פורסם ב"לחב"בניק" (זוכרים אותו?) מס' 17, תמוז תשס"ד, מילה במילה:
אני ממש לא מבין איך נקבעים התאריכים לישיבות המליאה. הרי אם יש חמש מליאות בשנה,ניתן לקבוע לפחות שלושה מהם בזמנים שמתאימים לכולם, אפילו לתלמידי הישיבות שביננו(ואולי גם לבנות שרות הלאומי והמדרשות למיניהן)- סוכות, פסח ובקיץ אחרי תשעה באב. אפשר גם בחנוכה, "בין הזמנים דרבנן".אבל במקום זמנים אלו, שבהם רוב חב"ב וחב"ג פנויים מלימודיהם (בהנחה שהם לומדים כל שאר השנה) נקבעים תאריכים מוזרים כמו יום חמישי י"ב תמוז(למי שלא יודע זה התאריך של המליאה הקרובה).
למרות שזה לא התאריך הכי נח שיש, אני מבקש מכולם לנסות להגיע. זאת ההזדמנות שלנו להעביר כמה החלטות חשובות (שמעתי משהו על זה שהבנות צריכות לנקות לשבת…).הנה כמה מהן:
1. יש לנו בעיה רצינית במליאה. החלטות התקבלו רק בגלל הרוב הגדול שיש לבנות במליאה.החלטות שאולי טובות לבנות בתנועה אבל בלתי אפשריות לבנים.דוגמה- כל הבנים התנגדו להצעה לקבוע שתי שבתות אירוח (חובה) בלוח שנה התנועתי.הקומונרים פשוט לא יעמדו בזה. צריך לתת להם חופש פעולה לקבוע מתי שנוח להם.אבל ההצעה התקבלה ברוב קולות (של הבנות).
לכן הועלתה הצעה שקבלת ההחלטות תעשה ע"פ האחוזים של הבנים והבנות ללא קשר למספרם המעשי (לציבור הקוראות- זה לא שובניזם. זה שוויוניזם). זה אמנם רק פתרון זמני עד שהבנים יתחילו להגיע במספרים גדולים יותר, אך זה בכול זאת פתרון.
2. לפני כמה חודשים התקבלה החלטה שהעלון שלנו יהיה משותף לבנים ולבנות. את ההחלטה הזאת צריך לבטל. זה פשוט לא שייך, גם אם הרבנים "מכשירים", מכמה סיבות:
א. עד שהבנים הצליחו להרים משהו שמצליח- זה נלקח מהם. למרות חוסר הזמן,כח אדם בהנהלה ותמיכת החבר'ה.
ב. ב. בין אלו שקיבלו את ההצעה לא היה אחד שהשקיע בעלון, או מכיר את הקשיים בהוצאתו לאור.לא שאלו לדעת העורכים, שהם הרוח החיה מאחורי העלון. בלעדיהם שום עלון לא היה יוצא לאור, ועכשיו אנחנו כבר בעלון 17!!!(אליסף ושלמה- זהו העלון האחרון שלכם.ישר כח, הייתם גדולים.בהצלחה לעורכים הבאים!).
ג. האם אלו שהצביעו בעד מוכנים לערוך את העלון בעצמם? הרי עלון משותף אומר עריכה משותפת. מי ימצא בנים ובנות מחב"ב שיהיו מוכנים לשבת יחד?
ד. לבנות יש מספיק כח להרים עלון לעצמן. אני לא מבין איך הן לא עשו זאת עד עכשיו. הרי יש להן קמונריות במשרה מלאה(ועד לא מזמן גם אחראית חב"ב…).
יש לי עוד כמה סיבות,אך קצרה היריעה.רק סיבה אחת מוחצת לסיום- זה לא עובד. הבנות לא כותבות.כנראה שלמרות הכל לפחות בדבר אחד הבנים טובים יותר…

-ובוסף אני כלל לא מתחרטת על כך!