החינוך לאן? עצומה נגד מוסדות החינוך לבנות דתיותאנונימי (פותח)

מצורף בזאת עצומה נגד מוסדות החינוך לבנות דתיות

מטרת העצומה היא לאפשר לבנות דתיות לקבל מידע על הצבא דרך הבתי ספר בנוסף למידע על השירות הלאומי.

תשלחו את העצומה לכמה שיותר בנות וביחד נצא נגד הגישה החינוכית בתיכונים ובאולפנות לבנות דתיות!!

העצומה

- Hide quoted text -

העצומה החלה בעקבות הנתונים האחרונים שהוצגו בכנס בכנסת בתאריך ה14.2.07 כ"ו שבט התשס"ז , ובו נתונים על מספר רב מאוד של בנות דתיות המתגייסות מידי שנה לצה"ל (כ-30%!!) מבוגרות החינוך הממלכתי דתי. נתון נוסף שהועלה הוא הכמות המזערית של  אולפנות ותיכונים דתיים שמעניקים מידע על הצבא לבנות.
אנו פונות לראש המנהל לחינוך דתי, ליושב ראש החינוך הדתי לשר/ת החינוך ולמנהלי אולפנות ותיכונים דתיים לבנות, ודורשות לדעת- האם זה חינוכי?! אנו מאמינות שבכל בית ספר מחנכים ומגדלים את הבנות להיות בנות בוגרות ועצמאיות שמסוגלות   לקבל החלטות ולהשפיע על חייהן. איפה החינוך הזה קיים?

מוסד חינוכי דתי שלא מאפשר לבת לשמוע על הצבא, בעצם אומר שהחינוך שהוא מקנה לבנות הוא חינוך שלא מאפשר לבנות דו שיח בכל אופן ורמה שהיא, ולא מאפשר לה בחירה עצמאית בדרך חיים!
מוסד לימוד איכותי וחינוכי אמור להעניק לתלמידותיו את כל הכלים הדרושים לה לחיים בכלל וגם לשירות משמעותי ותורם הן מבחינה רוחנית ונפשית בפרט.
מוסד חינוכי דתי שלא מאפשר לבת לשמוע על הצבא אומר שהוא יודע מה טוב לבת, ושלבת אין את היכולת להחליט בעצמה מה טוב בשבילה!
מוסד חינוכי דתי לא יכול להגיד שהוא מחנך את הבת להיות עצמאית ולהקים משפחה אם הדבר היחיד שהם מלמדים אותן הוא שאין לבנות יכולת לגבש דעה בעצמן על זהותן האישית ושהן פשוט צריכות לעשות מה שאומרים להן!

הסתרת המידע מעידה על חוסר ביטחון ואמונה בחינוך שהענקתם 12 שנה!
מוסד חינוכי דתי מעודד שירות לאומי אך חייב לתת אינפורמציה הכרחית על מקומות שירות חלופיים ולא לעצום עיניים "ולנטוש" את הבת ברגע שהיא הכי זקוקה לו, ואולי אפילו מפחדת ומתביישת לבקש עזרה.

ברצוננו לפתוח את העיניים למציאות שבנות דתיות אכן מתגייסות לצבא , ויש לתת להן מידע ועצות והסברה בהתאם!!!
ושבנות איכותיות אלו שכבר החליטו להתגייס לצבא, לא "ילכו לאיבוד" ויגיעו לתפקידים שלא רצו להגיע אליהן או שלא מתאימים להן מבחינה דתית רק בגלל שלא הכירו תפקידים אחרים או שלא ידעו איך להגיע אליהם או פספסו מועד קריטי של הצבא ולכן לא נשארו תפקידים איכותיים בשבילן!

לסיכום, אנו מודעות לפסק ההלכה האוסר על בנות לשרת בצה"ל, ואולם כיוון שמידי שנה בוחרות לשרת בצבא ההגנה לישראל מאות רבות של בנות- אנו קוראות למחנכים/רבנים לאפשר נגישות למידע נחוץ ולהכנה מנטאלית לבנות המתגייסות.

בת בכיתה י"א י"ב  יכולה לקבל החלטות בעצמה, ועליכם כאנשי חינוך לכבד אותה ואת בחירתה!

אנו קוראות לכל הבנות הדתיות : בנות שמתלבטות בין צבא לשירות לאומי, בנות שירות לאומי, חיילות, בוגרות שירות לאומי וצבא שרוצות לשנות ולהשפיע על הגישה החינוכית של מוסדות החינוך הדתיים!

(בחתימתכן נשמח שתציינו בהערות את בית הספר בו אתן לומדות/למדתן - לסטטיסטיקה בלבד ללא שימוש בשמות- לא חובה)

על החתום
חיילות דתיות שכואב להן וזועקות לשינוי.

לחתימה על העצומה לחצו על הלינק:

http://www.activism.co.il/Dev2Go.web?id=278294&PID=

www.activism.co.il

פסק הלכה.123
ציטוט מההודעה הנמצאית לעיל - "לסיכום, אנו מודעות לפסק ההלכה האוסר על בנות לשרת בצה"ל, ואולם כיוון שמידי שנה בוחרות לשרת בצבא ההגנה לישראל מאות רבות של בנות- אנו קוראות למחנכים/רבנים לאפשר נגישות למידע נחוץ ולהכנה מנטאלית לבנות המתגייסות".

לא הבנתי מה הזעקה על מוסדות החינוך הדתיים, על שהם מחנכים את הבנות להתנהג ע"פ מה שההלכה אומרת...

בצ"ל אריאל!
לא קוראת להתגייסאנונימי (פותח)
בתי הספר הולכים על פי ההלכה כשהם לא מעודדים צבא ומביעים התנגדות לצבא. אבל, אין מה לעשות, אנחנו חיים במציאות קצת שונה, ובנות כן בוחרות להתגייס- ואפילו הטובות שבבנות הדתיות. אז, האם מוסד חינוכי דתי צריך לשים להן רגליים ולהתעלם מהעזרה שהן צריכות על מנת לעבור את השנתיים בצורה הטובה ביותר? אני לא אומרת שהם צריכים לקרוא לבנות להתגייס! להפך, שלא יפסיקו להביע את דעתם בעניין, אבל, שכן יציגו להם את עמותת אלומה שיכולה לעזור לבנות דתיות שכן בוחרות להתגייס.
אני באמת לא מבינה...יוכי
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך י' אדר תשס"ז 14:39
אולי שיביאו לנו גם אנשים שיסבירו לנו למה לא להתפלל, או למה לאכול אוכל לא כשר. מסתירים מאיתנו מידע כזה...

אין הבדל בין זה לבין הצבא, יש פסק שאומר שבנות לא אמורות ללכת לצבא, האולפנות אמורות למנוע מהבנות את החשיפה לדבר הזה, ואת האפשרות ללכת לצבא. הרי זה נוגד את כל החינוך הבסיסי שמקבלים מראש באולפנה...
את לא מבינה.אנונימי (פותח)
אם בת מתגייסת לצבא היא לא נהיית בן אדם שעובר על התורה ועל ההלכות. איך את יכולה להשוות עבירה על אוכל לא כשר ותפילה- כשיש בנות שתורמות למדינה ומעורבות חברתית במדינת ישראל?!
אני התגייסתי לצבא, אמנם לא היה לי פשוט והיו לי המון התמודדיות, אבל אני דתיה לא פחות ממך! את אטומה למציאות שבנות כן בוחרות להתגייס ומבחינתך הן בנות שמסומנות באיקס ואין מה לעשות איתן. ואת טועה. אפשר לייעץ להם איך עושים את הדברים בדרך הכי נכונה, אפשר להכווין אותן לתפקידים טובים שמתאימים לבנות דתיות, אפשר לגייס אותן בקבוצות של בנות דתיות- שתהיה להן התחלה רכה.
אבל כדי שכל הדברים האלה יקרו- צריך את הבתי ספר שיאפשרו ל"אלומה" להיכנס לבתי ספר הדתיים שיסבירו לבנות שכן מעוניינות להתגייס איך לעשות את זה בדרך הטובה ביותר- ולא במטרה לעודד גיוס.
בבקשה תפקחי את העיניים למציאות- יש בנות בדיוק כמוך שצריכות עזרה.
שימי לב לטענתך המגוחכת...עוזיה

מצד אחד, את אומרת שאת מודעת לפסק ההלכה שאוסר את השירות בצה"ל, ומצד שני את מבקשת ללמד את הבנות על הגיוס - שהוא לדברייך אסור!
את גם מוסיפה שאת עצמך התגייסת לצבא - למרות האיסור.

איני אומר שאת לא בחורה דתיה, חלילה לי מלומר זאת - אבל מה שאת אומרת הוא אבסורד.
כמו לומר "אסור לחלל שבת", ולדרוש מהאולפנה שתתלה על לוחות המודעות את רשימת הסרטים שמוקרנים בשבת הקרובה בקולנוע. זהו אבסורד מוחלט.

מה שכן את יכולה לומר, ואני מאמין שזו כוונתך - שאת סומכת על אותם רבנים המתירים לבנות לשרת בצבא, כרבני מדרשות השילוב. זו כבר טענה הגיונית ולגיטימית. שנויה במחלוקת, אך לגיטימית.

עד כאן תגובתי לדיון שהתפתח כאן.

ועתה ברצוני להגיב על דברי ההודעה הראשית שלך.
את מבקשת כי באולפנות ידברו על נושא הצבא, מכיוון שאחוז גבוה מאד של בנות מתעתד להגיע לגיוס לצה"ל.
ושוב, הנתון הזה יכול להשתמע לשני פנים, כך שתמוה קצת להשתמש בו כטיעון.
נניתן לרגע נתון אחר.
נניח ש25% מן הבנות בחינוך הדתי מעשנות סיגריות בשבת אחה"צ.
האם בשם הנתון הזה נבקש למכור סיגריות באולפנות מידי יום שישי?
ההיפך! בגלל הנתון הזה נפתח בקמפיין נגד עישון.

אותו דבר לענייננו - מפאת הנתונים שהבאת, כדאי להערך היטב להדרכה באולפנות נגד הגיוס לצה"ל.

הבנת את כוונתי? לא אמרתי שאני תומך או מתנגד לשירות בצה"ל של בנות, אבל הוכחתי לך שאת הנתונים שהבאת אפשר לפרש לכל צד שרוצים.

יכולה את לדבר בשבח גיוס הבנות לצבא. את יכולה לטעון כי זוהי חובתנו הלאומית וזהו צו השעה.
את ל א יכולה להשתמש בנתונים סטטיסטים כטיעון מחץ.

מקווה שכוונת דברי הובהרה.

עוזיה.

נ.ב.
מה שכן, אם הטיעון שמעלים נגדך הוא "זה לא מעניין אף אחד" - או אז תוכלי לשלוף את הנתון שהבאת. אבל למיטב ידיעתי, לראשי האולפנות לא מפריע אם זה מעניין מישהי או לא. מבחינתם זה אסור, וזהו.

מציאותאנונימי (פותח)
יש הבדל בין לחלל שבת ללכת לצבא. נקודה. אמנם, לשניהם ישנו פסק הלכה שאוסר- אבל אם נהייה קצת מציאותיים- מי שיחלל לך שבת בבית, אתה תעדיף לא להזמין אותו לשבת אליך, אבל, מי בת שהלכה לצבא- אתה כן תזמין. כי היא בן אדם בדיוק כמוך. היא פשוט בחרה ללכת לצבא ובחרה להתמודד.
כשאני אומרת שצריכים להסביר על הצבא- אני לא אומרת שצריך לעודד- חו"ח, שבית ספר לא יפסיק להגיד את דעותיו בנושא. אבל, כשאנחנו נמצאים במציאות ש-900 בנות דתיות בכיתה י"ב מכל הארץ רשומות במאגר של אלומה (עמותה שמלווה בנות דתיות לפני ובמהלך הצבא)- והן מעוניינות לשמור על צביון דתי ולהתגייס, לא להסביר על הצבא זו התעלמות מהמציאות. הרב אבינר למשל אומר שהוא נגד גיוס של בנות לצבא- אבל אם הן בוחרות לעשות זאת, אז טוב שיש אלומה שתומכת בהן.
הדבר היחיד שהעצומה הזאת רוצה להשיג היא שבתי ספר דתיים ייתנו לפחות שעה אחת להסביר לבנות מה זה אלומה כדי שאם הן בוחרות בדרך "הלא רצויה"- שכדי שלא נפסיד אותן והן יוכלו לעשות צבא באופן הטוב ביותר (הן מבחינה דתית והן מבחינה משמעותית).
לצאת כל היום בהפגנות איך לשכנע לא להתגייס- זו התנהגות אטומה והתעלמות מהמצוקה של הבנות. יש המון בנות שרוצות להתגייס- גם אחרי שכנוע שלא. אז במקום לטמון את הראש בחול- צריך לפקוח את העיניים ולעזור להן.
הבעיה האמיתית לדעתי במאמר הזה...אנונימי (פותח)
מה שהפריע לי יותר מהכל הוא שבמאמר הזה נכתב שבעצם מוסד דתי לא מאפשר לכאורה בחירה חופשית לבנות.לענ"ד רוב המוסדות הדתיים מאפשרים בחירה ענקית הן במקצועות הנלמדים, והן בהכוונה שלהם את הבנות לבחירת מסלול שמתאים להן אח"כ.
לומר שלא חושפים אותך לדברים זו שטות גמורה כי המידע על הצבא מגיע אלייך עם קבלת הצו הראשון וכל מה שאת צריכה לעשות זה להתעניין...
גם כשאת הולכת להצהיר ברבנות אף אחד לא מסביר לך איך לעשות את זה... אז מה? מסתירים ממך מידע???
אני יכולה לומר בתור אחת שעשתה שירות לאומי (וסבלה מלא מעט קשיים...)שכמה שהאולפנא מכינה אותך זה לא זה עד שאתה חווה את זה על בשרך. וכך גם לגבי הצבא. יש דברים שפשוט נחשפים אליהם ולפעמים הם קשים אבל תכל'ס צריך ללמוד להתמודד אתם ולא להאשים את האולפנא או התיכון בחוסר חשיפה או בהכנה לקויה... הצבא (וכן כן, גם השירות לא פחות מכך...) זה לא לונה פארק ומי שבוחרת במסלול הזה צריכה לדעת שיש לכך מחיר... החשיבה צריכה להיות לא "האם יהיה קשה" אלא "כמה קושי אני מוכנה ויכולה לסחוב על הכתפיים..."
אז לכל המאשימות למיניהם- לדעתי העצומה הזו סתם מוציאה לעז על המוסדות שלנו כי אם לפי ההגדרות של משרד החינוך מוסד צריך לאפשר בחירה לתלמידיו- איך הם מסבירים את העובדה שרוב מוחלט של תלמידים במגזר החילוני הולך לצבא??? אולי שם לא חושפים מספיק את האפשרות של ש"ל?(שהוא אגב, לא נופל, ולפעמים אף עולה, על השירות הצבאי מבחינת התרומה שלו לחברה...) אולי שם לא קיימת באמת "בחירה חופשית"??? אז אולי מספיק להאשים את עצמנו ולהגיד כמה אנחנו דפוקים?!? מי שורצה ללכת לצבא צריכה לדעת שיש לכך מחיר מראש וכשקשה לה- לא להאשים את האולפנא בחוסר הכנה והכוונה. אם לאולפנא יש קו חיונכי מסויים שהצבא נוגד אותו- זכותה המלאה של האולפנא לשלול את האפשרות ללכת לצבא ומי שלא מתאים לה- שתלמד במוסד שתואם את השקפותיה...
מה שאין כן במוסד חילוני שלא הולך ע"פ ההלכה ולכן מחוייב לפתוח את כל האפשרויות בפני התלמידים. אם הוא בוחר להתעלם מאפשרות הש"ל- זו כפייה חילונית שאין דומה לה ועל זה צריך לצעוק...
(בעצם... שילכו לצבא לא צריך אותם אצלנו אחרי מה שעברתי בש"ל...)
לא נכוןאנונימי (פותח)
אני לא מסכימה איתך. דבר ראשון זו חובה לעשות צבא. כל בן או בת שמגיעים לגיל 18 מחויבים להתגייס, אלא אם כן יש להם בעיה רפואית/נפשית או שהם מצהירים על דת/מצפון. אז להזכירך, לחילוניים את האופציה לעשות שירות לאומי בכזאת פריוולגיה שאת עושה (אלא אם כן הם משקרים מול הרבנים).
דבר שני, צריך לתת קצת יותר קרדיט לבתי ספר. אנחנו מבלים שם 12 שנים שהם השנים שהכי מעצבים את הבן אדם. אז כן, הוא צריך לנסות להביא את ההכנה הכי טובה לקראת שרות משמעותי ועם הקשיים שכרוכים בכך.
הנק' הרגישה עם הצבא היא שלמרות שיש הרבה אולפנות ותיכונים שמתנגדים להליכה לצבא, המון בנות עדיין בוחרות להתגייס. לא להציג ולו במעט על הצבא, היא התעלמות מהבנות שחינכתם אותן במשך 12 שנה ומגיעים לנק' שאומרים- בעיה שלך!תסתדרי לבד!
תופתעי לשמוע, אבל עדיין רוב הבנות שמקבלות צו ראשון הביתה- אין להן מושג מה הן צריכות לעשות ומה מחכה להן. תחשבי אם היה מישהו שהיה מסביר לבנות שלפני שהן הולכות לצו ראשון שיידעו שאם יש להן אבחון של ליקויי למידה ויש להן הקלות- אז שיביאו אותם ואז ילך להם יותר טוב במבחנים- ואז יהיה להם סיכוי להגיע לתפקיד טוב בצבא?!
בית ספר לא אמור לעודד לצבא, להפך, להציג את הבעיתיות ואת ההתנגדות- אבל אסור לו בשום אופן להתעלם ממצוקה של בנות שכן צריכות את העזרה.
אני לא מחפשת אשמים- אני רוצה לעזור לכל הבנות שצריכות את העזרה הזאת. כי בכל זאת, הן משלנו.
תגובה על תגובהאנונימי (פותח)
נכון שהחוק מחייב כל מי שמגיע לגיל 18 להתגייס, אבל לידיעתך קיימת אגודה בשם שלומית לחבר'ה חילוניים שמעדיפים ש"ל על פני הצבא. הם יכולים לעשות ש"ש מטעמה במקום צבא.
זה לא שאין פתרונות ולהציג את זה כאילו הברירה היחידה של חילוני היא לשקר מול הרבנים אם הוא לא רוצה לעשות צבא זה לא נכון.
אני לא אומרת שהאולפנות צריכות להפקיר בנות שבוחרות להתגייס אבל מכאן ועד להציג את אלומה בתור דבר לגיטימי הדרך ארוכה...
אם בת רוצה להתגייס יש מקום לסיוע ועזרה מצד הצוות החינוכי אבל זה לא אומר שצריך להביא את הנציגים של הצבא או אלומה ולהציג אותם בתור אופציה ובכך, למעשה, "להתיר את השרץ"...
הן בוחרות להתגייס בדיוק כמו שהן בוחרותהאריאלניקהנאמןאחרונה
לאכול בתענית אסתר לדוג'(חלק מהבנות באולפנא של אחותי) או סתם לשם דוגמא- לעשן
אוקיי עכשיו באמת לא הבנתי אותך...יוכי
קודם אמרת שיש פסק שאומר לא להתגייס לצבא, ואח"כ את אומרת שמי שמתגייסת לצבא לא עוברת על התורה וההלכות?... מצטערת אבל בלבלת אותי...
אני לא אומרת שאת לא דתיה חו"ח! אני רק חושבת שבזה שאולפנה מעלה בכלל את האופציה ללכת לצבא זה כבר לתת לגיטימציה כלשהי לדבר, שמבחינת ההנהלה של האולפנה הוא אסור. אם מישהי תחליט להתגייס, שתבוא לבקש עזרה, אבל למה לפתוח את זה בפני בנות שאם לא היו פותחים את זה בפניהן לא היו חושבות על האופציה הזו?. מי שעושה את זה בעצם חופר לעצמו בור שאח"כ יהיה קשה לצאת ממנו.
בעיהאנונימי (פותח)
הבעיה היחידה היא שגם כשהן רוצות להתגייס הם לא מפנים, ועד שהם מפנים- רוב הפעמים זה מאוחר מדי לעזור לה להגיע למקום טוב.

מה הרווחנו מזה????
הבת נדפקת רק בגלל אטימות של בית ספר.

עדיף להציג את אלומה בתחילת שנה למרות שזה מראה "לגיטמציה"- אם הבית ספר הצליח לחנך את הבנות לגישה שלהם- אז אין להם ממה לפחד.

הייתי באמי"ת רננים, והמנהל עשה שיחה על התנגדותו לצבא ואח"כ אמר שהוא יודע שיש בנות שמתגייסות והוא רוצה שאם הן יעשו את זה- שיעשו את זה בדרך הכי טובה- ואז הייתה הסברה על צו ראשון של אלומה.

זה מנהל חינוכי. כן ירבו.
עם זה אין לי בעיה.עוזיה
אני לא מסכים שצריך לתלות לוח של עמותת אלומה - אבל אני בהחלט תומך בכך שבת שתאמר שהיא מעוניינת להתגייס - תקבל מהמחנכת שלה מידע על העמותה.

רק שזה לא מה שאת ביקשת בתחילת דברייך, ולכן התפתח כאן הדיון המעניין הזה.

עוזיה.
שתדפקהאריאלניקהנאמן
בת שרוצה בכזה רוחב לב לעבור על ההלכה בכבוד
יוכי ממששש צודקת!!!!!בא
העניין הוא כזה...אפוש
בס"ד
אסור לאישה ללכת לצבא משום כבודה!
אסור שבן (חוץ מבעלה ואביה)"לפקד " עליה...
לכן אל תורידו מכבודכן!
אני אומרת לכם!
פשוט מזלזלים בבנות בצבא...
באמת!
אם כל הכבוד לצבא למה זה קשור לאריאל??????????****
ואם זה לא קשור לאריאל, אז מה?!עוזיה
אז זה הפורום של אריאל, לא?פילוסופית!!!
בשביל זה נועד נראה לי "בראש צעיר", "שירות לאומי", לא חסר- רק לא כאן!
אוי ואם זה היה מעניין אותך לא היה מפריע לך כלל וכלארטיק
עובדה שמלא דברים שכותבים לא קשורים לאריאל ועדיין כותבים אותם ואת לא מתלוננת ... אז תתעלמי מזה אם את רוצה...... ( לא לקחת קשה ... זה נאמר דיי בצחוק...)
לא אכפת לי,פילוסופית!!!
שזה יהיה כאן, **** שאלה, ועוזיה לא נראה לי הבין ת'שאלה אז הסברתי את עמדתה של ****. זה הכל, לי אין בעיה שזה יהיה כאן.
הבנתי את השאלה, אני רק לא חושב שזה טיעון.עוזיה
כמה לא חשובבסטר
להסיר את המודעה--כדי שבנות לא יכשלו חלילה!בא
שבנות לא יתגיסו לצבא!!!זה מקום ממש לא טוב בשביל בנות לענ"ד...
מצחיקהאריאלניקהנאמן
יש כמובן את ה"רבנים" של השילוב ששלחו את התלמידות שלהם לגרש יהודים...
ושאר המקומות בצבא לא תודה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך