תפקיד בצבא..אנונימי (פותח)

ראיתי שישנו תפקיד בצבא של שיננית..אני מאוד מעוניינת בתפקיד הזה אבל כמו שהבנתי צריך לחתום קבע של שנה  על מנת להיות שיננית, ולפי מה שאני יודעת אף אחת ממי ששאלתי לא קבלה תתפקיד הזה במנילה. מה קשה מאוד להתקבל לשם? הפרופיל שלי ד"א 64 לא קבלתי מנילה עדיין. או שהתפקיד הזה קשור לעתודה?

אשמח אם תספרו לי יותר על איך אני יכולה לקבל את התפקיד הזה? האם לשלוח להם בקשה? האם זה קשור לעתודה?

אם איני טועה, התפקיד נחשב לעתודה.אבשלום
בכל מקרה גם אם כן וגם אם לא את חייבת להירשם או יותר נכון לבקש את התפקיד דרך מדור קורסים/קד"צ בלשכה אליה את שייכת והם כבר יחזירו לך תשובה וכמובן לשאלות את יכולה לפנות אליהם והם יענו יותר טוב מכל אחד אחר.

המשך יומטוב.
לא, זה תפקיד שלא קשור לעתודהאיתן6
"מקצועות רפואיים מחוץ למסלול העתודה: פארמאדיק, חובש, אחות, שיננית וקצין ארגון רפואי"
לגבי אחות ושינניתאבשלום
זה לא כל כך מדוייק. אתה צודק במה שכתבת, אך על מנת להיות חובש או פרמדיק אתה עובר מיונים (פראמדיקים יש בד"כ 30 בשנה - קורס אחד, השנה למשל נפתחו שני קורסים), לאחות או שיננית זה קצת יותר מסובך, אחות זה מקצוע שאתה מתחיל אותו בבית ספר (יש מגמה שאני לא זוכר את שמה, אבל הם נחשבים פרחי רפואה) ורק לאחר מכן אתה יכול לפנות לצבא בבקשה לדח"ג על מנת לסיים את הלימודים.
דח"ש לא דח"גאיתן6
ו"המיונים" לפראמדיק זה יותר ראיון של מה קורה מה נשמע
דח"ג!!!אבשלום
לא טעיתי, דח"ג - דחיית גיוס. דח"ש - דחיית שירות.
דח"ש הוא תו"כ שירות ודח"ג הוא לפני שירות.

ראיון של מה קורה מה נשמע שדי יקבע לך אם תתקבל או לא. כמובן שלפראמדיקים חייב רקע קודם. עדיף להגיע עם המלצות. להגיע סתם ככה לא ייתן לך כלום והסיכוי שתתקבל אם לא היית במד"א לפני זה שואף ל-0.
לא קיים מושג כזה דח"גאיתן6
דח"ש זה גם לפני גיוס וגם אחרי גיוס
חבל שאתה מתווכח איתי.אבשלום
תאמין לי שהידע שלי בנושא יותר גדול משלך ובטח שיש דבר כזה דח"ג.
קצת אמונה לא תזיק לאף אחד. אמונה גם באנשים לא רק בה'.
natikuchאגם-כנרת
נתי יקרה, שיננית בצבא זה תפקיד משמעותי מאאאאאד, ודאי חשוב. לפעמים זה המקום היחיד שבחורים זוכים לטיפול שכזה.
כבחורה שאינה שומרת מצוות, לא תהיה לך בעיה עם זה (בגדול, אם כי זה לא לגמרי כך) - אבל - אם את בחורה דתית, הדבר אינו פשוט כלל ועיקר. אופן עבודת השיננית כמו שאת מבינה (מן הסתם עברת טיפול כזה) מחייב קירבה פיזית בין המטפל למטופל, באופן שבו שׂערה של השיננית גולש על כתפיו החסונות של החייל השוכב מלא קומתו על כסא הטיפולים, ונתון לידיה הרכות המטפלות בו, ומלבד רטט המכשיר החשמלי עוברים בו זרמים נוספים. ואין הבדל בין חילונים לדתיים, מה גם שמי שבא לניקוי שיניים, זה לא כמו שהוא מגיע לרופא שיניים עם כאבים, ההפיך הוא מגיע בזמן הכי סוטול שלו, (אני מחכה לגברים שיקומו ויגידו שזה לא נכון
אני יודעת נתי, שהשאלה שלך היא טכנית, ובתחום הזה אבשלום הוא המומחה. מנסיון, לא הצלחתי להתגבר על עצמי, ועניתי על שלא נשאלתי.
את יקרה לי
אם תרצי, אני במסריש
כּנרת
אז מה ההבדל בין הצבא לאזרחותאנונימי (פותח)
בשניהם יש קירבה פיזית בין המטפל למטופל במקרה כזה. אז לא נלך להיות רופאים. חוץ מזה בתור גבר אני יכול להגיד לך שזה בולשיט כל הכוונות שיחסת למי שהולך לטיפול אצל שיננית בצבא. אני הולך כשאין ברירה...
יוס היקר,אגם-כנרת
חשבתי שאם ארד לדוגמא פרטית אובן לא נכון, אבל מכיון שזה היה הנושא התיחסתי אליו. ובכן, אתה צודק בעיקרון, אלא שההבדל שכן קיים הוא באוירה. בצבא האוירה שונה. פחות חשוב התפקיד.
לא יחסתי כל כוונות למי שהולך לטיפול כזה בצבא, דברי באו להדגיש את ענין האוירה הכללית, וזה נכון לגבי כל תפקיד.
מתנצלת, ואת ה"בולשיט" אני כמובן מקבלת באהבה.

אור וטוב
כּנרת
סתם, כי אהבתי כאן תשובהאגם-כנרתאחרונה
אחת...
התפקיד עצמו נקר "עוזרת רופא שיניים"אנונימי (פותח)
זה בתוך רפואה.
נראה לי, שיכולים לקבל אותו קב"א 52. זה לא קשור לפרופיל. פרופיל קשור לח'ברה קרביים.. אם את רוצה להיות ג'ובניקית זה לא אמור להפריע לך..

בהצלחה.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך