זה נראה לי נושא חשוב מספיק לפתוח שרשור חדש.
חב"גניקים יקרים שלי- לא באים למליאה בשביל לפגוש חברים מהשבט. אם זה היה נכון הייתי מפסיק להגיע מזמן... מגיעים בשביל לפגוש חברים לאידיאלים, חברים לעשייה. ואם יש תלונות שאין עשייה- הרי זה אך ורק אשמתנו שלא לקחנו מספיק אחריות. לא השתדלנו מספיק, ולא האמנו מספיק ביכולתנו.
אל תאשימו את ההנהלה, כאילו שהיא חוסמת אתכם מלעשות. שטויות. ההנהלה אולי ממש מרגיזה לפעמים, אבל היא לא מונעת עשייה, והיא מוכנה לתת סיוע מסויים למי שמוכן לפעול (תשאלו את דניאל). אמנם אני מסכים שהיא לא מסייעת מספיק, מסיבות שונות, וזה מאד מרגיז, אך זה לא מהווה מחסום לעשייה. העשייה תלויה רק בנו, ולא צריך את ההנהלה בשביל זה.
חב"גניקים יקרים- האחריות על עם ישראל כולו מוטלת על כתיפנו. אז בואו נתחיל בצעד קטן- להרים את חב"ב לכוון של עשייה לאומית. הם לא יכולים לבד, ובכוחנו לעזור להם. בהגיענו למליאה אנו מעודדים אותם לגאווה באידאלים של התנועה שלנו, וכן זו הזדמנות נכונה גם לפתוח את הפה ולכוון אותם לכיוון הנכון. אז מה אם אין שם יותר מדאי חבר'ה בגילנו- יש מספיק חברים לדרך, גם אם הם קצת צעירים יותר...ואני חושב שאפשר לעשות את החברות הזו כיפית לא פחות. תנסו את זה...