הבהרהשמעון

עקב זאת שפנו אלי כמה וכמה אנשים שהבינו את דברי בצורה שלא התכוונתי אליה כלל, ברצוני להבהיר: (ואשמח אם תעבירו את זה הלאה)

שמעון הירש עדיין אריאלניק גאה.

שמעון הירש עדיין חושב שתנועת אריאל הינה תנועה העומדת בפני עצמה ויש לה אידאלים משלה.

שמעון הירש חושב שלתנועת אריאל יש דבר מאד מאד חשוב לתרום לעם ישראל, דבר שאין לאף תנועה אחרת.

שמעון הירש בלנ"ד ימשיך להשתדל לעודד גאווה תנועתית בקרב חניכי תנועת אריאל לדורותיהם, כמו שהוא עשה עד עכשיו (ויעיד יודע תעלומות, או לפחות כל מי שפגשתי אותו אי פעם בהפגנה עם חולצת תנועה ואמרתי לו/ה "שכוייך גדול").

אבל-

שמעון הירש חושב שאנחנו צריכים להפסיק להתעסק בחיצוניות.

שמעון הירש חושב שמבחינה חיצונית זה לא כזה אסון להידמות למיזרוחניקים של בנ"ע.

שמעון הירש חושב שכדאי שנפסיק לחפש איך להיות שונים מכל מי שלא דוס כמונו, אלא דווקא לשמוח שיש קשר כולשהוא.

שמעון הירש היה שמח אם מבחינה חיצונית (ולא בדעות, חלילה) היה ניתן להסיר את כל "שמות הבעלים הללו" (מאמרי הראי"ה 77, מומלץ לעיין בכל המאמר, ממש על עניין זה) והיינו ממשיכים לשמוח שאין "קיר ברזל עומד לפנינו בין מחנה למחנה" (שם). (כלומר ע"פ הרב קוק, יש עדיין שתי מחנות, אין וותרנות בדעות, אבל  השמות גורמים לזה שלא יוכלו ללמוד אחד מהשני דברים טובים לטובת עמ"י)

שמעון הירש מסתפק ב"בתוך עמי אנוכי יושבת"(ע"פ פירוש רבינו בחיי בפתיחה לפרשת כי- תשא), שמח להתכלל בכלל עמ"י ולא מחפש שינויים שיבליטו אותו.

תודה. ושוב- מומלץ בחום ללמוד את המאמר הזה של הרב קוק זצ"ל, הוא קצר ופשוט להבנה (יחסית).

ואף אני נזדרזתי.. ובאתי לחזק את ידיו.שומרוני
במה שונים האידאלים של בנ"ע מאלו של אריאל?שרי.
אשמח לפירוט.
תגובה לשריהדר200

עקרונית הבסיס הוא אותו בסיס...

עם, ארץ, תורה. אבל.... אריאל מאד מדגישים את העניין של התורה כלכתחילה ולא בדיעבד, דבר שבנ"ע קצת פחות... החזון של אריאל הוא תורת חיים בעוז, הווה אומר לחיות את התורה בכל רגע ורגע ובכל צעד ודבר שהוא בחיים שלך, שזה-דרך אגב- דרך חיים ולא רק סיסמה של תנועת נוער, לעומת בנ"ע שששם זה תורה ועבודה, ולפעמים העבודה יותר מהתורה, והדוגמא הכי בולטת זה ההפרדה.. מה שכן וזה ממש חבל שאצל אריאל הקטע של תורה יותר תופס, והעם והארץ פחות וחבל ממש...

לצערי את מזלזלת בחברי בנ"עשרי.

יתר על המידה.

בשנה האחרונה למדתי שהאנשים בבנ"ע הם ביוק אותם אנשים כמו אצלנו, באריאל. והם שואפים לאותו אידיאל של חיי תורה. הם פשוט בשלב אחר של התהליך.

אי הבנה לגמרי!הדר200אחרונה

אין כאן שמץ של זלזול... ממש ח"ו ולא היתה כוונה. זה דבר ברור, כי כל אחד התחיל ממקום אחר. ב"ה שרואים התקדמות בבנ"ע ושרק ימשיכו ויעלו, מאחלת את כל הטוב שבעולם!!

באמת שלא ניראה לי שיש צורך להאריך.שמעון

הנושא הזה נטחן בפורום רק תבקשי מהמנהלים לתת לך קישורים לשירשורים הרלוונטיים.

אך בכל זאת, דעתי בקצרה: תנועת אריאל מאמינה שהתורה היא מרכז החיים  (הלכתי לארוע של הענקת תושב כבוד לפולרד ורק עכשיו חזרתי ואני רואה שכבר פרסמו תגובה די מוצלחת אבל אמשיך מאיפה שהפסקתי בכל זאת) וממנה נובע הכל. אני יודע שאם נעשה השוואה בין חוקת בנ"ע לבין חוברת ועידת אריאל הראשונה (והיחידה, בנתיים) ההבדלים לא כל כך בולטים על הנייר. ולכן אומר את התכל'ס: אצלנו "שוס להיות דוס", כמו שאומר ידידי היקר קובי איזן. אצלנו אין תופעות כ"ציונות דתית ראלית" ו"נאמני תורה ועבודה", שתי תנועות שנלחמות ככל יוכלתם להשאיר את בנ"ע "מזרוחניקי"ת" ונלחמת בהתחזקות התורנית שמופיעה כיום בציבור, מתוך אידיאל שיש תורה, ויש עבודה (מתוקף כך הם גם מתנגדים לתנועת אריאל, כמו שהופיע במעריב באותה כתבה ידועה על התחרדות הציבור הדתי/ בנ"ע, ועל תנועת אריאל "גנבת השמות"). אצלנו ברור שחשיבות העבודה נובעת מתוך תורה...

וכדאי ששמעון הירשהאריאלניקהנאמן

יסביר את עצמו יותר טוב..... (מה אנחנו אמורים לחשוב ששמעון אומר(ציטוט)*:"אריאל לא שונים מבנ"ע" ו"אנחנו תמיד נהיה הנוער של בנ"ע)

וידוע כשאדם אומר משהו בלי לחשוב הוא בעצם אומר את מה שהוא באמת חושב בלב(חצי ב<ב>)

אגב במליאה הבאה צריך מישהו שיקליט ו\או יסריט את המליאה

די להיות קטנוני!שומרוני
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך כ"ח תשרי תשס"ז 13:14

דניאל - תזהר. כי הרגזת אותי עכשיו. בד"כ עדיף לחשוב כמה שניות לפני שכותבים תגובה.

עכשיו תקשיב:

"אריאל לא שונים מבנ"ע" ו"אנחנו תמיד נהיה הנוער של בנ"ע"

לא צריך להיות עם 800 בפסיכומטרי כדי להבין את הדברים.
רק שאתה, הוצאת את דבריו מהקשרם, ועשית כאן דמגוגיות.

שמעון דיבר על כך שבעיני החילונים היינו ונשאר בני עקיבא - והנתון הזה הוא עובדה בשטח.
מתחילת השישית, קראו לי בערך שלושים פעם בני עקיבא. ומשום מה רק פעם אחת הייתי עם חולצה תכלת - בתקופה שהדרכתי בנצרים. שאר הפעמם סתם הייתי עם טריקו, ושש (!) פעמים הייתי עם חולצה של אריאל.

אז תצטט את שמעון כמו שצריך:

"בעיני החילונים.... אריאל לא שונים מבני עקיבא... אנחנו תמיד נהיה הנוער של בני עקיבא.. בעיני העם"

בצ"ל אריאל!

אני עשיתי דמגוגיא?!האריאלניקהנאמן
ומה אכפת לי מה החילונים חושבים? האיפכא אם זה מה שהחילונים חושבים אז זה אומר שאנו צריכים להבליט את המיוחדות שלנו ב בעיני העם ואת זה לא עושים ע"י אידיאלים! את זה עושים ע"י החיצוניות!!!!
אין בעיה!שומרוני

אתה יכול לומר שלא אכפת לך מה החילונים חושבים, אבל אל תעשה דמגוגיות ותסלף את דברי שמעון.

בצ"ל אריאל!

שמעון,אנונימי (פותח)

בבקשה, בא לא נתחיל להביא ציטוטים מהרב.

זה לא יגמר.

אמנם, אני מאוד ממליץ לקרוא את המאמר של הרב, אבל בכלל לא מסכים שאפשר לקחת דברים אלו לעניין שלנו. זה לא צודק ופשוט לא נכון...

אז בוא נשאטיר כרגע את הרב מחוץ לויכוח הספציפי הזה, טוב?

סליחה?!שומרוני

הרב קוק היה משאיר את השמות! ברור! תפנו לאלעזר להבהרות...

ואליסף, אני מסכים שזה לא הוגן להכניס אמירות ספציפיות, אבל באופן כללי - למה לא?
את דעתי אני שואב על פי הדרך בה למדתי. והדרך בה למדתי היא משנת הרב זצ"ל.

בצ"ל אריאל!

מרן הרב זצ"ל.123

כמו שאליסף אומר, מעט מגוחך לבוא ולאנוס את דברי הרב, כאילו ניתן להביא מדבריו ראיה ברורה לצד מסויים.

על אותו משקל של הוכחות, כולנו יודעים שהרב רצה להקים מפלגה ("דגל ירושלים"), ולא שהוא נמנע מלנסות להקים דבר כזה בטענה שיש צורך לשמור על אחדות...

בצ"ל אריאל!

מה שאמרתי:שומרוני
לא להביא ציטוים ספציפים, אבל טענה כמו "הרב אמר שצריך להשפיע על עם ישראל, ולכן לא לשנות את השמות". זו טענה לגיטימית, גם אם אתה חושבת שהיא קלושה.
לדעתי-מיכל160

זה נכון, תמיד נראה תחת קטגוריית 'נוער בנ"ע', כי הנוער של הציונות הדתית הוא נוער בנ"ע, הנוער שנלחם על א"י נכנס מתחת לכותרת 'נוער בנ"ע'.

זה לא גנאי, זה פשוט קטע כזה רואים חצאית, כיפה סרוגה ונכנסים לנוער בנ"ע.

אפשר לעשות החלטת מליאה ללבוש אחר כי זה יבדיל אותנו מבנ"ע לחלוטין, ונהיה ממש ייחודיים...

אבל אני חייב לציין -שומרוני

שזה טיעון כל כך חסר שחר.

אני ואליסף סיכמנו תוך כדי מליאה, שכל מי שדיבר - העלה את הטיעונים הכי אומללים שאפשר או הציג אותם בצורה אומללה. אפילו ניתחנו את זה מבחינה פסיכולוגית...

ממש מסכימה...יוכי
ניראלי גם אנשים לא ממש ירדו לעומק... הכל נשאר  ברמה השטחית... אם יהיה לנו נחמד או לא...
נכון,מיכל160

כי הטיעונים העיקריים נאמרו בדפים, לא היה שום צורך להגיד אותם שוב.

אפ'חד לא השתכנע מהדיבורים שנאמרו בסוף...

אל תהיי בטוחה....שומרוני

תמיד אומרים את זה, ושנה שעברה השתכנעתי מהנאום של עינת שהיה לעניין - ונמנעתי.

השנה באתי עם דעה מוצקה יותר, אבל ביקשתי מעינת שתתן נאום רציני - והיא לא אכזבה.

אפרופו שכנועים - שמעון יתלה אותי - אבל התחלתי להבין קצת את ההגיון בשינוי שמות.

קצת.

עוזיה !!!!!! אתה מפוצל"ש לגמרי!!!(זו מחמאה)האריאלניקהנאמן

מצד אחד אתה גר בשומרון ומצד שני אתה בא לישיבת גרעין חב"ב מרכז

מצד אחד אתה פנאט שמגדיר את עצמו 'פעיל' בתנועת אריאל ומצד שני אתה לומד בישיבה של....

מצד אחד אתה ...... ומצד שני אתה מתחיל להבין את ההגיון שבשינוי השמות אכן אדם מוזר

כסיל. סתם, אתה חמוד...שומרוני

זה משעשע, אבל אולי בנ"ע משפיעים עלי לטובת השינוי...

בצ"ל אריאל! (אתה מרשה לי לומר את זה, נכון?)

זו גם ההווה אמינא שלי....האריאלניקהנאמן
ואני עדיין מרשה לך לומר בצ"ל כל עוד זה לא תרתי דסתרי
לוידעתיוכי
כמה אנשים באמת קראו את הדפים מההתחלה ועד הסוף...
קראתי חלק ניכר.123

וממש נהנתי מהשנינויות שהיו בדפים אלה.

כדאי שכל הצעה רצינית שתהיה במליאה, להכין לפני כן דפים בסגנון זה.

בצ"ל אריאל!

וואי..יוכי
הייתי בטוחה שאפחד לא יקרא אותם... אני שמחה שקראו =)
"עובר לעשייתן.."שומרוני

תרשום לעצמך תזכורת.

כי במליאה הבאה הכל ילך יותר מאורגן ויותר רציני. אני מקווה לפחות.

פרטים - אתה יודע את המקוצר שלי... הוא לא ישתנה בחצי שנה הקרובה.

דיבור לשכל.123

ברגעים האחרונים לפני שבאים להרים את הפתקים ולהחליט, לא חכם לדבר לשכל של האנשים, כי הזמן קצר מדי, אז הדבר שהכי ערמומי ומרושע שחכם לעשות, זה לדבר לרגש ולהיות דמגוג.

היחיד שהצליח להיות דמגוג אמיתי זה שמעון, כהרגלו...
מתחיל באיזה סיפור נחמד שאפשר לפרש אותו לכל כיוון שבא לכם, ואז הוא זורק כאילו כל מיני ראיות חותכות שהוא צודק

בצ"ל אריאל!

שטויות...שומרוני

גם עינת מאד ריגשה בפטריוטיות שלה.

אבל אין מה לעשות, שמעון הוא מלך בגאוותנועה.

כמות מחיאות הכפיים שנשמעו אצל שמעון - העידו מעל ומעבר מה תנועתינו היקרה חושבת.

כה לחי!

בצ"ל אריאל!

בכמות המחיאת כפיים אצל הבנות- לא מתחשביםהאריאלניקהנאמן

מהסיבה הפשוטה שהבנות הגיעו בכוונה בקבוצות כדי להפיל את ההצעה

ואם אתה הולך לפי המחיאות כפיים אז רק שתדע שאצל הבנים היו מחיאות כפיים לעינת יותר מלשמעון

לא!שומרוני

זה נכון רק אם אתה סופר אותי, שמחא כפיים לשניהם.

ובוא נפסיק את הדיון האווילי הזה... כדי שלא יאמרו שרמת הפורום יורדת..

התרגשויות.123

עינת דיברה בצורה מרגשת אחרי ההצבעה...

בצ"ל אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך