גם לי יש סיפור דומה עם 'חניך' שלי במועדונית שאני עושה בה שרות לאומי.
מה שתיארת ממש הזכיר לי את מה שהוא היה עושה לי- הרגשתי שפשוט יש לו איזה אנטי ספציפי נגדי, הוא המריד את החברים שלו לא להקשיב לי ובנה חבורה שלמה שמצפצפת עליי ובכוונה עושה ההיפך ממה שאני אומרת. ניסיתי לפשפש במעשיי מדוע הוא עושה את זה דווקא לי (אומנם הוא היה 'נגד' כל הממסד של המועדונית אבל הרגשתי שכלפי זה באופן הרבה יותר רציני), ולא הגעתי לסיבה הולמת.
והנה מה שעשיתי.. ואני רואה תוצאות:
קודם כל באתי מתוך גישה שאם ילד מתנהג בצורה כגון זו, זה אומר שהוא רוצה להשיג משהו. זו השפה החלופית של ילדים להגיד שמשהו מציק להם. אחרי שהבנתי את הנקודה הזו, היה לי הרבה יותר קל לקבל את ההתנהגות שלו, והכעס שעד אז היה לי כלפיו וכלפי היחס 'הלא הוגן' שהוא נותן לי התחלף באהדה ורצון לנסות להבין מדוע הוא מתנהג ככה, ואפשר לומר שהפכתי להיות הרבה יותר סימפטית כלפיו (כי באיזשהו מקום גם לי נוצר אנטי נגדו) וכמובן שדברים כאלה מורגשים, אפילו אם לא אומרים או מנסים להדחיק אותם.
הנקודה השניה שעבדתי עליה היא לראות בו את הדברים החיוביים שבו ולפאר ולהעצים אותם. אם נניח הבחנתי שהוא עשה מעשה טוב וכו'- מייד קפצתי על ההזדמנות והתחלתי לשבח אותו באוזני כולם.
אבל יחד עם זאת, כשהוא מתנהג לא כראוי- אני לא מוותרת ומעלימה עין, למרות שאני חוששת שאם אני אעיר לו הגלגל שוב יחזור אחורה ושוב היחס הקודם שלו כלפי ישוב (כי הוא שנא בעיקר את המרות שלי), אבל אני מקפידה להעיר לו בצורה נינוחה ולהבהיר לו שההתנהגות הזו שלו ממש לא ראויה ואסור שהיא תחזור שוב. אני מדגישה באוזניו שרק ההתנהגות שלו הזו לא מצאה חן בעיניי, ולא ח"ו הוא עצמו.
כיום אני והילד הזה פחות או יותר בסבבה, לפעמים יש לו ת'קטעים שהוא חוזר להמריד את החבר'ה שלו נגדי, אבל אני כבר יודעת איך להתייחס לזה.. חוצמיזה שאני כמעט בטוחה שהוא עושה את זה רק כדי לנסות אותי... ביום חמישי האחרון הוא הסכים להענות להצעה שלי ולבוא לדירה שלי יחד עם אחיו, למרות שמתחילת השנה הוא לא הסכים בשום פנים ואופן..
מקווה שעזרתי.... בהצלחה!