אורחים של שבת.ענת=)

בעזר ה' והשתדלות.

שבוע טוב לכם.

ברצוני לשתף ולבקש ממכם עזרה בנושא מסויים, יכול להיות שלרובכם לא הייה כוח מרוב כול הבלאגן של החודש והמבחנים/לימודים אך בכל זאת אני אנסה את מזלי.

ולאחר הפתיחה אני אתחיל...

לפני מ"ס שבועות(שלוש נדמה לי) הגיעו אלינו האוחרים האידיאליים: סבא, סבתא, 2 דודים ובניו וביתו של אחד מהם. הדבר הייה בשבת לפני צאתה(תוכלו להסיק מכך שהם לא שומרים שבת) בין דיבורים רבים על כל כל נושא שבעולם כמעט הגענו כמו תמיד לנושא הקשור ליהודות. 

העצור רגע ואוסיף שבכול שיחה שלי עם בני דודי ודודי בפרט הם אוהבים מאוד להקשות עלי בשאלות הקשורות ליהדות ולתורה שלנו ואני מנסה לתת להם תשובה מיידית ואם לא אני משיגה להם תשובה עד לפעם הבאה...

והפעם הם רואים את התוכי היושב(ליתר דיוק עומד) אצלנו בקלוב ולאחר שאלות רבות עליו הם ניגשים לשאלה הקשה מכול, "זה לא איסור להחזיק חיה טמאה בתוך הבית?!" ופונים במבט תמוהה לכינוי. ואני לתומי מנסה לתת תשובה מספקת לדבריהם, אך לא מגיע אליה. מפני שאיני יודעת את דעת ההלכה בברור על כך. במיקרים כאלו אני הייתי הלכת ובודקת בכול מקורותינו הקדושים אך מפני קוצר רוח ועבודה קשה אינני מוצאת לזה פניי! לצערי הגדול (מפני שזהו הדבר הכי אהוב עלי בכל הסיפור)

ופה אני פונה אליכם אריאלניקים/יות יקרים/ות, האם תוכלו לעזור לי ולתת לי תשובה לשאלה מהידוע לכם או מכך שאתם תלכו ותלמדו... אך  תשובה בשבילי היא אך ורק עפ"י  מקור מוסך ובצורה ברורה, לא סתם באוויר.

ואוו, נראה לי שהנחתתי עליכם הרבה לפעם אחת במיוחד בדרישות.

אך אשמח לכול תשובה רק שתהייה רצינית באמת.

בתודה מראש, ובצ"ל (ציפייה לבנין)<כן יש כאלו שאלא יודעים להגות זאת אפילו> אריאל.

באופן כללי -שומרוני

להלכה - אין בעיה כמעט אף פעם.

יש כאלה שאומרים שיש, ויש כאלה שאומריםמ שיש בעיה רק בארנבת, שפן, גמל וחזיר.

על חזירים עצמם אסרו בלי קשר לשאר החיות הטמאות, בסוף פרק שביעי בבבא קמא. "ארור האיש שיגדל חזירים" - בגלל סיפור שהתרחש בתקופת החשמונאים המאוחרת. אריסטולוס או משהו כזה.

אני מקווה למצוא לך מקורות אמינים יותר, ואולי גם אלעזר ירתם למשימה.

בצ"ל אריאל!

והנה, ענת:שומרוני

הרב דב ליאור נשאל את השאלה הבאה:

האם ראוי לגדל בבית או בחצר כלב לשעשוע?

והוא ענה:

חז"ל הסתייגו מגידול כלבים שלא למטרת שמירה ובטחון, כגון ביישובי ספר. בעיקר בגלל הסכנה שבכלב רע. אבל גם אם הוא אינו נושך כיון שהוא חיה טמאה, מסופר על אמו של החתם סופר שבקטנותו לא הראתה לו חיות טמאות כי זה פוגם בנפש הטהורה של הילד, לכן לא ראוי לקנות לילד כלב, רק עופות או ציפורים טהורות. (גם תוכי לפי ה'כוזרי' נחשב לציפור טהורה).

תודה רבה!ענת=)

ממש טוב לדעת שיש הטוענים שתוכי הוא/היא חיה טהורה.

מפליא בעיניי ביותר! אך מכיוון שיש אלפי סוי של תוכי בימיינו, לא בטוח שגם שלנו(ההוא שמוחזק אצלנו) טהור.

אך אם כן, הוא מאו מסכן! מפני שאני לא רק מחשיבה אותו לטמא אלא גם מכנה אותו בשמות של חיות לא טהורות. 

לא הבנת את דברי הכוזרי.שומרוני

חבל שאני לא זוכר איפה זה, כי מישו פעם הראה לי אתזה.

התוכי הוא חיה טמאה למיטב הבנתי, ולעניין זה בלבד הוא נחשב כחיה טהורה.

אני מקווה שהבנתי נכון.

איזה קטע..רחלי ברק
בחיים לא יעתי שיש בעיה להחזיק כלב בבית...

החכמתם אותי....

שבוע טוב ובצלב"א.
לאחר בדיקה קצרה ("זה הכל בשבילך..."<;)יעל...

אין שום בעיה בשימוש בבעלי חיים טמאים, לא על פי ההלכה, לא על פי רזי התורה וגם לא כחומרא. אבותינו ורבותינו הראשונים רכבו על סוסים, חמורים ופרדים, וכן השתמשו בכלבים לשמירה. אמנם חכמים אסרו לעשות סחורה בבעלי חיים טמאים (שביעית, פ"ז משנה ג), גזירה שמא יאכל אותם; אבל בחיות טמאות שאין רגילים לאכול, מותר (שו"ע יו"ד קיז). על פי זה כתב החיד"א שגם מותר לגדל תוכי אף על פי שאינו כשר, כיוון שאין רגילים לאוכלו (ברכ"י שם אות ב), והוא הדין לשאר חיות מחמד. אמנם החיה טמאה, אך המובן הוא שאסור לאוכלה והאוכלה נטמא, אך אין איסור להשתמש בה.

שבוע טוב! חודש טוב ובשורות טובות!

יעל.

אה...ושכחתי ת'עניין הכי חשוב...יעל...

זה בשם הרב אבינר.

יומטוב ושמייח!

יעל

ועוד חצי מקור:שומרוני

יש מסורת עתיקה שאין מגדלים חיה טמאה בבית.
ומלבד זאת ישנו איסור לגדל בעל חיים שעלול להזיק.

כך ענה הרב יובל שרלו לשאלה האם מותר לגדל כלב.

שעלול להזיק...פלפלתי

כי לא תשים דמים בביתך..

אבל אם הוא חצי צעצוע אין עם זה בעיה.

דווקא כן.ענת=)

יש עם זאת בעיה.

אצלנו, באותו מקרה.

כאשר אחי הקטן(שעכשיו הפך גדול) נולד היתה לא בעיות בנשימה והזדקק למשאף (אסתמא בימינו) ואחר ברורים על אך הדבר נחת עליו הגיעו להשערה צקת למדיי שהדבר בא בעקבות תוכי השעשועים הגדל אצלנו.

מה שמראה שכן יכול להיות מצב השמלב את הצעצוע עם "פצוע"

לא הבנתי..פלפלתי

הבעיות נשימה היו קשורות לתוכי?

לא הבנתי מזה קשור לחצי צעצוע.. יכול להיות שהוא היה רגיש אליו או משהו..

אני אפשט.ענת=)

"הבעיות נשימה היו קשורות לתוכי?" כן. כך אמר הרופא ד'אז(מה שמו...) הטוענה שבעלי נכף עלולים לגרום לנביות נשימה בקרב בני-אדם ונתן נימוקים עמוקים לכך ומתוך זה המצליץ לא להחזיק בעלי כנף בבית.

"מה זה קשור לחצי צעצוע.." לפני הגבתך לדברי עוזיה נראה שאין בעיה(מצידך לפחות) עם גילדו הב"ע והוא כחצי צעצוע. ובהביאך את הפ"ס "כי לא תשים דמים בביתך" מוכן (כך לפחות אני הסקתי) שלא אמור להיות ניגוד בין שני הדברים. או אני טועה וגם אותך לא הבנתי נכון. 

בתקווה שהובנתי אני. ענת. 

י ש ניגוד רק אםפלפלתי

הבע"ח גורם לפחד הבלה או כל דבר אחר שיכול להזיק לאנשים.

אבל אם הוא חצי צעצוע והוא לא עושה כלום אין שום בעיה עם זה והוא לא נקרא דמים..

תוכי יכול להיות דמים? אולי באמת רק אם הוא גורם לבעיות אצל הבעלים שלו או משהו..

מסתדר?

מעולה!ענת=)

זו גם הייתה טענתי.

יש מקרים בהם תוכי יכול להזיק, כמו שקרה אצלנו. אך להביא דמים ממש, לא שמעתי על סיפור כזה מתוכי.

מסתדר? הסתדר מעולה ב"ה!

שהייה בשבוע ובשורות טובות.

אחלה!פלפלתי

שבוע טוב ולילה טוב!!

(אני כבר מתה..הצילו!)

יקיריי!ענת=)

אני רואה עצמי כחייבת זאת לכם.

תודה ענקית!!! על כול המיידע השעיר הזה. היום יצא לי לפגוש בדודי אך לא הבאתי להם תשובה כי עדיין לא היתה בפי זו. (מזל בשבילי שהם לא זכרו את) אך עכשיו לי מיידע מכול הקשת הרחבה של הרבנים כמעט(איזה יפה זה)

אני ממש גאה בתנועה שלי שיש לי אנשים נפלאים בה שיודעים לעזור מתי שצריך.(מה הייתי עושה בלעדיכם/ן?! )

אתם יכולים להמשיך ולתת תשובות. אך רגע לפני שאני נכנסת למיטה, אני רוצה להוכיר טובה.

תודה.

ותודה...ענת=)אחרונה
ענקית במיוחד לו יתברך על ששלח לי את האנשים המקסימים הללו והתנועה המופלאה הזו! (תרתי משמע)
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך