להוריד את הכיפה ?אנונימי (פותח)

חייל דתי בצבא ? אפשרי ? אינני מאמין לכך, הרי כל מי שהלך לצבא ויצא חילוני או בלי כיפה, זה לא בגלל האווירה בצבא? ובגלל הדרכי התנהגות עם החיילות? 

דתיים גםעוגיפלצת
מורידים את הכיפה במהלך התיכון, אז אולי שלא ילמדו????
חילים דתים זה אפשרי מאוד ולא חסר דוגמאות..
להוריד את הראשאנונימי (פותח)
מי שמוריד את הכיפה שיוריד את הראש לארץ ויתבייש.
מזדהה עם תהילהליאתי בטורקיז
בס"ד
יישר כח תהילה, ריגשת אותי בדברייך, הכיפה היא סמל ליהדותו של אדם, סמל חשוב המעיד על אמונתו.
לא משנה איזו כיפה שמים, צריך להתגאות בעובדה שיש כיפה על הראש, ואני אישית גאה מאוד באנשים שיש להם כיפה.
ושוב יישר כח תהילה,
ליאת.
למה להוריד את הכיפה ולא להתגאות בה?!אבשלום
באוניברסיטה יש הרבה יותר גישה ל"חיים חילוניים" מאשר בצבא. במיוחד לחיילים שמשרתים ביחידות קרביות אין הרבה זמן להתעסק במסביב. מי שרוצה מוריד ויוריד את הכיפה גם בלי קשר לצבא.
דווקא אפשר לומר הפוך, הצבא נתן להרבה אנשים את האפשרות להתקרב לדת, כי בכל זאת, תראה לי איזה מחלקה או פלוגה אחת שאין בה איזה ביני"ש שרוט שמצליח בדרך כזאת או אחרת (ולא מחייב שהוא בכלל יודע מזה) לשנות אצל אחינו החילוניים דבר או שניים.

נקודה למחשבה.
אבל באונברסיטה האוירה אי לא כ"כ מגבשת,neriag
היא - "חיה ותן לחיות".

בצבא כולם חברים ולכן כולם מושפעים 1 מהשני.
נורא קל לכם לדבר(לבנות),אנונימי (פותח)
אבל אם הייתם בן דתי,והייתם הולכות לקרבי,אז ההתמודדות שם היא גדולה...נראה לכן שלחייל יש כוח פתאום באמצע מסע להניח תפילין,או לעשות דברים כאלה??או לשמור על העיינים שמדסי"ת עושה לו מד"ס??זה קל לכם לדבר בתור בנות,אבל ההתמודדות היומיומית היא של החייל,לא שלכם,ולכן אל תשפטו אותו...
מזדהה מאד עם נעם_אגם-כנרת
אני לא אוהבת לדבר על תקופת השרות, אבל אני כן יכולה לאמר בודאות לבנות שלא מתגייסות שני דברים:
א. אין לכן מושג באלו נסיונות עומד בחור דתי. והנסיונות הם לא רק בגלל החיילות.(שבת ועוד). החייל הדתי נדרש לחוסן נפשי ואמוני גבוה ע"מ להשאר מה שהוא באמת, ולא כמו שהזכירו כאן "עם הכיפה על הראש" מה שבעיני זה לא הענין בכלל. בזיון לראות בחורים עם כפה המביישים את מי שהם מיצגים, וגם אותם אין לשפוט מן הפן הדתי, אלא בעיני דוקא מהצד המוסרי, וגם זה מורכב למדי. אחד החיילים הוריד לכתחילה את הכיפה בהתנהלות השוטפת, אבל בינו לבין עצמו (וכנראה גם מול אלהים), יכולנו להתוודע לעומק אמונתו ולהתפעם מול הקפדתו בקיום מצוות. דוקא הסרת הסממן החיצוני סייעה לו, ואני נמנעת מלהאריך בלא צורך...

ב. אני מוצאת שבנות אין מקומן בצבא כפי שהוא היום. אם לבנים קשה, לבנות על אחת כמה וכמה קשה לשמור על עצמן, ותהיה זו הבחורה המשוכנעת ביותר שהיא תהווה "דוגמא" ליכולת עמידה לחברותיה, ואת האמת הכואבת תחשוף רק בפני הקרובה אליה, ולעיתים תגרור במשך שנים חויות שתיקונן הרגשי לא פשוט.

כאבתי נורא לקרא את הבנות שאומרות שמי שמוריד את הכפה צריך גם להוריד את הראש, אני מבינה את הבנות, כי מבחינתן התנהגות כזו מחלישה אותן עצמן, ומערערת את הביטחון שמסגרת הדת מעניקה, אבל אם הוא יוריד את הראש, כבר לא יהיה לכפה לאן לחזור, וכמו שאני לומדת במדרשה השנה (בנסיון לצמצם קצת פערים ביהדותי) שתמיד קיימת התשובה והמחילה. ויהודי ראוי לו להלך בראש מורם עם הפנים קדימה.

את כולכם באשר אתם
אוהבת - כּנרת
תראהאבשלום
לגבי ההנחת תפילין באמצע המסע אין לי מה לומר.
אבל אני כן יכול לומר לך שבצבא יש את "פקודת השילוב הראוי". הפקודה אומרת שאם יש חייל דתי שהופעתה של מד"סניקית מעבירה לו מד"ס מפריע לו, הוא יכול לדרוש מד"סניק במידה ויש. עכשיו זו השאלה, נראה לך שיש בסיס שאין בו מד"סניק? תחשוב על זה.
גם במידה ואין מד"סניק ומד"סניקית מעבירה את המד"ס הפקודה קובעת לאותה בחורה איך בדיוק להתלבש. אם זה אומר שהמכנסיים יגיעו לבירכיים ואם זה אומר שאסור חולצה לבנה וכן הלאה.
הפקודה בכללותה מסבירה ומורה בצורה הכי פשוטה איך צריך להתנהג בצבא בין בנים לבנות.
בנוסף, יש קו חם לבעיות השילוב הראוי. במידה ויש בעיה אתה יכול לפנות אליהם והם יעזרו לך למצוא פתרון.

תעביר לשאר החבר'ה זה חשוב ולא הרבה יודעים את זה.

המשך יומטוב ושבת שלום.
כל הכבוד,אנונימי (פותח)
סופסוף אחת פה שלא מנסה לטייח דברים ולהתחסד...
כי מי שאומרת ש"מי שמוריד כיפה שיוריד את הראש" חיה בבועה של רבנים ותורה,ולא מנסה אפילו להבין ולהתבונן במציאות כפי שהיא...
נעם..פלפלתי
אפשר להרגע..
לא נראה לי שזה היה כ"כ רציני, ואם היו אומרים להן לחזור על מה שאמרו-
זה מן הסתם לא היה נעשה..
אז בהחלט אפשר להרגע.

אפשר להבין אותן, אבל גם את הבנים שממול, וכן, זו מציאות מורכבת.. אין משו החלטי.
זה תלוי בבנאדם בעיקר.
אוקיי,אנונימי (פותח)
קודם כל אני לא עצבני,אני פשוט אומר את מה שאני חושב,ויכול ליהיות שזה ביקורתי,אבל זה לא מכעס....וחוצמיזה,גם אם אפשר להבין אותן,זה נראה לי התחסדות שהכל חייב ליהיות כ"כ דתי...
אני יגיד לך עוד משהו,לא יודע אם זה קשור עכשיו,אבל הקטע שכולם חושבים שהדת והמצוות קודמים להכל ממש מגעיל אותי...את יכולה לראות אנשים שמתפללים כל הזמן,מתנוענעים,מקיימים את כל המצוות שיש ועוד לומדים דף יומי בערב,ואחרי זה הם מזלזלים באנשים,ומתנהגים מגעיל...מצטער,הייתי חייב להגיד...
זה לא קשור אבל..פלפלתי
באמת התורה קודמת להכל - אבל - - -
ההתנהגות שלנו מורכבת מהתורה שאנחנו לומדים.. אנחנו אמורים לקיים את זה, כמוני- ככה גם הם!
מי שיש לו בעיה בהתנהגות - זה לא אשמת התורה!- זה אשמתו הוא!
הוא צריך לחנך את עצמו..
זה לא קשור לסדר קדימויות..
למה אין חילונים שאין להם שום קשר לתורה ומצוות ומתנהגים ומדברים מתחת לכל ביקורת?
יש! - זה תלוי בבנאדם.
ולא צריך להכליל. יש גם הרבה מאוד שכהם לומדים - הם משתפרים.
נכון,לא אמרתי שזה אשמת התורה,אנונימי (פותח)
אמרתי שכל החינוך שלנו הוא נותן דגש קודם כל לתפילוה,מצוות ויחסים שבין אדם למקום,והוא פחות שם דגש על בין אדם לחברו...
וזה כן קשור לסדר קדימויות לדעתי,אומרים דרך ארץ קדמה,אבל תכל'ס הופכים את הסדר...ואז אנשים מדקדקים בבין אדם למקום,אבל בבין אדם לחברו פחות...
תלוי מי.פלפלתי
אצלי אנשים מחשיבים חצי חצי.
ככה לפחות האנשים הנורמלים.
אל תלך על הקיצוניות, בקיצור.
דרך ארץ קדמה לתורה!!!אבשלום
מי שאין לו דרך ארץ, שלא ילמד תורה. הרי זה לא יתן לו כלום.
מה אומרת התורה? לכבד אחד את השני גם אם הוא שונאך.
אם בנאדם כל היום לומד תורה ומזלזל באנשים אז מה זה שווה? לדעתי זו צביעות.
שוב. לא נכון.פלפלתי
מי שאין לו דרך ארץ - שישב וילמד אותה.
התורה מחנכת לדרך ארץ או מחזקת אותה. תלוי מה המצב אצל הבנאדם.
הרבה אנשים התעדנו והשתפרו כי הם פשוט למדו.
ואם הוא "לומד" תורה - ולא מקיים אותה זה בעיה אצלו - לא אצל התורה..
עדיףאבשלום
ללמוד מעט ולקיים הרבה מאשר ללמוד הרבה ולקיים מעט!
עדיף יותרפלפלתי
ללמוד הרבה ולקיים את מה שאתה לומד.
גם זה חלק מהלימוד.
אבל זה מה שאנחנו אומרים לך,אנונימי (פותח)
שהם לומדים הרבה ודוחפים להם הרבה תורה ומצוות,והם מקיימים הרבה תורהכ ומצוות וקצת דרך ארץ,כי לא דוחפים להם את זה הרבה והם גם לא לומדים הרבה...ונכון שעדיף ללמוד וליישם,אבל זה לא קורה,וכמה שזה עדיף זה לא קורה אצל הרבה אנשים...(אני לדוגמא לא לומד גמרא,אלא במקום גמרא אני לומד תיקון המידות,כי אני יודע שיהיה לי קשה ליישם גם את זה וגם את זה,ואני מעדיף ללמוד תורה אחרי שאני יהיה בן אדם יותר טוב...)
יש צדק בדברךאנונימי (פותח)
אבל נשמע שאתה יותר מדי דואג מה הם עושים ומה אתה עושה? בנוסף לזה שכולנו בני אדם מה בגלל שהוא לומד ישר אין לו מידות רעות תן לו זמן הוא עובד על זה. מה שנראה לך פשוט אצלו זה מלחמה.
לדעתי ממש ממש לא נכוןאבשלום
מי שיש לו דרך ארץ, יהיה לו יותר קל להבין ולקיים את הדברים אותה התורה שואפת ללמד אותנו (בין אדם לחברו וכו').
מי שמיסודו אין לו את זה יהיה לו מאוד קשה להשתנות.
תראה לדוגמא חוזרים בתשובה. לצערי אני מכיר לא מעט כאלה שחושבים שבגל שהיו "בצד השני" מותר להם להוכיח אותי ולהראות לי שהם יותר טובים ממני. מה לעשות שיהירות זו דרכו של השטן? אני מעדיף שישתוק וינסה לעשות זאת בדרך היפה וינסה להראות לי מה נכון לדעתו ולא יצעק ויתלהם ויראה לי כמה אני טועה.
כשאני מנסה להסביר לפקודיי טעות שעשו אני לא צועק ומתלהם ומראה כמה הם דפוקים ורק טועים. אני מסביר מה לא היה נכון (בשקט ובנועם כמובן) ומראה מה אמור להיות. כמובן שאין כל כך מה להשוות כי במידה ולא יעשו, ייענשו, זו דרכו של עולם. אבל אתה אם אתה בא להוכיח אותי אני יכול להקשיב לך ויכול שלא להקשיב לך. זכות הבחירה נתונה בידי. לכן אני חוזר ואומר, דראך ארץ קדמה לתורה. אם יש לך את זה, יהיה לך הרבה יותר קל להשפיע על עצמך וכמובן שתוך כדי גם על הסובבים אותך גם מבלי לפתוח את הפה ולדבר יותר מדי (לטוב ולרע). אפשר למצות זאת בשתי מילים, דוגמא אישית. איך שתתנהג כך ינהגו ילדיך אחריך. וילדיך הם נציגיך. והכלל הזה נכון לכל הסובבים אותך וקל וחומר למי שממש לא מכיר אותך!!!

שבוע טוב!
תראו נעם צודקעמית-טליה
זה באמת קשה להיות בן קרבי דתי
גם הרבנים עלו על זה לפני הרבה שנים
ובגלל זה פתחו את ישיבות ההסדר.

אז אם באמת אכפת לך מהדת שלך
לך לישיבת הסדר.
אני אוהב אנשים שמדברים גבוה.אבשלום
נכון בשביל המציאו את ישיבות ההסדר והמכינות. אך הפלא ופלא, לא כל אחד מסוגל להכריח את עצמו לשבת וללמוד.
אני יודע על חבר קרוב שרק בגלל שהלך ללמוד הוא התרחק מהדת. אם היה מתגייס ישר היה נשאר במעמדו ואף מתחזק. אז להגיד שאם אכפת לך לישיבה? אני יודע עליי אישית (בלי ללכת רחוק בדוגמאות) שאם הייתי הולך להסדר אני לא יודע אם הייתי שורד יותר מכמה חודשים וגם אם כן זה היה גורם ליותר ניכור. כאחד שלמד בישיבה תיכונית אני לא חושב שהיה חסר לי משהו לפני. ואם כן, גם בתוך הצבא אפשר להשלים את הפערים האלה. בשביל זה יש את הרבנות הצבאים, הרבנים הצבאיים ומלא מלא סד"חים שמיועדים לחיילים דתיים עם כל מיני שיעורים והרצאות וכו'. אז להגיד שאין פתרון? יש, ודאי שיש פתרון. השאלה אם רוצים לראות את הפתרון!
מי שירצה להוריד את הכיפה יעשה את זה גם אחרי 5 שנים בישיבה גבוהה. ויש כאלה, אל תנסו להגיד שלו. הכל תלוי בך עצמך וכמה אתה מאמין בעצמך.
אם הכל תלוי בךעמית-טליה
אז חז"ל לא היו משתמשים במשפט "שאין אפוטרופוס לעריות"
מה לעשות שעם כל הרצון האמיתי יש גם יצר ודברים שמפריעים באמצע
ולא אתה לא סופרמן,
אף אחד לא מחייב אותך ללמוד מהבוקר עד הלילה
תלמד כמה שאתה יכול (ואתה מחוייב לקבוע עיתים)
אבל תיהיה במסגרת דתית.
והעובדות בשטח קובעות שכ"כ הרבה מורידים כיפה במסגרת שירות רגיל לעומת כ"כ מעט במסגרת הסדר.

ואני אמרתי את הפתרון שיש
הפתרון האופטימלי הפתרון הכללי אם יש בודדים אוקי
אני מכלילה ואומרת מהו הפתרון לכלל הדתיים כדי להמנע מירידה
וזה ישיבת הסדר.
אני גם נגד מכינות סתם כד"א
לא נגד אבל לא חושבת שזה משהו אידאלי לבן דתי.
לידיעתך,אבשלום
גם מסלול ההסדר יש בו חלק של שנה וארבעה חודשים בו אותו בחור דתי ממש לא נמצא במסגרת ההסדר אלא שוהה עם כל עם ישראל יחד.
ההבדל היחיד שחייל רגיל עושה את זה 3 שנים.
ושוב יש הרבה שלא חוזרים להסדר ומעדיפים לחתום ויתור ולעשות שלוש שנים.
למטבע יש שני צדדים!
וזה עדייןעמית-טליה
משהו אחר לגמרי
בין שנה וחצי שאתה בסיכון לבין שלוש שנים.
הנפילות לא מגיעות מהר כי עדין יש לך בסיס
אתה גם יושב לומד ובונה את עצמך לפני זה
ואתה תמיד מוקף ביהדות.

מה שאין לחייל סדיר
ושוב זה שחותמים ויתור מזה אומר לי?
שיש עוד כמה שהולכים בדרך מעוותת?

תודה שחידשת לי והוספת אחוזים לשלילה
הבנתי...אבשלום
אז בגלל שאת חושבת שאמות המוסר של נערים דתיים הוא נמוך אז שיילכו לישיבות הסדר וישרתו חצי מכולם ואת תשרתי במקומם? לא הבנתי כל כך?
הרי אחת המצוות היא לצאת למלחמה. ולצערי הרב אנו כל הזמן במלחמה במדינתינו.
אם כל הכאב שבזה, אני מעדיף שיהיו חיילים דת"לשים מאשר חילוניים. ואני אומר שאלה שיורידו את הכיפה יעשו את זה גם אם הם ישרתו רק שנה וחצי. וזה מוכח.
חלילהעמית-טליה
המוסר של הנערים הדתיים גבוה יותר
המוסר של החילונים נמוך לחלוטין
התאבות של כולנו נמשכים להבלי העולם הזה
האם אתה יכול להיות בטוח שתשרוד?ועוד בחברה חילונית?
אם כן צא מהסרט או לפחות תחזיר אותו לחנות ומהר.

אחת המצוות היא לצאת למלחמה
אין שום מצווה של 3 שנים.
הבינישים יוצאים למלחמה לא כי החוק מחייב אותם
אלא כי הם מבינים את מהות הגיוס לצה"ל
לכן רוב הבנישים גם עושים מילואים עד גיל 40
כי הם מבינים את החשיבות של זה,ולא באים לסמן וי בחוק.

החיילים הדתלשים ניהיים דתלשים כי מישהו לא החזיק אותם טוב
כי הם נסחפו לגשמיות שמושכת מאוד (כל אדם בעולם)
ברגע שהם היו במסגרת דתית והיו מבינים את הקידוש ה' שצריך לעשות בצבא הם לא היו מגיעים למצב של חילול ה' גמור
אבל אי אפשר להאשים אותם
כי לזרוק תינוק למים ולהגיד לו תשחה בסוף הוא יטבע
וזה מה שקרה להם.

מי שרוצה להתגייס שלוש שנים צריך להיות תלמיד חכם שמספיק חזק כדי לעמוד בכל הניסיונות והתואבות שיש.

חודש ראשון זה מחזיק חצי שנה גם
3 שנים זה עבודה בעיניים.

ואל תשכח שיש הרבה חוזרי בתשובה שהבית שלהם לא דתי
אז לא מספיק שהמסגרת שלהם בצה"ל חילונית הם גם חוזרים לבית חילוני.ולשרוד במצב כזה זה בלתי אפשרי.וזה מה שמוכח.

בקיצור לכאן או לכאן אנחנו מפסידים.
לכן לפני שאנחנו רוצים לצאת ולהשפיע (וזה חשוב מאוד) אנחנו צריכים להתחשל מכל מה שיש.
כמו שאמרתי,אבשלום
אנחנו במצב מילחמתי במדינתינו היקרה. גם הרבנים מבינים את זה. לכן לפי דברייך אין שום בעיה לשרת שלוש שנים.
הרי הצבא הוא כמו מראה של החברה הישראלית, מה שקורה בצבא זה בדיוק מה שקורה באזרחות. אז בואי לא נאשים את הצבא בכל העניין.
בכל מקרה, אני אישית יודע על מספר לא מבוטל של חברה הכי חילוניים שיש שרק בגלל שהם בצבא הם נתקלו בחר'ה כמונו וגילו שאין לנו קרניים! פתאום ראו חבר'ה איכותיים. אני יודע על מלא שזה נתן להם כבוד למגזר הדתי. העיקר הוא הבנות. יצא לי לשרת עם מלא בנות. לא נתקלתי באחת שעשתה דווקא. כל פעם שעברו לידי ואפילו בטעות חשבו שנגעו בי ישר ביקשו סליחה למרות שהרבה פעמים כלל לא נגעו בי. ידעו לכבד. למרות שהם ממש לא הבנות האיכותיות בצבא ולא הייתי נפגש איתם בשעות שלאחר העבודה. יש כבוד אם אתה בנאדם אמיתי. להגיד שהם דירדרו את הרמה הדתית שלי? שטויות. להפך, זה גרם לי להרגיש הרבה יותר מיוחד. שהנה מסתכלים על מה שיש לי להגיד. שואלים שאלות מהותיות שלנו די ברורות (כמו למה ללכת עם כיפה על הראש או למה לשמור נגיעה ואף פשוט יותר למה להפריד בין בשר לחלב). אז יכול להיות שזה שהסברתי להם ונתתי להם תשובה לא קירבתי אותם לדת אבל פעם הבאה שיצטרכו לפנות לגבר דתי הם לא יתנו מכה קלה על הכתף אלא יסיטו את תשומת ליבו בדרך אחרת. אם לא תרמתי להם, תרמתי לעצמי ולחבר'ה דתיים כמוני.
אני מרגיש שליחות ואני חושב שכולם צריכים להרגיש ככה!

מי שמסתכל על עצמו כאחד שכולם בוחנים אותו (וככה זה דתיים בצבא, בוחנים אותם) אז הגישה שלו תהיה שאני חייב להיות מושלם ואסור לי לטעות. אתן דוגמא שונה אך הכוונה מאוד ברורה. אני, כשאני הולך ברחבי הבסיס או ברחובות וערי הארץ אני הולך הכי מדוגם שיש, חולצה במכנס נעליים מצוחצחות וכן הלאה, עכשיו למה אני עושה את זה? אני בתור חייל יודע שכשאני הולך ברחוב מסתכלים עליי בתור הנה החייל, ככה אנחנו נראים, כך הצבא שלנו נראה. קל וחומר שאני ליד חיילים מהיחידה או פקודים.
כן, חלק מהמדים שלי זו הכיפה, שואלים אותי למה אתה עם כיפה. הרי מהי הכיפה, זה נועד לסמן ולהראות לכולם מי אנחנו. בדיוק כמו החרדים שהולכים בשחור. ככה אנחנו צריכים להבין שאנחנו מסמלים משהו ואנחנו חייבים להוכיח לכולם את זה. מי שקשה לו עם זה יוריד את הכיפה ופשוט יפסיק להתנהג כבחור דתי. בדיוק מה שיקרה לו באזרחות!!!

שבוע מעולה לכל בית ישראל!
ולהוסיףמשה
הבעיה העיקרית שלי בבסיס היא לא החבר'ה החילוניים אלא אלו שחובשי כיפה ופחות מקפידים.

למה הוא נוגע בי ואתה לא? וכל מיני כאלה.

הפעם היחידה שיצא לי שחיילת נגעה בי בטעות, הייתה כשהגיעה חיילת חדשה וחייל דתי אחר כן נגע בה.
מיותר לציין - רמז בדרך אגב (ע"מ שלא תעלב) ש"בי לא נוגעים" העביר את המסר.
על זה בדיוק אני מדבר!!!אבשלום
תודה משה.
נראה לי מיותרעמית-טליה
להתחיל בקטע של הדוגמאות
כי אחד האנשים שאני מכירה שהיה בוגר סניף שלנו
והיה מריץ לנו שיעורי תורה נפל חתיכת נפילה בצבא.
והוא היה במכינה ולא סתם מכינה ולמד לפני כן.

אין לי בעיה עם יחידות מעורבות
עם זה אני בעד
יש לי בעיה עם מסגרת לא דתית.
כשאתה חוזר לא לישיבה אלא לעוד שבת בצבא.
ואם כבר אתה ביחידה מעורבת תיהיה שנה וחצי

מרכז הרב הישיבה הגבוהה של הציבור שלנו
מתגייסת ליחידות מעורבות אבל שנה וחצי.
זה האידיאל מבחינתי.

וזה גם המקום שחוץ מאידיאל של להגן על העם שלך
ולהשפיע מבפנים אתה גם לא מזניח את שאר האידיאלים
כמו הקמת בית כשר בישראל
כמו גדלות בתורה

בשנה וחצי האדם הדתי משלב את כל חייו הדתיים
שנה וחצי 2 אידיאלים גדולים
שאתה לא שוכח אותם אפעם אתה יוצא למילואים יוצא למלחמות
ואת ההשפעה מבפנים אתה תשפיע בכל מקום עבודה שלך
אבל אתה לא מתמסר לאידיאלים האלה ושוכח את המהות שלך בתור אדם יהודי להקים בית משפחה ולגדול בתורה.

שלענ"ד חשובים לא פחות.
הבעיה האמיתיתאבשלום
היא אצל העורפיים. אצל הקרביים כמעט אין חיכוך עם בנות. יש אם אתה מחפש אותו. אין אם זה לא מעניין אותך.
ככה זה.
דוגמאות? גם גדוד שהוקם על טהרת הדתיים ובעיקר חרדים. שכל כולו ללא בנות ובלו"ז יש שיעורי תורה ואף סדרים יש כאלה שנופלים. הכל תלוי באישיות של הבנאדם.
באזרחות לא יהיה לו יותר טוב. כי כמה באמת נשארים אחרי ההסדר-צבא ללמוד בישיבה? הרוב המוחלט לא נשאר. לא נשאר, הווי אומר שהולך ללמוד, הולך ללמוד נתקל בבנות ותאמיני לי באוניברסיטה וכו' המצב יותר גרוע מהצבא. אז מה, לא נלך ללמוד? נשאר אנאלפבתים? מה לעשות שגם את לא תישארי במסגרת דתית ותומכת כל החיים?
איך אמרת לי קודם? צא מהסרט או תחזיר אותו? אני אומר, תסתכל קודם על עצמך לפני שאתה מסתכל על אחרים.
שטויות במיץ קוקוסאליעזר
ב"ה
מי שמוריד כיפה בצבא זה אומר שמלכתחילה הוא לא רצה להיות דתי ולהוריד הכיפה. מי שבאמת דתי נשאר וישאר עם כיפה. מי שסתם משחק במשחקי ילדים ועושה מסחארה מהדת, יוריד.
יפה שאתה סותר את חז"לעמית-טליה

למה מנחים אותנו לא לעמוד בניסיונות פן נכשל?
למה נותנים לנו כ"כ הרבה גבולות?
גם אם הרצון שלך 100 אחוז!
יש לך תואבות שיכולים לגרום לך ליפול לשניה
וכשאתה במסגרת כה מטונפת אתה יכול למצוא את עצמך בקרקע וכשתושיט יד אף אחד לא יהיה שמה בשביל להרים אותך.

צא מהמציאות שהכל ורוד ונאור.
יש דברים קצת כואבים..וצריך להישמר מהם.
הצעה ודרך התמודדות...ברוךש
אני מציע לך ללכת למספר שנים בישיבה (עדיף מאוד גבוהה) ורק אחרי שתבין ותלמד את מהותו של העם היהודי ואת כל התהליכים ותתגדל בתורה ותהפוך אותה לחלק דומיננטי מחייך, הרי רק אז תוכל ללכת לצבא ולהוציא את המירב האפשרי מעצמך למען עם ישראל.
הרי גם הצבא צריך אנשים שיובילו את החיילים, אך הוא צריך לדעת לאן הוא מוביל אותם!
ורק אם זה יעשה מתוך תורה אז יש לזה סיכוי להצליח, ולעזור לעם ישראל, שהרי מצווה גדולה היא ללכת לצבא (ממלכתי מידי?)אך צריך להבין מדוע ולמה, ואיך אתה יכול לעזור בצורה הטובה ביותר!
ואותם דברים הם גם לעניין אוניברסיטה וכל דבר אחר אשר מורכב מחול
שכבר לימדונו רבותינו שהיהודי האידיאלי הינו היהודי שמשלב בין החול והקודש (גם הרב קוק, אבל אני דווקא התכוונתי לרב הירש והרב אלבו) וזהו המצב האידיאלי שהייה קיים לפני מסעות הצלב בהן גזרו על היהודים ניתוק מעולם החול וסגרו אותם בגטאות לדגומת רש"י אשר היה מכין יין משובח, אך נכדיו נאסר עליהם עבודה זו ולכן הם היו צריכים לעבוד בריבית)
והנה נפגמה היהדות בצורה קשה מאוד כשנאסר עליה החול ונשאר לה רק קצת מהקודש, ואז כשנפרצו חומות הגיטו והנפש היהודי חזר לחומריות ולחול נתגלה דבר רע, חלק מהיהודים לא רצו את החול ונשארו עם הקודש, וחלק מהיהודים רצה בחול ולא בקודש.
וכאן נכנס הרב הירש לתמונה והסביר ליהודים שהמצב האידיאלי שהיה קיים לפני ואחרי הגלות הינו מיזוג של קודש בחול וללא אחד משני האלמנטים האלו הרי אין הדבר שלם.
והרב קוק מסביר שנים אחריו שצריך ללכת לישיבה בכדי ליצור איזון בין החול והקודש, שבישיבה לומדים קודש ובאוניברסיטה לומדים חול!
אז מדברייך אני מבין שפשוט צריך לשבת בבית ולא לצאתאבשלום
לרחוב פן נכשל במראה עיניים וכו'? לא נלך לאוניברסיטה או למכולת?

"צא מהמציאות שהכל ורוד ונאור.
יש דברים קצת כואבים..וצריך להישמר מהם."
זה מה שכתבת, אז תשובתי היא שנכון לא הכל ורוד אבל גם לא הכל שחור. על מנת לחיות צריך להקריב. לחיות במדינה הזאת, לצערי, זה ללחום על חיינו וקייומינו. על מנת שנוכל לעשות זאת צריך ללכת לצבא. אין מי שיילך במקומינו. לא הכל וורוד.
עיוותת את דבריועמית-טליה
הוא לא אמר לך לשבת ולא לצאת להלחם
להפך הוא רשם לך שזה מצווה חשובה מאוד
אבל אתה בתור אדם דתי צריך ללמוד כיצד לקיימה
לפי מוסר התורה ולא מוסר אחר שונה.

ולכן הוא אומר לך צא תלמד אחרי זה תתגייס ותוביל את כל הצבא
אבל קודם תלמד ותראה איך עושים זאת לפי הדרך חיים שלך לפי התורה.

ותיקון
הרב קוק לא אומר לשלב בין החול לקודש
אלא לקדש את החול.
להיות בצבא ולקדש אותו.
ללכת לישון ולקדש את הדבר הזה.
וככה בכל דבר ודבר בחיים.
הוא חס ושלום לא אומר לך
פעם תיהיה בקודש פעם בחול
אלא תיהיה תמיד בקודש כשתקדש את החול.
עיוותי את דבריו?אבשלום
התכוונתי לדברייך דווקא.
אני אומר שצריך להגיע לכל מקום בצבא במדינה ובעולם ולשנות אותם לטובה עד כמה שאפשר.
אם אני ביחידה שלי הצלחתי להביא לכך שאוכל שאינו צבאי לא יוכנס ליחידה ויקפידו יותר על השילוב הראוי עשיתי את זה כי יש לי כיפה על הראה ואני מייצג משהו וזה גם מבלי לחבר את זה האם למדתי לפני הצבא או לא.
אתה שליח ואתה תעשה הכל בין עם למדת לפני ובין אם לא.
להגיד שמערכת מטונפת וכשתפול לא יהיה מי שיתן לך יד? טעות. יש כל כך הרבה. אני מכיר לא מעט חבר'ה שנפלו וחזרו עוד במהלך הצבא. שלא לדבר על חברה שלא היו דתיים כלל ובעיקבות היכרות עם חבר'ה דתיים הלכו לשיעור סתם כדי לשמוע ולהכיר והיום את לא תוכלי להבדיל בינך לבינם ולחשוב לרגע שהיו בעולם אחר פעם.
בלי שמץ יהירות או גאווה אני מרשה לעשצמי לומר שהחבר'ה של המכינות (ולאו דווקא הדתיות, אך הן הרוב) ומסלולי ההסדר הם החיילים היותר טובים בצבא. וזה בנוסף לשאר הדתיים בצבא. לכן קשה מצד אחד להפריד את החבר'ה הבנישים מצד שני קשה להשאיר אותם יחד כי רוצים ששאר הצבא יתפתח ויגיע לרמתם. מה שהיה פעם, זה פלוגות בנישים. היום זה מחלקות בעיקר. בדיוק מאותה נקודה. תשאלי מפקד של מחלקה כזאת שפיקד גם על מחלקה אחרת ושהוא יגיד לך את ההבדל.

זה נכון לכל מקום במדינה!!!
אני אומרת את אותו דבר.עמית-טליה
לא סתם אני דוגלת בבני עקיבא ודווקא בבני עקיבא.
אבל להיות במסגרת כוללת שלא ממש דתית זה הרבה מעבר לזה
זה סיכון ענקי.

צריך להשפיע וכמה שיותר!!!ובכל מקום בחיים
אבל צריך לפני כן לדעת ולבדוק אם יש סיכון לגבייך
ולכן ההנחיה היום היא להתחיל להיות ביניש ברגע שתראה שאתה מתאים לזה תיהיה שלוש שנים ואפילו יותר והלוואי שתגיע להכל
אבל לצערי מה שקורה ששכרנו יוצא בהפסדנו
ובגלל שזה קורה ולא מעט צריך לבדוק איפה הטעות ואיפה לתקן

בקשר לחיילים הטובים ביותר זה נכון אני אומרת את זה כל הזמן אפילו לאנשים שזה מעצבן אותם.
אבל האיכות שלנו לא נמדדת בכמות השירות אלא ברמת השירות ונאמנות לשירות הזה.
הדבר הקשה ביותר זה להתמיד
אדם שנמצא בצבא כדי לסמן וי בחוק זה מעפן
אבל אדם שנמצא בצבא אפילו שנה וארבע אבל כל שנה בלי שום התחמקות הוא עושה מילואים גם כשאישתו רק ילדה (הרב שלי..) זה נאמנות לצבא הזה וזה המדד האמיתי.
ואז מובן שאתה חייל ואתה משרת ומגן על עמך מהמהות שאתה בתור אדם דתי מבין את החשיבות ולא בגלל שהחוק מחייב אותך.

וחבל שאנחנו שמים דגש על הכמות שירות ולא על איכות השירות
ובגלל הדגש המעוות הזה שטרן(דוג' להשפעה מבפנים לא מוצלחת) עשה את טעות חייו
ואוטומטית הוריד את רמת גולני וצנחנים.

טעות בידייך...אבשלום
אלעזר שטרן ממש לא עשה את טעות חייו...
צנחנים וגולני הן יחידות שלא חסר להם חיילים. על כל מקום פנוי מתמודדים לפחות 3 אנשים. לאחרונה בגולני זה עלה ל5. יש יחידות שהתמודדות על תפקיד היא 0.80 למשל ולכן שם יותר חשובה הנוכחות של הציבור הדתי והבנישים בפרט.
צנחנים וגולני אינן יחידות שיש להן בעיות כוח אדם ואין שום בעיה עם האיכות. ממש לא.
כמות השירות בסופו של דבר נמדדת גם באיכות. בסופו של דבר חייל שעושה שנה וארבע לא ממש מספיק למצות את עצמו ולתרום כשכמעט שנה הוא רק בטירונות ואימונים ולא עושה מעבר. חייל שעושה 3 שנים יש לו שנתיים להוכיח שהוא לא פחות טוב מאף אחד ואף עולה על אחרים עשרות מונים. בנוסף התרומה שלו הרבה יותר גדולה מחייל שעושה חצי ממנו. ולא משנה כמה מילואים עושים כי חייל שעושה 3 וחייל שעושה שנה וחצי יעשו בדיוק את אותה כמות המילואים. קחי חייל שעושה שלוש שנים לעומת חייל שעושה שנה וחצי. מה לעשות שמי שעושה יותר גם יותר מקצועי ומאומן.
לצערי אנחנו חיים במדינה שאנחנו חייבים ללחום על חיינו. אם זה לא היה ככה אני הייתי הראשון לומר שמי שרוצה יתגייס ומי שלא, שיהיה לו בהצלחה באזרחות.
כיום הצבא בא לקראת המגזר הדתי בצורה מאוד גלויה ופתוחה. מנסים לעשות הכל על מנת לחייל הדתי יהיה את השירות האופטימלי ולא משנה כמה הוא משרת. מי שחושב שהוא צריך שנה שנתיים שלול ללמוד לפני הצבא, בבקשה. אבל אם הוא מתגייס בסוף לי אין בעיה. הבעיה הגדולה זה אם אלה שמרשים לעצמם להתנשא מעל כולם לפזר סיסמאות ואלה בכלל לא מתגייסים. זה נכון גם לבנות שמסיתות לא להתגייס ומצד שני גם לא עושות שירות לאומי. אם את כבחורה דתית לא רוצה להתגייס אך את יודעת שתלכי לעשות שנתיים שירות לאומי ולא רק שנה מבחינתי אין הרבה הבדל ובחלק מהמקרים זה אכן עדיף.
חלק מהעניין שהציבור החילוני "שונא" את הציבור הדתי, וזה לא רק מסיבות פוליטיות, זה בגלל שהרבה מהם לא משרתים ומרשים לעצמם להחליט למדינה מה לעשות. הכוונה במשפט הזה היא יותר לזרם החרדי, נכון, אך אותו חילוני לא ממש עושה את ההבדל בין כיפה סרוגה לכיפה שחורה. הצבא זה המקום לגרום לאנשים לשנות דעות, אם לא הצלחנו להחזיר בתשובה אז לפחות שפעם הבאה שהוא יגיד מתנחלים רוצחים או ירוץ לעוד התנתקות מטומטמת הוא יחשוב טוב טוב על הבחור שהכיר בצבא ועל כל מה שדיברו ביניהם וגם אם יעשה את מה שיעשה, לא יעשה זאת בלב שלם.
כדי לפתור בעיה צריך להגיע לשורש ולא לזרוק סיסמאות מבחוץ. אני חושב שהצבא הוא אחד המקומות היחידים אם לא היחיד שההשפעה גם הפוליטית היא כל כך גדולה. אפשר לקחת דוגמה ממילואימניקים. הבחור יכול להיות הכי שמלאני שיש אבל במילואים יעשה כל דבר שיאמרו לו בלי הרבה נקיפות מצפון. אם יהיה מישהו שיראה לי כי יש גם דרך אחרת, שיחזור לאזרחות משהו ישתנה אצלו.
אישית, אני רואה את זה בהמון מקרים. אם זה שבנאדם עכשיו מכבד את הדת ולאו דווקא אותי כבנאדם מאמין ואם זה שדעותיהם של אנשים משתנות.
כל אחד הוא שליח, לכל אחד יש מה לתרום. זה שאני במדים זה אומר שאני מייצג משהו. אבל חלק מהמדים שלי היא הכיפה שעל הראש שגם היא מייצגת משהו. שחייל דתי ילך ברחוב יהיו יותר מבטים מאשר סתם חייל.

מקווה שהובנתי כראוי.

שבת שלום והמשך יומטוב.
שאלה לי אליך אבשלוםהאריאלניקהנאמן
אם נגיד והצבא יאמר לך לגרש יהודים האם תבצע את הפקודה?
בוא נאמר ככהאבשלום
עבר עריכה על ידי אבשלום בתאריך כ"ד סיון תשס"ז 00:55
שלסרב אני לא אסרב אבל גם לפנות אני לא אפנה.
לי אישית אין את הדילמה הזאת מכיוון שמלכתכילה לא ישלחו אותי לעשות משימה מטופשת שכזו.
האמן לי שגם אם הייתי במצב כזה שהייתי יכול לבצע משימות מהסוג הזה לא הייתי עושה את זה.
אתה שואל את עצמך האם אני מסוגל לסרב? בטח שמסוגל. אחרי הכל צה"ל, ראשי התיבות שלו אומרים משהו. אני בצבא בשביל זה, לא בשביל משהו אחר. לצערי אנחנו חיים במדינה שצריכה להילחם על קיומה ולכן חשוב לשרת בצבאה. חבל שלא מבינים את זה כמה ראשי ממשלות ושרים שחושבים שהצבא הוא המאבטח שלהם שמותר להם לעשות איתו הכל.
אני לא מאמין באלימות ובהתנתקות כשהייתה אלימות של שוטרים/חיילים אני הייתי הראשון לצעוק ולהתעצבן. אבל כשהייתה אלימות שלנו, של הציבור הימני דתי אני הייתי הראשון להתעצבן ולהיפגע מהציבור. הרי מה אנחנו כל הזמן מנסים להראות, שאנחנו לא יורדים כל כך נמוך, וירדנו בחלק מהמקרים יותר נמוך מהמשטרה.
לפנות לא אפנה, זה אומר בפה מלא. אם אשתתף במשימה כזאת (וזה לא יקרה) זה יהיה על מנת לדאוג שישמרו על צניעותן של בנות ישראל, שלא ירימו יד על אף אחד ושיבינו שהאלימות לא בבית סיפרנו.
לשאלתך האם אפנה? לא, ממש לא אפנה!
כן, חייל וקצין אנוכי בשירות צה"ל, אך יש דברים שלא אעשה גם אם אצטרך לשלם על זה. בתקופת התתנתקות הייתי אזרח, שהיתי בכפר דרום, ולא הייתה לי בעיה עם זה. כשאדרש למשימות מטופשות מהסוג של פינוי לא אתבייש להגיד שאת זה, אני לא עושה!

מקווה שעניתי לשאלתך.
למה אתה תמיד נגרר לנקודות האלה?drizt05
בא לי להבין כי בכל מקרה לא נראה לי שתתגיס לצבא אז מה זה מעניין אותך בכלל?
מה הקשרעמית-טליהאחרונה
אם אתה לא חילוני אז לא תשאל את חבר שלך החילוני שאלות על אורח חייו?

מעניין אותו לדעת אם הוא יגרש או לא.
וזה בכלל לא קשור לאם הוא יתגייס או לא..
אני לא סותר את חז"ל ח"ואליעזר
ב"ה
זה לא קשור. התואבות שחז"ל מדברים עליהם הם תואבות שונות ממה שיש היום בצבא. הצבא הוא לא מקור לתואבות כמו רצון עז לעבוד עבודה זרה או רצון עז לגלות עריות או לשפוך דמים. בתקופת חז"ל היצר לעבוד עבודה זרה היה גדול וגם לגלות עריות היה שונה מהרגיל כיום. נכון, בדברים האלה נופלים ביום יום אבל בצבא, לא נופלים ביצר של ע"ז ולא גילוי עריות. מי שחזק דיו, אפילו לא יותר מידי בדת, ישאר עם כיפה, מי שמלכתחילה לא רצה להשאר עם כיפה, יוריד. בכלל לא קשה לשמור על הדת בצבא. תאמינו לי. אני נמצא בגדוד הכי קיבוצניקי בצה"ל גדוד 50 (כבוד!!) וכל החבר'ה שלי הם החילוניות הקיצונית ואפילו המאלניות הקיצונית חלק מהם. בכלל לא קשה לשמור על הדת.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך