השגחה פרטית
לפעמים מבקשים מאיתנו לחשוב איך הכול בעולם מסתדר ע"י ה' יתברך בהשגחה פרטית, וקשה לנו ברוב הפעמים לראות זאת כך, בשביל זה אני אספר את הסיפור הבא:
השעה עשר ועשרים בלילה אני נמצא בתחנה המרכזית בירושלים בדרך חזרה הביתה מהסיבו"ש של ער"ח תשרי התשס"ז (ברור שעלי החת"ת הק), אני עולה על קו432 ומתיישב בספסל האחורי, לידי מתיישב חסיד ברסלב לידו חייל ולידו מישהו (בהמשך תבינו מה הקשר שלו לסיפור), בינתיים הברסלב שישב לידי וחבר שלו (גם חסיד ברסלב) מנסים לשכניע את החייל להקשיב לדיסק של הרב שלום הרוש שליט"א, החייל מנסה להתחמק בתואנות שונות, מהר מאוד הברסלב מבין ואומר לחייל "בתכל'ס, הסיבה שאתה לא רוצה לשמוע היא בגלל שאתה מפחד לדעת את האמת" והחייל שגם נראה כאיש אמיתי אומר "נכון אני מפחד לחזור בתשובה ואני לא רוצה לשמוע" גם אני וגם הברסלבים כ"חילונים לשעבר" מדברים על ליבו של החייל ש"אין לו מה להפסיד" ו"למה לך לחיות בשקר?" עוד אנחנו מדברים והברסלבער (זה שעמד) אמר לחייל משהו כמו "מה המדינה והצבא נותנים לנו?" ואני כמו כל פנאט מסכים בלי שאלות(ובלי להביע את דעתי בקול) לדברי הברסלבער.
בשלב הזה אותו אדם (מההתחלה זוכרים) שישב ליד החייל התעורר ואמר "רגע, רגע כמה המדינה עשתה בשבילנו, נכון אני שונא את הממשלה את המשטרה, אבל הצבא הוא קודש קדשים!" [לא אלאה אתכם בתיאורים רק אוסיף שאותו אדם אמר שהוא התנגד למעשה הגירוש (פעם ראשונה ששמעתי חילוני קורא לגירוש גירוש) והחייל (זוכרים אותו) גם סירב פקודה] מכאן והלאה התפתח בינינו (הברעסלעבערים, החייל, האיש, ואני) דיון מאוד פורה על המדינה על הממשלה על הצבא ועל הגירוש,
באמת אדם חכם(בסוף הדיון החייל דיבר על האיש הזה כמעט בהערצה).
כשהגענו לרחובות האיש שישב ליד החייל (שאפילו לא אמר איך קוראים לו) ירד מהאוטובוס והדיון כמעט ונפסק, בנקודה הזו בערך החסיד ברעסלב שאל את החייל אם הוא רוצה בכל זאת לקחת דיסק של הרב הרוש, ופה אני התערבתי אמרתי לחייל שאנחנו הקשבנו לאיש והקשבנו לדעותיו והסכמנו לחלקם אז למה אתה לא רוצה לשמוע את הרב הרוש, שיהיה הוגן,, החייל חשב קצת ולקח דיסק..
אפשר להסתכל על זה בשתי צורות, האחת: מקרה, בטעות אותו איש התיישב לידינו, בטעות הוא השפיע על החייל עמוקות, בטעות בגלל שהוא ישב לידינו והקשבנו לו אז החייל לקח דיסק (ובעז"ה בזכות זה הוא יחזור בתשובה)
הצורה השניה: השגחה פרטית, הרי זה ברור שמשמים שלחו את החייל ואת הברעסלבים לידי ואז הגיע האיש, כדי שהברעסלבים ידברו ויעוררו את סקרנותינו והכל, הכל!! כדי שהחייל הזה יזכה בעוד זכות לפני ראש השנה.