~רעיונות לציורי קיר והופעות לחודש ארגון הבעל"ט~xxxבת-יםxxx

חברי הפורום היקרים!!

במקום שרשורים מסוג "יכולים לעזור לי אולי?" "אני צריך עזרה דחוף" וכו'

הוסיפו בשרשור זה כיד הדמיון הטובה עליכם - ציורי קיר והופעות המתאימים לנושא "ברא"ש גדול".

הנושאים השבטיים הם:

שבט הרא"ה (כיתה ח') - מעגל ה'אני'

שבט נבטים (כיתה ד') - מעגל המשפחה

שבט ניצנים (כיתה ה') - מעגל החברים (בשבט, בכיתה, בשכונה)

שבט מעלות (כיתה ו') - מעגל החברה שאנו חיים בה

שבט מעפילים (כיתה ז') - מעגל הסביבה הטבעית שלנו

השבט החדש - חב"ב (כיתה ט') - מעגל העולם - האנושות

בהצלחה!!

לשבט נבטים אפשר לעשות "אבא בא סבאבא...."ד"ש
לשבט נבטים אפשר לעשותמיסטר דום

שבט זה גם סוג של משפחה וציור של אבא אמא סבא סבתא 

וגם לכתוב אפשר זה קורה במשפחות הכי טובות...ותחשבי איך רק לצייר את זה על הקיר!!

חבר'ה תתעוררו השבת פתיחת חודש ארגון!!xxxבת-יםxxx
וואלה...!!סאפיר

באמת תנו רעיונות לקירות...לשבט זרעים שעולים לנבטים..

אפשר אולי לעשות משהו "אני באה אליכם"  "זה התחיל בשני הורים"

אבל מה מציירים?!

אה...יעל...

לא אהבתי את הרעיון של "באה אליכם". אני חושבת שמעבר לזה שהוא שיר די מכוער (לדעתי...כן?!)

המסר שלו בדיוק הפוך מהנושא. מטרת הנושא היא לגרום להם להרגיש הכרת טובה ותודה למשפחה. להיות חלק, שותף בבית...

השיר הזה מבטא בחורה שהיא הנסיכה בבית, היא רק באה וכולם סביבה...

לא נראה לי שזה מה שאת רוצה להעביר לחניכות...

תעשו פוקוס...אנונימי (פותח)

לדעתי כדאי להתמקד בכל נושא בנקודה אחת.

לדוגמא- שבט מעלות-החברה שאנו חיים בה לעשות הופעה על קשישים או על הילד החריג ולא לעשות משהו כולל...

זה הרבה יותר מפורט ופשווט לחניכות וגם יותר קל למצוא לזה שירים וציורים לקירות...

ב"הצלחה לכולם!!!

הערה:האריאלניקהנאמן
''הרעיונות טובים רק לסניפים בעלי מבנה (לא ראשון)''
אוקי חברה...הדר200

אז כולם להציע רעיונות ורק לא לסניף ראשל"צ...

ככה זה טוב??

חוץ מזה שרעיונות להופעות עדין יהיה יעילות לכם, לא?

דבר חשוב..........אנונימי (פותח)
אני כחניכה שצופה ומשתתפת חושבת שאם יש מספיק בנות בשבט לעשות גם הצגה וגם ריקוד אבל אם אין לעשות הצבעה ולירואת מה מעודף(תמיד זה עבד בשבט שלי)!!
למישהו יש רעיון לשיר לנושא של שבט הרא"ה?רעות =)
"פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהוא עם..."מיכל הפג"זית
לאילו שיהיו השבט החדש:אנונימי (פותח)אחרונה
לאילו שיהיו השבט החדש אפשר לרשום על הקיר: איזה טוב ה'...
שיר לשבט שורשיםאנונימי (פותח)

אם יש למישהו רעיון לשיר לחודש ארגון לשבט שורשים(כיתות ג') אני צריכה דחוווווווווווווווף!!!!!!!!!!!!!!

איזה כיף לראות את כלפנאט 2המשודרג

האריאלניקים \\\ והאריאלניקיות הסמויים במשך השנה בפורום יוצאים מחוריהם...

ועכשיו ברצינות כנראה שסניף ראשל"צ כן יעשה ציורי קיר,, אז אני צריך רעיונות לשבט נבטים(עולים לניצנים)

הנה כמה רעיונות לשורשים...אנונימי (פותח)

אפשר לצייר על הקיר את טימון ופומבה ולרשום תסגל לך תורת חיים בעז.....

לכל מי שאומר לעצמו איזה נדוש זה אז לכל חב"ב זה מוכר אבל לחניכות הקטנות זה לא וזה ממש חמוד....

ובקשר לשיר אפשר לעשות דבר די חרוש את השיר של אריאל...

"תסגל לך תורת חיים בעז" - זכויות יוצרים...חתול

הרעיון הוא שלי, ורכזות חב"ב בנות בצעו מחטף וגנבו אותו לסווצ'ר שלהם, ואני עדיין מחכה שהן יתנצלו או משהו, וכלום! בושה וחרפה, לפחות תתרמו לי רעיון איכותי כזה!

את הרעיונות האחרים אני לא הולך לפרסם בפורום...

זה לא הרכזות חב"ב..למה להוציא שם רע?מוריונת

אנחנו הוצאו את הסווצר והתקשרנו לבקש רשות להשתמש ברעיון אז נא להרגע..

אם עוד יש בעיות בנושא א זאפשר להוציא אותם עלי ואני אנסה לעזור לפתור אותם ..

סתם חבל להאשים חפים מפשע! (8

חיים ארוכים!
שבוע טוב!
בצלב"א.

נחמד!!שירוש
=]סאפיר

כולם מחפשים עבודה קלה....

ואני חדשה פה ....תירוץ מוצלח..

אפשר...אנונימי (פותח)

אפשר לעשות את השיר של אריאל ואפשר להמציא שיר חדש ...

רעיון לקיר של ניצנים-> מעלות:yoel_s4

חשבתי לעשות את התמונה של הנפילה בשבי של רון ארד: ערבים יורים לכל עבר, מסוק שממנו משתלשל חייל (הטייס שהיה איתו) ורון מסתתר באיזה שיח...

למי שיש רעיון להצגה אני צריך דחוף!

רעיון לקיר של הרא"הרעות =)

בס"ד בחוברת של החודש ארגון, בנושא של הרא"ה (מעגל ה'אני') יש את הקטע הבא:

מספרים שכאשר בעל ה"תניא" ישב בבית הסוהר, פנה אליו מפקד בית הסוהר שהיה חובב תנ"ך, ושאלו: אמור לי רבי, כאשר אלוקים קרא לעבר האדם הראשון "אייכה" האם אומנם לא ידע היכן הוא נמצא? ענה לו על ה"תניא": התשובה לשאלתך טמונה בתשובתו של האדם הראשון לקב"ה. "ויאמר האדם, האישה אשר נת עמדי היא נתנהלי מן העץ ואכל". כלומר: נגררתי אחריה. וזה ששאלה הרב"ה את האדם "אייכה" מדוע נגררת? היכן אישותך העצמית? הרי נבראית יחידי כדי שתאמר בשבילי נברא העולם! והוסיף הרבי: לא רק את האדם הראשון שואל הקב"ה שאלה זו, אלא בכל דור, ולכל אדם, שואל הקב"ה אותה שאלה: אתה אוכל כמו כולם, ישן כמו כולם, מתלבש כמו כולם, רצונתיך ודחפיך הם כמו של כולם, היכן אישיותך העצמית? "אייכה"?!

לדעתי הקטע הזה ממש מסכם את הנושא.

למישהו יש רעיון איך לצייר את זה על הקיר??

אני בשבט הזה אז ברשותך אני אקח את הרעיונות שיתקבלושירה חדשה

בס"ד.

ואפשר לצייר את זה בתור קומיקס,

או בתור ילד/ה שעומד במרכז ומסביב מלא דברים וסימני שאלה.

אני צריכה לחשוב על זה ולעבד קצת בראש...

...רעות =)

בס"ד.

בתור קומיקס זה דוקא רעיון.

וברור שאת יכולה לקחת רעינות, אני כותבת את זה כאן כדי שגם לי יהיו רעיונות וגם לסניפים אחרים.

ואם יש לך עוד רעיונות או לעוד אנשים אז תכתבו. בקשה

בהצלחה!!

לשבט נבטים שיהיו ניצנים:אנונימי (פותח)

לריקודים:

-נלמד לחיות עם מה שיש... יותר אהבה, יותר הקשבה, יותר... (מעגל החברים.)

-איזה כיף שיש המון חברים...

- מישהו לרוץ איתו ביחד לא לחוד, משהו לרוץ איתו.. ( מהסרט של משהו לרוץ איתו..)

היה לי חבר היה לי אח... ( לא ממש מתאים בגלל הקצב...)

\ בהצלחה רבה לכולם!!!!

אנשים, קצת רעיונות לשבט מעלות ;שעולות למעפילים....עדי,
למישוהדר200
יש את השיר מישו לרוץ איתו ביחד מהסרט ויכול להעביר לי בקשה??? תודה.
אה.. השירהדר200
מישו לרוץ איתו הוא לא מדי איטי לריקוד???????? בכל זאת אשמח אם מישו יעביר.
הצגה לשבט ניצנים שיהיו מעלותאנונימי (פותח)
יש לי רעיון להצגה אבל הוא קצת ארוך (ואני מקלידה נורא לאט...) אז אם מישהו צריך שישלח הודעה ואז אני אענה... חודש ארגון מוצלח!!!!!!!!!!!!!!
זוהרה יקרה=]]]אנונימי (פותח)
אם תוכלי לשלוח תטקסטים של הההצגה לאי'ימל שלי, mmeital_ggb@walla.co.il
זה יוכל מאוד לעזור=]
תודה נשמה!!
אני צריך רעיון לשיר לריקוד אופנייםה' מלך

שיר יהודי בלבד!

אשריכם!!!

אנחנו עשינוהלל92

את "אלוקים נתן לך במתנה, דבר גדול דבר נפלא" בגיור של חיים ישראל.

למישהו יש רעיון לקיר לשבט הרא"ה? דחוף!!רעות =)
שלוש המערכות הראשונות להצגה של ניצנים למעלותyoel_s4

את השאר אני יכתוב מאוחר יותר.

בס"ד

הצגה חודש ארגון ה'תשס"ז, שבט ניצנים ¥ מעלות, הנושא: "והדרת פני זקן" .

כל פעם שכתוב משהו בנטיה, זה לא משהו שאומרים, אלא עושים!

מערכה ראשונה.

(כשהאור נדלק רואים את מוכר הפלאפל מתעסק עם סירים וכד'.)

מוכר הפלאפל: פלאפל! פלאפל חם וטעים! בואו לקנות ילדים וילדות!

(מתן, בני ויניב עולים על הבמה, מדברים בינהם).

יניב (לבני): וואי! אל תשאל איזה יום היה לי היום עם כל המבחן האלה! תגיד, בני, למדת כבר למבחן של מחר?

בני: ברור! אתה לא יודע איך הוצאתי את הנשמה בשביל המבחן של מחר... (חושב קצת, ואז שואל רגע, יניב, באיזה מקצוע בכלל המבחן מחר?

מוכר הפלאפל: (מנופף בידיו כמו משוגע): הי אתם שם! רוצים לקנות פלאפל? חם וטעים, יבוא מיוחד ישר כודיאסטן!

מתן: מה כודיאסטן? בכל מקרה, מתחשק לי איזה פלאפל קטן, בואו נשב. (מתישבים ליד השולחן. איל נכנס).

יניב: הו! תראו מי הגיע!

בני: סוף סוף אתה מגיע, אתה לא יודע כמה השתעממנו עד עכשיו.

איל: טוב מה אתם רוצים? הגעתי!

יניב: אמרנו לעצמינו, אנחנו משתעממים, אתה כבר תמצא פיתרון למה שנעשה!

איל: מה התחלת לדבר ככה... פתרון... רואים שלמדת למבחן של מחר בחשבון.

מתן: נו, אז תביא כבר רעיון!

איל: למה דווקא אני? בכל מקרה: (חושב) משהו לעשות... משהו לעשות...

בני: יש לי יש לי יש לי!

מוכר הפלאפל (מתפרץ): נו, אתם קונים או לא?! אתם מבריחים את הלקוחות עם (בצעקה) הצעקות שלכם!!!

יניב: (למוכר הפלאפל)טוב מה אתה מתערב? עד שיש לו רעיון?! זה דבר נדיר! (לבני): תמשיך.

בני: לא משנה, אני כבר יסביר לכם בדרך. (קמים ומתחילים ללכת). אתם מכירים את השכנים שלי לשעבר, השפרמטוכים? אז בקיצור, אתמול אני עושה שעורי בית, שכמו שאתם יודעים זה משהו שאני לא עושה כול יום, ובקיצור- איך שאני מסתכל דרך החלון החוצה אני רואה איזה מתושלח אחד, שבא לגור מולי במקומם!
מתן: מסכן! אני כבר יודע מה הרעיון שלך! בואו נפריע לו, יהיה צחוקים! (מתחילים לצאת מהבמה).

בני:בדיוק, איך ידעת?! יאלה, בואו נלך!

~חושך- סוף מערכה א'~

מערכה שניה.

(כשהאור נדלק רואים מצד אחד של הבמה את הזקן, כשמסביב ריהוט של בית. באמצע יש קיר- מחיצה. הזקן עומד ליד השולחן עם כוס של קידוש).

הזקן: (שר לעצמו) שלום עליכם מלכי השרת מלכי עליווווון (פורס את ידיו, צועק את ה'עליון', ואז נרגע וממשיך)מי מלך מלכי המלכים (הטלפון מצלצל) מה זה? שאבס! (מרים אבן מהריצפה ומכוון לעבר הטלפון). רגע, (הולך לעבר הלוח שנה) היום בכלל יום שלישי! עכשיו אני יצתרך לסדר הכול בחזרה! מתחיל לסדר).

(בני, מתן, יניב ואיל נכנסים, כאשר מתן מחזיק קערה מלאה מים).

בני: יופי, האור דולק אצלו, זה סימן שהוא בבית!

מתן: ששש תסגרו תלו'ע. הוא עוד עלול לשמוע אותנו (נעצר לרגע ויניב  מתנגש בו) הי, תזהר! אתה עוד תשפוך עלי את כל המים! ( מגיעים לדלת) איפה להשים את זה? (מרים קצת את הקערה).

יניב: הנה, תשים את זה פה (מצביע על כ2 מטר מהדלת).

איל: מה פתאום? זה רחוק מדי, תשים את זה ממש ליד הדלת. (מצביע על פתח הדלת ).

בני: יאלה אתם מוכנים? תתפסו מחסה, אני כבר ידפוק מדלת. (כולם חוץ ממנו מתחבאים מסביב לדלת. בני סופר בלחש, עם האצבעות):שלוש... שתיים... אחד... (לוקח נשימה עמוקה,  דופק בדלת ורץ להתחבא).

הזקן: מי שם? (שם את היד שלו על המצח ומביט סביב) אין פה אף אחד. בטח איזה שד נתקע לי בטעות בדלת (יוצא עוד קצת, הרגל שלו נכנסת בטעות לתוך הקערה, והוא נופל) מה זה? איזה מים קרים... (עושה תנועות  של שחיה וממלמל) רק לא לטבוע... רק לא לטבוע....(מבחין באיל) הי מה זה? ילד! אתה עשיתה את זה? (איחל מתחיל לברוח) חכה חכה אם אני תופס אותך (חוזר לתוך הבית).

~חושך- סוף מערכה ב'~

מערכה ג

(איציק, מתן, איל ויניב יושבים בכיתה, מדברים בינהם).

מתן (לאיציק):  תגיד, איציק, איפה הייתה אתמול? נפגשנו בפלאפל ואז הלכנו לעצבן איזה זקן אחד... היה מזה צחוקים.

איציק: מה אתה רוצה, היתי חולה אתמול, מה כבר עשיתם?

יניב : אל תשאל, איזה...

איציק: (מתפרץ לתוך דבריו) הנה אני שואל!

יניב: נו, אז אני עונה לך! איזה זקן אחד עבר לגור ליד בני, שמנו לו קערה מלאה מים והוא נתקל בה וצעק עלינו... היה צחוקים לא נורמלים. אפילו תשאל את (בני נכנס, מזיע כולו ומכדרר כדור) בני.

בני: מה בני? תמיד בני! תמיד מאשימים אותי כול הזמן!

יניב: אם אתה לא שומע את כול המשפט, פשוט על תגיב!

בני: אז מה רצית?

איל: רק סיפרנו לאיציק מה הוא הפסיד אתמול בגלל שהוא לא בא.

בני: אה, כן (מחייך)באמת היה כיף.

(נשמע צלצול)

איל: אוף! עוד שיעור היסטוריה!

מתן: שכחת שהמורה התפטר אחרי שהעפנו עליו את הבלון מים? בטח יהיה לנו עכשיו שיעור חופשי!

איל: כן?! יש!

(הזקן נכנס עם כוס תה ועם ספרי לימוד ושם אותם על השולחן.כולם חוץ מאיציק בהלם).

הזקן: שלום עליכם תלמידים חביבים! אנוכי באתי ללמד אתכם ביום זה את קורות העולם העתיק, או כמו שמכנים את זה, היסטוריה. אנא, הוציאו עתה ספריכם.

איציק: איזה בעסה!(ליניב היושב לידו) מה אתה בהלם? אפשר לחשוב שראית חיזר. האמת היא שהוא נראה יותר גרוע מחיזר...(צוחק מהבדיחה של עצמו)

יניב: (לוחש לו בחזרה) אני לא מאמין!

איציק: מה אתה לא מאמין? יא כוייפר (במבטא אידישי)!

יניב: אני לא מאמין! זה בדיוק הזקן ששיגענו אותו אתמול!

איציק: איזה קטע! אז בואו נפריע לוגם היום!

הזקן: שקט שם! מה אילו כול הרשרושים הללו? אז הבא נתחילה. גינג'ס חאן המנגולי מתקדם במהירות לעבר סין, נלחם בהם ונוגף אותם לעבר יפן, ממש מעיף אותם בבעיטה (בועט באויר, נופל, קם וממשיך) לעבר האוקינוס. אבל אז... (מתן זורק לעברו כדור מנייר) מה זה צריך להיות?! כאחד שהיה בצבאו, אני יכול להעיד שבימיו של גינג'ס נלחמו בחרבות, ולא בכדורי נייר!

בני: אני רואה שאתה זקן, אבל עד כדי כך?!

הזקן: (מנסה לענות לו, ללא הצלחה. בני זורק עליו כדור מנייר)  מה זה צריך להיות?! צא עכשיו מהכיתה!

בני: אה, דווקא אותי אתה מעניש! לא אכפת לי! אני הולך הבייתה! (מרים את הכסא, לוקח אתהתיק ויוצא)     

הזקן: טוב, הבה נמשיכה. אז כמו שאמרתי (יניב ואיל מתחילין להתמסר עם הכדור שבנ שכח) שבו במקומות! (תלמיד א' קם ובידו שקית קטשופ) גם אתה!

תלמיד א': מה אתה רוצה, המורה, אני רק לא רוצה שהכיתה תהיה מלוכלכת, אז אני זורק את זה לפח! (מראה לו את השקית).

הזקן: (מתמוגג) הו, צדיק אחד בסדום! ( מסתובב. לביינתים כשזקן מדבר תלמיד א' הולך לכוס תה שלו ושופך לבפנים את הקטשופ, ואז חוזר למקום) אז מה רציתי להגיד לפני שופרעתי בצורה ברוטלית שכזו? אז הסינים נמלטים לעבר יפן, ואז האמרקאים מטילים פצצה אטומית בדיוק שם, דבר שגרם לפרוץ מלחמת ששת הימים  שבה...

חנון:  רגע רגע רגע, המורה, זה הפרש של מאות שנים!

הזקן: מי פה המורה, אני או אתה? עכשיו תפסיק להפריע! (לוקח את הכוס תה, כולם מסתכלים עליו במתח)

חנון: המורה תיזהר, יש לך...

הזקן: עוד פעם אתה מדבר בלי רשות?! עכשיו תהיה בשקט! (שותה מהתה, מכה שניה ואז יורקהכול בחזרה לתוך הכוס).די כבר! אני יודע שאתם עשיתם את זה! אני לפה כבר לא חוזר! (לוקח את הספרים שלו ובורח החוצה).

איציק: איך העפנו אותו! ממש בבעיטה (מחכה את איך שהמורה נפל).

תלמיד א': באמת חבל שלא באתי אתכם אתמול... רק עכשיו אני מבין מה הפסדתי!

יניב: אז בואו נשגע אותו גם היום! בעצם, הוא כבר מכיר אותנו אז לא נראה לי כדאי שנשגע אותו, אבל זה לא משנה-  ליד הבית שלי גרים זוג זקנים, נשגע אותם. תהיו אצלי בבית ב4:00.

איציק: סבבה! בואו נלך!

~חושך- סוף מערכה ג'~

יש לי כמה!סאפיר

לקיר שבט= משפחה : "הילד הזה גדול יהיה"

ואז לצייר תינוק=>ילד=>מדריך=>סבא

לקיר שבט=השבט :

כ((לצייר פרה)) עלינו

לגלופה סניפית:

**לצייר רועה והרבה כבשים קטנים ולרשום "כי ראשון זה להוביל" ((סניף ראשון))

** בית קברות ואז אבל יש לנו נשמ"ה ((סניף נאות שקמה ראשל"צ))

** ראשונות ואין שניות לנו ואז לצייר שעון כזה...

תנו רעיונות פליזזז ותגידו איך נראה לכם מה שכתבתי.. תנקסס!!

יפההלל92
עכשיו אני יודע את כל השמות של החניכיפ שלך (:
אף אחדמהשמות האלה לא של חניכים שלי...yoel_s4

הנה המשופר: ודרך אגב כל הזכויות שמורות לשבט ניצני למעלות מא"ד בנים כבוד!

את ההמשך אני יכתוב כבר מתישהו...  

בס"ד

הצגה חודש ארגון ה'תשס"ז, שבט ניצנים ¥ מעלות, הנושא: "והדרת פני זקן" .

כל פעם שכתוב משהו בנטיה, זה לא משהו שאומרים, אלא עושים!

מערכה ראשונה.

(כשהאור נדלק רואים את מוכר הפלאפל מתעסק עם סירים וכד'.)

מוכר הפלאפל: פלאפל! פלאפל חם וטעים! בואו לקנות ילדים וילדות!

(מתן, בני ויניב עולים על הבמה, מדברים בינהם).

יניב (לבני): וואי! אל תשאל איזה יום היה לי היום עם המבחן הזה! תגיד, בני, למדת כבר למבחן של מחר?

בני: ברור! אתה לא יודע איך הוצאתי את הנשמה בשביל המבחן של מחר... (חושב קצת, ואז שואל רגע, יניב, באיזה מקצוע בכלל המבחן מחר?

מוכר הפלאפל: (מנופף בידיו כמו משוגע): הי אתם שם! רוצים לקנות פלאפל? חם וטעים, יבוא מיוחד ישר מכודיאסטן!

מתן: מה כודיאסטן? בכל מקרה, מתחשק לי איזה פלאפל קטן, בואו נשב. (מתישבים ליד השולחן. איל נכנס).

יניב: הו! תראו מי הגיע!

בני: סוף סוף אתה מגיע, אתה לא יודע כמה השתעממנו עד עכשיו.

איל: טוב מה אתם רוצים? הגעתי!

יניב: אמרנו לעצמינו, אנחנו משתעממים, אתה כבר תמצא פיתרון למה שנעשה!

איל: מה התחלת לדבר ככה... פתרון... רואים שלמדת למבחן של מחר בחשבון.

מתן: נו, אז תביא כבר רעיון!

איל: למה דווקא אני? בכל מקרה: (חושב) משהו לעשות... משהו לעשות...

בני: יש לי יש לי יש לי!

מוכר הפלאפל (מתפרץ): נו, אתם קונים או לא?! אתם מבריחים את הלקוחות עם (בצעקה) הצעקות שלכם!!!

יניב: (למוכר הפלאפל)טוב מה אתה מתערב? עד שיש לו רעיון?! זה דבר נדיר! (לבני): תמשיך.

בני: לא משנה, אני כבר יסביר לכם בדרך. (קמים ומתחילים ללכת). אתם מכירים את השכנים שלי לשעבר, השפרמטוכים? אז בקיצור, אתמול אני עושה שעורי בית, שכמו שאתם יודעים זה משהו שאני לא עושה כול יום, ובקיצור- איך שאני מסתכל דרך החלון החוצה אני רואה איזה מתושלח אחד, שבא לגור מולי במקומם!
מתן: מסכן! אני כבר יודע מה הרעיון שלך! בואו נפריע לו, יהיה צחוקים! (מתחילים לצאת מהבמה).

בני:בדיוק, איך ידעת?! יאלה, בואו נלך!

~חושך- סוף מערכה א'~

מערכה שניה.

(כשהאור נדלק רואים מצד אחד של הבמה את הזקן, כשמסביב ריהוט של בית. באמצע יש קיר- מחיצה. הזקן עומד ליד השולחן עם כוס של קידוש).

הזקן: (שר לעצמו) שלום עליכם מלכי השרת מלכי עליווווון (פורס את ידיו, צועק את ה'עליון', ואז נרגע וממשיך)מי מלך מלכי המלכים (הטלפון מצלצל) מה זה? שאבס! (מרים אבן מהריצפה ומכוון לעבר הטלפון). רגע, (הולך לעבר הלוח שנה) היום בכלל יום שלישי! עכשיו אני יצתרך לסדר הכול בחזרה! מתחיל לסדר).

(בני, מתן, יניב ואיל נכנסים, כאשר מתן מחזיק קערה מלאה מים).

בני: יופי, האור דולק אצלו, זה סימן שהוא בבית!

מתן: ששש תסגרו תלו'ע. הוא עוד עלול לשמוע אותנו (נעצר לרגע ויניב  מתנגש בו) הי, תזהר! אתה עוד תשפוך עלי את כל המים! ( מגיעים לדלת) איפה להשים את זה? (מרים קצת את הקערה).

יניב: הנה, תשים את זה פה (מצביע על כ2 מטר מהדלת).

איל: מה פתאום? זה רחוק מדי, תשים את זה ממש ליד הדלת. (מצביע על פתח הדלת ).

בני: יאלה אתם מוכנים? תתפסו מחסה, אני כבר ידפוק בדלת. (כולם חוץ ממנו מתחבאים מסביב לדלת. בני סופר בלחש, עם האצבעות):שלוש... שתיים... אחד... (לוקח נשימה עמוקה,  דופק בדלת ורץ להתחבא).

הזקן: מי שם? (שם את היד שלו על המצח ומביט סביב) אין פה אף אחד. בטח איזה שד נתקע לי בטעות בדלת (יוצא עוד קצת, הרגל שלו נכנסת בטעות לתוך הקערה, והוא נופל) מה זה? איזה מים קרים... (עושה תנועות  של שחיה וממלמל) רק לא לטבוע... רק לא לטבוע....(מבחין באיל) הי מה זה? ילד! אתה עשיתה את זה? (איל מתחיל לברוח) חכה חכה אם אני תופס אותך (חוזר לתוך הבית).

~חושך- סוף מערכה ב'~

מערכה ג

(איציק, מתן, איל ויניב יושבים בכיתה, מדברים בינהם).

מתן (לאיציק):  תגיד, איציק, איפה הייתה אתמול? נפגשנו בפלאפל ואז הלכנו לעצבן איזה זקן אחד... היה מזה צחוקים.

איציק: מה אתה רוצה, היתי חולה אתמול, מה כבר עשיתם?

יניב : אל תשאל, איזה...

איציק: (מתפרץ לתוך דבריו) הנה אני שואל!

יניב: נו, אז אני עונה לך! איזה זקן אחד עבר לגור ליד בני, שמנו לו קערה מלאה מים והוא נתקל בה וצעק עלינו... היה צחוקים לא נורמלים. אפילו תשאל את (בני נכנס, מזיע כולו ומכדרר כדור) בני.

בני: מה בני? תמיד בני! תמיד מאשימים אותי כול הזמן!

יניב: אם אתה לא שומע את כול המשפט, פשוט על תגיב!

בני: אז מה רצית?

איל: רק סיפרנו לאיציק מה הוא הפסיד אתמול בגלל שהוא לא בא.

בני: אה, כן (מחייך)באמת היה כיף.

(נשמע צלצול)

איל: אוף! עוד שיעור היסטוריה!

מתן: שכחת שהמורה התפטר אחרי שהעפנו עליו את הבלון מים? בטח יהיה לנו עכשיו שיעור חופשי!

איל: כן?! יש!

(הזקן נכנס עם כוס תה ועם ספרי לימוד ושם אותם על השולחן.כולם חוץ מאיציק בהלם).

הזקן: שלום עליכם תלמידים חביבים! אנוכי באתי ללמד אתכם ביום זה את קורות העולם העתיק, או כמו שמכנים את זה, היסטוריה. אנא, הוציאו עתה ספריכם.

איציק: איזה בעסה!(ליניב היושב לידו) מה אתה בהלם? אפשר לחשוב שראית חיזר. האמת היא שהוא נראה יותר גרוע מחיזר...(צוחק מהבדיחה של עצמו)

יניב: (לוחש לו בחזרה) אני לא מאמין!

איציק: מה אתה לא מאמין? יא כוייפר (במבטא אידישי)!

יניב: אני לא מאמין! זה בדיוק הזקן ששיגענו אותו אתמול!

איציק: איזה קטע! אז בואו נפריע לו גם היום!

הזקן: שקט שם! מה אילו כול הרשרושים הללו? אז הבא נתחילה. גינג'ס חאן המנגולי מתקדם במהירות לעבר סין, נלחם בהם ונוגף אותם לעבר יפן, ממש מעיף אותם בבעיטה (בועט באויר, נופל, קם וממשיך) לעבר האוקינוס. אבל אז... (מתן זורק לעברו כדור מנייר) מה זה צריך להיות?! כאחד שהיה בצבאו, אני יכול להעיד שבימיו של גינג'ס נלחמו בחרבות, ולא בכדורי נייר!

בני: אני רואה שאתה זקן, אבל עד כדי כך?!

הזקן: (מנסה לענות לו, ללא הצלחה. בני זורק עליו כדור מנייר)  מה זה צריך להיות?! צא עכשיו מהכיתה!

בני: אה, דווקא אותי אתה מעניש! לא אכפת לי! אני הולך הבייתה! (מרים את הכסא, לוקח את התיק ויוצא)     

הזקן: טוב, הבה נמשיכה. אז כמו שאמרתי (יניב ואיל מתחילין להתמסר עם הכדור שבני שכח) שבו במקומות! (תלמיד א' קם ובידו שקית קטשופ) גם אתה!

תלמיד א': מה אתה רוצה, המורה, אני רק לא רוצה שהכיתה תהיה מלוכלכת, אז אני זורק את זה לפח! (מראה לו את השקית).

הזקן: (מתמוגג) הו, צדיק אחד בסדום! ( מסתובב. לביינתים כשזקן מדבר תלמיד א' הולך לכוס תה שלו ושופך לבפנים את הקטשופ, ואז חוזר למקום) אז מה רציתי להגיד לפני שהפריעו לי בצורה ברוטלית שכזו? אז הסינים נמלטים לעבר יפן, ואז האמרקאים מטילים פצצה אטומית בדיוק שם, דבר שגרם לפרוץ מלחמת ששת הימים  שבה...

חנון:  רגע רגע רגע, המורה, זה הפרש של מאות שנים!

הזקן: מי פה המורה, אני או אתה? עכשיו תפסיק להפריע! (לוקח את הכוס תה, כולם מסתכלים עליו במתח)

חנון: המורה תיזהר, יש לך...

הזקן: עוד פעם אתה מדבר בלי רשות?! עכשיו תהיה בשקט! (שותה מהתה, מכה שניה ואז יורקהכול בחזרה לתוך הכוס).די כבר! אני יודע שאתם עשיתם את זה! אני לפה כבר לא חוזר! (לוקח את הספרים שלו ובורח החוצה).

איציק: איך העפנו אותו! ממש בבעיטה (מחכה את איך שהמורה נפל).

תלמיד א': באמת חבל שלא באתי אתכם אתמול... רק עכשיו אני מבין מה הפסדתי!

יניב: אז בואו נשגע אותו גם היום! בעצם, הוא כבר מכיר אותנו אז לא נראה לי כדאי שנשגע אותו, אבל זה לא משנה-  ליד הבית שלי גרים זוג זקנים, נשגע אותם. תהיו אצלי בבית ב4:00.

איציק: סבבה! בואו נלך!

~חושך- סוף מערכה ג'~

(הסבא יושב, קורא עיתון, כשמסביב ריהוט של בית).

בני: (נכנס לבמה, דופק בדלת):

סבא: מי שם?

בני: סבא, זה אני, בני.

סבא: (קם ופותח את הדלת) אה, יפה שבאת, בני.

בני: (נכנס) שלום סבא. מה נשמע?  איך הרגל?

סבא: (נאנח) אל תשאל (מתישב על הכסא) אתמול ירדתי במדרגות, החלקתי ונפלתי ישר לתוך האגרטל עם הפרחים של סבתא: מאז היא ברחה ולא חזרה (נאנח).    

בני: אל תדאג סבא, אני כבר יקנה לה פרחים חדשים!

סבא: אל תדאג?! בדיוק מזה אני דואג, שתחזור!

(בני שותק, לוקח את המגב ומתחיל לנקות. הס בא לוקח את העיתון וממשיך לקרוא).

(אל הבמה נכנסים איל, איציק, יניב ומתן)  

יניב: הנה, הוא גר פה

דרושים רעיונות להצגותאנונימי (פותח)

לבנים..

-

טוב, יופי!

תומ"ר ובצלב"א.

אני גם צכ'ה רעיון...אנונימי (פותח)

קיר נושא לשבט הרא"ה (הנושא אני...)

ויישום נושא.

תודה!!!

יש ליאנונימי (פותח)
הר נוף- בצפיה לבנין.
משבט נבטים ניצנים סניף נוו"ד עין צורים כבוד!!!!!!!אנונימי (פותח)

בס"ד

הצגת שבת ארגון נבטים ניצנים

יש שיעור עם המורה...

אחרי השיעור כולם יוצאים חוץ מניר ,דני וילד שמפריד

דני: אני זוג

ניר:אני פרד- זוג או פרד...  

דני: ניצחתי הגולה שלי

ניר: מה פתאום זה היה פרד

דני: שקרן תביא!

ניר: (דוחף) עזוב אותי!

דני:  תביא לי זה שלי! (דוחף חזרה)

ניר: (מתנפל עליו) שקרן! אם אני יביא  לך משהו זה אולי כאפה!!

(ילד מהכיתה מפריד ביניהם)

_______

(כל הכיתה יחד יושבים במעגל על כיסאות)

חבר 1: נמאס כבר ניר ודני כל הזמן רבים

חבר 2: אצלנו בכיתה אף פעם לא היו מריבות

חבר 3: חייבים לעשות משהו למישהו יש רעיון?

(חושבים כמה שניות)

חבר 4: לי יש רעיון נכניס את שניהם לחדר הריק שבקצה ביה"ס נשים את המפתח במקום בולט שיוכלו להגיע אליו רק אחד על השני כך שיהיו חייבים להשלים ולהיות שוב חברים!

כולם ביחד: אחלה רעיון!

_______

(דני וניר מוכנסים לחדר ריק עם מפתח במקום גבוה)

ניר: עכשיו אני אנקום בך!

(מתחילים לריב קצת {דחיפות} אחרי כמה שניות דני קולט את המפתח)

דני: הי הנה המפתח של החדר! (מפסיקים לריב ומנסים לקפוץ)

ניר: אין מצב שאני יגיע! איזה באסה!

(שניהם מתיישבים בפינה וחושבים)

דני:  יש לי רעיון נעבוד ביחד ניר! תתכופף ואני יעלה עליך.

ניר: למה מה קרה! אתה יותר שמן ממני! אני יעלה עליך!

דני: אז מה  אם אני שמן יותר מה אני החמור שלך?!

ניר: ואם תטפס עלי אני ימחץ! י'פרה!

דני: אל תקרא לי פרה! י'מקלון!

ניר: נו אל תיעלב! זה היה בצחוק! 

דני: תשמע ניר כדי לצאת חייבים לעבוד ביחד!

ניר: טוב תטפס אתה עלי!

דני: לא אתה תטפס עלי!

ניר: בא לא נריב כמו תינוקים! אם אתה רוצה אני אטפס עליך!

(ניר מטפס על דני ומוריד את המפתח, הם פותחים את הדלת)

דני: ניר תחשוב כמה צריך חברים אם הייתי כאן לבד לא היה לי אפשרות לצאת

אפשר לשפץ ולהוסיף כיד הדמיון(כמו שאנחנו עשינו)

הצגה בתכלס קלה לביצוע אז יאללה לעבודה ובע"ה נחזור לגוש במהרה בימנו !!!! ונזכה לראות בביאת משיח צדקנו!!!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך