פרויעקט השו"ט- לאריאלניקים\יות בלבדהאריאלניקהנאמן

שאלה:  לכבוד קדושת מורנו ורבנו רבן של כל בני גולת אריאל בא"י ובחו"ל אשר במקומו יושב ומצודתו פרושה על כל ארץ הקודש שאלה עלתה בי ופותר אין אותה והיא: 

האם יש לומר הלל ביום תקומת תנועת אריאל ראשית צמיחת גאולתינו?                     ואם כן האם יש לומר הלל שלם או בדילוג? ומתי התאריך שבו יש לומר את ההלל על תקומת תנועת קדשינו?

בכבוד רב החה"ן

תשובה: קיבלתי את שאלת כבוד ידידי היקר והחכם,והנה תשובתי:   פשוט וברור הדין שלכאורה היה צריך לומר הלל שלם בברכה ביום תקומת תנועת אריאל ראשית צמיחת גאולת עמ"י בארץ הקודש!   אך נחלקו ונסתפקו גדולי ישראל בתאריך שבו יש לומר את ההלל השלם עם הברכה,

כגון: האם יש לומר את ההלל ביום הפרישה מבנ"ע, או ביום תקומת סניף בין החומות, או בכלל רק ביום ההכרה הממשלתית בתנועת אריאל, ומכיוון שכך אין אנו נוהגים לומר הלל באף אחד מהזמנים שההלל הזה צריך ברכה מעיקר הדין וקיימא לן "שכל האומר הלל על הקמת תנועת אריאל ללא ברכה הרי הוא כמחרף ומגדף!"(קובץ החג'ומטיא קדישתא)

אך למרות שאין אנו אומרים הלל באף אחד מהימים הקדושים הללו נהגו כבר רוב הסניפים להתקבץ במבנם ולהתפלל שם תפילת שחרית ברוב עם ולאחר התפילה לומר 'תפילה לשלום התנועה' 'תפילה לשלום החניכים'  'ברכה ותפילה לשלום המזכ"ל'    ומנהג זה כבר התקבל בכל תפוצות האריאלניקים בסניפי הבנים.                    

בסניפי הבנות: נוהגות הבנות להתקבץ במבניהן לקריאת תהלים לשלום התנועה מהבוקר עד חצות הלילה  ויש המהדרות ומתקבצות לקריאת תהלילם במבנה ההנא"ר וה' הטוב ישלם את שכרן כפול מן השמים!                  

כן כתבו בעל מח"ס "בנין אריאל" בעל שו"ת "קיבוץ דיני השרופים" בהגהות בסוף הספר ועוד רבים מגדולי הדור הזה והקודם ואין חולק ואין פוצה פה בדינים אלו אשר התקבלו בכל תפוצות אריאל בארה"ק

יהי רצון שיעלה רצון מלפניו לבנות לנו את בניין אריאל

בכבוד רב הרב יענקלה מוריס שליט"א

נ"ב(נכתב בצידו) דינים אלו נוהגים רקהאריאלניקהנאמן
במי שמדריך בתנועת אריאל אך אם ל"ע הוא עבר לתנועת נוער אחרת הוא הסיר מעליו את החיוב בדבר זה וה' יכפר על האדם הזה
מה ה' יעשה לההוא גברא?שומרוני
ועוד נשאל מרן, מה יעשה לאדם אשר ספג מקדושת התנועה הכחולה, ויצא להגשים הלכה למעשה את אשר אמרו לו רבותיו בעלי השרוך הכחול-פטרול?

וע"ז אמר מורנו היושב ברומים ישמרנו ויצילנו:

מצווה רבא היא לחנך נפשות נערי ישראל הצעירים. ודאי וודאי שיש לומר דילך הנער להשפיע על נפשות תינוקות של בית רבן לפני שחטאו. וא"ת מה לו לאדם כי ירעה בשדות זרים, לא קשיא! דהא אמרינן הכי: מגו שירד - מעלינן להו!
ויה"ר דמתוך אותה ירידה רוחנית יתעלה עם ישראל כולו עד דיבוא משיח צדקנו ויגאל אחריתנו ויאחדנו בבנין אריאל.
למה כבודו לא ענה על שני חלקי התשובה?האריאלניקהנאמן
מה אמר מורנו היושב במרומים לגבי אמירת ההלל ביום תקומת התנועה שכן נתעלם ממני פסקו זה
מורנו בעולם הזה טוען הכי:שומרוני
וכך אמר מרן שליט"T יבלחט"א:

דאין להעלות על הדעת לומר ביום הפרישה מבנ"ע, דהא זהו אינו אלא בעל חלות של "סור מרע", ואילו "עשה טוב" אכתי ליכא.
ומשום הכי וודאי דאין לומר ההלל ביום בו פרשו אבותינו מבנ"ע. וא"ת, אמאי לא נימר הלל ביום בו קבעו לדורות את סניף גב"ש?
נראה לר"י, כי עדיין אין הוא בבחינת צמיחת גאולתינו גופא, כי אם בבחינת ניצנים אשר נבטו, אך עדיין לא נראו בעינא. ואע"ג דלאחר מכן קמה התנועה, הרי שאין זה הזמן הראוי לומר הלל בברכה. ואין לומר דהמחמיר יאמר הלל בלא ברכה, דהא קיימא לן דהאומר הלל בכל יום הרי זה מחרף ומגדף, כמה שאמר הרב זצ"ל.
ועל כל פנים, היו שנסתפקו באם לאמר תחנון בההוא יומא דנפתח סניף גב"ש. אמנם, המעשה הנ"ל היה בשבת, אך אכתי איכא 'צדקתך'. ולכך אמר הרב דכל אחד יעשה כמנהג מקומו, ואין לחשוש. עכ"ל, ודו"ק.

שכחתי משו? לא להאמין שאת כל זה כתבתי כשלגופי חולצה בצבע האסור...
ע"כ יש בזה תרתי דסתריהאריאלניקהנאמן
לא ולא.שומרוני
לא ראי זה כראי זה ואת הצד השווה שבהן - זיל גמור.

אם כי אמר מורנו דחזר בו מפסק ההלכה, שכן ברוב בתי כנסיות של עם ישראל מתפללים בנ"ע עם אריאל יחדיו וחיישינן דילמא איפלגו משום הכי(דאמירת הלל). לכך הורה בה"ג דיאמרו ההל בשבת הארגון, דאז מתפלל כל סניף לבדו, ולא תהא מריבה בבית ישראל, והאמת והשלום אהבו.
זו גם דעת מורנו ורבנוהאריאלניקהנאמן
אך התרתי דסתרי קאי על לבישתך את החולצה האסורה שעת כתיבתך את חידושי התורה
או בעברית פשוטה,שומרוני
אתה טוען דהרי זה כמהרהר במבואות המטונפות?
ובכן, שאלתי את הרבנית הגרע"ז והתירה לי זאת על סמך פסק של הרא"ה בעניין שליחות לשם שמים.
אך כבר כתבו בהגהות "והמחמיר תע"ב"פנאט 2המשודרג
ואין זו דרכו של האריאלניק לסמוך על היתרים מעין אלו
וע"ז נאמר:כל המוסיף - גורע! (ורש"ל מ"ז.{את דבריך})שומרוני
ואין נראין דבריך כלל! אלא העיקר כמו שכתבתיפנאט 2המשודרג
לעיל
ואמאי לימר כבודו דברים מעין אלו?שומרוני
אלא יחקור ויבדוק וימצא דברי נכוחים כאמור ושארית ישראל לא יעשו עוולה ולא ידברו כזב בפיהם.
הא גופא קשיא!!!האריאלניקהנאמן
וכמו שלימדנו מורנו ורבנו הלכה למעשה שידוע שמורינו ורבינו היה מצביע ש"ס ולמרות שלחצו עליו גדולי הדור להצביע חזית לא הראה עצמו כאילו מצביע חזית
אריאלניקים...רחלי ברק
כן, כן...

גם אלה מכם שמנסים להתכחש לעניין...

חנוכה שמח ובצלב"א.
ואלא במה כן ידברו כזב?אנונימי (פותח)
באף או באוזן?
אתה מחשיב אותו כאריאלניק????אנונימי (פותח)
הוא בנ"ע בכל רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו.
אה, כן?שומרוני
לא שאני מכחיש את היותי בניעקיבאי, אבל נראלי שאילן מאיר עדיין חושב שאני אריאלניק.. לפי כמות הודעות הנאצה שהוא שולח לי ביום בגלל טל שמים. ע"ע מה שאליסף כתב בגליון שעבר או ההוא שלפניו...
וכדי לצאת מידי ספיקא ישפנאט 2המשודרג
לקבוע את תאריך השבת ארגון ביום שממילא אומרים בו הלל, כמו שנהגו לדינא סניף בת-ים בנים יצ"ו שקבעו את שבת ארגונם בשבת שניה של חנוכה ודו"ק אכמ"ל
ואמאי?שומרוני
והא, דנכתב במגילת אריאלית דאלו ימי הארגון דלא למספד בהון ודלא להתענאה בהון ודלא לישון בהון, ואמאי נימא דלא להלל בהון?

אלא מאי, יאמרו הלל הגדול, ויצאו יד"ח כל השיטות ועל עם ישראל תבוא הישועה אכי"ר.
טוב, תראה...אנונימי (פותח)
יש כאן תרי דיני.
לעניין הודעות נאצה אריאלניק הנך...
אולם בגופך ובהתנהגותך, מוכיח הנך פעם אחר פעם מי אתה באמת. ובוחן כליות ולב, הוא ישפוט ביני ובינך, ובין עלוני לבין איחוריך...
עלונך?!שומרוני
הגם לכבוש את המלכה עימי בבית? (כאילו שלכבוש את המלכה בהעדרי זה בסדר..)

עוד לפני שידעת קרוא וכתוב הייתי בורג קטן במערכת. ועכשיו - האחד בא לגור - וישלוט שלוט!
וכתבו חכמים בדין מיהאריאלניקהנאמן
שמאחר מסירת כתבות לעלונא קדישא הדֵין, שאין לו חלק ונחלה בהנהלת אריאל
ועמדו ישראל ומכרו שווריהן!שומרוני
ואני אתחיל לזרוק ט"שים חינם!

אפרופו ט"ש, בשבת האחרונה קפצתי לסניף עזרא כלשהו. הצגתי את עצמי בפני אחד המדריכים, ותגובתו היתה: אה, אתה כותב בטל שמים, נכון?
שאלתי: לא כ-ז-ה כותב.. אבל מאיפה אתה קשור לטל שמים?
תגובתו: מזתומרת?! אני בישיבת ***** ואני מקבל שם ט"ש!

ולכל המגחכים: פעם קיבלתי עדכון מכפר הרא"ה שהגיע לישיבה שם טל שמים אחד!
אני בישיבת******* (בני-צבי(?))האריאלניקהנאמן
ועל כך קיימת את דברי רבותיך "להפיץ אץ האור"
לא! זו היתה ישיבה אחרת.שומרוני
חחח.אנונימי (פותח)
כן, כבשתי את המלכה עמך בבית. ואין פוצה פה ומצפצף.
לפני שידעתי קרוא וכתוב אתה היית בורג במערכת? לו יהי כן.
יש אנשים שנועדו להיות ברגים קטנים. ולעומתם, יש אנשים שכבר כשהם מגיעים מגדלים אותם מעל כולם והם ממשיכים ובגדול...
חמוד...123
בצ"ל אריאל!
אתה במילא כבר אומר הלל בברכה בכל אחד מהימים הללוהאריאלניקהנאמן
גדול!מיכל הפג"זית
נקרעתי מצחוק...
הבנת גם את כל הארמית שקשקשנו באמצע?שומרוני
הרוב...מיכל הפג"זיתאחרונה
ומה שלא אמא עזרה... היא, שלא כמוני שנולדתי לתקופה חשוכה, עשתה בגרות בגמרא (;
ונוסח התפילות הוא:האריאלניקהנאמן
תפילה לשלום התנועה:
"אבינו שבשמים, צור ישראל וגואלו, ברך את תנועת אריאל ראשית צמיחת גאולתינו הגן עליה באברת חסדך, ושלח אורך ואמיתך לראשיה, מדרכיה, וחניכיה, ותקנם בעצה טובה מלפניך.

חזק את ידי מדריכי תנועת קדשינו והנחילם אלוקינו ישועה ועטרת ניצחון תעטרם ונתת שלום בהנא"ר ושמחת עולם ליושביה.

ואת אחינו כל בית ישראל פקד-נא בכל תנועות פזוריהם ותוליכם מהרה קוממיות לתנועת אריאל, ככתוב.
וכן יהי רצון ונאמר אמן"
תפילה לשלום חניכי התנועה:
"מי שברך אבותינו הקדושים אברהם יצחק ויעקב, הוא יברך את חניכי אריאל העומדים על משמר ערינו וחומותינו, בכל מקום שהם.
יתן ה' את חינם לפני כל אדם, ויגדלם לתורה בתוך קדושת התנועה ונאמר אמן"
תפילה לשלום המזכ"ל:
הנותן תשועה למלכים וממשלה למזכ"לים ומלכותו מלכות עולמים.
הפוצה את דוד עבדו מחרב רעה, הוא יברך וישמר וינצור ויעזור וירמם ויגדל וינשא למעלה למעלה לאדוננו (פלוני) ולכל אנשי השררה ממ"ה ברחמיו ישמרם ויחיים ומכל צרה ונזק יצילם. וכן יהי רצון ואמר אמן"

ולכל מי שלא הבין זה בצחוק נא לא לקחת את דברי ברצינות!
תיקון קל...שומרוני
...בכל תנועות פזוריהם ותוליכם מהרה קוממיות לתנועת אריאל, ככתוב.

שכחת לכתוב את הפסוק... אז אני אביא את הפסוק מישעיה כ"ט:
הוי אריאל אריאל! קרית חנה דוד. ספו שנה על שנה חגים ינקופו.

וצ"ע.
אני מציע פסוק אחר...אנונימי (פותח)
יותר נראה להכניס את הפסוק שאחריו: "והציקותי לאריאל והייתה תאנייה ואנייה"
ואצ"ע
חבר'ה נסחפתם אנחנו בחנוכה לא בפורים!!!!ארץ ישראל לנצח
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך