היום הייתי בגן של הבנים שלי בני שלוש והסייעת שמה את הבן שלי ליד השירותים כי הוא פיספס קקי והוא היה שם עד שאני הגעתי שלקח כחצי שעה כיון שהייתי צריכה למצוא סידור לתינוקות שלי שישנו באותה שעה. כאשר הגעתי לגן הילד היה במצב היסטרי לחלוטין ניכר עליו שהוא בכה במשך זמן ממושך ללא כל טיפול מה ניתן לעשות דחוף
פורום עצמאיים ועסקים קטנים
בהנהלת:
מכתב פתיחה
התעללות נפשיתאנונימי (פותח)
אני רואה בזאת ממש התעללות נפשית והורדת הדימוי העצמי של הילד שברור לך שיגרום לו חוסר ביטחון עצמי מוחלט וחבל.
לא הייתי עוברת לסדר היום.אנו כהורים חייבים לדאוג לילדנו ובוודאי לא לתת לאנשים לפגוע בהם בשום צורה ובטח לא בצורה מעליבה ומשפילה שכזאת
תבקשי שיחת הבהרה עם הגננת ואם יש צורך אף לערב את המפקחת ולא להרשות לאף אחד לפגוע בילדייך אחר-כך אנחנו מתפלאים למה הילדים שלנו חסרי ביטחון וללא כשרים חברתיים ומדוע הם צריכים אבחון פסיכו דידקטי,הכל מתחיל מאיך התנהגו אליהם כשהיו קטנים ואיזה תגובות קיבלו וכו'.
ענת
לא הייתי עוברת לסדר היום.אנו כהורים חייבים לדאוג לילדנו ובוודאי לא לתת לאנשים לפגוע בהם בשום צורה ובטח לא בצורה מעליבה ומשפילה שכזאת
תבקשי שיחת הבהרה עם הגננת ואם יש צורך אף לערב את המפקחת ולא להרשות לאף אחד לפגוע בילדייך אחר-כך אנחנו מתפלאים למה הילדים שלנו חסרי ביטחון וללא כשרים חברתיים ומדוע הם צריכים אבחון פסיכו דידקטי,הכל מתחיל מאיך התנהגו אליהם כשהיו קטנים ואיזה תגובות קיבלו וכו'.
ענת
מזעזע!שוקו
הזדעזעתי לקרוא את המקרה של בנך... אני מסכימה עם ענת שחובה לדווח על שיטה "חינוכית" זו למפקחת או כל גורם אחר שידו נגועה בדבר. חוץ מזה הייתי פוקחת עיניים יותר מעכשיו על תגובות לא ראויות אחרות של אותה הגננת.
אך הגן באחריות הגננתאנונימי (פותח)
1.אני חושבת שאת צריכה לדאוג שהגננת לא שמה לב למצב שהעוזרת גרמה לבנך, אפילו עם היא בפועל לא גרמה לכך.
2. לדעתי לא כדאי לך לעודד אותו להתאפק בגן מכיוון שהדבר יכול לגרום לו נזק נפשי וכן במקרה ובעתיד יפספס עוד פעם הטראומה תגדל. וכן זהו עידוד חיובי להתנהגות שלילית של הסייעת
3.כדאי פשוט להיות טבעי ואמיתי עם הילד גם במצבים מביכים ומאתגרים, זה נותן לו כח לפתח ולבנות את הדימוי העצמי שלו.
בהצלחה.
2. לדעתי לא כדאי לך לעודד אותו להתאפק בגן מכיוון שהדבר יכול לגרום לו נזק נפשי וכן במקרה ובעתיד יפספס עוד פעם הטראומה תגדל. וכן זהו עידוד חיובי להתנהגות שלילית של הסייעת
3.כדאי פשוט להיות טבעי ואמיתי עם הילד גם במצבים מביכים ומאתגרים, זה נותן לו כח לפתח ולבנות את הדימוי העצמי שלו.
בהצלחה.
את חייבת להתלונן!זמן אם
ייתכן שהמקרה הזה מעיד על אטימות וקשיחות של הסייעת. אסור שתהיה סייעת כזו בגן! אז מה אם היא לא הגננת. חשוב מאוד לכתוב תלונה בכתב לפיקוח ולמועצה/עירייה שהם המעסיקים. לתלונות בכתב יש כוח מאוד גדול.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך לעקוב האם זהו דפוס התנהגות של הסייעת.
בכל מקרה הייתי ממליצה לך לעקוב האם זהו דפוס התנהגות של הסייעת.
מזעזעמיכל אברהם
בשום פנים לא הייתי עוברת על כך לסדר היום אלא מדווחת.
בעיני ארוע כזה הוא חמור ברמה פלילית.
לגבי הילד עצמו,אני מקווה שעם הזמן הוא נרגע וחזר לעצמו.
בעיני ארוע כזה הוא חמור ברמה פלילית.
לגבי הילד עצמו,אני מקווה שעם הזמן הוא נרגע וחזר לעצמו.
הייתי במצב דומה היוםאנונימי (פותח)
היום גם אני קיבלתי שיחה מהעוזרת בגן בעקבות פיספוס דומה אצל ביתי בת ה-3, ההבדל היה ההיתייחסות הרגישה של הסייעת לנושא שאפילו הציעה ללוות אותה הביתה אם אני לא אוכל לבא. ואני בטוחה שאם לא היו משיגים אותי היו רוחצים אותה ומחליפים לה בגדים. כל זה היה כ10 דקות לפני סיום הגן. המסקנה במקרה הזה ובכל המקרים הוא שההורים צריכים להיות עם היד על הדופק וכשהסביבה והגננות יראו שלנו אכפאת הם יתייחסו באופן שיטתי לבניית האישיות של ילדינו. כמובן שיש לבדוק שהצוות שאנו מפקידים בהם את ילדינו עולים על הקריטריונים הנחוצים לטיפוח רגשי, אישי בנוסף לקוגנטיבי והתפתחותי. בהצלחה ולא לשכוח שמחובתך להעיר לגננת ולדאוג להפנמת הביקורת הבונה.
רגע חושבים...אנונימי (פותח)אחרונה
סליחה על המחשבה הכפרנית בכל ההשתלחויות בגננת/ סייעת.
אבל כל אדם טועה לפעמים.
גם אני מזועזעת מהמקרה אבל יש לברר עם הגננת/סייעת מה בדיוק היה, להעיר לתשומת לבה ולהקשיב לה. ייתכן והיא לא חשבה על ההשלכות של "פתרון" כזה.
ייתכן והיא תקבל את הדברים.
בהצלחה ושנזכה לחנך את ילדינו בדרך טובה.
אבל כל אדם טועה לפעמים.
גם אני מזועזעת מהמקרה אבל יש לברר עם הגננת/סייעת מה בדיוק היה, להעיר לתשומת לבה ולהקשיב לה. ייתכן והיא לא חשבה על ההשלכות של "פתרון" כזה.
ייתכן והיא תקבל את הדברים.
בהצלחה ושנזכה לחנך את ילדינו בדרך טובה.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/