שזו דעתך, אך דעתי שונה לחלוטין.
אני לא מוותר על שום דבר. בשום פנים ואופן.
אני מתסכל על עוד דברים מעבר לפן שלי העצמי של הבחור הנחמד שדואג לנפשו הטהורה.
אני אקח לדוגמה את חסידי חב"ד שיוצאים לשליחות לתאילנד סתם דוגמא. רואים שם אנשים שתאמיני לי הם ההפך מהם אבל עדיין עושים את השליחות, למה?
כי רק אם נתקרב לצד השני, הצד השני יתקרב אלינו ולאט לאט נוכל לקרב אותו יותר ויותר אלינו עד שיהיה חלק משלנו.
זו דרך חיי וזו האמונה שלי בבני אדם. אני יודע על הרבה שרק בגלל הקשר עם אותו דוס מעצבן התחילו לברר ולחזור למקורותיהם..
תלוי בגישה שבה את מסתכלת על הדברים.
איני מסכים כלל וכלל עם הפסקה הראשונה שלך. איני רוצה להיכנס פה לענייני אמונה. אתמצת את דבריי במספר משפטים מצומצם ואיני מתכוון שתגיבו על זה כלל.
לענ"ד (ודעת גדולים וטובים ממני יש לציין), זה לא נכון כלל. מדוע? יש את המושג הנקרא חופש הבחירה. אם ה' בעצם קובע לנו מה יקרה איפה חופש הבחירה? בעצם לפי דברייך הוא יודע בדיוק שעכשיו תרשמי את שמך לדוגמא. צר לי, לא מסכים עם זה. לדעתי, יש מספר אפשרויות לביצוע ומתוכם אכן את בוחרת את מה שנראה לך באותו רגע, וזה בעצם חופש הבחירה. זה לא אומר שה' אינו יודע מה יהיו ההשלכות של כל אופציה בה אבחר. יודע גם יודע, יודע גם מה ההמשך של האופציות לאחר הבחירה. אבל מעיקרו יש לך את חופש הבחירה. וזה מה שחשוב.
מקווה שצלחתי להסביר את עצמי כמו שהתכוונתי.
אנא מכם, פה אינו המקום לדבר על דברים מעין אלו. דברים אלו אינם צריכים להתדיין או להאמר על רגל אחת.
לילה טוב.