חב"ג במליאהשמעון

זה נראה לי נושא חשוב מספיק לפתוח שרשור חדש.

חב"גניקים יקרים שלי- לא באים למליאה בשביל לפגוש חברים מהשבט. אם זה היה נכון הייתי מפסיק להגיע מזמן... מגיעים בשביל לפגוש חברים לאידיאלים, חברים לעשייה. ואם יש תלונות שאין עשייה- הרי זה אך ורק אשמתנו שלא לקחנו מספיק אחריות. לא השתדלנו מספיק, ולא האמנו מספיק ביכולתנו.

אל תאשימו את ההנהלה, כאילו שהיא חוסמת אתכם מלעשות. שטויות. ההנהלה אולי ממש מרגיזה לפעמים, אבל היא לא מונעת עשייה, והיא מוכנה לתת סיוע מסויים למי שמוכן לפעול (תשאלו את דניאל). אמנם אני מסכים שהיא לא מסייעת מספיק, מסיבות שונות, וזה מאד מרגיז, אך זה לא מהווה מחסום לעשייה. העשייה תלויה רק בנו, ולא צריך את ההנהלה בשביל זה.

חב"גניקים יקרים- האחריות על עם ישראל כולו מוטלת על כתיפנו. אז בואו נתחיל בצעד קטן- להרים את חב"ב לכוון של עשייה לאומית. הם לא יכולים לבד, ובכוחנו לעזור להם. בהגיענו למליאה אנו מעודדים אותם לגאווה באידאלים של התנועה שלנו, וכן זו הזדמנות נכונה גם לפתוח את הפה ולכוון אותם לכיוון הנכון. אז מה אם אין שם יותר מדאי חבר'ה בגילנו- יש מספיק חברים לדרך, גם אם הם קצת צעירים יותר...ואני חושב שאפשר לעשות את החברות הזו כיפית לא פחות. תנסו את זה...

שמעון,אנונימי (פותח)
שבוע טוב לך.

העם עייף. אנחנו צריכים 'ניעור' משכנע. יותר מזה שנכתב לעיל.

כן, גם אני אינני מאמין שידי הן אלה שרצות על המקלדת, אבל גם אני - שמחשיב את עצמי כאדם שמחבב את תנועתו וחפץ לעשות בה, ולו רק כדי להכיר טובה - מצאתי את עצמי השבוע שואל את עצמי ומתחבט, אם זה שאגיע למליאה, זה לא רק מכח האנרציה. כי בלי קשר לכל הויכוחים, הדיונים והסערות שהיו בקשר למליאה, ובלי קשר לכובעים שחבשתי על ראשי בתנועה (אבל אולי עם קשר להפסקה הארוכה בפעילותי במסגרות התנועה השונות, למעט גיחה בט"ו בשבט), גם אני שואל את עצמי, ככה רק ממלמל, בשקט, שאף אחד לא ישמע, "למה?".
מה אעשה שם בתור חב"גניק?
הרי מעבר לחשיבות המאוד-גדולה של 'להיראות' במליאה כבוגר, חשיבות שאין צורך להסביר לי, ומי כמוני וכו', מה יש לי לחפש במליאה בה ידונו על פרוייקטים לחבריא ב? אולי אפילו יזיקו עודף חב"ג שיגיעו להשתתף בדיונים, ו'יאפילו' על עצמאות חברי חב"ב להחליט על פעולותיהם הנפלאות?

וכדי להגיע רק בשביל שיראו, שיהיה מכובד, בשביל הפרוטוקול והתמונה...
זה לא בריא למידת הגאווה שלי...

אז למה, בעצם?

מצטער על פרץ הכפירה הגדול והמתיע אולי, אבל אנחנו זקוקים לגיהוץ. דחוף ומשכנע. משכנע.

ואולי בעצם, אני לא מצטער. ממרקים לפסח גם את עצמנו, נכון?
ואם כך מדבריםפלפלתי
החב"גניקים מה יאמרו קשישי התנועה?

הדוגמה הראשונה שעולה לי לראש:עוזיה
סמינריונים!

(אלוקים, בבקשה שלא יצא ארוך..)

אליסף - משום מה לא ראיתי אותך מעולם במקום כזה. אני לא מדבר על סמנריון הדרכה דווקא, אלא על כל דבר כזה של פעילות חב"ב - ישיבת גרעין או סתם אירוע דומה.

שלא תבין אותי לא נכון, זה לא שאני שרצתי והייתי בכל ישיבות הגרעין. הייתי בישיבה אחת, וזה היה לפני שהיה גרעין.

אבל אם שאלת מה לעשות - זה מה שיש לעשות. להיות "מדריך חב"ב" שכזה.
את העבודה ששמעון ואברהם עושים - ואלעזר עשה בעבר הקרוב - גם אתה ואני יכולים לעשות.
זה שאנחנו לא עושים - זה כי אנחנו עצלנים. עצלנים! אני. אתה. אנחנו.
ושאף אחד לא יביא לי תירוצים שהוא בישיבה (אליעד,יאיר, יחיאל - איפה אתם?!), כי אם שמעון מצליח לפעול מישיבת אילת, גם מרמת גן/פ"ת/בת ים/בית אל אפשר לפעול.

שמעון קורא לך להצטרף לגרעין חב"ג שקם - ועיקר פעילותו היא לתמוך ולדחוף את גרעיני חב"ב.

בברכת חזק ונתחזק,
עוזיה.

עוזיה,אנונימי (פותח)
יכול להיות שאתה צודק.
ייתכן שזו עצלנות.וייתכן שלא. אני עדיין לא בשלב של זיהוי הבעיה, אלא בשלב של פריקה. אז אני מקבל.

אבל לא ענית לשאלה המרכזית. למה.
כשהתנצלתי שלא הגעתי לישיבת גרעין חב"ב (מדבריך משמע שהיו כמה, אני אינני מעודכן...) וגם זה רק מכיוון שידעתי על זה באיחור (עוד התנצלות על שאינני פוקד את הפורום בתכיפות. דווקא די נחמד להכנס פעם ב), אמרו לי - ובצדק - שטוב שלא הגעתי, כי אם הייתי מגיע היו כבר שלושה חברי חב"ג שהיו מהווים 30% מכלל הישיבה ואף מהווים איום. ואני מקבל טענה כזאת במאת האחוזים. היא נכונה.
האם לא כך גם לגבי המליאה (שכמו שהבנתי, היא שונה במקצת והופכת להיות יותר תכנון של מבצעי חב"ב)? האם לא נפריע יותר מידי, האם בריא לחב"ב שיהיו לו מדריכים, ועוד בכמות גדולה מידי, יחסית כמובן? (ואין כאן שום טענה או טרוניה כלפי אף אחד, לא מחב"ב ולא מחב"ג).

וסתם כדי להיות קטנוני: אל השאלה איפה אני בסמינריונים לא אענה, כי היא אישית, ובטח לא בשליטתך, בשליטתי, או בשליטת מישהו אחר. סמינריונים הם מחוץ לדיון.

וישיבות אחרות...
אשמח שכשיהיו כאלה, יידעו אותי, כמי שלא מחזיק אינטרנט ברמת-גן.
אולי המאגר של הבוגרים של טעמה (אני הולך ומתעדכן...) ישים קץ לתירוץ הצודק "לא ידעתי". אולי.

אבל תודה בכל אופן על ה'שטיפה'. היא נחוצה בהחלט.
ובכל זאת, אני זקוק ליותר. להסבר מקיף יותר. להסבר המהלך הגדול, והשינוי שעומד להתבצע, ולהסבר תפקידנו בו במגבלות הזמן והיכולת. אשמח תמיד לשמוע.
לא מסכים.הדרדק
"חכם גדול אחד גאון בתורה, צדיק במעשיו וישר במידותיו, יפעל במהלך חייו ובהשפעתו , היוצאת ע"פ רוב דוקא בלי שום כונה מצדו, הרבה יותר מאלפי מאמרים ודרשות מלהיבות" (אדר היקר ע"מ לה. ע"פ ההסבר בפעולה שהעבירו לנו בסניף השבת)-
יש אפשרות לצאת לפעילות חב"ב, אבל יש דרכים יותר גדולות להשפיע; הבניין האישי, להפוך לגדולים (וגיבורים)! זו לא עצלות (למרות שאני לא אומר שאין כזו) זו ידיעת מה תפקידך. מה הקב"ה דורש ממני- ואם אני חושב שהוא לא רוצה שאני אלך ואפעיל את חב"ב ואשקיע זמן יקר אז אני לא אעשה זאת.
אני מוכן לעזור לפעילות חב"ב, אבל אני לא חושב שאני צריך (ויכול) לעזוב את הספר וללכת לארגן דברים- אם יבקשו שאני אעזור במשהו ספציפי- אולי. אבל ללכת לארגן משהו? לא חושב. ואם כן אז אולי בבין הזמנים, אבל בזמן? לא מאמין.
כן יאיר בוא נשב בבית נלמד תורההאריאלניקהנאמן
ועמ"י יתקן את עצמו לבד יפה מאוד (אחרי זה אל תתפלא למה מגרשים יהודים ו\או פותחים חנויות חזיר)
אל תשכח שאותו אדם שאמר את זההאריאלניקהנאמן
בעצמו יצא למסע המושבות
רק שהרב היה בגיל 48 בערך...אנונימי (פותח)
ולמד ויגע בתורה הרבה הרבה לפני כן.
לא אמרתי שגם אנחנו נצא באותה צורה בדיוק כמו שהרבהאריאלניקהנאמן
זצ"ל עשה, אלא שגם אנחנו בדברים המתאימים והנכונים בשבילנו נעשה בשביל עמ"י, להסתגר בבית ולהגיד אני לא רואה אני לא שומע ובזכות לימוד התורה הגדול והאדיר שלי(ענווה??) עמ"י יחזור בתשובה זו נאביות ואני די בטוח שלא לזה התכוון הרב
הגר"א.123
האדם (יותר נכון, מלאך ה' צבקות!!) בעל ההשפעה הגדולה ביותר על כל עולם התורה בימינו, הוא ללא ספק הגאון מווילנא!!
[ידוע שתלמידו המובהק, ר' חיים מוולוז'ין, המציא את המושג 'ישיבה'].

מומלץ קצת ללמוד עליו, ולקרוא עליו את כל הסיפורים שהוא יצא לרחובות והחזיר אנשים בתשובה... <צ>

בצ"ל אריאל!
למה לזלזל?מוריונת
אני לא מבינה?
יש שליחות לכל אדם הלא כן?
כל אדם צריך לדעת את יכולותיו וכישרונותיו.אם יש לאדם יכולת לשבת ללמוד תורה שישב וילמד!
גם כאלה אנחנו צריכים..
ומי אנחנו?צבאות ה'!(גן חב"ד שם שם)

חיים ארוכים!
בצלב"א
ויאיר עוד משהו תשים לב מה הרב כותבהאריאלניקהנאמן
"חכם גדול אחד גאון בתורה, צדיק במעשיו וישר במידותיו" מתי שאנחנו נגיע לדרגה הזאת(אני לא יודע אולי אתה כבר הגעת) אז באמת נשב בבית ועמ"י יושפע מלימוד התורה שלנו
דניאל נלהב,הדרדק
אני לא יודע אם אני יכול להפוך לאחד כזה, נכון לעכשיו אני לא מצליח לנצל את הזמן כמו שצריך בבין הזמנים. אבל זה לא אומר שבזמן שבו כן יושבים באמת ולומדים תורה אני אלך ואתבטל בשביל פעילות למען עם ישראל.
" "כי נר מצווה ותורה אור"- נמשלה מצוה לנר ותורה לאור מה נר אינו מגין אלא לפי שעה אף מצוה אינה מגינה אלא לפי שעה ומה אור מגן לעולם כך תורה מגינה לעולם" מה שאתה אומר נובע מזה שאיננו מבינים את גודל מעלת לימוד התורה. אני מציע לך ללמוד שער ד בנפש החיים ואז אתה(!) תאמר "בזכות לימוד התורה הגדול והאדיר שלי" עם כל הענווה (וגם שע"י לימוד התורה אתה מתקן ואז בלי משים לב אתה מגיע למדרגה שאנשים שרואים אותך מתעלים "אשרי פלוני שלמד תורה..." ולא שעשית איזה דבר מיוחד)- כי לא היה אדם שלמד תורה כמוך, עם הקשיים שלך, עם ההבנה שלך, בזמן שלך (כמה אלפי שנים אחרי מתן תורה!) וגם הרב עובדיה עם כל הגדולה שלו וההבנה הענקית שלו בלימוד- הוא לא יכול להחליף אותך- כי קוב"ה רוצה לשמוע אותך(!) לומד (ויש את הסוגיה מה הכוונה בברכת התורה שיטת הרצי"ה ורבנו יונה, אבל זה גלישה חזקה מדי).
ואיך אתה יודע אם ביכולתך להיות גדול? הרבה מגדולי ישראל לא ראו עליהם שיהיו גדולים ויש שהתחילו ללמוד בגיל מבוגר מאוד וגדלו! צריכים לשבת ולדגור (אני ממליץ שתעיין בפרק הראשון בחובת התלמידים)
ובקשר לגישה הרציונאלית שלך- אם נמשיך בגישה זו אז גם בזה שעשית איזו פעילות חב"ב אתה תמנע גירוש? אתה תחזיר את כ*ל עם ישראל בתשובה? תשפיע על בודדים, אולי רבים אבל האם תוכל להשפיע על מאות אלפים כדי למנוע גירוש? בוודאי שלא. אלא שאנחנו מאמינים בכוחה של מצווה, שהגירוש, רבונו של עולם עשה "אודך ה' כי אנפת בי" וזה כואב, וזה ששכינה גולה (כביכול) כואב יותר ומה יכול למנוע גירושים בעתיד? עשיית רצון ה', ואם עשיית רצונו היא ישיבה בבית מדרש אז כן זה מה שימנע את הגירוש הבא. ועם ישראל, כבשה בין זאבים, אינה הולכת על פי רציונאל- סורי אנחנו מעל זה.

יצא ארוך. מצטער אם הטירחה מרובה.
אתה נאיביאנונימי (פותח)
אני יודע שהילדים שהגיעוהאריאלניקהנאמן
לישיבה במקום לתיכון דתי בזכות פעילות החב"ב שעשינו לא היו מגיעים לישיבה אם הייתי יושב בבית עם תריסים מוגפים ושקוע בשרעפי

ותאמין לי שהרב אמנון יצחק לא היה מחזיר אף אחד בתשובה אם הוא ושליחיו היו יושבים בתוך חדר ועוסקים כל היום בקבלה

וגם מרן הרב עובדיה בעצמו דואג לכמה וכמה אירגוני תשובה
ללא תירוצים.123
לקח לי הרבה זמן עד שהצלחתי להתנתק מהסניף ומהתנועה; זה היה מאוד קשה וכואב. אינך יודע איזה צער גדול היה לי לעזוב את הסניף ואת התנועה...
רבים האנשים שדיברו איתי שעות ע"ג שעות, שאני מאבד שעות יקרות מאוד של לימוד ובמקומם עוסק בסניף ובתנועה, ולא הייתי מוכן לשמוע...

עד שהגיע אותו יום שחור.
ראש חודש טבת הינו אחד הימים היותר עצובים בחיי (למרות שזה היום שבו היו ההופעות של חודש ארגון) - היום שבו ראש הישיבה שלי זרק אותי מהקומונה...

בין הזמנים - התייעצתי עם גדולים וחכמים ממני, ואמרו לי שאם אני רוצה לצאת מגדר עם הארץ, אז שגם בבין הזמנים לא אתעסק בכל מיני התנדבויות חשובות...
(לכן אני משתדל לא לקחת על עצמי שום תפקיד, אלא בבין הזמנים אני מנסה לשתף פעולה כשאפשר - ע"ע פגישת גרעין חב"ב האחרונה; בסניף שלי אני כן מנסה לעזור עד כמה שהזמן מרשה...).

עד כאן התירוצים שלי!

---

אתה באמת חושב שאני לא רוצה לפעול? אתה יודע כמה זה ב(ו)ער בי?

אך מה לעשות שהמציאות מוכיחה שככל שאדם יותר ויותר בתוך הלימוד, אם הוא כולו טובל בתורה ללא שום שערה בחוץ, הוא רואה הרבה יותר הצלחה.

בצ"ל אריאל!
נכון מאוד!האריאלניקהנאמןאחרונה
ותאמינו לי שאף פעם לא ישבתי על מישהו שיצא מאמצע הסדר כדי שיעזור לחב"ב בפעילות כזו או אחרת

אבל, אליעד, לא תמיד זה כך יש אנשים שיכולים גם לעסוק בתורה ברמה וגם להיות בצורה כזו או אחרת בתנועה הכל תלוי באדם (כשם שפרצופיהן...)

ובכ"ז אני חושב שראוי שאם יש חב"גניק שיכול במסגרת הזמן לפעול גם בחב"ב הסניפי תע"ב(ומעשה בחב"גניק משבט אלעד הלומד בתורת החיים בראשון לציון שכאשר סניף ראשל"צ הולך ללמוד עם תלמידי ביה"ס כאשר הוא בראשון הוא מצטרף לפעילות)

בסופו של דבר הכל תלוי באדם ובמסגרת הזמן שלו ללמוד תורה
כמה הערות..אלעזר20
קודם כל יישר כוח לשמעון ועוזיה על הדברים הנכונים והחשובים שאמרתם!
אליסף, ואם אתה תבוא מכוח האנרציה - זה כ"כ רע?
ותשובה לשאלתך: יש לך הרבה מה לעזור לחב"ב!הצעות, טיפים, עידוד(גם זה מאוד חשוב!מנסיון..).אז נכון שהשיאה היא שהם ידעו לפעול לבד בלי הצל הגדול של כל החב"גניקים השרופים שמשקיעים הרבה בתנועה. אבל קודם כל, הם עוד לא במצב הזה. וגם כשהם יהיו, עדיין הם ישמחו לקבל כתף תומכת ועוד ראש חושב בשביל הפעילות אפילו שהם כבר יכולים לבד...

יאיר: עכשיו יש בין הזמנים. גם אם מאוד חשוב ללמוד בבין הזמנים (וזה חשוב מאוד) זה גם זמן כדי למצות את בכוחות שישנם ולא באים לידי ביטוי בזמנים בישיבה.ואת זה אומרים כל הרבנים בישיבה שאתה כ"כ משתדל להראות לכולם שאתה לומד בה(= <ב>
אני מסכים אתך ממש שכל עוד אתה נמצא בזמנים הרגילים של הישיבה, ואתה לא מרגיש צורך בוער מדי לצאת ולפעול, אז שב ותלמד.(מי שזה בוער בנשמתו, יכול לפעול גם בזמן הזמן הרגיל..ואפילו כדאי, כפי שמדריכים הרבנים בישיבה שלך...) זה הזמן שלך (ושל כל החב"גניקים למיניהם) לגדול ולהתפתח.
אבל עכשיו זה בין הזמנים, וזה הזמן שבו את הצריך לעזור לאלה שרוצים את עזרתך!
אגב, למה אתה מתעקש כל הזמן שהגרעין היה נגד רצון התנועה?! לא בזבזנו מספיק סדרי הלכה ביחד בשביל לדון בנושאים האלה?(: קיצר, ההנהלה הייתה ממש בעד, ורק משהו קטן בארגון הראשוני של הגרען לא מצא חן בעיני ראשי התנועה(ואני מסכים איתם בזה בכל ליבי)

מועדים לשמחה חגים וזמנים לששון!
בציפייה לבניין אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך