חשוב.. מאודדאנונימי (פותח)
אנשים תעזרו לי....הייתי אצל קב"ן והוא שאל אותי אם אני רוצה להיתגייס ואמרתי לו שכן הוא שלח אותי הביתה וכעבור שבוע קיבלתי פטור הביתה ואמרו לי שזה 21 נפשי ואני בכלל רציתי להיגייס לקרבי וכבר שנה וחצי שאני שולח להם פקסים ועושה טלפונים אבל אף אחד לא מיתייחס אני רוצה ללכת לקרבי בבקשה תעזרו לי???????
תתקשר, ותצבקש להגיש טופס של מתנדב.שומרוני
רגע, הסבירו לך למה יש לך 21 נפשי?

לא הסבירו לי כלוםאנונימי (פותח)
ביררתי כבר על היתנדבות אבל אי אפשר קרבי ואני רוצה ללכת לקרבי איזה בלאגן זה
זו הבעיה...שומרוני
מי שיש לו נפשי - לו מגייסים אותו גם כמתנדב.
ודייקת עוזיה,אגם-כנרת
מי שיש לו 'נפשי' מנוטרל גם מן ההתנדבות, וכמו שאומרים גם ב'דין לא יעזור לו.
אבל יש שרות לאומי לבנים בעלי פטור מצה"ל

http://www.sherut-leumi.co.il/images/ptor4.gif

ונואש, אל תהיה נואש, במדרשה אני לומדת שכלנו בעלי שוויון ערכי, כי נבראנו בצלם עליון, אך שונים בפן אישי. ומהרצון העז והנפלא שלך, תוכל להפיק סיפוק רב, במסגרת אזרחית. צרכי עמנו מרובים, ועוד תפתיע את עצמך עד כמה אתה נחוץ.

אור ואהבה
כּנרת
וקישור נוסף לשרות לאומי לבניםאגם-כנרת
טעות טעות טעות...אבשלום
דנו על זה כבר בשירשור נפרד.
גם אנשים בעלי פרופיל 21 נפשי יכולים להתנדב.
תפסיקו להטעות אנשים.
מי שיש לו פרופיל 21 נפשי יכול להתנדב, במהלך הבדיקות האם אפשר לאשר לו גיוס (הרי לו לא כל אחד מאשרים אותו לגיוס) התיק עובר אצל קב"ן ובעצם אם הוא מחליט לאשר גיוס הוא גם נותן דברים שיהיה אסור לו לעשות. למשל נשק וכו' (זה אותו נוהל לגבי 21 רפואי או נפשי, נפשי יעבור אצל קב"ן רפואי אצל רופא).
בגיוס מתנדבים בד"כ יש בין 15 - 10 מתנדבים בעלי פרופיל 21 נפשי. בהתחשב בעובדה שגיוס מתנדבים מונה בד"כ בין 50 ל-70 היחס הוא מאוד גדול.
הכל תלוי בבנאדם עצמו!!!
יתכן אבשלום, שחסר לי פרטאגם-כנרת
אשמח אם תשלים אותו:על איזה רקע/מצב בחור נדחה גם מהתנדבות?

אם בנאדם לא רוצה לשרת בקרביאבשלום
והוא בא לקב"ן ואומר לו כי הוא לא מוכן להתגייס ולאותו אדם יש תיקים פליליים או עבר כזה ואחר לא ימהרו לאשר אותו להתנדבות. אם מלש"ב מבקש לקבל פטור מהצבא ואז מבקש להתגייס יש לו בעיה ולא מחייב שיאשרו אותו.
אם אכן המלש"ב יש לו איזה שהיא בעיה נפשית וקשה לו למשל להסתגל לכל חברה אז יש סיכוי שיקבל פרופיל 21 (אני לא פסיכיאטר ואני לא קב"ן, לא יודע בדיוק איך קובעים כל דבר במדוייק אבל העיקר הכוונה). במידה וירצה להתגייס אז הקב"ן יאשר התנדבות בהגבלות מסויימות. למשל שהחייל ישרת ביחידה פתוחה ויהיה כל יום בבית. או למשל שהיחידה חייבת שימצא בה קב"ן (לא בכל יחידה או בסיס יש קב"ן. נעזרים ביחידות או בסיסים שכנים) ועוד ועוד.

הצלחת להבין אותי או שסיבכתי אותך יותר?
עוזיה, זה לא דבר שמסביריםאגם-כנרת
הקב"ה אוהב אותך ושומר עליךlogen
תגיד תודה ותמשיך בחיים שלך. אולי יום אחד תבין למה נעשה איתך חסד.
חחח מבין אותך אחיאנונימי (פותח)
אבל לי זה חשוב צבא בשבילי לא שום דבר אחר
לשומרוניאנונימי (פותח)
תודה בכל מקרה אחי
בא'נה אני לא מאמינה!פלפלתי
איזה ראש של בנים!
לא רוצים אותך - לא צריך!
רק תנסה להעלות קצת פרופיל כי 21 באמת תוקע.. בכלל בחיים..
אבל קרבי??? למה מה קרה??
לא רוצים - יש הרבה דברים אחרים שניתן להועיל בהם..
למה ללכת על הכי מרובע שיש??
כי זה מה שלימדו? כי זה מה שהיה? כי זה מה שרגיל?
כי זה הכי הכי??

יאללה, סתכלו קצת מעבר..
בונה בונה... תרגעי...פילוני
בנאדם חולם כל החיים להתגייס לקרבי ובסוף בגלל איזה קב"ן אידיוט הוא לא ילך? תבקש פגישה עם הקב"ן עוד פעם ותבקש שיסבירו לך למה... בד"כ אחרי שמדברים איתם הם מסכימים...
מה מרובע בקרבי?!איתן6
זו התרומה המקסימלית (למי שיכול כמובן)

והוא כן צריך להילחם בשביל שיגייסו אותו...
גם תורם לעצמו וגם למדינה שלו

בהצלחה!
נרגעתי ילד! פלפלתי
שלא עשני מתגייס..
באמת מזל.. או לי או להם או לשנינו ביחד..
או לצבא...‎פילוני
המזל הוא של הצבאמשה
נסה להעלות את הפרופילמשה
ותהיה ג'ובניק. מה רע?
לא רע... גרוע!פילוני
בנאדם שרוצה להיות קרבי וילך להיות ג'ובניק-ישתגע. יש אנשים שזה מתאים להם ויש כאלה שלא...
אני לא חושב שיש היום סיבה לסכן את הנפש בצבאמשה
לאור הפקודות הארורות והאומללות שנשלחות מקציני המטה (הג'ובניקים...).

יש תפקידים לא פחות חשובים בעורף ומאוד חשוב שנהיה גם שם - הרבה יותר מהחזית אולי.
מאחורי כל חייל קרביאבשלום
עומדים לפחות 5 "ג'ובניקים".
תחשבו על זה.
ניקח לדוגמא טייס, אם אותו ג'ובניק שמטפל במטוסו היה גרוע החיים שלו הלכו וגם המטוס. אם הג'ובניק איכותי ועושה את עבודתו נאמנה החיים של הטייס ישארו ובמקומו ילכו חיים של אחרים (מחבלים או מה שאתם רוצים).
אל תזלזל בג'ובניק עד שתהיה במקומו!
שמעמכאל 2 3
ב"ה ית'

אחי שלום

1האיתה אולי בגוש או ב עמונה או בחומש

אם כן זה בכלל זה
לפני חודש היה כתוב בערוץ 7
שהצבא נותן פטור נפשי ל מתנחלים שהיו ב פנוי

אולי ערוץ 7 שמר את הכתבה אני חושב שהיה שם
מספר טלפון

יום טוב
מאיר
שטויות במיץ...אבשלום
כל כך הרבה אנשים התגייסו. רוב החבר'ה שפתחו להם תיק במשטרה על ההתנתקות התגייסו עכשיו לצה"ל.
הכתבה לא הייתה אובייקטיבית ותגובתו של אלוף אלעזר שטרן (אם אני לא טועה ואנחנו מדברים על אותו כתבה) הייתה כי חייל שישאל שאלות פוליטיות וכו' יטופל משמעתית בכל המשתמע מכך. מסכים עם כל מילה שלו. לא נתקלתי באף מלש"ב או חייל ששאל או שאלו אותו שאלות פולטיות וכו'.
יש טענה כי ביני"שים המגיעים לבקו"ם מורים להם להוריד מהתיקים וכו' את כל הסרטים הכתומים. זה לא קשור כך שהינך ימני אלא שאסור פוליטיקה בצבא! מה לעשות שסרט כחול לבן לא יורידו לך כי מה לעשות שזה הצבע של הדגל שלך.
להגיד שעושים סלקציה פוליטית זה שטויות במיץ!!!
לא מדוייק בכלל;משה
לחיילים באמת אסור ללכת עם סימנים פוליטיים מזהים (לדוגמא: סרט כתום), בעוד שלאזרחים (גם אם הם בתוך בסיס צבאי, מלש"בים למשל) אין איסור כזה, גם בתוך בסיס צבאי.

אזרח הוא אדם חופשי, גם בהבעת דעה פוליטית.
יקירי,אבשלום
מלש"ב הוא אזרח!
על אזרח תופסים חוקי המדינה!!! חוקי המדינה מתירים ללכת עם סרט כתום בכל מקום אז אין עם זה שום בעיה, גם בתוך בסיס צבאי.
אבל, לחיילים אסור ללכת עם סממנים פוליטיים כי ככה נקבע בצבא. מכיוון שאתה חייל אתה חייב ללכת על פי חוקי הצבא. אתה לא יכול לבוא לאזרח ולדרוש שינהג כפי שאתה נוהג. זה ההבדל בין חייל לאזרח!
יפה, ולכן הדרישה של החיילים להוריד את הסרט הכתוםמשה
בלשכת גיוס - היא לא חוקית.

לא מדבר כרגע על החיילים עצמם, שלהם זה באמת אסור.

משה כפי שאתה יודעאבשלום
אם אומרים לך דבר כזה אתה יודע לאן לפנות.
ואכן, אתה צודק במאה אחוז!!! אין שום רשות לאותו חייל לדרוש את זה. ואם הוא דרש זה מתוך רצון להרגיש עליונות כלשהיא שאתה הוא זה שצריך משהו אז תקשיב לו אחרת לא תקבל כלום.
כפי שאתה יודע, אני אישית דואג שדברים כאלה לא יקרו עד כמה שאפשר ואיפה שאפשר.
תקשיב...אנונימי (פותח)
אני הייתי פעמיים אצל הקב''ן וגם אני רציתי קרבי
אמרתי להם שאני לא מפנה ישובים והנאמנות שלי הוא
לעם ולארץ ובכל זאת החליתו לגייס אותי....
אבל לא נתנו לי להיות קרבי!!!!
רציתי להיות בנח''ל חרידי והם אמרו בפירוש ליחידה
הזאת אני לא יכול ללכת...
סתם שתדע אתה יכול להגיש עירעור תוך חודש מאז ההחלתה!!!
אני ממש ממליץ לך לנסות לצאת מפרופיל 21.....זה ישאר איתך כל החיים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שיהיה לך המון הצלחה.
תעשה שירות לאומידוד.ג.
אם הצבא לא רוצה אותך אל תריב איתם פשוט תלך לעשות שירות לאמי (כמוני)פנה לאגודה להתנדבות והם יסדרו לך מקום שיתאים לרצונות שלך. העם שלנו זקוק דחוף לבני שירות. בהצלחה!!!
אצלנו בתנועה לדוגמאהאריאלניקהנאמן
תנסה ליצור קשראנונימי (פותח)אחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך