איך היה במליאה?שמעון
היה נחמד... צעיר ושרוט
הפאנל לא היה לענייןשרי.
מלבד זאת, אין מתכון ברור למידת הפתיחות הרצויה. זה דבר אינדוודואלי. הרב זצ"ל הזכיר את העניין באגרת תקנה, יש אנשים שמידת הנפש שלהם לא מאפשרת להם להפתח לתרבות זרה.
----
היתה התמרמרות רבה אצל החב"גניקיות לגבי מקומן במליאה, אני מאמינה שעם הנהגה נכונה אפשר לתעל את הכח של חב"ג בתנועה למקומות הרבה יותר מועילים. אני צריכה להשקיע מעט מחשבה בענין, יום אחד אני אחזור לפה עם תוכנית מובנית בעז"ה.
לדעתי,מיכל160
בנות שבות לא מצאו עיניין רב,
אני אישית ממש נהנתי מהפאנל!!
זה נראה לי ממש חשוב!!!
יישר כוח ותודה!!!
ולבני שבותהלל92
אבל בכללי היה מאוד נחמד. במיוחד אהבתי את ערן שטרנברג. וגם את סיוון... רק שפעם הבאה אני מקווה שתודיע לי מראש שהיא הולכת לעשות לי פדיחות... לא נורא...
דווקא אני מצאתי עניי'ן רב מאודמיכל פ
שלום וברכה!
אני משבט שבות ואני ב"ה מצאתי המון עיניי'ן, תואלת ועשיי'ה במליאה...
אני לאו דווקא מיצגת את כל שבט שבות... אבל גם דעתי חשובה. לא?
הכל היה ממש חשוב ויעיל!
אין לי מושג מה היה במליאות שעברו אבל המליאה הזאת היתה טובה לפי דעתי...
ישר כח
אוהבת תמיד
מיכל
שמחנו לקבל את תגובתך.עוזיה
השיחה,הפנאל,ישיבת הגרעין,סתם לפגוש את החב"ב והבוגרות או משו כזה...
סבבה. ביקשת, קיבלת!מיכל פ
שלום!
השיחה היי'תה מאוד במקום לעניות דעתי.לא משנה אם היו אנשים שהסכימו/ לא הסכימו עם הנאמר בשיחה- השיחה עצמה היתה מוצרכת... ובאמת טוב שהיתה בגלל שהיא פתחה רעיונות ואופקים שלא היו נפתחים (או שהיו נפתחים ונסגרים תוך שניה). מהשיחה ממש נהנתי ולמדתי.
הפנאל היה,גם כן,(לפי דעתי) מאוד חשוב ומעניי'ן כי הוא העלה נושא מאוד חשוב וגם בגלל היותו פנאל היו בו גם סוגים רבים של דעות והיה מאוד טוב לשמוע את כולם... אגב, תודה למי שהשתתף!
וישיבת הגרעין היתה פשוט 'דובדבן שמעל לקצפת'!
היה לפי דעתי מעולה, ויעיל!
ב"ה היה מ-מ-ש טוב.. לפחות מנקודת המבט שלי.
מי שבא בגישה רצינית שבאמת מחפשת מקום בגרעין- קיבל את מה שחיפש= רצינות ועשיי'ה...
אני, אישית, יצאתי עם חיוך מרוח על הפרצוף, הרגשת שליחות, והמון חומר למחשבה...
ובסכ"ה כמו שאמרתי... היה מעולה ומועיל, וטוב מאוד שהיה!
ישר כח לכל העוסקים במלאכה!
תודה
אוהבת תמיד
מיכל
ממש תודה לך.שמחנו לשמוע.עוזיה
בבקשה. שמחתי לומר...מיכל פ
היה נחמד!ה' מלך
כלי התקשורת הם קליפה רעה!(עיין מאמר "לפצח את האגוז" של הרב יצחק גינזבורג שליט"א, יש שלוש קליםות רעות שצריך לשבור וקליפת נוגה שאפשר להשפיע עליה)
אם אנחנו קוראים עיתונים וכד' אנחנו נותנים כח לקליפה ומסכימים שהיא חשובה והכרחית, קל וחומר כשאנחנו מגיבים בהם.
צריך להתעלם ממנה-אם אפשר אז לשבור אותה(סור מרע) ולפעול ולהקים דברים חדשים(עשה טוב).
לגבי דיבור עם שמאלני/חילוני- אין לי בעיה לדבר איתו אבל לא להביא אותו לפאנל ולתת מקום לדעתו.
נ.ב. חבל שלא באים יותר אנשים והעסק לא על רמה רצינית.
אשריכם! כל הישועות!
בציפיה לבנין מלכות אמיתית!
לה' מלך*מוריה*
שנה שעברה באה אלינו לאולפנא שרה ב"ק ואני אומרת לך עכשיו את מה שהיא אמרה לנו.
אם אנחנו נכנס לתקשורת נוכל לשדר שם את מה שאנחנו רוצים לשדר את הערכים שאנחנומאמינים בהם זה נשמע גדול נכון?! אני אנסה להסביר יותר.
למשל היום משדרים הרבה לשון הרע , רכילות, פריצות והרבה מאד יאוש. אם אנחנו נכנס לתחומי התקשורת ונשדר דברים נכונים , מאומתים, בלי לפגוע חלילה באנשים, נשדר הרבה תקווה המצב יהיה הרבה הרבה יותר טוב. אני חושבת שזה אחת מהמשימות שאנחנו צריכים להתמקד בהם. בין השאר זו גם אחת הסיבות שגוש קטיף נחרבה דעת העם . מי מעצב הרבה את דעת העם? התקשורת! אם התקשורת היתה מעבירה מסר שגוש קטיף זה דבר חשוב וצריך לעודד התישבות ביש"ע . אז היה ממש קשה להוציא את הגירוש לפועל.
מקווה שהבנת אותי. יומצוין
עם כל הכבוד לשרה בק אני לא מסכים איתהה' מלך
והבעיה היא שאי אפשר להיכנס לכזאת מערכת בלי להיות מושפע!
גם היא לא יכולה לפרסם מה שהיא רוצה והיא מושפעת בצורה מועטה או רבה מהמערכת! והדוגמא הכי טובה- יאיר נווה ימ"ש-האלוף הדתי(???) הראשון בצה"ל. מה יצא ממנו? גדול הרשעים!
יש מקומות שלא צריך לנסות להשפיע בהם כי רב הנזק על התועלת וגם כמו שאמרתי-זה נותן חיזוק וחיות לקליפה.
נכון אי אפשר להכנס למערכת בלי להיות מושפע אבל*מוריה*
לה' המלך*מוריה*
מה שרציתי לומר זה שאתה צודק אבל אם יכנסו הרבה אנשים דתיים הם יתחילו להיות המשפיעים ולא המושפעים!
ושאלתי את שרה ב"ק את אותה שאלה ששאלת האם היא יכולה לפרסם מה שבא לה ? והיא אמרה שהיא מחליטה על מה היא מעבירה אז אני לא יודעת למה לך היא אמרה ההפך.
באופן כללי אי אפשר להקים מדינה נפרדת -מדינת יהודה
אנחנו עם אחד אלה אחים שלנו הם מסכנים וצריך לעזור להם והתפקיד שלנו זה להפיץ את שם ה' בעולם וככה יתקרבו אנשים ליהדות אתה יודע שיש הרבה יהודים שלא יודעים מה זה "שמע ישראל" זה נורא עצוב נכון?
ב"ה שיש הרבה יהודים שעוסקים בהפצת יהדות אבל זה לא מספיק...
אז במקום לבכות צריך לעשות...
ב"הצלחה
ושכחנו לקבל בברכה את גרעין מרדכי!צעיר ושרוט
ד"א הבנתי שיום הפטירה שלו מתי שהוא בקרוב או שעבר לפני קצת זמן. מישהו יודע תאריך מדויק?
יום מותו באמצע החופש הגדול, אחרי המחנה.עוזיה
אז צריך לזכורצעיר ושרוט
מה התאריך המדויק?
אני פשוט לא מצליח לזכור.עוזיה
בסביבות כ' באב, אבל אני באמת לא זוכר בדיוק.
נזכרתי!עוזיה
אוקי.צעיר ושרוט
מזכירת הגרעין!!! לרשום: כ"ו אב כל הגרעין מגיע לאזכרה!!!
פדיחה שלי. הייתי לפני כמה שנים באזכרה שלו וחשבתישמעון
הייתי איתך שם לפני שנתיים, אחרי המחנון.עוזיה
אני מקווה שזו הפעם האחרונה שעושים פאנל.שמעון
כינוס
שיחה (כמו שהיה הפעם עם ערן שטרנברג)
לימוד בחברותות/ קבוצות דיון עם בוגרים (כמו פסח שנה שעברה)
דיונים של הגרעינים (היה מוצלח, לא?)
המנונים...
הביתה.
זו שגיאה.עוזיה
איפה באמצע?שמעון
אחרי ההרצאה.עוזיה
שמעון סתם ככה מה זה 'המנונים' (ברבים?)האריאלניקהנאמן
ו'ה'הוא מלכנו'
יש את המנון המדינה, יו נואו.שמעון
איזו מדינה?ה' מלך
ארה"ב?עוזיה
"כל עוד".123אחרונה
בצ"ל אריאל!
זה נפרד! אחד לבנים ואחד לבנות.עוזיה
זה בסיסי.
אני לוקח את האחריות ומתפטר.
עוזיה.
היינו מצחיקים או שצחקו עלינו?שמעון
בקטע של פתיחות מול סגירות-שמעון
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9C%D7%9C_%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%9F
עיינתי במה שכתוב בויקיפדיההאריאלניקהנאמן
לא אמרתי שזה תומך. רק רציתי להביאשמעון
שיש אדם גדול כזה שהתעניין בהכל, ואם נתפס לכפירה כצעירים רבים בימיו- זה לא אומר שהדרך לא נכונה. לאחר שחזר היו לו קשרים עם הרב קוק זצ"ל, והנה שני מאמרים שכתב על הרב. על הראשון הרצי"ה אמר שהוא קלע בול, אך העניין שם קצת מסובך,השני יותר קל להבנה, ומומלץ...
20070411210856.doc
הפאנל היה מצוין!!!!!!!!!!האריאלניקהנאמן
ושמעון-הסיבה שהתווכחתי איתך ועם רחמים כל הזמן זה בגלל שאני פשוט נהנה לצעוק עליך וסופסוף קיבלתי הזדמנות

40!!!!!ארבעים ארבעים ארבעין פורטין ארבעיםהאריאלניקהנאמן
איזו זכות אדירה נפלה בחלקנו!! אשרינו שאנו ראינו את הנס האדיר 40!!!!!!!! ארבעים חב"ב (רק לשם השוואה במליאה הקודמת (סוכות) היו 12 בני כולל חב"ג) ארבעים חב"בניקים קדושים ואדירים שהטריחו עצמם כדי לבוא ולהשמיע ולהצטרף לקדושת המליאה התנועתית(אתם פשוט לא מבינים כמה אני שמח
אגב כמה היו אצל הבנותהאריאלניקהנאמן
40 יום של קבלת תורה.123
בצ"ל אריאל!
חב"ג בנים.123
האם באתי למליאה רק בשביל לפגוש את שמעון?? (הרי כבר פגשתי אותו בהנא"ר לא ממזמן...)
אם המליאה מיועדת רק לחב"ב, אז נראה לי שהיה ממש בסדר - אך מה אני כחב"גניק הייתי אמור לעשות שם??
האם באתי למליאה בשביל לשמוע שיחות שמטרתם לדגדג לי את העשייה??
(ללא קשר שהשיחות היו חשובות וטובות).
---
אם עכשיו המליאה הפכה לפגישת גרעינים, אז מי צריך את המליאה? הרי לכל גרעין יש כבר את הפגישות שלו, הלא כן?
בצ"ל אריאל!
קודם כלהאריאלניקהנאמן
אתה יודע איזו זכות לפגוש את שמעון, הרי חובה להקביל פני רבו <צ>
למה אתה מתכוון באמרך'לדגדג לי את העשיה'?
קודם כל המליאה לא הפכה רק לפגישת גרעינים נכון שזה כעת די עיקרי אבל לא רק (וכבר מתרוצצים לי רעיונות בראש בנוגע למשהו שחשבתי לקרוא לו 'גרעין חב"ג')
מליאה זה כמו ישיבת גרעינים ענקית בנוסף לישיבות גרעינים שכבר נקבעות ע"י הרכזים\רכזות עובדה שגרעין הבנים פשוט הכפיל את עצמו(ואפילו קצת יותר) בזכות המליאה, במליאה יש דברים גדולים יש פאנל של הבוגרים (שלדעתי היה יותר מבמקום למרות שלא הפסקתי להתקיף את שמעון ורחמים)
יש שיחה שנותנת הרבה חומר למחשבה(השיחה האדירה של ערן שטערענבערג)
יש שיחה של המזכ"ל לכול החב"ב שהגיעו(היו 45 בנים ובערך 65 בנות=110 חב"בניקים(לא כולל חב"ג יוסי ועוזיא))
טוב שיש לחב"ב מה לעשות. לפחות הם לא בזבזו זמן.שמעון
תפקיד החב"גניקים- פעם הבאה באמת לא נבוא, אלא אם כן צריך אותנו להעביר שיחות/ יחידות/ קבוצות דיון/ לארגן דפי מקורות ללימוד משותף/ חברותות. במקום לבזבז את הזמן במליאות יהיה לנו עכשיו סוף סוף (בע"ה) חב"ב שרוצים סמנריונים, שבתות, שיחות ולימוד עם בוגרים. בשביל זה צריך אותנו...
ולמה צריך מליאות אם הגרעינים נפגשים בכל מקרה- כדי לתת לזה צורה תנועתית. זה מופיע בלוח שנה, גם מי שלא בגרעין יודע לבוא להצטרף. זה לכל התנועה (בנים ובנות) ונותן תחושה של פעילות כוללת תנועתית. ולא פחות חשוב- בזכות זה החבר'ה יודעים איפה ההנא"ר...
רעיון שעלה לראשי הדלהאריאלניקהנאמן
יש תוכניות בכיוון הזה כבר יותר משנתיים.שמעון
וברצינות- כמעט הצלחתי לארגן פגישה בפסח. אני רוצה לגבש קבוצה של חב"גניקים שתקח אחריות בנושאים שונים-
-תפעול חב"ב - עידוד בסניפים, העברת פעולות וכד'
-סמנריוני חב"ב/ הדרכה/ שבט חדש (לא רק מדריכי סמנריון. צוות טכני ועוד)
-הדרכה במסעות ומחנות (אם ההנהלה תסכים להעסיק אותם)
-מדריכי חב"ב
-צוות בית מדרש למחנה
יש כבר צוות שדואג לטל שמיים...אני מחפש אנשים שיקחו אחריות גם בנושאים האחרים. ושכוייך לטעמה שלקחה על עצמה את עניין עידכון הבוגרים ושמירה על קשר של התנועה איתם!
רגע רגע רגעהאריאלניקהנאמן
כן.סיומת 566שמעון
מה אתה נורמאלי? נרא'ך שאני אקח גרופ? את הטעות הזאת עשיתי כשהייתי צעיר. לא עוד. אני רוצה ללמוד כשאני בישיבה...
466.123
בצ"ל אריאל!
אכן 466האריאלניקהנאמן
מקומו של החב"גניק.123
בצ"ל אריאל!
אני לא חושב שזה מדויקהאריאלניקהנאמן
ואני חושב שצריך לתקן תקנה! שלחב"ג תהיה מסגרת דיונים נפרדת במסגרת המליאה ושתהיה מעוגנת בלו"ז המליאה
פעם הבאההאריאלניקהנאמן
כעת יש שני סוגי מליאות-יש מליאת חב"ב שזו היתה כמו המליאה אתמול שבאמת אם לא תהיה לחב"ג מסגרת בתוך המליאה הק' ולא נצטרך אתכם להעביר שיחות/ יחידות/ קבוצות דיון/ לארגן דפי מקורות ללימוד משותף/ חברותות, אז באמת לא נצטרך אתכם.
ויש מליאה שאני קורא לה מליאה תנועתית שבה ראוי וצריך החב"ג להגיע שכן דנים בדברים כלל תנועתיים שנוגעים גם לחב"גא קדישא
ואני קורא לזה ועידה תנועתית,שמעון
סליחה סליחההאריאלניקהנאמן
סיכום חצי שרשור:עוזיה
מהלך הרוחות בפורום, מעגבניות שהושלכו במסדרונות ההנא"ר ומטלפונים נזעמים שקיבלתי(היו יותר מאחד, למי שרצה לקפוץ ולצעוק שזה הוא), מסתמן שישתנה סדר היום של המליאה.
קודם כל, אקדים ואומר שכל מה שאני אומר הוא על אחריותי בלבד. אין לי קשר למזכירות המליאה - מלבד היותי חבר טוב של היו"ר - וכפי הנראה אני גם לא אסייע בארגון המליאה הבאה. אז אנא, קחו את דברי בגדר המלצה בלבד.
נשמעו כאן מספר טענות על המליאה - אני אנסה לרכז את מה שאני זוכר.
א. הפנאל. מי שנהנו אלו בעיקר הבנים, לעומת הבנות שהשתעממו ברובן, כך מוסרת סוכנת של מזכירות המליאה. הטענה העיקרית היא שלא היה מקום לבנות בפנאל, עקב וטו צניעותי שהוטל על הנושא. בפועל - הבנות התביישו(חבל!) לדבר מעמדת הקהל, וכך נוצר מצב שהן חשו סוג ב'.
ב. ישיבות הגרעינים היו מאוחר, אחרי שכולם כבר היו עייפים. התוצאות: כשליש או יוצר מהאנשים הלכו לפני ישיבות הגרעין, שהם הצד של התכל'ס במליאות. שוב חבל.
ג. חב"ג. בוגרי התנועה ברובם חשו שהגיעו סתם למפגש חברתי חסר תועלת, הם נהנו - אבל חשו בזבוז של זמן. נסיון של ישיבת חב"ג אצל הבנים נכשלה עקב עפיצות יתר. פעם שלישית חבל.
וכעת לשלב התגובות:
א. הפנאל - אכן, זו היתה טעות. צודקים.
הבעיה העיקרית היא שא"א לערוך שני פנאלים נפרדים - אם עושים דבר כזה ברמה תנועתית זה צריך להיות יחד. פתרון אפשרי הא לעשות פנאלים בנושאים שונים, או בעוד שלבנות יהיה פנאל הבנים יעשו משהו אחר, או אפשרות אחרת - לא לעשות פנאל. מי צריך אותו בכלל.
אני אישית ממליץ לוותר על הפנאל ולעשות משהו אחר - אפשר סתם חוגים בקבוצות יותר מצומצמות בנושאים שונים.
ב. הפתרון די פשוט - להקדים את ישיבות הגרעינרים. נכון, זה יגביל אותן בזמן, אבל מוטב כך. צריך לשבת ולמצוא משהו שיתאים יחד להכל, הן לגרעין בנים, הן לסיירת ירושלים והן לגרעין בנות מרכז. עד למליאה הבאה יש זמן רב, אפשר עוד לשבת ולחשוב לשלב את כולם.
ג. בוגרים. לבוגרים לא היה מה לעשות.
ישנה כמובן אפרות שבוגרים לא יגיעו למליאות, אבל קצת חבל שחב"ב לא ידעו מי הבוגרים שלהם, ולא יחושו קשר לתנועה שהיתה לפניהם. כמו כן חבל שהבוגרים עצמם לא ישמרו על קשר עם התנועה וחב"ב.
- ישיבת גרעין, או כל דבר אחר שיצא מהיוזמה המבורכת של גרעין בוגרים.
- משהו מקביל לחב"ב - לימוד, דיון, או כל דבר אחר כזה. כמובן, יש לשבת ולחשוב מה מתאים לחב"ג ומה לא יהווה סתם בזבוז של חצי יום - אבל זהו העיקרון.
- לדחוף את חב"ב. שלכל גרעין יהיה איזה בוגר או שניים שידברו בהתחלה - אצל הבנים זה עבד מצוין.
רצוי ואפשר כמובן לשלב את שלושת הדברים הללו.
אני אשמח לתגובות, הערות, הוספות - הכל. אם שכחתי משו - תכתבו. אם העורך של מדור דעות לא יהיה קשוח מידי נוכל לפרסם רשימה דומה לזו בטל שמים.
בברכת חזק ונתחזק,
עוזיה.
לדעתי לא צריך לוותר על הפאנלהאריאלניקהנאמן
בנוגע לישיבות הגרעינים: א)לא לעשות בסוף
ב)לא להגביל אותנו בזמן, זה מעצבן
בוגרים-מה זה ''עפיצות''? ולי נראה שכדאי שהבוגרים יעשו ישיבה כזאת לעצמם שתהיה מעוגנת בלו"ז המליאה
דיון לבוגרים בעצמם ולעצמם משו בסיגנון-"תורת חיים בעוז! לאחר החב"ב- הכיצד?"
אתה די סותר את עצמךיוכי
לא יודעהאריאלניקהנאמן
יוכי, אפשר להסתדר...עוזיה

אפשר למצוא זמן לזה, ופתרונות תמיד יש. יש חצי שנה לחפש.
מה?...יוכי
(אולי זו רק אני?. לא יודעת. לא מסתדר לי בשכל...)
חחמיכל פ
יוכי, ברור שאת צודקת.
אבל מה שמנסים לומר פה (לענ"ד)זה שצריך לשים את הגרעינים באמצע המליאה, אבל לתת לגרעינים תקופת זמן די ארוכה שתספיק לכולם.
אוהבת תמיד
מיכל
אתה נהנת...מיכל הפג"זית
רק חבל שזה לא היה שייך...
חוצמזה, זה לא היה קשור- לוקחים נושא חרוווווש, אנשים שלא קשורים ב-א-מ-ת לנושא, ונותנים להם לנהל שיח חרשים ("ניצחתי"(?!?!)) ביחד עם הקהל של הבנים, מילא אם הפאנל היה בנושא "מקום הבוגרים בתנועה" או "איך לטחון לאנשים במוח" אז זה היה שייך (לא לי, אני כבר יודעת לטחון...)
בת'כלס- היה טוב מהציפיות (כפי שהגדירה תמר) וכדאי לחשוב טוב לפני הפאנל הבא...
בציפיה לאהבת ישראל אמיתית
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות