הדרכה בסניף מעורבאנונימי (פותח)

שלום לכולם. אני חדשה פה.

רציתי לשאול אותכם מה דעתכם  על כל הקטע של הדרכה בסניף פיתוח.

הציעו לי הדרכה בסניף פיתוח . והוא מעורב. עד עכשיו היתי בסניף נפרד וכל הקטע שלהדריך בסניף מעורב חדש לי.

אז מה אתם אומרים?

סניף מעורב באריאל? מוזר.שירה חדשה

בס"ד.

מבחינה הלכתית- אסור לך להדריך בנים מעל גיל 9.

לא הבנת. ;הסניף הזה לא באריאל זה סניף בנ"עאנונימי (פותח)

וגם איפה זה כתוב שאסור להדריך עם בנים מעל גיל 9?

הרבנים אוסרים.שירה חדשה
לא כתוב בשום מקום!משה
גם לא כתוב בשום מקום שצריך הפרדה בכלל. הכל לפי הזמן והמקום...
זה מזה לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מור
אני קראתי מאמר של הרב צבי יהודה בנושא הזה בספר 'שירת העלמות' והוא אמר בפירוש שאסור בתכלית האיסור לדבר עם בנים ,ללמוד בבית ספר מעורב, לשחות בים בריכה מעורבים כמובן. ועוד... 
בלה בלה בלה בלהמשה
אסור לדבר - שטויות במיץ. אילו רצה השו"ע היה כותב שאסור לדבר ולא היה משתמש בניסוח הזהיר שבו הוא השתמש.
ללמוד בבי"ס מעורב - זה לא קשור רק לדיני צניעות אלא בעיקר לדברים אחרים...
ים/בריכה מעורבים - האיסור שם הוא בגלל לבוש הבנות והנשים במקומות האלה, וזה לא קשור לשום דבר אחר.
בזה תה צודק.שירה חדשה

בס"ד.

אבל דיבורים מביאים לקרבה.

וחוץ מזה- מותר לדבר דברים שצריכים.

אבל אני לא חושבת שאני יכולה לבוא לבן שאני מכירה באמצע הרחוב ולהתחיל לדבר איתו שיחת חולין. ("מה המצב?" "איך בלימודים?")

דיבורים מביאים לקרבה? לא באופן גורףמשה
בדיוק בשביל זה ברא הקב"ה את השכל הישר, לתת לך לחשוב ולהבין בעצמך איך דברים עובדים ומה בסדר ומה לא, ובשביל זה התחושה הזו של "זה לא בסדר" שמופיעה כשהיא צריכה להופיע.

לגבי בן באמצע הרחוב - אסור זה לא, אבל זה מיותר ויציג אותך באור מגוחך.
ואצל הרבה אנשים הרגש גובר על השכל הישר,מה לעשות?שירה חדשה

בס"ד.

בשביל זה יש גדרים.

אבל מה שהזכרת זו המצאה מהדורות האחרוניםמשה
ולא גדרים הלכתיים.

הרוב הומצא ב-20-30 שנה האחרונות+- ולא היה קודם.
זה סותר?שירה חדשה

בס"ד.

אז הרבנים רבעו את הגדרים האלו.

חוץ מזה- שאר הדברים היו אסורים גם לפני.

כי כל המציאותהדר200
שאנחנו חיים בה השתנתה. כל הטכנולוגיה ותרבות המערב בכלל שינו הרבה דברים וגם את היחס לנושא הזה ובעקבות זה הרבנים היו צריכים לקבוע עוד גדרות כדי שלא נפגע מהמצב.
אבל אין לך בית דין שיכול לכפות דבר כזהמשה
מי שהרב שלו פסק ככה זה דבר אחד, אבל מעבר לתלמידיהם של הרב/נים שפסקו ככה, לפסיקות הללו אין משמעות הלכתית.
אבל שרוב רובם של הרבניםהדר200
פוסקים ככה זה משהו אחר. רוב הרבנים לא מתירים מציאות מעורבת מלכתחילה וגם כל המציאות של בנ"ע זה בדיעבד- לפי הרבנים שלהם. וגם הם, אומרים שיש שם המון מקום לשיפור וזה לא האידיאל שם.
וואי משה התקלקלתהאריאלניקהנאמן
אתה נשמע כמו יובל שרלו (השם ישמור!<ב>) תכף תהיה ממלכתי ה' ישמור!
אין קשר בין דעותי/ידיעותיי בענייני צניעותמשה
(שמוכרות כבר שנים למי שמכיר אותי בגלגוליי המקוריים בעזרא) לבין ענייני ארץ ישראל.

זה נושא אחד, וזה נושא אחר, ואין קשר בניהם.
אם קראת את התשובה של הרב אליהוהאריאלניקהנאמן
היית מבין שצניעות וארץ ישראל קשורים אחד בשני אם אין צניעות (ויש מעורב) אין ארץ ישראל!!! חלק ופשוט!!!!!
אם קראת פעם את מה שכתבתי בפורומים של "עזרא"משה
היית רואה שכבר כתבתי והוכחתי שם שאין קשר מחייב בין "צניעות" לבין "הפרדה".

הפרדה זה כלי שיש מקום לממש אותו ויש מקום שלא, כמו כל כלי אחר בחיים...
באמת אין קשר.שירה חדשה

בס"ד.

צניעות- זה בהתנהגות (תופתעו לשמוע,אבל צניעות זה בעיקר בהתנהגות ולא בלבוש.)

והפרדה- זה למי שצריך ורצוי.מי שהרב שלו מתיר שיעשה מה שהרב שלו אומר.

אני בשוק!!!מוריונת

בחורי ישיבות!!!!

2 דברים!

1. מה זה 'יובל שרלו'?!?!?!?! גם אם אתם לא חסידיו הגדולים מדובר ברב וראוי שכך יכנו אותו. דעו מי אתם. לא יודעת מה איתכם אבל אני חשה קטנה וזה ממש זלזול לכנות ככה רב....

2. 'אין אפוטרופוס לעריות..' מכירים?

כן,יש בעיה עם לדבר עם בנים במיוחד בדור שלנו כשיש פתיחות כ"כ גדולה, צריך להזהר אפיללו יותר..

ודי לחכימא...

שבוע טוב ובשורות טובות...

בצלב"א 

מסכימה עם כל מילהליאתי בטורקיז

בס"ד

מסכימה עם כל מילה שנכתבה מעליי, יישר כח על כתיבת הדברים.

ליאת.

הרבנים כותבים.שירה חדשה

בס"ד.

היא לא יכולה להדריך בנים שעוברים את גיל 9 וזה לא המקום לפרט למה.

וכל ההרבנים אומרים שאסור חברה מעורבת.

אולי בתורה זה לא כתוב, אבל הרבנים אומרים שאסור.

למשה ;ואור כנסו לכאןמור

משה,אל תגיד שזה שטיות אלא אם כן אתה יודע הלכה יותר מהרב צבי יהודה. חוצמזה מה זה קשור אם זה קשור לדברים אחרים כל דבר כזה שיכול ליצור קירבה בין בנים לבנות כמו דיבור, נגיעה וכד' אסור

אור, לגבי הדרכה עם בנים אני באמת לא יודעת מה להגיד לך כי זה באמת חשוב השאלה אם את חושבת שאת מסוגלת לעמוד בזה . אם את מספיק חזקה בשביל זה. ב"הצלחה

פספסנו את הענייןאנונימי (פותח)
לא עניתם על השאלה... אני ממש מתלבטת  זה חשוב מצד שני זה בעייתי.
הכי פשוט תעברי לאריאל! <ב>האריאלניקהנאמן

בעיה להדריך עם בנים ויותר בעיה להדריך בנים מעל גיל 9

על פי ההלכה אסור  אבל בסוף תעשי מה שהרב שלך אומר

נכון.שירה חדשה

בס"ד.

אבל אין שום רב שיתיר לה להדריך בנים מעל גיל 9.

את באה לשם בשביל לעזורמשה
או בשביל הצחוקים עם המדריכים ?

אם התשובה לשאלה הראשונה נכונה - לענ"ד - לכי על זה.
אם היא יכולה לעמוד בזה מבחינה דתית אזשירה חדשה

בס"ד.

יתירו לה להדריך (לא שיש איסור) אבל לא מעל גיל 9.

אהל לפי דעתי תבקשי להדריך בלי מדריך.

גם מעל גיל 9-10 אין בעיהמשה
(אלא אם כן יש שם התנהלות רדודה ובעייתית, ןאז זה אסור בכל גיל)
יש איסור.שירה חדשה

בס"ד.

וזה לא המקום לפרט...

בעיקרון אני אמורה להדריך עם משהי אבלאנונימי (פותח)
אני יותר פוחדת על הצד הדתי זה להדריך עם בנים. אני פוחדת להכשל כי אף פעם לא היתי בחברה של בנים (חוץ ממטה גוש קטיף וכו' אני מדברת על סניף, בית ספר יסודי וכו')
להדריך עם בן? אני לא הייתי עושה את זה.שירה חדשה
אז תחשבי אם את יכולההדר200
רק להתקלקל מכל העסק אז לא נראה לי שזה טוב. בכלל, כל סביבת עבודה עם בנים גורמת לשחיקה ואפילו אם את מגיעה בקטע של הרצינות זה יכול להשחק... כדאי לך ממש לחשוב על זה ולהתיעץ עם בר או משו באזור.. 
נכון. כדאי לך להתייעץ עם המדריכה שלךמור

או עם מורה שאת בקשר טוב איתה... ובכלל כדאי תמיד לשאול רב

ב"הצלחה

העולם שלך, גבירתי - מעורבמשה
להדריך עם בנים זה לא סוף העולם, כל עוד להם ולך ברורים הגבולות.
התנהלות עניינית - כן, דברים בעייתיים (ומה בעייתי- זו כבר החלטה שלך מול עצמך ומול ריבונו-של-עולם) - לא !

באופן גורף - קצת חברה מעורבת זה לא דבר רע בהגדרה. חוסך לא מעט בעיות שעלולות להיווצר (אגב, בעיקר אצל בנים) בגילאים מאוחרים יותר, אבל, כמובן - לשמור על הצניעות.

אז הבנותהדר200

משרתות מטרות של הבנים בשביל שלא יהיה להם אח"כ בעיות?? קצת מעוות....

ואיזה בעיות יהיו להם בעתיד אם הם לא יהיו בחברה עם בנות???????? ואם זה ככה, אצל בנות אין בעיות??? למרות שאני בכלל לא חושבת זה ככה..

נ.ב. חברה מעורבתהדר200
זה לא רע? נראה לך שאפילו מצב של גבולות יכולים להשמר?? זה מצב של שחיקה! שנתים להיות בכזה מצב לא בדיוק מאפשר לך להיות כל הזמן במצב נכון וטוב. אולי זה ככה בהתחלה, לאט לאט הגבולות מתחילים להטשטש ולא להיות ברורים. עוד משו, מנסיון שלי, מציאות של חבר'ה דוסים ביחד יוצרת תחושה של כולנו דוסים אז מותר לנו לדבר אחד עם השני כי זה לא בקטע של חברים, הרי כולנו דוסים! מדוברעל מסגרת שהיא לא סניפית.
אני ממשיכה אותךמור

ואז מתחיל בעיות של לצאת עם בנים ונגיעה והיו דברים מעולם. אחותי הדריכה בסניף מעורב היא סיפרה לי איך זה היה.

אור, באמת תלוי איזה סניף זה ומה הרמה הדתית שלו הייתי מציעה  לך לבדוק שם שבת ולראות להתרשם. 

אני רוצה לשאול שאלה.חתול

באיזשהוא שלב, הרי, תכנסי לחברה מעורבת. אולי בעבודה, אולי בשירות לאומי, אולי בצבא, בכל מקום! ומה יקרה אז?

אם בנאדם לא יודע מה זו חברה מעורבת, הוא יכול ליפול הרבה יותר בקלות. פשוט שחברה מעורבת במצב של רוב סניפי בני עקיבא היום לא שייכת כלל וכלל. ולכן אני באריאל. אבל חברה מעורבת כשירה זה לכאורה חיובי.

איני יודע אם יש כיום חברה מעורבת כשרה כמו שצריך. נתקלתי באחת, ואני מקווה שיש יותר, ולא, זהלא קשור לתנועות נוער, משהו אחר.

אם זו הסיבה שאתה באריאל - אז תתבייש!האריאלניקהנאמן

היית איתי במנריון-- כנראה שנרדמת ביחידה שהסבירו לנו ש''אריאל זה לא רק נפרד'' יש אידיאולוגיא יש ערכים ההפרדה זה פועל יוצא של ההדרכה ובגלל שזה הכי בולט כולם מנפנפים בזה ש''אריאל נפרדים וזהו!!'' שטויות

חברע'ס תעבדו על הגאוות יחידה שלכם (

בדיוק אתמול דיברתי על זה עם מישהי.שירה חדשה
באמת אנחנו צריכים לעבוד על הגאוות יחידה...אנונימי (פותח)
אני חושבת שאנחנו צריכים להפגין יותר גאוות יחידה כי אם לא מכאן מתחילות כל הספקות והשאלות..וכל אחד שמסתובב בעיר (וגם הוא יצא סתם לסידורים או משהו כזה..) או אפילו אם הוא גר בישוב ללכת עם החולצת תנועה בגאווה! ק"ו בהפגנות וכו'..הגיע הזמן שנעבוד על זה..ב"הצלחה לכולם!! 
תשובה...הדר200

א. ככל שאתה יותר גדל אתה יותר מברר לעצמך את הסיבות לאיסורים באלה ואת ההגיון שבהם. כשאתה נכנס בש"ל'צבא'עבודה למציאות כזו אתה יותר תתמודד עם זה כי אתה מבין את הקטע, אז ההתנהלות שלך תהיה בהתאם.

ב. מה זה מציאות מעורבת כשרה???????? אין דבר כזה!!

כי ברגע שאתה נמצא במציאות מעורבת, לאורך זמן הגבולות שלך מתחילים להטשטש ולהישחק!!

לעניות דעתי בלבד..

לא הבנת את מה שאמרתימשה
חברה מעורבת זה דבר שמגיעים אליו בשלב מסויים. מה - במשרדים של ערוץ 7 אין נשים ? כתבות, מזכירות וכו' ?
בבסיס - אין קצינות ? חיילות ?
במקום עבודה אין בוס/ית ?

צריך (ולא פעם גם מצווה) להיות בחברה מעורבת, ולאור העובדה הזו - צריך גם לדעת להתנהל איתה בצורה צנועה.

אם את מגיעה לסניף בשביל לעבוד - אין עם זה בעיה, בכלל. כמו שאני יודע שהחיילות בבסיס שלי חסרות כבוד עצמי בעליל ולכן לא רואה אותן כידידות אלא כעמיתות לבסיס בלבד (ולא אחשוב עליהן, למשל, לצורך נישואין) ככה את צריכה להתייחס לאלו שם שיתנהלו כפי שאת חוששת.

לגבי הבנים שלא יהיו בעיות - ופה אני קצת כותב מנסיון:
אני גדלתי בחברה מאוד נפרדת. רק אני והמחשב. לא היו בסביבה שלי (בגדול) כמעט ולא בנים (מעבר לשלום-שלום של בי"ס) ובטח שלא בנות (איפה?). היה רק מחשב.
אחר כך, כשניסיתי להיפתח קצת יותר לכיוונים חברתיים, ובטח ובטח היום כשאני מתחיל לחשוב על כיוון רציני, שילמתי ביוקר על זה. כל הכללים הלא כתובים האלו שלומדים אותם איכשהו תוך כדי החיים ואני שילמתי "שכר לימוד" בשביל זה.

גם על זה אני מדבר כשאני אומר שחשובה חברה מעורבת. שצריך לדעת איך להתנהג עם כל הדברים האלה, איפה להתקרב, איפה להתרחק וכיוצא באלה.
יפה.ולכן-שירה חדשה

בס"ד.

אם היא יודעת שהיא לא תתקלקל שם, והיא יכולה רק להשפיע שתלך.

אבל שתבהיר לבן הזה את העקרונות שלה, כי הבנים בבני-עקיבא לא תמיד יודעים אותם.

בקשר אליך-

הוא אותך זה דופק, אבל לי אישית לא נראה לי שתהיה בעיה למרות שאני לא מדברת עם בנים.(חוץ מדברים שצריכים)

היא יכולה להשפיע - שתלך !משה
אומרים בחב"ד שפולט - לא יכול לבלוע (ולכן השלוחים שלהם לא יתקלקלו).

אם החבר'ה של בנ"ע לא יודעים את ההלכה, אז כדאי מאוד שהם ידעו אותה בלי קשר לזה
נכון.שירה חדשה

בס"ד.

היא באמת צריכה להגיד להם את העקרונות שלה מראש-

אח"כ די קשה להם לשנות את זה, כי הם רגילים לדברים אחרים.

דעתי:שומרוני

חשוב מאד - אם את מתאימה, לכי על זה ללא שהיות.

כל מטרתינו בכך שאנחנו חיים בתנועת נוער אליטסטית היא על מנת שנוכלצ להשפיע.

והנה, את יכולה. אז למה מחכים?

מסכים, מסכים, מסכים, מסכים, מסכים!!!!חתול
כנ"ל. אם את חושבת שמילאתהדר200

את עצמך מספיק באריאל וזה ברור לך למה זה לא טוב חברות עם בנים וכאלה ושלא תתקלקלי ותצליחי לעמוד מול בנים שלא תמיד יבינו אותך ואת מה שתעשי אז תלכי על זה.

עוד דבר חשוב, את חייבת לשדר בצורה נכונה שאין לך ענין עם בנים ולא באת לשם בשביל למצוא חברים וצחוקים. ברגע שתשדרי את עצמך נכון, הבנים ומי שמסביבך יקלוט את זה ככה ובכלל לא ינסה ליצור איתך מגע שאת לא רוצה בו כי הם יבינו שאת לא בקטעים. וכמובן המון סיעתא דשמיא!! בהצלחה רבה!!

תודה רבה! אבל יש לי שאלהאנונימי (פותח)

דברתי עם חברה שלי שהיא הדריכה בסניף מעורב (עזרא). והיא אמרה שכמה שמנסים לשמור יש צחוקים ונסחפים אני אשתדל לשמור על עצמי אבל אני גם יכולה להגרר (ובגלל זה היא יצאה מההדרכה) . השאלה עם מבחינה הלכתית מותר לי ללכת לשם למרות הסיכון .

תודה רבה . ושבת שלום

אז היא עזבה בגלל זהמשה
ומה עם החניכות שלה? מה - הן לא חשובות ?

ואם יש בעיה של צחוקים, (וגם זה לא כל כך פשוט) - צריך להרוג את הבעיה ולא לברוח.

וגם לא שאלתי.

אני אומרת לך מה היא סיפרה לי. אי אפשר להשפיע שאתה בדעת יחיד זה קשה. אני באמת אלך לבדוק שם שבת בקרוב ונראה מה המצב שם.

רעין מעולה ללכת לבדוק שם. בהצלחה!שירה חדשה
אפשר להשפיע, ועוד איך !משה
תשאלו את רב המפח"ט של הנח"ל (שכולם, למעט חיילי הרבנות ועוד שלושה) - חילוניים
תשאלו את בת השירות שהולכת לשרת יחידה בתיכון חילוני
תשאלו את החב"דניקים שהולכים להשפיע ברחוב...

הכל עניין של מודעות, תכנון נכון של עצמך וכו'
אבל לחניכות שלההדר200
יהיה בסוף מישי אחרת. היא- אם היא לא תעזוב היא תתקלקל!!! על הרמה הרוחנית שלה אתה לא חושב?? מי ידאג לה אם לא היא בעצמה? לחניכות תמיד אפשר למצוא מישי שתכנס להדרכה.
משה טועה במיליארד אחוזהאריאלניקהנאמן

גם אני נחמד היום...

למה הוא טועה? את זה אני לא אכתוב

משה צודק במליון אחוז. תקשיבו לו.פלפלתי

הוא לא מדבר שטויות.

למרות שככה אוהבים להתייחס לזה באריאל. אובר צדיקות זה לא תמיד פיתרון- אלא תחילת הבעיה..

משה צודק בארבעים אחוז.שומרוני

וגם זה כי אני נחמד היום.

תנועת עזרא הקדושה. נו, באמת...

צר לי, אני חושב שתנועת אריאל - זה המצב החכם והטוב. למעט הסיפור הפסיכי ההוא של הלוחות שנה (ואנחנו לא נפתח עלזה דיון!).

מה שכן, זה לא סותר הדרכה בבנ"ע - ואני מוכן לתת בענין דוגמה אישית..

הוא צודק גם בלי שום קשרפלפלתי

לשום עזרא. מה לעשות שהוא פשוט אמר דברים נכונים?

אני לא מצאתי משהו לא נכון שיכול להוריד באחוזים.

זה נכון גם לאריאלניק הכי דוס שקיים ביקום.

לא נכון בכללהאריאלניקהנאמן

אין כזה דבר ''אובר צדיקות'' יש חפיפניקיות ויש צדיקוּת

אם לדוג' מישהו מתחתן בגיל 30 זה כבר לא צדיקות ולא אובר צדיקות אלא חפיפניקיות ולפיכך הטענ של משה חסרת יסוד מתחילה (אגב זה לא קשור לחברה מעורבת בכלל אמא שלי ואבא שלי היו חילוניים שהם הכירו ושניהם חיו בחברה מעורבת והם התחתנו בגיל מאוחר מאוד!)

אמא שלי הייתה באריאל של אז - "בתיה" החרדיתמשה
מיותר לציין שחברותיה שהיו בבנ"ע התחתנו בגילאים הרבה יותר צעירים.
את אבא שלי הכירה רק במקרה ורק בגיל שלושים, כשהוא היה בגיל 36 (גם לו לא היתה תנועת נוער בגילאי 16-17, ואחר כך הוא כבר היה איש ביטחון).

איפה הם הכירו? כמה לא צפוי - בר אילן (שאוהבים להשמיץ).
זה לא קשור!!הדר200

החרדים לא מתחתנים בגיל 30!! ברור שיש בןדדים ויוצאי דופן אבל בכללי הם מתחתנים רגיל כמונו...

ואם כבר, הבעיה של הרווקות המאוחרת קיימת באופן הרבה יותר חזק דוקא אצל הדתיים, אצלנו יש יותר רווקים מבוגרים מאשר לחרדים!

זה קשור ועוד איך !משה
בהבדל אחד:
אצל החרדים יש מערכת גזענית, מרושעת אבל משומנת של שידוכים שהתפקיד שלה הוא להביא את המיועד אל המיועדת. השיטות שלה לבחירת המועמד הן גזעניות ופסולות, ובכל זאת -היא קיימת.

אצלנו
מצד אחד רוצים להפריד בלי גבול והורסים את הקשר הטבעי בעזרא/בנ"ע
מצד שני - אין אף גוף שיטפל בזה, וגם לא יהיה כי בציבור שלנו השיטה החרדית והגזענית פשוט לא מתאימה.

קיימת גם תופעות נספחות (דוגמא שנטענה: בחורים "אובר-דוסים" שמשך השנים יורדים ברמה הדתית לרמה ממוצעת, מה שלא משאיר לבנות ה"אובר-דוסיות" הרבה בחירה) אבל הן כבר משניות ואינן הבעיה האמיתית.

אני מסכימה שאהשיטה גרועההדר200

אצל החרדים!!! אין ספק! אבל עדין חברה מעורבת לא פותרת את הבעיה של הרווקות!! והעובדה- בבנ"ע ועזרא כולם נשואים בכר בגיל 22?

חוץ מזה, מי שבא לתנועת נוער בשביל למצוא לו בן/בת זוג, כל ההתנהלות שלו אחרת ולא אמיתית, והפסדנן את כל הרעיון של תנועת נוער! זה לא תנועת שידוכים!!! כמובן שאם יוצא מזה שידוך אז סבבה אבל שלא נהפוך את זה למטרה העיקרית שלנו!!

את בכלל לא מבינה את מה שאני כותבמשה
בתנועה מעורבת, בן אדם לא אמור לחפש את השידוך שלו, אבל הוא כן אמור ללמוד איך להתנהל, ובצורה צנועה.
זה אומר למשל שמקומות שהם מקור לצרות - לא מערבים (דוגמא קלאסית: מחנה קיץ), אבל אחרים דווקא כן (התנדבויות ושות').

אם יכיר בסופו של דבר את בחירת ליבו בתנועה? סיכוי לא נמוך שכן.
אם לא - לפחות ידע כיצד לגשת לבחירת ליבו לכשימצא אותה, ולא יעשה שטויות בסיסיות שיגרמו לה פשוט לברוח ממנו.
אני נמצאתהדר200

במסגרת התנדבותית מעורבת ואני יכולה להגיד שהמצב שם בכלל לא כזה!!

להפך, יש שם מין אוירה שבגלל שכולנו דוסים כאן אז מותר לנו לדבר ולהריץ צחוקים כי כולנו דוסים... ברור שיש את האלה שלא נכנסים לקטעים האלה, אבל רוב החברה-כן!!

אני הגעתי לשם בפעם הראשונה שהיתה לי חשיפה, כי אני בתנועת אריאל ושם כולם מבנ"ע, וב"ה שה' עוזר לי להתנהל נכון, למרות שגם שם עד שהתאפסתי על עצמי... אבל לפי דעתי מה שאתה אומר זה לא נכון וזה מנסיון.  

הטיעון הזה של היתר חברה מעורבת בשביל לדעת איך לדבר עם בנות בתקופה מאוחרת לא תופס אצלי ולא שמעתי כזה דבר אצל רבנים שהתירו ללכת לתנועה מעורבת בשביל ללמוד איך מתנהגים עם בנות בתקופה שתחפש בת זוג.

אגב, אתה יכול להסביר בבקשה את הרעיון של עזרא אם בחב"א זה נפרד, ובחב"ב זה מעורב? תחליטו מה אתם עושים. לא ידוע לי שמגיל 15 מותר להיות החברה מעורבת ולפני כן לא!

תגובה למשהמור

חברה מעורבת יצרה המון סטואציות שהם אסורות.

אתה יודע שאסור לצחוק עם בנות? אתה יודע שלפי השו"ע אסור לבן אפילו לומר לבת שלום?

יש כ"כ הרבה דברים אסורים. אתה מכניס את עצמך למערכת מורכבת ומסובכת שאתה לא יודע אח"כ איך לצאת ממנה.

אין דבר כזה שבישב"צים למשל, לא יהיו צחוקים ,קריצות, וכל דבר שמה שאתה אומר יכול להתפרש באלף ואחד מובנים ויכול ליצור בעיות.

אני לא תומכת בחברה מעורבת וכל העניין שלדעת איך לדבר עם בנות זה פשוט (תסלח לי...) . שטיות!!!

שבוע טוב

הדר / מורמשה
2 דברים
1. החברה המעורבת היא עובדה. כשאני הייתי במשרדים של הערוץ בבית אל (אני מביא דוגמא של מקום עבודה דתי בכוונה תחילה) היו שם גם נשים. אחת מזכירה, אחת הבוסית שלי, עיתונאית וכו'.
אז מה - התעלמתי מהן? לא אמרתי להם שלום?
לא התחילו לספר שטויות הצבא כשהסתובבתי בבית-אל על מדים?

יש הלכה, ויש דברים אסורים, אבל אנחנו חיים בעולם מעורב וצריך להתמודד עם זה בכל מקרה. אני בכלל לא מתחיל לדבר על מה שקורה בבסיס שלי ועל מה שקורה במקומות עבודה שאינם דווקא דתיים.

ישב"צ לא שונה מהותית מישיבת עבודה של הקצינים בבסיס, או מישיבת עבודה על התוכניות לשנה הקרובה. אם תהיתם - גם שם מישהו זורק מדי פעם בדיחה על נושא רלוונטי.
מה שאסור בישב"צ, אסור גם ב"ח" של חיילי השלישות או בפגישת עסקים.

2. עזרא - זה כבר נושא בפני עצמו. הרעיון הגורף - הפרדת השטויות, עירוב הדברים הרציניים. באופן טבעי פעילות רצינית מתחילה אחרי שהופכים לגרעין ומכאן התדמית הרווחת של נפרד עד... ומעורב מ...

מחנות - נפרדים
התנדבויות - מעורב, גם מסיבות טכניות וגם מסיבות אחרות.
יש הבדלהדר200

בין להגיד שלום לבין גלישה למקומות הרבה מעבר.

ההלכה לא אומרת להתעלם מבנים ולהתייחס אליהם כאילו הם אויר, אלא רק דברים בגדר הנימוס. ומבחינה הלכתית מותר לדבר עם בנות לצורכי עבודה, אז הדוג שאתה מביא מהעבודה בבית אל זה לא דוגמא ליחסים בין בנים ובנות. וזה שזה גולש לצחוקים זה לא אומר שזה בסדר.

כמובן שהמצב של חברה מעורבת זה עובדה ואף אחד לא מנסה להתחמק מזה, השאלה מה עושים עם זה. אז שוב, דיבורים למטרת עבודה ולשם נימוס- סבבה. מעבר לזה- אין מקום, עד שתגיע לשלב של השידוכים.

בוודאי שיש מקוםמשה
זה עוד סוג של כישורי חיים שצריך ללמוד מתישהו.

סיפר פעם הרב יובל שרלו שהוא ראה באיזו ישיבה ספר - שמסביר לבחורים איך להתנהג עם הבחורות.
ספר.
וכבר הבאתי פה בעבר את הדוגמא של עצמי ורבות אחרות. יש דברים שצריך ללמוד מתישהו, ועדיף בגיל צעיר, אחר כך לשטיוות כאלו עלול להיות מחיר גבוה (גם זה מנסיון).

אז אני לא אומר להתחיל לעשות שטויות ולעשות מנגל מעורב, אבל דברים רציניים, התנדבויות, ישב"צים (ואם זה לא רציני - הבעיה היא בחוסר רצינות ולא בעצם קיומם של ישב"צים) וכיוצא באלה.

אם משהו מתנהל בצורה לא רצינית -אז הפיתרון הוא להרצין אותו ולא בהכרח להפריד, מה שיגרום בהכרח להורדת נפח ואיכות הפעילות.
זה נכון.שירה חדשה

בס"ד.

אבל יש הבדל.

כי החניכים הם קטנים מידי בשביל חברה מעורבת.

אני רואה את ההבדל בין אח שלי (שלצערי הרב הוא בבני עקיבא) לביני.

וזה הבדל ענק.

זה נכון לגבי חניכים, לא לגבי חג"סמשה
למה, להם אין יצרים?הדר200
גם חברה מכיתה ט-י (וזה בעיקר הגילאים הבעייתים...!) יכולים ליפול בזה וא"א לסמוך עליהם שהם יצליחו לעמוד בזה. הם לא מחוסנים נגד זה!
תקשיבי רגע חמודה-פלפלתי

לכל גיל יש את היצרים שלו - אבל מה לעשות שבנאדם צריך גם כישורי חיים שיעזרו לו להתמודד מול היצרים, מול החיים ומול ריבונו של עולם שינחית עליו ציווי חתונה אח"כ??

ולכן צודק משה שאומר - עם כל הכבוד לצדיקות, אין טעם לברוח מהבעיה ולהצטדק יותר מידי - אלא להיות הגיוניים וללמד אנשים, ללמד חבר'ה להיות רציניים ואמיתיים עם העקרונות שלהם, עם הדרך שלהם!

הפיתרון הוא לא לברוח.. הפיתרון הוא להתמודד..

אח"כ בנים לא יודעים להסתכל על בנות ממטר - וזה ממששש לא יוצא לשם שמים אח"כ..

אלא לשם פדיחות רציניות עד כדי טימטום מוחלט..

מעבר לזהמשה
חממה של בנים בלבד / בנות בכלל לאורך שנים היא דבר לא בריא ומאוד בעייתי.

יצר הרע לא הולך לישון מאחורי החומות...
נכון..הדר200
אבל בגיל 20 אתה לא ניגש לבנות (אפילו פעם ראשונה) בקטע הדבילי של הענין, בניגוד לבנים בכיתה ט שכן!! וזה משנה הכל..
סליחה.. בגיל 20פלפלתי

אתה ניגש לבנות כאילו הם יצורים שבאו מעבר להרי החושך ואתה לא יודע איך לאכול אותם..

זה לא כבוד גדול לחינוך - וככה לא מתחתנים..

לא...הדר200

אולי משה הביא את הדוגמא שלו, אבל אני יכולה להביא דוגמאות אחרות.

משה זה לא כולם.

אני יכולה להעיד על עצמי שכל חיי הייתי באריאל, בלי בנים, לומדת באולפנא- בלי בנים...

לפני שנה נכנסתי למסגרת התנדבותית עם בנים.. אני יכולה להגיד לך שזה ממש לא ככה!! שום חיזרים!!

זה כן ככה לאורך זמן.פלפלתי

לא בחפיף.

ומי שראית כנראה דווקא כן השתפשף קצת עם בנות אז הוא ידע איך לאכול אותך.

אני דוסית מושלמת תאמיני לי. וזו בעיה קשה ממש. לא קל לנפנף אותה..

ואם יש לך דוגמאות - את מוזמנת להביא אם את רוצה.

אם זה ככההדר200

באמת, למה אין הוראה של רבנים להכנס לחברה מעורבת כבר מגיל צעיר, אלא הם אומרים שצריך וזה אידיאלי חברה נפרדת????

כי הם עוד לא הרגישו את הבעיהפלפלתי

עד העצם..

והציבור עוד לא הפך שולחנות..

בגלל זה. ועוד כמה.

אז ככהמשה
1. בנות אולי כן מסתדרות (וגם - לא כולן). בנים - לא! חד משמעית.
כל אחד צריך לעבור את תקופת השטויות, הפאדיחות וחוסר הטאקט, בגיל צעיר הנזק הוא קטן ומסתיים בפאדיחה בגרעין או מול בת מסויימת.
לו הייתי אני עושה את השטויות של אז במקום עבודה, בצבא או בדייטים שעוד יהיו לי - המחיר היה הרבה יותר גבוה.
אם זה הערכת סביבה של מקום עבודה, בצבא - כלא ובדייטים - רווקות מאוחרת.

2. למה האידיאל הצעקני הוא חברה נפרדת
מכיוון שהרבנים (ולא פחות - שטופי המוח) ראו או חושבים שראו את נזקיה הרבים של החברה המעורבת (ואין ספק! הם קיימים) וביחס אליה הנפרדת-לגמרי נראית מושלמת.

רק עכשיו, לאחר שאלו שהתחילו עם הסניפים הנפרדים הגיעו לגיל 30, למשל, וגם העובדה שקם דור חדש של מי שלא תמיד רואים את נזקי המעורבת, ורואים רק את נזקי החברה שבה הם חיים, מתחילים להבין את נזקי הקיצוניות השניה.
כל שמצון של קשרמיכל הפג"זית

בין "בתיה" ל"אריאל" מקרי בהחלט (ואני יודעת כי הייתי בשניהם...) ואין לי כוח להרחיב.

זה פשוט שני עולמות שונים לגמרי, הדבר היחיד שמשותף זה החצאיות ותפילת מנחה...

העיקרון בשתיהן דומה - בנות בלבד.משה
(באריאל יש גם בנים בלבד, אבל זה לא הנושא העיקרי)
יש דבר כזה.שומרוני

דוגמאות לדעתי: לוח השנה הנפרד. ואולי גם הקטע של פורום נפרד, אני עוד לא סגור על עצמי.

יש המון דברים כאלומיכל הפג"זית

במיוחד בתנועת אריאל...

אמנם זה עדיף מבנ"ע, אבל לפי דעתי אריאל מגזימים קצת (או קצת הרבה..)

ואני לא מדברת רק על צניעות (כמו הלוח והפורום הנפרדים...) אלא על עוד דברים (אין לי דוגמאות כרגע בראש אבל כבר יצא לי להתעצבן על תופעות כאלה ואחרות של "אובר צדיקות" לא מוצדקת)

ובקשר לחלוקה של או-שאתה-חפיפניק-או-שאתה-צדיק, תתפלאו- אבל יש גם אמצע! העולם שלנו לא צבוע בשחור לבן!!! לא תמיד החמרה זה יותר טוב! שמעתם פעם על המושג "כל המוסיף גורע"? המדרש מספר שחטא אדם הראשון קרה כי אדם אמר לחווה גם לא לגעת בעץ...

חוץ מזה שחממת בנים וחממת בנות זה דבר שיכול לגרם להמון דברים לא בריאים. וזה לא דעה זאת עובדה ואני לא מדברת רק על חוסר תקשורת בין המינים או על זה שלוקח המון המון זמן עד שמתרגלים לדייטים נורמאלים.

בציפיה לבניין אריאל ולנורמאליות בע"ם    

החיים לא מסובכים, את סתם מסבכת'ותם!יעל...
יעל כפרה!מיכל הפג"זית

כשתחיי את החיים שלי- תוכלי להגיד דבר כזה...

החיים לפעמים כ"כ מסובכים שאני לא מבינה איך רבוש"ע מצליח להבין אותם... (טוב בשביל זה הוא ריבוש"ע ולא אני...)

הלוואי שהייתי יכולה לחיות ת'חיים פשוט בפשטות ובשמחה אבל אין מה לעשות...

הקב"ה ברא אותי כזאת, עם חיים כאלו ונותר לי רק לנסות לחיות אותם על הצד הטוב ביותר...

(אל תחשבו שהחיים שלי כאלו גרועים, הם סתם מתוסבכים)

מיכלי- ביום גרוע ומסובך במיוווחד...

מניסיון אני אומרת לךעמית-טליה

אל תכנסי לבנים..

סניף מעורב וכאלה זה הרבה פחות בעיה,בעיקר כשהסניף יודע לשמור על הגבולות שלו...

אבל להכנס לבנים (ואני מדריכה של בנים שנתיים) זה לא נכון!

באמת את תרגישי לבד הרבה בעיות..שממש יזיקו לך ולהם..

אם המצב היה מאפשר הייתי יוצאת מההדרכה עכשיו..אבל אין מציאות כזאתי..

בקיצור סניף מעורב פחות צריך להפריע לך...אבל העיניין של הבנים זה ממש בעיה

תמליצי להם להכניס להם בן ואת תהיי עם הבנות...

ושלא יביאו לך את התירוץ "יהיה לך רק 3 4 בנות"  זה עדיף מאשר 20 ילדים ללא גבולות..ותאמיני לי שעדיף לך להדריך בנות..עם כל הקטנוניות שלהם זה עדיף מאשר כל היום להפריד בנים שרבים מכות..

אה ושכחי מזה שתצליחי לשמור מהם נגיעה שו"ע אומר מגיל 6 אבל אני התחלתי לשמור איתם רק השנה וזה קשה כי לכי תחכי לבן שיבוא כדי שיפריד בין שני בנים שרבים מכות..

בקיצור לא מומלץ להכנס לבנים

בקשר למה שמשה אמר....חלי

נכון, בסוף רובנו לפחות נהיה שייכים לחברה מעורבת כלשהי אבל רוב הסיכויים שזה יקרה כשנהיה בוגרים\ נשואים וכו'...

בשביל מה נערים ונערות בגיל הזה צריכים להיות יחד? מה תועלת בכך?

דוקא בגיל הכי קריטי הראש עסוק במין השני... לא חבל??

במצב כיום אני לא רואה חברה מעורבת שיכולה להיות צנועה....

(ואני אומרת את זה מניסיון- הייתי חניכה ומדריכה בתנועה...)

משפט חשוב שצריך לזכור...אנונימי (פותח)

יש משפט שתמיד צריך לזכור אותו ובמיוחד כשמדובר בשאלה שלך..

"אל תאמין בעצמך עד יום מותך"

אני לא זוכרת מאיפה זה...

אז צריך לקבור את הראש ולומרפלפלתי

אל תאמין בעצמך עד יום מותך??

חוצמזה שלקחת את זה נורא רחוק..

למה זה כן מתאים?אנונימי (פותח)

אם לדעתך לקחתי את זה רחוק אז למה זה מתאים לדעתך???

לפחות לכאלה שיש סיכוי שיהפכופלפלתי

לצדוקים..

יוחנן כהן גדול הפך צדוקי אחריפלפלתי
ארבעים שנות כהונה..ועליו נאמר- אל תאמין בעצמך עד יום מותך..
לא......!סאפיר
למשהמור

כל העניין הזה שלהכיר את הבנים בגיל כזה כי בעתיד לא נדע להכיר אותם זה שטיות ואני אגיד לך למה.

א.כי ברור שיוצא לי להפגש עם בנים כמו במסגרת התנדבותית וכו' (פשוט לא עולה לי בראש עוד רעיונות). אבל אנימשתדלת שלא לדבר עם בנים יותר ממה שאני צריכה.

ב.הגיל הזה זה גיל בעייתי גם לבנים וגם לבנות. לכן כמה שפחות מפגשים עם בנים זה יותר טוב. כל מפגש כזה עם בנים זה מתחים,היצרים עובדים עוד יותר. וטוב לא יוצא מזה בד"כ.

מנסיון שלי, אני שמחה שלא גדלתי במעורב! ושאת כל הגילאים שלי העברתי בסניפים נפרדים (בהתחלה עזרא עד כיתה ו' ואח"כ באריאל) . אני שמחה ששמרתי על תמימות מסוימת.

אני רואה את החברות שלי ואותי ואני רואה הבדלים.

לגבי כל הנושא הזה של שידוכים בגילאים מאוחרים יותר . עושים היום הכנה באולפנות ובישיבות לפני שיוצאים להכיר את הבנים \ בנות למטרות נישואין. ב"ה יש המון זוגות שאני מכירה שגדלו בנפרד עד לגיל שמתאים .

קיצור אל תדאג.

"וחי בהם"משה
1. קל מאוד להגיד "זה שטויות". בפועל - גם פלפלתי וגם אני יכולים להביא עשרות דוגמאות להשלכות. יש כאלה שמתגברים על הפער ויש יותר מדי כאלו שלא.
את כנראה מאלו שכן, ולכן את מזלזלת באחרים שיש להם אינטיליגנציה רגשית קצת יותר נמוכה.

2. הגיל הזה נחשב בעייתי, אולם הוא כנראה לא בעייתי מכל גיל אחר.
יצר הרע קיים, וצריך להתמודד איתו. עובדה מוגמרת.
הפרדה, עירוב, קירות בטון ודחופרים - כלי עבודה. יש מקומות שהם לעניין ויש מקומות שלא.

3. "כי ברור שיוצא לי להפגש עם בנים כמו במסגרת התנדבותית וכו'" / מור - ל' חשוון תשס"ז 23:05
אמרת בזה הכל.

4. החברות שלך ואת - לא מכיר. אבל נחכה עוד כמה שנים כדי לראות מה יהיה...
מה הקשר?ד"ש

אם הרבה זוגות מצאו את עצמם במקומות מעורבים זה אומר שאנחנו צריכים ללכת לתנועה מעורבת בשביל זה?

כשהולכים למקומות מעורבים יש עם זה המון בעיות ולכן המטרה לא מקדשת את האמצעים. אפשר להכיר בגיל מאוחר יותר כזה יותר רלוונטי.

אמנם יש המון סיפורים טובים על זוגות אבל מצד שני יש סיפורים אחרים שיצאו בצורה לא טובה (בלשון המעטה) ולכן צריך לחשוב טוב מאוד לפני שנכנסים לתנועה מעורבת. 

תמיד בשמחה

אני תכלת עצבני

לא אמרתי שהחברה המעורבת נקייה מבעיותמשה
לענ"ד - הפיתרון הוא איפשהו באמצע. מעורב-חלקי כאשר פעילויות בעייתיות מפרידים.

אין מה לעשות, בכל חברה (כולל זו הנפרדת לגמרי, למשל בבתי הסוהר) יש בעיות (לשון הרע?) ויצר הרע יעבוד בכל מקום.
שאתה מתיר מעורבות חלקיתהדר200

זה לא יוצר בלבול ובלאגן אצל הנוער?

כי חלק אתה אומר שמות מעורב, וחלק לא. אתה יוצר הרבה אפשרויות פתוחות ואז גבולות יותר מטשטשים כי אם זה כן, אז למה זה לא?? אם אני מחליט להתיר לעצמי סוג של פעילות כלשהי, בהמשך אני יתיר עוד, כי זה רק זה ורק זה ופתאום איפה הינו ואיפה אנחנו עכשו.. לכן יש את ההלכה שקובעת לנו גבולות.

היא לא אוסרת דיבור עם בנים בכלל, אלא רק לענינים טכנים. למה אתה צריך יותר? כשנגיע לגיל של השידוכים אז סבבה.

הרצת צחוקים עם בנים לא מועילה לאף אחד ואפילו הורסת.

בכולופן, שיהיה בהצלחות מרובות!!!

זה לא קשור לאנצליגנציה רגשית..!!פלפלתי

יש אנשים שקשה להם גם אם יש להם אנטליגנציה רגשית גבוהה.

זה לא קשור.. כי אם הצד השני לא משהו זה משפיע גם על הראשון.. 

כל השאר נכון. מחזקת.

משהמור

דבר ראשון. למה השולחן ערוך אסר חברה מעורבת?

דבר שני. בגיל הזה היצר עובד הרבה יותר מגילאים אחרים. כי בגילאים האלו האדם רק בונה את האישיות שלו הוא לא מספיק חכם כמו אחד שסיים את גילאי ה18-20 . ואדם שסיים את הגילאים האלו, למשל בן יש הבדלים בין בן שסיים שיעור א' וב' לבין בן תיכונסט או בת יש הבדל בין בת שסיימה שירות ושנה א' וב' לבין בת אולפנא שבכיתה י-יב' יש הבדלים!!! בגילאים האלו האדם בונה את האישיות שלו. למה להכניס בנים ובנות למציאות שהיא לא טובה? למציאות שהיא פסולה? חז"ל ידעו טוב מאד מה הם אומרים. ואת הסייגים האלו הם קבעו מראש כי הם חזו מה יכול להיות אם את  הסיייגים  האלו לא ישמרו. כמה כאב לב ,דמעות, וייסורי מצפון עוברים על בן ובת שהיה בניהם קשר ואל תגיד לי טוב את צודקת אבל אני חושב שכן בנים ובנות צריכים לארגן דברים ביחד כי... והסיבות שלך. כי המציאות שלך רק תוביל למה שהזכרתי עכשיו.

דבר שלישי לא הבנתי אותך שציטטת אותי " יוצא לי להפגש עם בנים במסגרת התנדבותית" ואמרת שאמרתי בזה את הכל.

אולי כדאי שאני יסביר את עצמי.

אני לא חושבת שבות צריכות לחיות בנגה ובנים במאדים. אני אומרת שכן יצא לי למשל להתנדב בקיץ בקייטנה של ילדים עם תסמונות, פיגור, וכד'. והיו שם גם בנים. אז פשוט שהייתי צריכה אותם נעזרתי בהם למשל להרים ילד לכסא גלגלים. הבנת? לא התחלתי לפתח שיחות כמו "איפה אתה לומד?" "בן כמה אתה? " כי זה פשוט לא שייך... ולא מתאים...

טוב, לילה טוב.

בקצרה, בשליפה מהמותןמשה
1. הנ"ל לא אסר חברה מעורבת. אילו היה רוצה היה כותב "אסור". אלא מה - הוא השתמש בביטוי אחר, וסיבותיו עמו.

2. יצה"ר עובד בכל סיטואציה ובכל מצב. הוא לא הולך לישון בגלל הפרדה (הפוך - מתפרץ בכיוונים מסוכנים בהרבה, ע"ע חובבי בני מינם). הטענה כאילו חברה מעורבת (וצנועה!) מזיקה יותר מאשר חברה נפרדת - צריכה הוכחה, והמוציא מחברו עליו הראייה.

ולהזכירך - אני בגיל המקביל לשיעור ב'. יצר הרע רק התחכם מאז.
אני מכיר גם את הצד השני של אובר-מעורב (כל הכבוד להצ"ל שהאכיל אותי מרורים בנושא) ואני יודע עם מי יש לי עסק.

3. עצם הפניה אליהם והקשר המינימלי (לא דיברתי על "שיחות" בסגנון שתיארת) הוא עולם ומלואו ביחס למי שגם זה לא היה לו.
יש דברים שאי אפשר ללמוד מספר ומחברת. רק בתרגול.
כמו שאי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות ואי אפשר ללמוד תכנות בלי מחשב (לא מדבר על הבגרות כרגע), ככה אי אפשר לקבל את הגישה הנכונה לנושא הזה בלי "תרגול" ובלי לעשות את הפאדיחות האלה.
בגיל צעיר זה נגמר בזה שכל הגרעין צוחק עליך, בגיל מבוגר יותר זה עלול להיגמר בעכירת אווירה של מקומות עבודה, כלא צבאי או רווקות ארוכת שנים.
שטויותהאריאלניקהנאמן

אתה מתיר סייג שחכמים קבעו כדי לטפל בסימפטום ולא בבעיה

פירוט-אחר כך אין לי כח עכשיו

המוציא מחברו - *עליו* הראיהמשה
הבאתי מספיק ראיותהאריאלניקהנאמן
הסברהאריאלניקהנאמן

חכמים אסרו שהייה שלא לצורך (פעילות סניפית זה לא לצורך באם ע"י זה עוברים על איסורים, ואל תחרטט שלא)

חכמים אסרו שהייה בקרב בנות המין השני שאולי וח"ו בדרך כלשהיא הבן יעבור על התקנה הכי רחוקה מדברי חכמים (וק"ו סייג מפורש בדברי חכמים ובן בנו של ק"ו איסור תורה)

בעל שו"ת "שרידי אש" התיר בדיעבד של הבדיעבד ורק כדי למנוע התבוללות

1) מרן לא כתב אסור צודק.. מרן כתב יותר מזה! מרן פירט לך את כל המצבים האסורים! וברור שבדור פרוץ ומתירני כמו שלנו אסור בהרבה יותר דברים

2)ברור שיצר הרע עובד תמיד, אך האם בגלל זה צריך למכור לו את הקדושה שלך "על מגש של כסף"?

3)בדורות הקודמים (בכל תקופות הגלות ובזמן שבית המקדש היה קיים) לא היה מצב של חברה צנועה ומעורבת בגילאי העשרה וזה משתי סיבות: (א)כדי שהנער לא יכשל באיסורים (ותחשוב על מי אני מדבר- על קדושי עליון!! על אמוראים, על תנאים!! אם הם לא סמכו על עצמם אז אתה מרשה לעצמך לסמוך עליך? אתמהה!!)   

(ב) רוב הנערים בתקופת הגמרא והמשנה התחתנו בגיל 17

להזכירך-- המצב שונה מאדם לאדם ואתה לא יכול ללמוד מהמקרה שלך על אנשים אחרים!

3) בשביל זה יש את הדעייטים כדי שתתרגל ורק שתבין שמשמים נותנים לאדם את זוגתו לפי המתאים לו.. אם לודג' הוא אדם שכל חייב נשמר מלדבר עם בנות לא יביאו לו איזו מיזרוחניקית שכל החיים שלה דברה עם בנים,,,,,, ובכ"ז זה לא אומר שלא צריך לחפש את המתאימה וזה לא ביג דיל אם באמצע יהיו כמה שלא מתאימות

ובנוגע למה שכתבת-- חברה נפרדת לא גורמת לדברים שכתבת ההיפך!! דווקא המתירנות הזאת של חברה מעורבת (אפילו היא צנועה) גורמת לכל מיני שגעונות בשכל של הבן אדם   ראה רמב"ן על פרשת נח שכותב במפורש למה יש מצבים של אנשים הנמשכים לבני מינם

אז ככהמשה
חכמים לא כתבו "אסור" אלא השתמשו בביטויים שונים. למשל "להתרחק". אילו רצו לאסור היו כותבים "אסור".

1. מרן כתב את האיסורים הנפוצים והידועים (נגיעה, ייחוד ואחרים).
2. השאלה היא אם באמת מדובר בפגיעה בקדושה, או בבריחה מהמציאות.
3. המוציא מחברו - עליו הראיה.
  א. אל תשכח שאז נערים בגיל צעיר מאוד כבר התחילו לעבוד, שזה גם סוג של חברה מעורבת ברמה זו או אחרת. חברת הילדים (בדומה להיום) היתה נפרדת.
זה מאוד לא פשוט לטעון שלא היה מצב של חברה מעורבת ביום-יום לפני חורבן הבית. כל עוד אין לנו הוכחה היסטורית חותכת - המוציא מחברו עליו הראיה.
  ב. נכון, ואין חולק (אני מניח) כי חתונה פחות או יותר מצמצמת את הבעיות. "פתו בסלו"

3. בדייטים אתה אמור להתייחס בכבוד וב"טאקט" לאישה שמולך. אם לא תדע איך לעשות את זה (ולא, אי אפשר ללמוד את זה בספרים) - אתה לא תעשה את זה, ועלול לפספס את המיועדת.
הקדוש ברוך הוא מצפה שתעבוד בשבילה. היא לא תגיע סתם כך מהשמים.

מעבר לזה - שיטת הדייטים לא מי-יודע-מה יעילה וגורמת למספיק כאבי לב ולא כאן המקום לפרט.

חברה נפרדת גורמת ועוד איך. רק לפני לא הרבה שנים סגר הרב ש"ך זצ"ל את הפנימיות בבני ברק, לאור תופעות של סטיות מיניות. חממה של "בנים בלבד" או "בנות בלבד" (בשילוב עם הלגיטימציה לתופעה בעולם החילוני הסובב) גורמת לתקלות שכאלה.
לדאבוני - ממה שידוע לי כמי שמצוי קצת בעומק התופעה (נתקלתי בה לראשונה בבי"ס היסודי שבו למדתי, ומשך השנים למדתי לזהות את תסמיניה), היא קיימת בכל מקום ובכל מוסד, בלי קשר לרמתו הדתית או לאפיו.

הקדוש ברוך הוא לא ברא ציבור בלי סוטים.
ללמוד לדבר בכבוד ובטאקט אמורים ללמוד מגיל קטן.שירה חדשה

בס"ד.

לחברים שלך אתה מדבר בחוסר כבוד ובחוסר טאקט? לא נראה לי.

זה לא קשור לבנות. זה אמור להיות אצל כח אחד...

בנות זה עולם אחר.משה
מה שאני אגיד לחבר שלי אני לא אעיז בחיים להגיד לחיילת במודיעין לידי או לידידה כלשהי, בין השאר מהסיבה הפשוטה של דיני צניעות.

עולם אחר, לגמרי.
מתנגדת.שירה חדשה

בס"ד.

בלי קשר לדיני צניעות.

אני לא אדבר לחברות שלי בחוסר טאקט ובחוסר כבוד.

ברור שלאמשה
ובכל זאת - יש דברים שאני כן אגיד לחבר שלי ולא אגיד לידידה.
שחבר יקבל את זה בהקשר אחד והיא תיפגע/תתעצבן/תחרים אותי.
אבל אםהדר200
זה דבר שיגרום לשינוי תגובה קיצוני כל כך אתה יכול להבין את זה לבד! אם בת תגיע למצב של עצבים עליך כנראה שגם לחבר שלך זה לא ממש אחלה להגיד את זה... בד"כ בנים ובנות מדברים באותה שפה. ברור שלבנות יש יותר את הקטע הרגשי אבל בכללי... 
אני קצת הקצנתי, אבל העיקרון דומהמשה
יש דברים שלומדים רק ב"אוניברסיטה של החיים". ברגע שיוצרים חממה יותר מדי חממתית מתחילות הבעיות.

וזה לא רק שפה, זה הכל. תשאלי את פלפלתי והיא תספר לך סיפורי זוועה על הצדיקים (היא בוגרת אריאל).
לפי דעתי זו בעיה עם האנשים ולא עם התנועה.שירה חדשה

בס"ד.

אני באריאל, ואני לא מדברת עם בנים.

אבל אין לי בעיה (מבחינה נפשית) לדבר איתם.

למרות שאני גדלתי בחממה, הגירוש והתקופה שאחריו שברו לי אותה...אבל לא משנה.

לצורך העיניין זה עדיין נחשב.

כנ"להדר200
אני אריאלניקית, וגם אני וגם חברות שלי לא סובלות מהבעיה הזאת! תפסיקו כבר להקצין. זה משהו בסיסי בטבע של האדם לדעת לדבר עם אנשים שונים שהוא לא מכיר וגדל איתם.. 
זה ברור שזה נכון.שירה חדשה

בס"ד.

זה פשוט לא הגיוני לחשוב אחרת.

חחחחחהדר200
מזל שיש פה משהו שיש פה אנשים שמסכימים עליו..
אבל אני לא מסכימה איתכן..פלפלתי

אני דוסית בריבוע אתם כבר יודעים אבל

מה לעשות יש גם יצורים שנקראים בנים בעולמנו - ודווקא איתם צריך להסתדר כל החיים..

והראש שונה בתכלית השינוי!!!

ועוד משהו - מעניין - אבל דווקא אצל הדוסים אחרי ש"השתפשפו" בין בנים לבנים - דווקא הם לא יודעים לדבר עם בנות..

מעניין הא?? 

אפחד לא אומרהדר200

להתעלם מהם...

פשוט ההרס של העירוב גובר על הטוב...

ועובדה שאפשר. למה בנות יכולות ובנים לא???

את מתכוונת לאורך זמן?פלפלתי
או רק במסגרת הסניפים?
במסגרת הסניףהדר200

אני לא רואה מקום לעירוב מלכתחילה...

השאלה היא איפהפנאט 2המשודרג
ככלל אסור לתת לדבר הזה היתר גורף אלא לבדוק כל סניף לגופו אך ברור שהמהודר הוא לעמוד על משמר הצניעות והטהרה וללכת נגד תרבוש המערב השוטפת את ארצנו
הכוונה היא לבנ"עפנאט 2המשודרג
פשוט שלנו אין היתר כזה כלל!!!
בשום גיל? בשום רמה?פלפלתי

לא - טוטאלי?

ולא אמרנו שאי אפשר - את זה אנחנו יודעים שאפשר לשתוק ולהתעלם.

השאלה אם זה חכם..

אם כמאמרינו אריאל אחלה של תנועה בלי בנים, בלי בנות- רק המחיצה..

אם ככה אז את שואלתפנאט 2המשודרג

מה יותר חשוב הכמות, או רמת ההקפדה על המצוות

ככלל אין מטרתה של תנועת אריאל "סניפים נפתח בכל מקום" ויש מקומות שז אחלה ויש מקומות שזה חבל

לדוג' מקום שאחלה שאנחנו לא פותחים סניפים- מקום שאנחנו יודעים מלכתחילה שה"תורת חיים בעוז" לא תשמר בעוז אז לא נפתח סניפים

מקום שחבל- 'אלעד' מקום ברמה דתית גבוהה שהתורה שם תשמר בצורה יוצאת מן הכלל חבל שהתנועה לא מקימה שם סניפים

מזה קשור למס' סניפים??פלפלתי

אין שום קשר..

ואני כן מדברת על סניפים ברמה גבוהה, ואני כן מדברת על תורת חיים בעוז - אבל אני מדברת על תורת חיים...

משהו כזה שיהיה קשור למציאות ולבעיה שההפרדה רצופת השנים והמוקפדת יצרה - אני לא מדברת על חבריא א' בכלל -

שם ברור שיהיה נפרד - ברור!

אני מדברת הלאה. אני מדברת על בירור הלכות - שבבנ"ע יש למשל ואצלינו אין, שאצלם חיים קצת יותר את ההלכה מבחינת קרבה וגבולות בין בנים לבנות.

ואל תביאו לי את כל הסיפורים ההזויים של בנ"ע על מה שקרה בגלל....

כי אפשר לעשות דברים ברמה - ולא סתם שטויות - וגם זה קשור בחינוך וביחס התנועה.

על חב"א אנחנו מסכימים...פנאט 2המשודרג

ההפרדה זה לא "תוצר" של ההלכה ו\או המציאות היהודית ההפרדה היא עיקר הדין בכלל בהלכה היהודית (יש סיפור שכי"ח רצו לעשות בטריפולי בלוב מסיבת חנוכה לילדים גדולה אך שיהיה מעורב ויהודי לוב הכשרים אמרו "יהרג ובל יעבור!!!) תחשבי למה ערך ההפרדה נראה כאילו אפשר לחפף אותו בחב"ב וזה ממש לא נכון!! הפרדה זה עיקר הדין וזה דבר שחכמים במשך כל הדורות חידשו תקנות חדשות ומחמירות (ותחשבי על מי אני מדבר על גדולי עולם!! שלא סמכו על עצמם, אז את אומרת שבדור שלנו אפשר לחפף? אתמהה)

לחיות את ההלכה- אין בעיה אם ככה אז עד הסוף, בואי "נחיה" את ההלכה גם בהלכות שבת הרי הרוב זה "סתם" סייגים והרחקות מדברי חכימים (בדיוק כמו ההפרדה) אז אפשר גם בזה לחפף  בואו נעלה על עץ בשבת כי מהתורה רק אסור לתלוש לא כתוב שאסור לטפס על עץ בשבת, בואו נבחן את הגבולות עד כמה אפשר להתקרב לאש ולא להכוות (את מבינה את האבסורדיות שבדברייך)

וזה לא להקל (מושג הלכתי) זה לחפף!!! ואל תעבדי על עצמך ובמיוחד בדבר הזה שחכמים הזהירו על זה במפורש "גזל ועריות- נפשו של אדם מחמדתן"

לחיות את התורה- לא הבנתי, בגלל שבבנ"ע מעורב אז מדריך בבנ"ע חי את מצוות התפילין או הציצית יותר ממני, נו באמת

ואל תחרטטיהאריאלניקהנאמן

שבגלל שזה שבת וזה איסור סקילה אז צריך להחמיר, בהלכה דברי של אי צניעות קרואים "אביזרייהו דגילוי עריות"!!!! איסורי תורה לדעת כמה הרא"ם דבור סרק עם בת (ואל תגידו לי שזה לא קורה בסניפים מעורבים ובעזרא) זה איסור כרת!!! כרת!!! כרת!!! ואל תחרטטו לי "בגלל שהרא"ם לא נפסק להלכה אז מותר" זה רק אומר כמה צריך להחמיר ולהזהר בדברים האלה שחכמים הוסיפו איסורים והחמרות לאחר זמן השו"ע שהחברה שלהם היתה דוסית לגמרי!! ומה אנחנו נגיד שבחברה פרוצה כמו שלנו מה אנו נעשה

הרב צבי טאו לדוג' מנחיל את ההתנגדות לתרבות המערב לתלמידיו ובתוך זה את ההתנגדות לחברה\ע מעורבת

תקשיב רגע-פלפלתי

אתה קצת מעופף - במחילה מכבוד תורתך.

בנים הם לא עם נפרד. על זה אנחנו מסכימים?

אתה מסכים איתי שצריך להבין מתישהו איך עובד הראש של הבנים ואיך עובד הראש של הבנות - כי הוא שונה אחד מהשני?

אתה מסכים איתי שבאיזשהו שלב כדי לקיים את רצון הבורא צריך מתישהו להתחתן?

אתה מסכים איתי שצריך לדעת לדבר עם אנשים ולא לברוח מהם כמו אותה דוגמא שאתה עצמך הבאת פעם שברחת בשניה מאיזה קומונרית או משהו שאמרת מילה וברחת? אתה מסכים איתי שצריך שהיא גם תבין מה אתה רוצה ממנה ולא כאילו הבינה או כאילו נעשה?

כאלה דברים לומדים מניסיון חיים. אני לא אומרת שצריך להפוך את כל התנועה למעורבת. אני אומרת שיש בעיה קשה בחברה שהפרידה כל הזמן בין בבתי ספר בתנועות נוער וכל מקום - ביצירת קשר והבנה בין בנים בנות. הם פשוט לא מקשרים..

זה בדיוק כמו שאתה בא ומדבר עם איזה בת על הרמ"א על יורה דיעה וחושן משפט - סליחה אבל זה לא ממש מעניין אותה והיא לא תבין מה אתה רוצה ממנה -אבל לך זה יהיה טבעי ונורמלי כי ככה אתה רגיל לחיות, ככה אתה מדבר בישיבה, עם חברים ובדיונים. (והדוגמא הכוונה טיפה מוקצנת - לא הפכתי אותך לדיין בשניה - אבל הרעיון..)

אני לא מבינה מה הרעיון להחמיר מידי במקומות  שיוצרים אח"כ בעיות. למה? כי זה מורכב? כי זה קצת שינוי עמדות? במקום צעוק נפרד נפרד כל הזמן צריך להתעסק עם דרך של שמירה וקיום הלכה וזהירות מירבית יחד עם מעורבות קטנה בין הסניפים כדי לראות טיפה את הצד השני? כדי שהקשרים יהיו יותר נורמלים אח"כ ולא יצטרכו לדבר כמו איזה שני ביינישים כי אם לא ככה הם פשוט לא על אותו גל?

מה שיוצא מההפרדה זה מטרה אחת - לצעוק כל הזמן להפריד!!!! לא יותר מזה..

אין התמודדות עם הבעיות בשטח.. זו בריחה. וגם הרבנים הגדולים התייחסו להלכה ולפסקים לפי הצורך בשטח. כי התורה היא תורת חיים. היא משתנה בגבולות הצרים שנותרו לה כדי שההכה תישמר ולא יפרצו הגבולות כי אנשים כבר נחנקו.

הבינות? לכן נראה לי שחב"ב וחב"ג שקיים באריאל רק בתאוריה יכלו לארגן דברים איכותיים עם שיתוף כלשהו. ואני לא מדברת על חפירה לעומק שתיצור מליון בעיות. אבל הם בכ מקרה בגיל של תחילת מחשבה על הכרויות לחתונה מתישהו - אז ללמוד תיאוריה - זה בסדר וליישם צריך ללמוד מפדיחות??

זה חיי תורה נורמלים?? עכשיו תורי - אתמהה ..  

הפרידי בין חב" לחב"גהאריאלניקהנאמן

הדבר הכי נורא שאפשר לעשות לחב"ב זה להפכו למעורב

ואין לי עכשיו זמן

אין בעיה..פלפלתי

תסביר כשיהיה לך זמן..

לא תסביר - לא יתקבל..

הסברהאריאלניקהנאמן

חב"ב -- בגיל הזה עם בן יתעסק בפעילויות משותפות עם בנות אפילו וזה לא יהיה "חפירה" כהגדרתך זה לא טוב (פעם חבר שלי שהתנדב בארגון צדקה אצלנו בעיר שאל את הרב אם זה לא בעיה ברגע שהוא מעביר את קופסאות המצרכים לאוטו הוא נוגע בטעות גם בבנות שמתנדבות שם (צנועות וחסודות) והרב אמר לו שאסור כי "המטרה לא מקדשת את האמצעים) בגיל החב"ב (מ14 עד 18.5) לא טוב שהבן יהיה בפעילויות משותפות בין בנים לבנות כי בגיל הזה היצר נכנס הכי חזק בבן אדם ומנסה להפיל אותו דווקא בזה בכל דרך אפשרית ושוב הכל באשמת תרבוש המערב שיצרנו מסביבינו

חב"ג- בגיל הזה להבדיל מגיל החב"ב החב"גניק לא חושב על בנות כי הן בנות,  האדם מתחיל להתיישב בדעתו (כמובן בהשפעת לימוד התורה בישיבה הגבוהה\הסדר והסרת לחץ הבגרויות) החב"גניק חושב על בת אחת ויחידה ("עוד ישמע"...) דבר שלא יפגע בו עם הוא ידבר גם עם בנות אחרות  בדברים ענייניים    לא כל דיבור עם בת יהפוך אותו ללחוץ ודברים אחרים...   איך לדעתך מצליחים בעלי התפקידים הלא נשואים (כולם חוץ מיוסי) בהנארה"ק (ההנהל הארצית הקדושה) להסתדר הרי יש בהנא"ר גם בנות? תשובה: כולם שמה מעל גיל החב"ב יענתו כולם שמה חב"גניקים

שוב-פלפלתי

זה בריחה.

זה לא התמודדות.

חב"ב בהתחלה זה מוצדק לא לעשות כלום מעורב - אבל בסוף? וחב"ג (יש כזה דבר בתנועתנו הקדושה?? לא ששמעתי.. לא שידעתי.. ) כבר לא קיימים בכלל בשטח.. שזו בעיה בפני עצמה בתנועה הזאת.. למה חב"ג לא קיימים? למה הם לא מעורבים בסניפים ובקהילות? הרי הם יכלו להרים את כל הרמה של הסניף ברמה או שתיים - ואז אי אפשר היה לעשות כל מה שרוצים כמו שאתה מראה - כי זה מחייב.. וגם יש דוגמא אישית.. מה שקורה זה שיש רק חב"א וקצת חב"ב - וזהו.

ואז מה יוצא?

חב"א - לא שייך להוציא מהבועה - לגמרי לא.

חב"ב - בהתחלה לא, בהמשך אין התמודדות עם כלום. יש יצר... גם לא יפגשו יצורים הנקראים בנות - אפילו לא בטעות.

חב"ג - בכלל לא קיימים בסניפים ובתנועה הם בודדים יחסית לכל השאר.

אז מתי אתה חושב להשתפשף???

שאני יבין - אתה מתכוון לחיי תורה אמיתיים או רחפנים?

כי חיי תורה זה גם אומר לדעת לדבר עם אנשים בלי להעליב או לפגוע בהם.. וכשאתה לא יודע להתייחס אליהם - הם מן הסתם יפגעו.. מתישהו ובאיזשהי צורה..

נראה לי שצריך קצת אומץ להתמודד מול המציאות.. לא?

ובקשר להתנדבות שלכם - זה נשמע לי קצת מוזר.. כי איך אם מרימים קופסאות מגיעים לנגיעה כלשהי בבנות?? נשגב מבינתי..

אין בעיה נתמודד וניפולהאריאלניקהנאמן

תביני שאי אפשר להכנס לאש בלי להכוות

חב"ג- יש כזה דבר בתנועה (והם גודלים משנה לשנה) הם די פעילים (שמעון הירש- שמעת עליו? הוא היה שליח בסניף בנ"ע, בשבת ארגון שלנו שני השליחים הם חב"גניקים , במליאה האחרונה 40% מהמשתתפים בבנים היו חב"גניקים) זה משנה לשנה למעגל החב"ג המתרחב יותר ויותר אכפת מהתנועה. מכייוון שהחב"ג כבר לא נמצא בסניף (אלא בישיבות הגבוהות\הסדר) יותר קל לו להכיר לצאת לחיי תורה אמיתיים, וזה רק בחב"ג

לחב"ב אין זמן! (אני כרכז משתדל להעמיס על החב"בנים כמה שיותר פעילויות תנועתיות) גם הדרכה גם פעילות חב"ב גם בגרויות ומעל הכל לשמור את עצמו מכל משמר שלא יכשל ח"ו במראות אסורות  או בדברים כאלה

חב"ג יכול "להשתפשף" בלי להפגע יש משפט במדרש ה' אומר "בראתי יצר הרע, בראתי לו תורה תבלין"  ורק אדם שעסוק רובו בתורה(כגון:חב"גניק) יכול להנצל (ככל האפשר) מפתויי היצר

שאלה קטנה לי אליך-פלפלתי

איך בדיוק אתה נותן לחב"ג להשתפשף??

כי לא נראה לי שזה קיים..

קיימים פרטים של חב"ג בתנועה אבל הם לא זרם המשך של חב"ב... הם פורשים במהירות שיא כי אין להם מה לעשות בתנועה..

(כן.. חוץ משמעון הירש וכמה בודדים.. וגם אלה שהיו במליאה.. אני מדברת על כולם גורף. זה תנועה - זה לא סתם קבוצת אנשים..)

ואתה אומר שחב"ג כן יכולים לעמוד במשימה ולהשתפשף בלי להפגע - אבך הכל בגדר דיבורים  כי אין כלום. פשוטו כמשמעו. 

אין מעורבות בין בנים לבנות כלשהי ולא משנה באיזה גיל בתנועת אריאל. גם לא בבית אבות.

מה שיוצא שרק צועקים פה הפרדה - אבל לא מתמודדים עם החזרת החיבור..   עמ"י לא הולך התחבר חזרה איכשהו הא?

שתי מדינות לשני עמים???

מכיוון שהחב"ג לא צריך את התנועה כדי להשתפשףהאריאלניקהנאמן

לחב"גניק בשונה מהחב"בניק, לחב"גניק יש חיים, מי שנשאר חדג'ומאט ישאר בתנועה גם אחרי התיכון וגם אחרי החתונה אך גם הוא לא צריך את התנועה כדי להכיר בנות

(אגב שמעתי מהקומונר שלי שקומונר לשעבר של גב"ש התחתנן עם קומונרית של גב"ש, אבל לא דרך התנועה, מהסיבה הפשוטה שהתנועה זה לא משרד שידוכים, זה תנועת נוער!) 

ועוד משהו קטן -פלפלתי

בתור פנאט חשבת שיותר נשתכנע ממך?

איפה האריאלניקנאמן??? סתם...

כן. אני לא חושבתהדר200

שעזרא זה התנהלות נכונה. או מעורב, או נפרד. אם הם מסכימים שצריך נפרד -ועובדה שהם עושים כל בחב"א, אז מי נותן היתר מכיתה ט לחברה מעורבת? להם אין איסור?? זהו, הגעת לגיל מותר לך?

לא מסכימה. 

תיקון טעותמשה
עד סביבות גיל כיתה ט' אין פעילויות רציניות כהתנדבויות וכו' ולכן ההתנהלות נפרדת. מהגיל הזה ואילך - יש.

פעילויות כמו התנדבויות - מעורב.
פעילויות כמו מנגל, מחנה קיץ ושות' - נפרד, בלא קשר לגיל.

מה הרעיון? התנגשות אידיאלים.
נכון,ברור שיש דברים שאני לא אומר אותם לבנים.שירה חדשה

בס"ד.

אבל לדעת לדבר בכבוד ובטאקט? זה נשמע כאילו יש לך את זה.

אי אפשר להשוות בין בנות לבניםהאריאלניקהנאמן
אך היסודות של הכבוד ושל הטאקט שווים בשניהם
1)מרן כתב את הדברים הידועים כי אלו הדברים הבסיסייםהאריאלניקהנאמן

במקרה של חברה מתירנית יש להחמיר יותר

2)בריחה מהמציאות? זו מציאות מעוותת שלא היתה קיימת בכלל כמעט לכל אורך שנות הגלות ובית המקדש מציאות שהתרבות המערבית  הקלוקלת המציאה יש 2 ספרים שהרב שלי הוציא "יסוד-יוסף" ו"קדושים תהיו" בספר הרב מסביר למה גורמת חברה מעורבת

3) ושוב יש לציין שבתקופת הגמרא והמשנה הנשים היו הרבה יותר צנועות  וכמעט לא היו יוצאות החוצה הם פשוט היו במקום הטבעי שלהן- המטבח!

הרמב"ן כותב  בפרשת נח שאיך העולם הגיע למצב כ"כ נורא של טומאה, שאפילו הצמחים התעוותו?! והוא עונה- בהתחלה הם התירו לעצמם לדבר עם נשים אחרי זה להיות עם נשים ואחרי שהנשים כבר נמאסו הם עברו ל"ע הלאה וזה לא גרמה חברה נפרדת את זה גרמה חברה מעורבת!

אתה בעצמך כבר ענית את התשובה- "הקדוש ברוך הוא לא ברא ציבור בלי סוטים" ללא קשר לרמת הדתיות שבאותו מקום הסוטים הם סוטים בגלל שה' רוצה שהם יתגברו על הבעיה שיש להם (דברי הרב שמואל אליהו) ומשמים גלגלו שהם ודווקא הם ילכו למקומות דתיים כדי שהחוסן הרוחני יגדל, בסופו של דבר כל אחד מחליט בעצמו מה לעשות הקב"ה פשוט נותן לך את הכלים להתמודד

בגלל זה אסור לתת לגיטימציא לעולם החילוני הסובב מכייוון שמתן לגטימציא למעורב פשוט מתיר לך עוד מלאן דברים אחרים      בעז"ה שאני אתחתן לא יהיה לי בבית לא טלוויזיא ולא מחשב, לא כי אני מתנגד לטעכנולוגיא כלל לא!! אלא שמהטמבלוייזיא ומהמחשב(עם אינטערנעט) נחשפים תכנים שפשוט מעלים לאדם את טווח הסיפוק וכאשר הרמה של הסיפוק מתמלאת האדם מחפש דברים אחרים שיוכלו לרגש ולספק את צרכיו (נגזרת של הרמב"ן דלעיל)

ומחשב ללא אינערנעטהאריאלניקהנאמן
פשוט בזבוז זמן
במחילה מכבודך-שירה חדשה

בס"ד.

סליחה על החוסר טאקט:

אבל למה אתה לא מפסיק את זה כבר עכשיו?

אם יש בעיות,אז לא צריך לדחות את הפתרון.

יש דברים שאי אפשר להפסיק עכשיופנאט 2המשודרג
בסדר. בהצלחה בהמשך!!!שירה חדשה
3. אתה קשקשןמשה
עצם העובדה שחכמים ראו מצב של לקבל מאישה מטבעות, זה אומר שהיו נשים בשוק והן לא באמת לא יצאו מהבית כמו שאתה מנסה לתאר.

לגבי הציבור בלי סוטים - אתה צודק חלקית.
יש כאלו שהם סוטים מהיסוד, אנשים מסכנים שסובלים באמת. הסוג הזה של אנשים צריך לעבוד קשה ובעז"ה גם להצליח

יש אנשים שבגלל היותם בחממה, כמו גם סיבות נוספות, הם חושבים שהם כאלה.
היחס להללו שונה בתכלית מאשר לקבוצה הראשונה.

4. העולם החיצוני. קבל עובדה, הוא קיים.
אין מה לעשות.
אחרי שלוש הייתי צריך לעשות <ב>האריאלניקהנאמן

צריך להלחם בעולם החיצוני! ולא לוותר לתרבוש המערב הקלוקלת שבכל שנה גודעת מעם ישראל אלפי יהודים צעירים (כן גם דתיים) זה שיש עובדה שלצערינו היא קיימת זה אומר ש"אין ובואו נלך עם יצר הרע עד הסוף ונוותר לו"?

צריך להלחם בכל מה שמסמל פריצות ואת הרשע שבתרבוש המערב

סניף פיתוח..אנונימי (פותח)אחרונה

ישנה ממש בעיה בסניפי פיתוח..בגלל שברוב הסניפי פיתוח הצוות מעורב וכנל בישבצים ואז יש ממש קלות ראש ויש עם זה ממש בעיה..

וגם עם כל ההערכה שלי לכל מי שמדריך בסניפי פיתוח..הרבה אנשים חושבים שבגלל שאני מדריכ/ה בסניף פיתוח אני יכולה לעבור על כל מיני הלכוצת..ולכן צריך לבדוק את זה בכובד ראש..

וגם זה לא מתאים לכל אחד..כל אחד צריך לבדוק את העמידות שלו בדת..

שבוע טוב ובהצלחה

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך