אם כבר נוסטלגיה-שמעון

פורסם ב"לחב"בניק" (זוכרים אותו?) מס' 17, תמוז תשס"ד, מילה במילה:

אני ממש לא מבין איך נקבעים התאריכים לישיבות המליאה. הרי אם יש חמש מליאות בשנה,ניתן לקבוע לפחות שלושה מהם בזמנים שמתאימים לכולם, אפילו לתלמידי הישיבות שביננו(ואולי גם לבנות שרות הלאומי והמדרשות למיניהן)-  סוכות, פסח ובקיץ אחרי תשעה באב. אפשר גם בחנוכה, "בין הזמנים דרבנן".אבל במקום זמנים אלו, שבהם רוב חב"ב וחב"ג פנויים מלימודיהם (בהנחה שהם לומדים כל שאר השנה) נקבעים תאריכים מוזרים כמו יום חמישי י"ב תמוז(למי שלא יודע זה התאריך של המליאה הקרובה).

למרות שזה לא התאריך הכי נח שיש, אני מבקש מכולם לנסות להגיע. זאת ההזדמנות שלנו להעביר כמה החלטות חשובות (שמעתי משהו על זה שהבנות צריכות לנקות לשבת…).הנה כמה מהן:

1. יש לנו בעיה רצינית במליאה. החלטות התקבלו רק בגלל הרוב הגדול שיש לבנות במליאה.החלטות שאולי טובות לבנות בתנועה אבל בלתי אפשריות לבנים.דוגמה- כל הבנים התנגדו להצעה לקבוע שתי שבתות אירוח (חובה) בלוח שנה התנועתי.הקומונרים פשוט לא יעמדו בזה. צריך לתת להם חופש פעולה לקבוע מתי שנוח להם.אבל ההצעה התקבלה ברוב קולות (של הבנות).

לכן הועלתה הצעה שקבלת ההחלטות תעשה ע"פ האחוזים של הבנים והבנות ללא קשר למספרם המעשי (לציבור הקוראות- זה לא שובניזם. זה שוויוניזם). זה אמנם רק פתרון זמני עד שהבנים יתחילו להגיע במספרים גדולים יותר, אך זה בכול זאת פתרון.

2. לפני כמה חודשים התקבלה החלטה שהעלון שלנו יהיה משותף לבנים ולבנות. את ההחלטה הזאת צריך לבטל. זה פשוט לא שייך, גם אם הרבנים "מכשירים", מכמה סיבות:

א.     עד שהבנים הצליחו להרים משהו שמצליח- זה נלקח מהם. למרות חוסר הזמן,כח אדם בהנהלה ותמיכת החבר'ה.

ב.      ב. בין אלו שקיבלו את ההצעה לא היה אחד שהשקיע בעלון, או מכיר את הקשיים בהוצאתו לאור.לא שאלו לדעת העורכים, שהם הרוח החיה מאחורי העלון. בלעדיהם שום עלון לא היה יוצא לאור, ועכשיו אנחנו כבר בעלון 17!!!(אליסף ושלמה- זהו העלון האחרון שלכם.ישר כח, הייתם גדולים.בהצלחה לעורכים הבאים!).

ג.      האם אלו שהצביעו בעד מוכנים לערוך את העלון בעצמם? הרי עלון משותף אומר עריכה משותפת. מי ימצא בנים ובנות מחב"ב שיהיו מוכנים לשבת יחד?

ד.     לבנות יש מספיק כח להרים עלון לעצמן. אני לא מבין איך הן לא עשו זאת עד עכשיו. הרי יש להן קמונריות במשרה מלאה(ועד לא מזמן גם אחראית חב"ב…).

יש לי עוד כמה סיבות,אך קצרה היריעה.רק סיבה אחת מוחצת לסיום- זה לא עובד. הבנות לא כותבות.כנראה שלמרות הכל לפחות בדבר אחד הבנים טובים יותר…

תרשה לי לחלוק על הסיום.עוזיה
כיום - ללא אחת הבנות התנועה, העלון לא היה זז!

יוכי הגדולה מכולן! יישר כח על כל העלון.
אתה גם שוכח את מיכל קפלן ששולחת כתבות מידי פעם, שלא לדבר על מאמרי דעות שגם שם יש שוויון בין בנים ובנות.
אז שמעון, צר לי להשבית שמחות - כבר אי אפשר לומר שהעלון עומד על הבנים.

אם כי, אני מוכרח לציין שהעלון ח י י ב להשאר אצל הבנים. אני לא רוצה לדמיין עורכת של העלון.
זה נכתב לפני כמעט 3 שנים.שמעון
כיום עלי להודות שהמצב די שונה...ובאמת ישר כח לכל מי שכותב לעלון, ללא הבדל דת ומין, ואפילו תנועה (עוזיה...)
עוזיהיוכי
טוב שלא נסחפת...
אבל באמת הבנות די מככבות בעלון. לא נורא בנים. העורך תמיד ישאר בן. למרות שעורכת דווקא נשמע לא רע..
אמ...רחלי ברק
תמיד אפשר למצוא פתרונות בניינים (עוזיה..)
הערה קטנה:עוזיה
כשישבנו לתכנן את העלון במתכונתו הנוכחית (ישבנו: אלעזר, שמעון ואנוכי, ואולי גם גרשוני היה), בנינו מערכת של כותבים. ואז עוזיה קם ואמר: אולי שתהיה איזו בת אחת שתכתוב טור לעלון? פשוט כולם בנים בעלון הזה...
חמש דקות אח"כ נכנסה ענת כהן להנהלה, ועינת הציעה אותה בתור כותבת. השאר הסטוריה...
מגניב לשמוע את הדברים האלו..מיכל160
יום אחד אני אחבר ספר עם שמעון ועוד כמה בוגרים...עוזיה
נקרא לו: "מאחורי הקלעים".

זה יהיה די שופך מצחוק, עצוב-מצחיק והזוי.
מה?!ענת=)
בעזרתו יתברך!

לי זה הייה נראה כמו רעיון שרק המוח של עוזי'ה יכול ליצר. מסתבר שעינת אכן רוצה דברים 'מתחת לשולחן'.
מה גם כאשר אני נזכרת באותו היום שזכור כאילו הוא היום! אני רואה שיצאו באותו היום רק דברים טובים;) איזה ט-ו-ב ה'!!!

יומוצלח וצח=)
אל תרביצי לעינת בשמי...עוזיה
כי אני ממש לא סגור על הפרטים. הרבה שמות עלו שם כאופציה, זה בערך היה כך; מי שנמצא בהנלה - התבקש לכתוב טור. רק אחת אמרה שהיא תסכים אם לא נמצא אף אחת, ואז בערב פנינו לענת.

וענת, לא הכל היה מוצלח באותו ערב.. לקרוא לטור שלך "פי הנערה" בהחלט היה רעיון אווילי במיוחד.

בברכת חזק ונתחזק
עוזיה.
בא נעשה קצט סדר.ענת=)

בעזרת הקל!

בענין המכות, מצידי אין מצב שארביץ לעינת. אצלנו בסניף יש חלוקת תפקידים מסודרת עם החברה מההנהלה, אני זו שמאירה שמאירה פנים ומחלקת חיבוקים. ומכות זה תפקיד של אחת אחרת... -ובוסף אני כלל לא מתחרטת על כך!

ובקשר לשם. אין ספק שזה לא להיט או המצאה גאונית. לפחות לא כמו "עט זמיר" רק שזה הסיפור הזה הייה קרוב לחודש וחצי אחרי היום המדובר לעי"ל.

בברכת חג גאולה וחרות אמיתית ב"ה!

צריך לומר לעינת תודה...מיכל הפג"זית
בזכותה יש לנו מדור עמוק ומעניין בט"ש... חחח.. נהייתי חנפנית לעת זיקנה (;
עוזיה חמוד...אנונימי (פותח)
פעם הבאה שאתה יורד על רעיון שלי...
ההמשך ידוע לכולם או שאני צריך לספר איך פירקתי אותך מכות פעם שעברה שעיצבנת אותי...
עם כל הכבוד וההערכה -עוזיה
אתה התקשרת אלי לבקש רעיון לשם נורמלי...
ואם נודה על האמת - אני כבר לא זוכר.

ועכשיו תראה מה פתחנו פה. בעלון הבא תהיה כתבת צבע של רכילות על מה שמתרחש מאחורי הקלעים בעלון; על זה שאילן ועוזיה לא מדברים מאז חנוכה, שעוזיה פורץ למייל של טל שמים מידי פעם - ואילן עושה את אותו הדבר למדור דעות. מה קורה כשאילן תקוע בלי דבר תורה ערב לפני ההדפסה או ערב אחרי, ולמה עוזיה חייב! לשלוח הכל יותר מאוחר מהתאריך שליחה האחרון.
אם כתבנו יחפור קצת יותר, הוא יגלה שהכסאח ההדדי בין אילן לעוזיה החל כשעוזיה היה חמשוש צעיר ואילן היה בכיתה ח'. הדרמה התרחשה במרגש הכדורגל, כאשר אילן ביקש להצטרף למשחק ועוזיה וחבריו זרקו אותו לכל הרוחות* - מאז נשבע אילן לעשות לעוזיה צרות עד סוף ימיו - בינתיים הוא מצליח.
על כל זאת ועוד - במוסף טל שמים לחודש אייר.

*ואם נודה שוב על האמת, אני דווקא רציתי שתשאר לשחק, סתם החבר'ה לא רצו אותך...

עד כאן רכילויות מהחדר האחורי של ט"ש תשמרו את השרשור הזה במועדפים - לא יהיו עוד הרבה כאלה.

עוזיה.
אחלה שאלות...יוכי
באמת למה עוזיה חייב (!!) לשלוח הכל אחרי התאריך האחרון?...
(יוכי, מרגישה גם קצת מאחורי הקלעים של ט"ש...)
כן...אנונימי (פותח)
כבר אז הייתי צריך להבין לאיפה זה מוביל...
זה מתחיל בלא לצרף אריאלניקים למשחק כדורגל וזה נגמר בלצרף בניעקיביסטים למניין... עוזיה, אני אומר לך, תיזהר, בסוף אתה אפילו תשב עם בני עקיביסטים ליד אותו שולחן...
ת'אמת אני לא ממש זוכר על איזה משחק אתה מדבר... אבל אני גם לא ממש זוכר מתי נכנסתי לך לטל דעות (ומתי עשיתי את כל הדברים שכתבת...) למעשה, יש לי טענה להגנתי, אין שום סיבה שאדם שפוי יכנס לטל דעות. אין שם כלום... (לפחות מה שמגיע אלי, כלומר גם כן כלום...)
ולסיום אני מציע שהבניצביקים שבחבורה יתחילו ללמוד לשחק כדורגל ואז הם לא יצטרכו לא לצרף ילד קטן מחשש להשפלה...

קצת היסטוריא אמיתיתהאריאלניקהנאמן
אני ואילן מכירים עוד מהימים העתיקים שלפני הגירוש... אני זוכר את זה כאילו זה היה רק אתמול...

שלב ב'. הצעדה לגוש קטיף אני פותח שק שינה על אי התנועה שלפני הכניסה לעיר האוהלים באופקים, ומתחיל לשחק בפלאפון, פתאום עולה לי הברקה בראש "מסתמא יש פה עוד אנשים מאריאל (באותם ימים רחוקים, ימי כניסתי להדרכה עדיין לא ידעתי את הקיצור-"אריאלניקים) והתחלתי לזמזם את השיר היחיד של התנועה שידעתי באותו זמן(כמה כבר יש?) 'לעד חיה', פתאום, כמו משום מקום קופצים שלושה אריאלניקים שני חניכים מסניף גב"ש, ומדריך מסניף בית-אל שלימים יהיה העורך הנערץ, והאדיר והגדול(לא אני לא מנסה להתחנף) של טל השמים, אילן מאיר,
המשךהאריאלניקהנאמןאחרונה
באמצע הלילה הופעלו עלינו הממטרות שהיו על האי תנועה(עצה לחיים-לא לישון על אי תנועה) ולא ישנו בכלל
פתאום אני שם לב שמגיע עלות השחר אני אומר לאילן "נץ?" אילן אומר לי "תחפש אותי בסיבוב"(או משהו בסגנון) בסופו של דבר המסכן נאלץ להתפלל איתי בנץ(היה מניין)
ומאז אילן לא סובל אותי... ואני לקחתי על עצמי את התפקיד הק' לעצבן ולנקץ לכבוד אילן מאיר הע"ק
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך