זה קצת ארוך אבל שווה קריאה...
אני חושב, שלא רק שאפשר להגיע אל העם, אל נוער חילוני ולדבר אתו, זו גם חובתנו העכשווית. זוהי משימתנו כתנועת נוער, וזהו הדגל שאנחנו צריכים להרים עכשיו בשיא המרץ. כן, אנחנו, ממש אנחנו. ולא ארחיב בעניין זה הפעם, אם כי יש כמה ששמעו את דעתי בהרחבה. אני מסכים עם דניאל, שכמובן, אם אנו כבר נפגשים עם נוער חילוני, אם כבר נקרית הזדמנות, עדיף שתהיה בנושא קירוב לבבות, אבל כל פרויקט אחר הוא הזדמנות מצוינת ו'תירוץ' מצוין להתחבר, ואפילו ליצור קשר אישי עם שניים-שלושה חבר'ה, למטרות קירוב לבבות (כי מן הסתם חילונים לא ששים להפגש למטרות "מסיונריות"...).
אז נכון, לא כל גיל מתאים (לדעתי החל משישית-שביעית, אבל זה גם תלוי באופי של כל אחד), ועדיף מאוד, כמעט חובה שהמפגשים יהיו נפרדים, וכמובן שמקבלים הכנה לכך, אבל בסופו של דבר, חובה עלינו להפגש דווקא, ודווקא עכשיו. זוהי משימת כל הציבור הדתי, בראשו הנוער, ובפרט בתנועת אריאל. הקב"ה פשוט עושה הכל בשביל להוכיח לנו שאנחנו חייבים להגיע אליהם, ודחוף...
ואם ננזק?
א. מה עם "שלוחי מצווה אינם ניזוקים"? זה לא בלקסיקון המעשי שלנו? נכון שלא צריך להכניס ראש ללועו של אריה בכדי לעשות מצווה, אך בואו לא נגזים...
ב. זו מצווה שאינה יכולה לעשות ע"י אחרים. כי למי יש זמן, מרץ, עודף אידיאלים וכוחות? עדיף לא להשאיר משימות כאלה למבוגרים. הן משימות דחופות מידי. המבוגרים עסוקים בדברים חשובים אחרים (כמו לדאוג לפרנסתנו, למשל). המצווה, אם כן, מוטלת עלינו.
ג. יש אמרה יפה וחשובה של הרבי מלובביץ' שאינני זוכר אותה כעת (אשמח אם מישהו יזכיר לי) בנוגע להפצות, שכלי שנותן, אינו מקבל טומאה, משהו כזה. וזה ממש כך. כשאנו מגיעים חדורי שליחות ועם מטרה ברורה, הסיכוי לנזק ממש קטן. כך זה בכל דבר, ובטח בעניין של קידוש שם ה'.
ד. זה כל-כך תורם לאהבת ישראל. מנסיון. כ"כ חשוב להכיר את עם ישראל. להפגש, לחוש את האוירה, לדעת איפה נמצאים. במיוחד בימים אלו. פשוט חשוב להכיר אותם, ושהם יכירו אותנו. עוד לפני פגישות "למטרות רווח" וגם אם לא הצמחנו למישהו פאות או חצאית, בטוח שזרענו זרע שבעז"ה יצמח, אך עוד לפני: פגשנו. זה אח שלנו. זו אחות שלנו. וסליחה על ה'דביקות'(חיריק ב-ב')...
ה. נראה לי שנוער הוא שכבה מצוינת למפגש. 1. כי הנוער החילוני של היום כ"כ ריק מערכים, (ובאמת, מי שחושב שהוא ישמע מנוער חילוני טענות שיגרמו לו לנצנוצי כפירה, לא יודע כ"כ על מה הוא מדבר...)שאין חשש ל'הדבקות'(חיריק ב-ה'). וגם אם בעקבות מפגש עולות שאלות, מצוין. זו דרך אמיתית להבנות. 2. הוא ממש צמא לערכים. תשאלו כל מי שעובד אתם. הצמא פשוא עצום! הם פשוט רוצים, מתחננים לקבל!!!
ו. ונוער אריאל, וקצת טפיחה על השכם, מספיק חזק מבחינה דתית, כדי לא להיות מושפע מדברים שליליים מנוער חילוני. (ואלעזר, נראה לי שכשהרב טרופ אמר לו שיש לו ניסיון רע עם זה, הוא דבר עם, מחילה, תלמידי המדרשייה...)לכן, המשימה מתחזקת ומתעצמת דוקא עם נוער שחזק מבחינה אמונית, שיש לו מה לתת, ויש לו ידע יחסית, באופן שיוכל לבקר ולסנן.
ושוב,
אם יש בעיות של שמירת העיניים, צריך להתרחק, ומילים ודיבורים... המון מניעות יש. והמון מחסומים. צריך לדעת להתגבר עליהם ולחפש דרכים להגיע למשימה. זה אתגר לא פשוט בכלל. זה גם תלוי מאוד באופי של האדם. יש אנשים שמתאימים למפגש ראשוני, יש אנשים שמתאימים לקשר ארוך יותר, לחברותא וכו וכו. כל אחד צריך לתפוס את העמדה שמתאימה לו. יש מקום לכולם. אבל איש בל יעדר.
אין. זאת המשימה. בפירוש. צריך להתמקד בעיקר בעניין הזה. לעזוב דברים אחרים (ממש כך) ולהתמקד במשימה. בחבריא א' לדבר ולחנך לכך, ובחבריא ב' לעשות.
אני מסתכן במכות, אני יודע, אם לא רצח, אבל אומר גם את זה: ההתמקדות שלנו כציבור - אבל עזבו ציבור, כתנועה - היא שם. כל הכוחות צריכים להיות מכוונים לשם. לא לחומש ולא למאחזים. לאלה תמיד יהיו אנשים שידאגו. המשאבים והכוחות הרציניים צריכים להיות מופנים לעם. אין ברירה. פעם אחר פעם אנחנו נכווים.
זוהי המשימה. והיא הרבה הרבה יותר קשה מכל משימה אחרת.
מקווה שלא הלאיתי...