מה עושים במקרה שהמוות כבר תקף?
דווקא הדוגמא שהבאת מאוד הזכירה לי את המקרה שלנו. יש לי אחות שנפטרה, ואחות נוספת, שהיתה בת 3 בדיוק כשהיא נפטרה. בערך חודש לפני שהיא נפטרה, מצאנו חתלתול מסכן ואימצנו אותו, עד שיום אחד כוחו לא עומד לו והוא מת. כשאחותי נפטרה חודש אח"כ, הסברנו לאחות השניה שהיא נפטרה, והיא מעצמה עשתה את ההקשר בין החתול שמת לאחות שנפטרה (להבדיל 1000 אלפי הבדלות!). אז אולי באמת זה עזר לה להבין.
עכשיו, ביקשתי מידע על הנושא הזה, בעיקר בגלל אחותי הנ"ל. אז אני אשאל אותך ותגידי את דעתך:
אחותי מרבה לשלב מוות במשחקים שלה. היא אוהבת מאוד לשחק בבובות וכאלה, ותמיד, היא עושה שאחת הבובות מתה. ואותי זה ממש מצמרר!
א' קול- שילדה בת 4 חושבת על מוות! זה לא שיגרתי אבל גם זה לא שיגרתי שנפטרת אחות, אז זה איכשהו לגיטימי.
ב' קול, וזה מה שהכי מטריד אותי- היא הורגת כ"כ בקלות! היא לא מתייחסת לזה כאל דבר כ"כ נורא וכואב. וזה מלחיץ. אני מפחדת שהיא תגדל להיות חסרת רגישות בנושאים האלה, והיא תחשוב שזה לגיטימי שבני אדם נפטרים (כמה זמן אח"כ סבתא שלי גם נפטרה ועוד חתול שלנו מת אז המוות לגמרי חוגג אצלנו כשגרה..)
אמא שלי טוענת שזה בסדר ושככה היא מעבדת את הטראומה הזו, אבל אני עדיין בדעה שזה לא נורמלי וזה עשוי לפגום ברגישות שלה.
מה דעתך?