלכת בבל ע"י פרס) ברחו קבוצות אתניות מסוימות להודו והרסו את כל מה שנקרה בדרכם ז"א רוב כל קהילות אפגאניסטאן, פרס, ודרום בבל אך בקהילות עשרת השבטים בהודו הם לא נגעו לפיכך הגיעו הרבה מהקהילות ההרוסות שאותן קבוצות אתניות הרסו להודו, ושוקמו ע"י עשרת השבטים, וזה אומר כבר שקהילות יהודי הודו לא מורכבות רק מיהודים הודים אלא גם מבבלים ומאפגאניסטאנים,,,(כמובן יהודים)  לפני כ1000 שנה השתלט שליט תימני(שונא ישראל) על אתיופיא והגלה חלק מיהודי תימן ואתיופיא להודו, לקהילות הקיימות שם, אותם גולים הקימו לעצמם קהילות בבומביי ולפיכך לא היה קשר של ממש (אפילו לא של נישואין) בין הקהילות היהודיות(מכאן גם ברור שאם עם יהודים כשרים הם לא התחתנו ק"ו שהם לא התקרבו לגוים ולפיכך אין סכנת נישואי תערובת--אגב עד עצם היום הזה הם לא כ"כ קרובים, גם בארץ)

הקראנצ'יים- הם הובאו לשם ע"י אסתר המלכה בתקופת מרדכי ואסתר (יש בידם עד היום הזה את 'פתשגן הכתב' שניתן ליהודים)

בני מנשה בספרות ההלכתית- מורנו ורבינו פאר הדור והדרו מרן מלכא שרה התורה והיראה רבינו עובדיה יוסף שליט"א בספרו 'יביע אומר' חלק ח' אבן העזר שאלה יב' עוסקת בעניין של הגיור לחומרא של עשרת השבטים וכמו שמרן כותב שאין לגייר לחומרא את יהודי אתיופיא כך גם אין לגייר לחומרא את יהודי אתיופיא מכייון שהם יהודים לכל דבר ואינם צריכים גיור לחומרא

אגבהאריאלניקהנאמןאחרונה
יש לי קרובי משפחה אתיופים כך שאני מכיר את הנושא די מקרוב
נפלא!123

'ככל שהאדם יותר קרוב לאלוה, ממילא ההשגחה עליו יותר גדולה' (רמב"ם).

בסוף אפילו לא היית צריך להתאמץ יותר מדי... מדהים!!

בצ"ל אריאל!

נפלא מדהים ;האריאלניקהנאמן
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך