נגיד שאני לא אתקבל, האם כדאי לי ללכת לרבנות?אנונימי (פותח)

מה עושים שם?

יש לי פרופיל 64 כך שאני לא יכול להיות קרבי, אני רוצה לתרום כמה שיותר, לעשות כמה שאפשר אך אם זאת להתפלל בזמן לקבוע כמה שיותר זמן לתורה ולא להיכשל בדברים שאני חושש שאם אני אתגייס רגיל להיכשל.

אל תתגייס!האריאלניקהנאמן
לך, תלמד בישיבה! הה' נתן לך שנים במתנה ללמוד תורה
לדעתי-פלפלתי

לך לישיבה שמתאימה לך.

תלמד, תתבסס - ככה אתה מועיל לכולם וגם לעצמך. ומקסימום אח"כ תתגייס כמו הביינישים. או שתתאברך מהר וזה יהיה יותר קצר..

זה פשוט הכי יעיל היום.

אתה רוצה - והם לא רוצים אותך. אז עם כל הכבוד יש אפשרות לעזור בתחומים אחרים ועדיין להשתלב בצבא איכשהו.

אז לא עכשיו - אז אח"כ.. מה קרה??

הלוואי וזה היה כזה פשוטאנונימי (פותח)
למה? מה כ"כ מסובך??פלפלתי

זה באמת לא כ"כ מסובך נראה לי..

ואם כן אפשר הסבר?

הייתי שנה בישיבהאנונימי (פותח)

קשה, זה לא קל ללמוד גמרא 3 סדרים

באתי לישיבה לאחר שלמדתי בבית ספר דתי שהיינו לומדים 6 שעות בשבוע גמרא וגם את זה בקושי.

אני רוצה ללמוד במכון לב אחרי הצבא וכן ללמוד חצי יום לאחר הלימודים וחצי יום לעבוד, אני לא רואה שיש לי עתיד בתחום הדת

ולכן אני מוכרח להתגייס.

אז אני מנסה במקום כמה שפחות בעייתי.

תתגייס רגילמשה
תדרוש בלי מפקדות וכו'.

במקביל - תנסה להתקשר לקו הפתוח של הרבנות (אברר לך בעז"ה את המספר מחר), תציג את עצמך, תסביר את הבעיה והם יוכלו לנסות לעזור לך לדעתי.
אבל מכון לב אתה יכול לעשותפלפלתי

במקום או תוך כדי צבא כמו עתודה וכאלה..

ככה אתה תופס את הכל ביחד..

מה זאת אומרת לעשות מכון לב במקום צבא???אנונימי (פותח)

אני יודע מה זה עתודה, אבל צריך לחתום קבע מראש... מי יודע איפה יכולים לשבץ אותי???

איזה עוד אפשרויות יש?

עתודה זה הימור לא קטן, וגם מאוד קשהמשה
לא הייתי בונה על זה למי שלא מבריק במיוחד.

הקו הפתוח של הרבנות הצבאית: 0578175767. תנסה לדבר שם, תסביר מה הבעיה ונראה מה יגידו לך שם.
אבל עתודה זה הוראה..פלפלתי

אם אחשלי עשה את זה - הראה לי כולם יכולים..

או בגלל שהוא קומבינטור..

אם הוא קומבינטור זה נושא אחדמשה
אחרת - בעייתי.
לך למכינה למה ישיבה?מכאל 2 3
הייתי מציעה לך לא להתגייס.ברוריה מהגוש
אתה רוצה לתרום כמה שיותר? בדיוק אח שלי מתייעץ עם אנשים איך לתרום בלי הצבא.. אם יהיה לו פיתרון אני אכתוב פה.. אולי יעזור לך..
תתגייס רגיל!אבשלום
גם אם לא תתגייס או תלך למסגרת סגורה זה לא ישנה.
תתגייס, תתרום, תשפיע!
אין לך מושג מה דתי עם כיפה על הראש עושה בצבא. רק המראה.
לגבי כל הבעיות אותן העלו פה, יש את פקודת השילוב הראוי. לא אמורה להיות לך בעיה בשום מקום, הכל כמובן תלוי גם בתפקיד אליו תיועד. דבר זה תוכל לברר בלשכת הגיוס. בנוסף אתה יכול לנסות ולבקש להתמיין לתפקידים מסויימים.
אסור להתגייס לצבא ! מותר בדיעבד רק לאנונימי (פותח)
אם אתה בחור שממילא חזק מאוד ביראת שמים
ת ז ה ר
אני אומר לך, יש שם הרבה מאוד תועבה
זה לא בדיחה
זה לא כמו שיגידו לך, כי גם בשכונה יש בחורות לא צנועות
כי
1
בשכונה אינך חייב להיות בקשר עם השכנה שממול
ובצבא=אתה חייב להיות בקשריי עבודה ופיקוד עם חיילות
2
בשכונה או בעבודה יש לך יכולת לבחור עם מי להיות בקשר/עבודה
בצבא-לא תוכל להמנע מלהיות בקשר של צחוקים וסתלבט עם איזה חייל חילוני שרוצה לראותך נבוך מול חיילת ואם אתה בכל זאת נשמר ממנה
3
בשכונה - אינך חייב להסתפר אצל מי שאיננו מדבר יפה
בצבא יש חובה להיות מתאים ל"גיזרה" הצבאית ואם תסרב להסתפר אצל הספר החילוני שבבסיס, אתה עלול להגיע למאסר

אני מכיר בחור ישיבה שחזר מהצבא מלא בושה אחרי ששמע מילים גסות נוראיות והרי זו תחילת הדרך להתדרדרות רוחנית.
שמע לי
תן לאחרים שממילא אנים צנועים להיות שם
אתה נשאר בבית

אגב
אם יציעו לך כחייל להתגייס עם ישיבת הסדר-זה משהו אחר !!!

אני נגד הגישה הכוללת והשלילית שלךמשה
לא שאני מחבב במיוחד את צה"ל, אבל לענ"ד - כל תפקיד וכל משרד לגופו.

ולסתירת השטויות שכתבת:

1. קשר פיקודי עם חיילות/קצינות הוא לא בעיה. הבעיה האמיתית היא מה שמעבר לשעות העבודה ומזה אפשר פחות או יותר להתחמק.

2. אפשר ועוד איך, "אל יבוש מן המלעיגים".

3. שטויות במיץ עגבניות. מותר לך להסתפר בכל מקום (ולרוב - הספרים הצבאיים יודעים את ההלכות ואת נושא הפאות/זקנים).
יש הגדרות תספורת תקנית לחיילים, וכל ספר יכול לעמוד בה.

4. צריך להתעקש שלא יתבטאו ככה לידך. ואם אתה מראש חלש - תתגייס עם ישיבת הסדר (אחר כך אפשר לחתום ויתור אם רוצים 3 שנים ולא שנה וחצי).

אני לא חובב גדול מדי של הצבא, ויש לו הרבה מה ללמוד בדיני צניעות (ושוב - תלוי בבסיס ובמפקדים) ובהלכה בכלל, אבל בסך הכל ביום יום אפשר להסתדר שם.
לגבי פקוודת בעייתיות בענייני ארץ ישראל ופיקוח נפש (שחרור מחבלים) - זה כבר נושא אחר.
ישיבהאנונימי (פותח)אחרונה
אני מציא לך לפני הגיוס לישיבת הסדר אחר כך בזמן השרות לבקש להיות או במדעין או ברבנות או חיל החימוש אלא תפקידים מעוד תורמים
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך