המלצה על ספרשמעון
הספר "אלף בית של יהדות", מאת  הרב הלל צייטלין, נמכר עכשיו בזול (29 ש"ח) ביריד של מוסד הרב קוק. אני יודע שרובכם לא ביני"שים, לכן הספר הזה בדיוק בשבילכם- שפה ברורה (יחסית, כמובן. זה לא הרב אבינר...) והנושאים- מרתקים. הספר הינו אוסף מאמרים שכתב לנוער היהודי בידיש לפני שמונים שנה, אבל כיום זה אקטואלי לא פחות...
המלצה נוספתשרי.
הספר "קודש וחול", אוסף מאמרים שערך נתנאל אלישיב מעלי לזכרו של אל"מ דרור וינברג הי"ד.
המלצה נוספת - לבנים.123
הסט "תלמוד בבלי" עם פירוש רש"י ותוס' - אין סט ספרים יותר נפלא מזה!

בצ"ל אריאל!
גם לבנות.עוזיה
תחי תורת ישראל!
אין שום סיבה שנערה דתיה תלמד פיזיקה גרעינית והנדסת אלקטרואופטיקה ולא תדע איך נראה דף גמרא.

לא רק שאין שום סיבה - אני חושב שזה גובל בחובה.
כל המלמד ... כאילו מלמדה תיפלות(?)האריאלניקהנאמן
איך אתה מפרש את זה?
תיפלות?אנונימי (פותח)אחרונה
כשמלמדה שלא מרצון - עפ"י הרב אליעזר מלמד אך אם היא רוצה בוודאי שמותר לה אך אין זה מתפקידה.
מסכימה בערבון מוגבל.פלפלתי
מסכימה שבת יהודיה צריכה לדעת איך נראה דף גמרא ועוד כמה מושגים על הדרך.
אבל כבר הסברתי לך שבנות לא מורכבות שכלית כמו בנים אחרת לא היה צורך לברוא אותן בצורה הנוכחית.
ואני אומרת לך תכלס - אם היו נותנים לי ללמוד רציני גמרא-
הייתי מתחילה לשנוא תורה והיהדות.
כי זה לא מתאים, כי דרך הלימוד לא נכונה, כי זה לא מתאים לבנות.
נקודה.
אולי זה נכון לגבייך.אנונימי (פותח)
אבל לא בטוח שמה שאת מרגישה נכון גם לגבי כל שאר הבנות. לא חסרות בנות שמכירות ולומדות גמרא בדבקות, וזה לא גורם להם לשנוא, חלילה, תורה או יהדות.
דף גמרא.123
http://www.kipa.co.il/ask/show/29264
http://www.kipa.co.il/ask/show/22838

עי' בקישורים.

---

יש לנשים כ"כ הרבה מה ללמוד; במידה והם יסיימו את כל מה שיש להם ללמוד, נבוא לדון האם בריא להן ללמוד גמרא...

בצ"ל אריאל!
הקישור השני יותר מקובל עלי...עוזיה

ואני אבהיר בקיצור:

לכל העצלנים שלא נכנסו לקישור - הרב שמואל אליהו אומר שאין בעיה שבנות תלמדנה סוגיות מסויימות הנוגעות לחיים - אבל לא גמרא על הסדר כמו גברים. והעיקר - שלא תחושנה (מלשון לחוש) כמו גברים.

ואני אבהיר את דעתי.

א. אני מאד מבין את האיסור ללמד גמרא לנשים. בתור אחד שלומד גמרא אני מתחלחל למחשבה שאיזשהי בת תכנס לבית המדרש שלנו.

ב. האיסור הזה נחלש היום מכמה טעמים. לשם כך צריך לערוך השוואה קצרה בין פעם להיום.

בעבר, האישה לא היתה מוגדרת כאדם חושב, לא כי הן ברמת משכל נמוכה משל הגברים, אלא כי לא היו לה הזדמנויות לכך. הדבר הכי ורכב שהיא נאלצה לחשוב עליו זה באיזה כיוון לסובב את אבני הריחיים כדי לטחון חיטים. רמת ההשכלה של נשים היתה באפס - מי שידעה קרוא וכתוב היתה נחשבת חכמה.
כיום, כל מישי ממוצעת עושה פסיכומטרי והולכת למכללה או לאוניברסיטה. גם עקרת בית צריכה להבין איך לקרוא הודעה שמבשרת על תקלה במכונת הכביסה. או בקיצור - רמת ההשכלה הכללית בקרב הנשים - עלתה לאין ערוך.

בעבר, גם אישה משכילה היתה רחוקה מהחשיבה הגברית מרחק רב. הגברים היו הרבה יותר שכלתנים לעומת הנשים שהרגש שיחק אצלן תפקיד מכובד.
כיום, האשה המערבית היא הרבה יותר 'גברית' מהאישה המוסלמית-מסורתית, והגבר המערבי הוא הרבה יותר 'נשי' מאי פעם.

מלבד נימוקים אלו, עולה הנימוק שאם אינני טועה - אמר אותו כבר הגאון מוילנא(!); אם בת ישראל הולכת ולומדת מקצועות שונים, תהיה זו בושה אם בתורת ישראל לא יהיה לה יד ורגל.
לא יעלה על הדעת שמישי תלמד מקצועות מדוייקים וריאלים ולא תדע מי המפרש שנמצא מצד שמאל של עמוד הגמרא.

לסיכום: אני בהחלט מבין מדוע היה קיים האיסור על לימוד גמרא לבנות, ואני חושב שהוא פקע במקצת כיום. בדיוק באותה מידה אין כיום אף אחד בציבור שלנו שיאסור על בנות חומש עם רש"י או משנה - ובציבור החרדי עדיין אוסרים זאת בזרמים מסויימים.

ת'כלס, מה עושים?
אפשר למצוא דרכי לימטוד ומסגרות ללימוד גמרא לבנות, או כמו שכתב הרב אליהו - לשבת ולהכניס למערכת החינוך סוגיות שנוגעות לאמונה ולחיים, ולמצוא את הדרך הייחודית לבנות ללמוד גמרא.

ודבר אחרון: לבנות שכן לומדות גמרא, יש לי בקשה אחת - שאותה כתב גם הרב שמואל אליהו:
אל תנופפו בזה כדגל הפמיניזם. רוצות ללמוד גמרא? תלמדו. אל תרגישו גברים בגלל זה, ואל תחושו את עצמכן "יותר שוות" מהבנות שלא לומדות גמרא.
אין לי בעיה עם לימוד הגמרא לבנות - יש לי בעיה עם הדגל שזה הפך להיות. כאילו זה תמצית ההבדל בין גברים לנשים.

בברכת חזק ונתחזק,
עוזיה.

נ.ב.
יכול להיות שזה רעיון טוב - צריך לחשוב על כך - להעביר את הדיון לטל שמים. זהו בהחלט דיון פורה ומעניין, שיכול להמשיך את הפנאל בנושא פתיחות.

יש בזה הרבה מן המשהו..הדר200
יפה.פלפלתי
שיכנעת אפילו אותי.
וזה קשה בנושא הזה.
(ואני לא אהיה החלוצה. תהיו בטוחים)
המפרש שבצד שמאל.123
זו בדיחה, נכון?

---

אתה בטח כבר יודע שאני לא מאמין בדיונים ב"טל שמים" (ללא קשר שזה עלון חשוב ונפלא).

בצ"ל אריאל!
דוקא לא!עוזיה
אני בטוח שיש כאן בנות בפורום שעכשיו ירוצו לשאול את אבא שלהן מי הוא המפרש שבצד שמאל.

אגב, התחלתי ללמוד הבוקר נדרים, שם זה הר"ן שבצד שמאל.

--
אז אולי כדאי לנסות להרים אותם?

הייי...יוכי
מי שלא יודעת את זה מידע כללי (ו123 תתפלא, אבל יש כאלו), לומדת את זה בכ"ז לבגרות "דינים ומבוא" ב1/8...
קצת נותנים לנו ידע...
וואלה, כי אצלנו לא לומדים את זה..אנונימי (פותח)
מה זה החומר הזה "דינים ומבוא?"
מה מלמדים אותכם שם?? =)
4 דקות.123
עי' בהודעה שכתבתי 4 דקות אחריך, והביני כוונתי.

בצ"ל אריאל!
שמאל...123
אך ידוע לכל בר בי רב דחד יומא שאין פרשן דווקא בצד שמאל, אלא רש"י הוא הפנימי ותוס' החיצוני...

---

כשיש לך את הפורום, חבל ש"טל שמים" ישמש לדיונים. "טל שמים" צריך לשמש לדברים אחרים.

בצ"ל אריאל!
התכוונתי לתוס', נודניק.. עוזיה
חשבתי עלזסה שניה אחרי ששלחתי את ההודעה השניה. |פאדיחות|

--

לא נכון!
א. הפורום הוא לא נגיש לכל חברי התנועה, ולקרוא שרשורים ארוכים שאתה לא שותף להם זה מעייף.

ב. אינו דומה - שונה. בפורום נוח להגיב, לכתוב תגובות קצרות ולערוך דיונים. בטל שמים משקיעים וכותבים חצי עמוד או עמוד, בצורה רצינית ומעמיקה.

--
זו סטיה שניה מנושא השרשור המקורי...

ל123אנונימי (פותח)
אני מבינה למה לבנות אסור ללמוד גמרא כל הסיבות שהוזכרו וכו' וכו'.אבל להביא טיעון כל כך אוילי שלבנות יש כ"כ הרבה מה ללמוד אז שקודם ילמדו הכל ואח"כ גמרא זה פשוט לא לענין!
אפשר לומר את אותו הדבר בדיוק גם על בנים יש הרבה בנים שלא יודעים שום דבר ולמדים גמרא..
ועוד-מה זה אומר במידה והם יסיימו הכל?למה התורה זה משו שניתן לסיים אותו?..יש איזה רף מסוים שצריך להגיע אליו ומשם לומר:אפשר להתחיל ללמוד גמרא?!
זה לא טיעון לגמרי אווילי.עוזיה
הטיעון אומר ככה:
את הש"ס במשנה סיימת? למדת כוזרי, הרב קוק ורמב"ם?
אחרי שתסיימי את כל זה, לכי ללמוד גמרא.

א"א לומר את אותו דבר לבנים, כי הבנים מצווים בלימוד גמרא.

כמובן, אני לא מסכים עם אף מילה מכל זה, אבל באתי להסביר את 123.
סליחה-פלפלתי
הבנים מצווים ללמוד תורה. לא גמרא.
גמרא היא חלק מהתורה. לא כולה. התורה לא מתחילה ולא נגמרת בגמרא.
אם נדייק.
מצחיקים...מיכל160
כ"כ דברים יש לעשות בחיים... מה אני צריכה ללמוד גמרא?!?!?!
ברוך ה' שאני לא מצווה בזה!!!
תודה!אנונימי (פותח)
תודה רבה על מה שכתבת! קטונתי, אבל ניסוח שמתמודד עם הבעיה בצורה טובה כזאת עוד לא ראיתי. בתור מישהי שכן לומדת גמרא בביה"ס ולא התמודדה אף פעם עם הסוגיה בצורה רצינית. וגם התוספת בסוף מאד חשובה לימינו, תודה.
תודה רבה! באמת ששמחתי לכתוב את דעתי.עוזיה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך