יש לי בעיה פה בפורום...אנונימי (פותח)
הרבה אנשים פה כותבים מכל מיני סיבות שונות ולא מצדיקות בכלל שעדיף לא להתגייס,או שזה בושה להוריד את הכיפה בצבא.אני לא מבין דבר אחד-למה לא להתגייס??איזה סיבה יש לאנשים פה לא להתגייס,מה,הם סוציומטים??אני צריך ללכת לעשות שלוש שנים+ לסכן את החיים שלי ולשכב בלילה בגשם כדי לשמור על האנשים שלהם בכלל לא אכפת מעם ישראל?? ועוד דבר שאני לא מבין,איך אנשים-ופרט בנות,יכולים להגיד שזה בושה להוריד את הכיפה בצבא...נראה אותכם הולכים ליחידה קרבית ונשארים דתיים...זה אפשרי,אבל מי שנופל בזה אי אפשר להאשים אותו...
תשובהאנונימי (פותח)
1.צודק לגמרי לגבי אותם משתמטים .

2.למה בושה? בתור אחד שלא דתי (אני כן) אני מכיר כמה וכמה שכן נשארים עם כיפה - ואין לאפחד בעיה עם זה....להפך מכבדים אותם.

מה שאומר שאם אתה מוריד כיפה אז - אתה חסר עמוד שידרה, פחדן או סתם לא דתי באמת
אז אני אסביר...פלפלתי
אין לי שום בעיה להסביר, רק נראה לי שנמאס לאנשים כאן שמוע. כבר היו על זה אינסוף דיונים.
בשנתיים האחרונות בעיקר הצבא היקר שלנו התגייס כולו למשימות שלא נועדו בשבילו, אנשים שבאו להילחם עם אידיאלים טהורים כמו שלך מצאו את עצמם או בכלא, או מתווכחים, מתחננים או משתמטים ממשהו שבכל לא היה צריך להגיע אליהם, כמו לגרש אנשים מהבית, שזה נורא קרבי..! לתפוס יהודים במחסומים שהוקמו לפתע פתאום.. שזה נורא קרבי.. לעצור חבר'ה ורבנים בישיבות שזה נורא קרבי..
כל מיני דברים כאלה שנתנו לצבא ולחיילים לעשות שבכלל לא היו צריכים להיעשות - בטח שלא על ידם.
אבל מה לעשות - וזה נעשה.
אז אנשים אמרו - עד כאן.
יש לנו גבולות. אנחנו מוכנים לעשות הרבה מאוד דברים, אנחנו מוכנים להשתתף ולשאת בעול הבטחוני - אבל אנחנו לא מוכנים שירמסו אותנו בזה.
ולכן אין התלהבות כמו פעם מחיילים.
כי הצבא כבר לא קדוש כמו פעם.. מה לעשות.
דאגו כמה אנשים נהדרים ללכלך את שמו.
זה השתמטות אידאולוגית. מה שכן - הם הולכים ותורמים בדברים אחרים שאתה בחיים לא היית עושה.
כל אחד ותחומו. כל אחד וקרביותו.
לעם ישראל יש הרבה צרכים. כל אחד עוזר וממלא אותם מכיוונו, ובמה שהכי מתאים לו.
כשהצבאיחזור להיות מה שהיה אנשים ישמחו לחזור לשורותיו.
בינתיים זה לא המצב.
זייהו, חודש טוב!
לפלפתי,אנונימי (פותח)
מכיוון שאני כבר מתווכח על זה פה בפורומים אני לא יכנס לזה עכשיו כי אין לי כוח להתחיל לכתוב עוד פעם הכל,רק בתמצות אני יגיד לך שכמה שזה קשה לגרש יהודים מהבית שלהם וכמה שזה לא קרבי,זאת עדין פקודה מהממשלה שהייתה אטומה,עדין הצבא זה כור ההיתוך וההשתמטות בשם צו ה',וכיצוג מתוך הציבור שלנו,היא התנתקות בעצם מהצבא,שזה הדבר היחיד שמאחד אותנו עם שאר העם...
וחוצמיזה,אז הייתה התנתקות,זאת סיבה לא להתגייס עכשיו לצבא??זה בדיוק הזמן,כדי להגיע לדרגים בכירים וכן להשפיע בפעם הבאה שכן תיהיה ח"ו מחשבה על פינוי...וההסתה הזאת והדעה הרווחת שזה נורא לגיטימי ונורא בסדר לא להתגייס היא רעה ומזיקה לנו בתור ציבור...
אם כולם בעמדתםפלפלתי
באמת שאין צורך לחזוא על זה.
אני אשאר בעמדתי, ואתה מן הסתם גם..
שיהיה.
סבבה...אנונימי (פותח)
יום טוב...
תמיד תהיתי למה כל כך שונאים את הדתייםאבשלום
ולא אני לא מתכוון ליהודים, כי הרי ידוע שרוב העולם שונא אותו היהודים. אבל אני מתכוון לדתיים דווקא, אנחנו בתוך העם היהודי והיקר שלנו שונאים חלק גדול מעצמנו, למה זה?
עכשיו, כשאני קורא את התגובה שלך אני מבין למה. הם לא עושים מה שאנחנו רוצים אז שיקפצו לנו. מה לעשות לא ככה זה עובד בעולם. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אנחנו רוצים להביא שינוי אנחנו לא "נשבות" כי אין לנו על מה ולמה. אם רוצים להביא שינוי צריך להתברג לתוך המערכת ולהוכיח לכולם שאנו לא פחות טובים מהם ואף יותר מהם (כמובן בלי להתנשא). כשזה יקרה ההערכה אלינו תהיה עצומה!!! אני כמובן לא מתכוון ללכת ולהשפיל את הציבור שלנו ולהיות חבר כנסת או שר מושחת כמו שלאחרונה אנחנו מגלים יותר ויותר. ב"ה אף אחד לא מדבר על הדתיים שביניהם שם. וזה למה?! זה בגלל שאנחנו אנשים ישרים שיש לנו אידיאולוגיות. החברי כנסת שלנו יכולים להתפטר מהכנסת ולהגיד, יש גירוש? אני לא חבר כנסת. מי יתפוס את מקומו? ח"כ מקדימה, העבודה או אחד ממפלגות הערבים. למה אנחנו בכל זאת נשארים בכנסת? אם יש הצבעה ונצליח לשכנע כמה שיותר נגד או בעד, בהתאם למה ששהצבעה מדברת עליה, אז ניצחנו. במידה ונברח לא יצא לנו מזה כלום חוצמזה שפשוט יתעלמו ממנו יותר.

תחשבי על זה.
לברוח זה לו הפתרון, להתמודד זה הפתרון.
שבת שלום!
זה לא נכון!פלפלתי
כי זה מה שהוכח בשנתיים האחרונות.
התברגנו- והבורג פעל נגדנו.
המוסר והיושר - צנחו.

ופעילות של אדם או חייל פשוט לא דומ הלפעילות של ח"כ.
יש הבדל.
הפעילות של חייל או סתם אדםאבשלום
מועילה הרבה יותר, אחרי הכל הם אלה שבוחרים את הח"כ.
ח"כ מייצג את שולחיו!
ואם תסתכלי אחורה תוכלי לראות שרוב ההחלטות המכריעות והמיותרות הוכרעו על ידי מספר מצומצם מאוד של אנשים!!!
נכון.פלפלתי
גם בנין שלם של קלפים נפל בגלל אדם אחד.
אסל לא חשוב.

לכל אדם יש תפקיד. וזה לא משנה איפה הוא ובאיזה תפקיד הוא נמצא.
חייל פשוט, רמטכ"ל או ח"כ.
לכל אחד יש את המקום שלו.

אחד לא יכול לפטור את עצמו כי לאחר יש תפקיד יותר כולל.
לכל אחד יש אחריות על הכלל.
כי הכלל מורכב מפרטים.
אני מקיר עוד הרבה דבריםאנונימי (פותח)
קשים בחיים אבל לומר שהצבא עד כדי דך חשוב שללכת גם אם יש מצב שתוריד את הכיפה זה בטוח לא. בפרט שיש מקומות כמו הסדר או נצח יהודה. ןמי שלא יכול שישרת בהתנדבות. ועוד דבר ובלי לפגוע אם אתה באמת דואג לעם ישראל אז תשרת בלי קשר לאחרים וגם אם הם לא ישרתו הרי הם אחים שלך.
על אותו מטבע,אבשלוםאחרונה
אם אתה באמת דואג לעם ישראל ואתה לא מוכן לשרת לפחות אל תגרום לאחרים לו לשרת. כל השנאה הזאת לצבא ולמשרתים בה מציף אותי ברגשי אשמה, אשמה שהציבור שלנו רואה כך את המדינה.
אם ככה, במה אנחנו שונים מחסידי סאטמר או נטורי קרתא?
כמובן שאם יש לך אפשרות לשרת במסלול מיוחד והכי טוב לך אז למה לא? אבל צריך להבין שיש צרכי צבא וצרכי צבא הם צרכי המדינה וצרכי המדינה מהצבא הם להגן עליך וצריך יותר מגדוד נצח יהודה לשמור על המדינה שלנו. מה לעשות, אלו החיים. יש משפט שאני מאוד אוהב, זה מה שיש ועם זה ננצח.
ביקשת? קיבלת? יופי, לא קיבלת? מה שאתה אומר זה לא לשרת. מה שאני אומר זה לשרת כמה שיותר ואיפה שצריך גם אם זה לא הכי טוב שאפשר. יש מלא פתרונות בצבא, צריך רק להכיר אותם!
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך