איך ניתן להתגייס למקהלת הרבנות הצבאית ?אנונימי (פותח)
אני חושב שאני מתאים
השתגעת? להתגייס רק כדי לשיר שירי קודש ?אנונימי (פותח)
זו ירידה עצומה ברוחניות
רק אם תשמור על עצמך להיות בחברה טובה של קדושה , תשרוד
גיוס לרבנות הצבאיתמשה
תנסה ליצור איתם קשר 03-569276, יש להם הרבה תפקידים נחמדים למי שמפחד ממקומות אחרים בצבא.

כעיקרון - אין מה לפחד גם משירות בסביבה חילונית, רק שצריך להיות מודע לזכויות שלך ולוודא שגם החיילות יודעות את זה.
Adminאגם-כנרת
הצבא אינו מקום לפחד בו. כבר אמרנו למעלה שהתמודדותו של חיל דתי דורשת יציבות פנימית,רגשית ואמונית חזקה מאד, מול כל הנסיונות.
ברמת העיקרון אתה צודק, אך השטח מוכיח אחרת. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל). הוא יכול להיות מאד מודע לזכויותיו, אך ליפול ביצריו, כי המכשלה של הבנות חזקה מכל. והן בהחלט יודעות את כללי המשחק, ועוד איך יודעות. כעומדת מן הצד, וכאחת שגדלה שלא בין חכמים (גם אם הם חכמים מבחינות אחרות, אבל לא בדת), אני מוצאת את השרות המעורב כעוול הן לבנים והן לבנות. לכם הדתיים ידוע יותר טוב מה נאמר על יצר העריות, ואילולא שנפגשתי עם הדברים לא הייתי מבינה מה פרוש שאין לו אפוטרופוס...

אור וטוב ובהירות הדעת
כּנרת
השטח מוכיח אחרתמשה
יצר הרע לא נח אפילו לרגע. בין אם אתה ברחוב, במשרד הצבאי או בכל מקום אחר.

בצבא ישנן לא מעט בעיות במכלול רחב של תחומים דתיים. החל מבעית החיילות הפרוצות, המשך בבעיות שבת ומועד וכן עוד.

אחת הבעיות הידועות היא אותם דתיים ו"דתיים" שנסחפים אחרי הלך הרוח הפרוץ הנפוץ שם, ובדרך מקלקלים (מנסיון אישי) לחיילים דתיים שבאמת מקפידים.

אני יכול לאמר על עצמי שלי לא היו בעיות של נגיעה (למשל) עד שהגיע לאגף בחור "דתי" שלא שומר על כלום כמעט...

צריך לדעת בדיוק מה עושים שם, איך להתמדר מהחברה הפרוצה ועם זאת להסתדר איתה.
צודק. מה לעשות.פלפלתי
מקהלת הרבנותאנונימי (פותח)
מהיכרות עם החבר'ה,
המקהלה זה לא המקום הכי דתי בעולם.
יש שם מספיק חבר'ה שחוץ מכיפה הקשר בינם ל"דת", רופף למדי.
ומה עם האוניברסיטה?אבשלום
שם זה לא קורה? או ברחוב? או בסופר? או בקולנוע? או במקום העבודה? או בעצם בכל מקום?
שמישהו יענה לי על זה אחת ולתמיד, תפסיקו להתחמק מהשאלה הזאת.
הצבא, הוא הראי של המדיה והעם הזה. מה שקורה בצבא, קורה גם בחוץ. תרצו או לא תרצו.
תפסיקו לחשוב שהעולם וורוד ותפסיקו להיות יפי נפש, תתעוררו למציאות, אולי מציאות עגומה אבל עדיין זאת המציאות שיש לנו.
אני לא חושב שצריך להיות יפי נפש או לפסול תפקידיםמשה
בגלל זה.

אני כן חושב שחייל שמגיע ליחידה עורפית, צריך להכיר את ההתנהלות החילונית הפרוצה, צריך לדעת את זה וצריך להתארגן בהתאם.
אין מה לפחד מהתמודדות, אבל צריך להתכונן אליה.

זה הכל.

זה בדיוק מה שאני אומר...אבשלוםאחרונה
זה קיים בכל מקום, אל לנו לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח ולברוח. אלא עלינו לנסות למצוא דרכים להתמודדות עם הבעיה ולנסות לפתור אותה בדרכי נועם. אם אתה מכיר את החבר'ה הבעייתים ויודע מה הם ואיך הם מתנהגים אתה תדע להתרחק מהם. אך אם יש מישהו שרוצה לשאול משהו אתה תענה כי זה השליחות שלך!
לא לברוח, להתמודד!
אם אתה בורח אתה רק גורם לסובבים אותך להתנכר אליך יותר ולעשות דווקא. אם תבוא בגישה חיובית ולא מתנשאת ותסביר את הצד שלך בצורה כזו שיהיה קל לצד השני להבין אותך ואותו דבר להפך, אתה תנסה להבין את הצד שלו, אני בטוח שתגיעו לעמק השווה ותוכלו לכבד את השני ולשרת שירות מעולה ויעיל, אך עם זאת לא יפגע בערכיך שהם יסוד הראשון במעלה.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך