פורים -על שם מה?!ענת=)

בחסדי עליון!

שלום לכולם ופורים שמח

כולנו מרגישים את האווירה השמחה שבתוכינו שרוייה, ולכן בהזדמנות זו(כמנהגי בקודש) אנחית עליכם חידה. (בענין המועד כמובן!)

וכאדי לכם לבוא מראש מוכנים, הקושיה קשה מיתר הפעמים..

לכול ידוע את השמו של המאורע אותו חוגגים אנו כעת. "פורים" וכן יודעים להביא את המקור לכך באיגרת הפורים: "על כן קראו לימים האלה פורים על שם הפור..." (אסתר ט', כ"ו -מוזמנים לבדוק) אך לא נראה לכם מוזר פה משהו?! המן הרשע הגריל פור אחד, איך מזה היחיד נהפך לרבים?!- "פורים" אם הייה צריך לקרוא לחג על שם הפור שמו היה צריך להיות "פור"- שהרי מסופר במגילה על פור אחד.

כמו בפסח ששם החג קראוי על הנס שנעשה עם אבותינו כאשר הקב"ה פסח מעל בתי היהודים- ומשם השם "פ-ס-ח"  אך בפורים אני חיבת לציין הפניכם שהעָבַרה מיחיד לרבים מאוד מבלבלת אותי! נכון נעשה הנס על הפור שהתהפך. אך לא הוגרלו עלינו מס' נסיונות של הגרלות כי אם 1!

-תודה לרב הר נוי שהעיר את עיניי בשאלה זו-

ובתמייה זו אני מכנסת לחגוג את פורים בשמחה! ומשאירה אתכם עם הבילבול...

אך לא כאדי שתשארו איתו גם בשנה הבאה וגם זו שאחריה...וכו'... אלא שתלכו ותחפשו ת'תשובה. אני יכולה לנחם אותכם בכך שגם אני לוידעת אותה, וגם אני אלך לחפש אחרי'ה... אך זה לא פותר מתכם  מהמלאכה.

בברכת ב"הצלחה! ופורים של שמחה אמיתית שתשפיע על כל השנה.

ענת- שמחכה לתשובותיכם.

פורים על שום מה?אנונימי (פותח)
את התשובה אני אתחיל בשאלה: למה בכלל חוגגים את פורים? הרי זה לא נס שכל עמ"י היה בו אלא רק היהודים שהיו בממלכת אחשורוש (היו עוד רבים אחרים בגולה שלא היו נוכחים באותו נס...)
בניגוד לחגים אחרים שמציינים נס או מעמד מסויים שכל עמ"י נכח בו פורים הוא חג שנקבע בגלות וגם לא כל עמ"י נכח באותו הנס...
אז מדוע?
נראה לי שהתשובה גם לשאלה שלך וגם לשאלה שלי נעוצה בספר מסויים: (אני לא זוכרת את שמו ויסלחו לי הקוראים...)
הספר הזה סוקר חגים שונים שחגגו יהודים במקומות שונים בגולה לזכר ניסים שנעשו להם שם. כך לדוג' הוא מתאר חג שחגגו יהודי תוניס לציון ביטול של גזירת שמד שנגזרה עליהם והרבנים ונכבדי הקהילה הצליחו לבטלה.
הספר סוקר עוד חגי "פורים" שכאלה שנקבעו בקהילות יהודיות רבות בגולה לציון ביטול גזירות כאלה ואחרות שנגזרו עליהן.
נמצא אם כן שפורים לא נחגג רק "על שם הפור" הידוע לנו, אלא זה חג המציין את כל ה"פורים" והגזירות השונות שנגזרו עלינו במהלך 2000 שנות הגלות ושבטלו בחסדי ד'.
פורים הוא החג המייצג את הנהגת ד' הנסתרת, הנפתלת, שבמבט שטחי נראית כצירוף מקרים מוצלח ותו לא ורק במבט מעמיק יותר אנחנו רואים את היד המכוונת מלמעלה ומבינים שיש אדון לעולם.
פורים זה החג המזכיר לנו את הגלות, את הסתר הפנים של הקב"ה, וזה גם הטעם (אחד מהם), שלא אומרים בו הלל.
אני מקווה שהתשובה מניחה את דעתך.
חג שמח ושנזכה לראות בשוב ד' ציון!
תשובה...פילוסופית!!!
נראה לי...
קודם, בואי נשאל בכלל למה נקרא החג על שם הפור? מה, הפור הזה כל-כך חשוב עד כדי כך שקוראים לחג על שמו?
אני חושבת שזה בעצם בא ללמד אותנו, שכל החיים הם סוג של גורל, שה' מחליט מה הגורל קובע. אם ככה, ממילא יש לנו המוני "גורלות" (שזה לא ממש גורלות, כי ה' מחליט...), המוני "פורים" בחיים שלנו, ולכן החג נקרא "פורים", ולכן הוא גם נקרא ברבים.
על דרך הפשט :איתמר פז
הפס '"על כן קראו לימים האלה פורים על שם הפור..."נקרא כך בתרגום לארמית- "בגין כן קראו ביומיא האלין פוריא- על שום פיסא"

פיסא = צרה.

מכאן שפרוש הפס הנ"ל הוא שקוראים לימים אלו פורים על שם הפיס והצרה שארעה אותם.

יהי רצון שמאור חג הפורים ימשך לנו לכל ימות השנה.
כולכם ביינישם פלספנים!עוזיה
תחשבו פרקטית - איך המן עשה את הפור?
מיום ליום ומחודש לחודש...

אז הוא לקחת שתים עשרה פתקים שעל כל אחד היה כתוב חודש אחר - ויצא חודש אדר.
ואז הוא לקח 29 פתקים לכל יום בחודש - ויצא י"ג!

אז היו שני פורים ולא אחד! זה הכל. ודרשות - אפשר לעשות הרבה. זה הפשט.
מפשוט מעולה!ענת=)

בחסדיו הגדולים!

אשכרה! לפעמים הפילוסופיה משטלת עלי ביתר על המידה ונותנת לי להראות ולהרגיש(גם כלפי עצמי) כבינישית(אך הייתי מורתרת על התענוג מראש) אך פה, באמת הפילוסופיה מיותרת!

בשיעור הבא שלנו אני יביא את תשובתך בפני הרב. אם יורשה לי(?)

פורים שמח באמת! ותודה לכל המגיבים שהחכימו את דעתי.

שלכם ענת.

יורשה.עוזיה
ואל תגידי אשכרה, זה שם של מחלה מסוכנת שהיתה בתקופת הגמרא.
תודה!ענת=)
בעזרתו!

אשתדל לא לומר מילה זו להבא...
תודה על הכל;)
זה לא הפשטהאריאלניקהנאמן
פור- דרך להטלת גורל ע"י קוביות
המן היה מהמר
הפשטהאריאלניקהנאמן
להמן היו שתי קוביות ולכן מיעוט רבים שתים פור=קוביה פורים=2קוביות
תשובה על דרך הפשט -אך..ענת=)אחרונה
בעזרתו!

מעניינת מאוד!

אשרי שזכיתי להוציא לאור חידושים על סיפור שנראה בקריאה חפוצה כ"כ פשוט אך סיפור אפשר(ואולי גם צריך)לקרוא אותו מכמה זויות וצורות.

שהייה סוף פורים שמח לכל בית ישראל! ושנזכה להגדיל ולהחכים בנסתרות מידי שנה בשנה.

ממני-ענת.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך