בקשה לכתבות\מידעשובל אור

אשמח אם יתפרסמו על גבי הפורום כתבות או סתם שיתארח איש מקצוע בנוגע לנושא של שכול במשפחה.

נניח איך מסבירים לילד קטן שסבתא נפטרה.. ואיך מתמודדים עם זה. ואפילו דברים קשים יותר, מישהו יותר קרוב.

נשמח גם אם תהיה התייחסות כללית יותר,להמשפחה בכללותה, ליחס וההתמודדות המומלצים במקרים שכאלה.

רק בשמחות!

התמודדות עם המוותאנונימי (פותח)
התמודדות עם נושא המוות
נושא של מוות הוא אחד הנושאים הקשים ביותר להתמודדות גם למבוגר. פעמים רבות אנחנו מנסים להרחיק את הילד מכל הקשור בכך במטרה לגונן עליו. אולם לא ניתן למנוע מן הילד לפגוש בנושא המוות. במקרים הקלים יותר יפגוש בכך בחצר כאשר יצפה בנמלה מתה ובמקרים כואבים הרבה יותר הוא עלול לחוות אבדן של מישהו ממכריו. אם לא נדבר איתו על כך – יתקשה הילד להכיל את רגשותיו הקשים יציפו אותו ולא יוותרו לו כוחות להתמודדות. לעומת זאת, אם יתקל בנושא המוות לראשונה, באמצעות סיפור על דמות רחוקה, למשל על חיה, יוכל להתמודד ביתר הצלחה עם אבדן כאשר יפגוש בו.
דוגמא לספר העוסק בנושא המוות
החתולה מיצי מתה / דבורה עומר – (סיפור מתוך: הנשיקה שהלכה לאיבוד) – הסיפור מסביר את משמעות המוות דרך חוויה של ילדה שחתולתה האהובה נדרסת. מספר לילד על סופיות המות ועל תהליך ההשלמה עמו.

שבת שלום,ענת
תודה על התשובה, ויש לי שאלה ספציפית.שובל אור
מה עושים במקרה שהמוות כבר תקף?

דווקא הדוגמא שהבאת מאוד הזכירה לי את המקרה שלנו. יש לי אחות שנפטרה, ואחות נוספת, שהיתה בת 3 בדיוק כשהיא נפטרה. בערך חודש לפני שהיא נפטרה, מצאנו חתלתול מסכן ואימצנו אותו, עד שיום אחד כוחו לא עומד לו והוא מת. כשאחותי נפטרה חודש אח"כ, הסברנו לאחות השניה שהיא נפטרה, והיא מעצמה עשתה את ההקשר בין החתול שמת לאחות שנפטרה (להבדיל 1000 אלפי הבדלות!). אז אולי באמת זה עזר לה להבין.

עכשיו, ביקשתי מידע על הנושא הזה, בעיקר בגלל אחותי הנ"ל. אז אני אשאל אותך ותגידי את דעתך:
אחותי מרבה לשלב מוות במשחקים שלה. היא אוהבת מאוד לשחק בבובות וכאלה, ותמיד, היא עושה שאחת הבובות מתה. ואותי זה ממש מצמרר!
א' קול- שילדה בת 4 חושבת על מוות! זה לא שיגרתי אבל גם זה לא שיגרתי שנפטרת אחות, אז זה איכשהו לגיטימי.
ב' קול, וזה מה שהכי מטריד אותי- היא הורגת כ"כ בקלות! היא לא מתייחסת לזה כאל דבר כ"כ נורא וכואב. וזה מלחיץ. אני מפחדת שהיא תגדל להיות חסרת רגישות בנושאים האלה, והיא תחשוב שזה לגיטימי שבני אדם נפטרים (כמה זמן אח"כ סבתא שלי גם נפטרה ועוד חתול שלנו מת אז המוות לגמרי חוגג אצלנו כשגרה..)
אמא שלי טוענת שזה בסדר ושככה היא מעבדת את הטראומה הזו, אבל אני עדיין בדעה שזה לא נורמלי וזה עשוי לפגום ברגישות שלה.

מה דעתך?
התמודדות עם המוותאנונימי (פותח)אחרונה
לדעתי איך שביתך משחקת זהו מצב מובן מפני שהיא חשופה לדיבורים על מוות. איני חושבת שהיא כל-כך מבינה מהו המושג "מוות" שהרי גם אנו המבוגרים קשה לנו להבין אותו במיוחד כשזה מישהו כל-כך קרוב.
נראה שביתך ערה לסובב אותה וזה נהדר שהיא משחקת, בדרך זו אפשר לראות מה בעצם מעסיק אותה ודרך המשחק לשוחח איתה.
אך חשוב מאד להתייעץ עם פסיכולוג בעניין זה.יש את השירות הפסיכולוגי בכל עיר שאפשר לקבל ממנו ייעוץ,את יכולה לשתף את הגננת בגן אולי היא תוכל להפנות אותך ליועץ מוסמך בענין או דרך קופת חולים.או באופן פרטי כמובן. זה יעזור לכם מאד מאחר והמצב מאד עדין ורגיש כמו שאני הבנתי.
משתתפת בצערכם ושלא תדעו עוד צער,ענת.
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך