חבריא ג'שרי.

חשבתי על הנושא בימים האחרונים ומצאתי לנכון לפתוח הודעה חדשה בנושא ולא להשאיר את הדברים בשירשור הקיים על המליאה.

תמיד האמנתי שהתנועה באמת היא בשביל חבריא ב' והיא זו שמכשירה את החברים להיות חבריא ג', לא רק בשם אלא גם במהות. ואני מודה מקרב לב לרני רוזנהיים (סמזכ"ל בנ"ע היום, רכז מחוז דן בבנ"ע בעבר) ששוחח איתי הרבה על הנושא (בצעירותי יש לציין), עד שגיבשתי לי עמדה ברורה בעניין.

בגרעינים של פעם (ותרשו לי לרגע לדבר על בני עקיבא של לפני 50 שנה), הקבוצה גדלה והתחנכה יחד, פעלה יחד במסגרת התנועה ובהמשך הקימה יחד יישובים ומפעלים בדרך בה חונכו החברים, זו היתה מהות הגרעין. קבוצה שחיה יחד כל החיים!

היום הדבר פשוט לא אפשרי. נוצרו מסגרות אחרות לגרעין בדמות הישיבות העל תיכוניות, כי הבנים באופן אוטומטי הולכים לישיבה (ב"ה). והבנות לצערי הרב, תלויות בבנים.

כל המשמעות של גרעין בתנועת נוער התגמדה.

נדמה לי שלאסוף חברים מחבריא ג' כדי שיהיו צוות חינוכי בתנועה בארועים שונים ולקרוא לזה גרעין חב"ג זה לחטוא לאמת. אני מרגישה שהחשיבות היחידה של חב"ג בתנועה זה רק מבחינה חינוכית (וזה הרבה מאד!), אבל אין טעם להקים מסגרת מיוחדת לחב"ג, או מליאות מיוחדות וכיוצא בזה.

בציפייה לבניין אריאל.

לחטוא לאיזה אמת? לאמת האלוקית הנצחית של בנ"ע?שמעון
אם זה מה שצריך, זה מה שיקום. זה שזה לא יהיה כמו בנ"ע של לפני 50 שנה, מעניין אולי את הסבתא שלי, ות'אמת, נראה לי שגם אותה לא. התנועה זקוקה לבוגרים (ולפעמים היא מודה בזה), ולכן צריך לגבש אותם סביב משהו. לא יודע למה דניאל התחיל לדבר על מליאות חב"ג... אין לנו זמן לברבר סתם בלי תכלית.
בכל אופן, אני לא רואה בוגרים שיקחו על עצמם את הארגון של הדברים האלה, אז אין לך מה לדאוג. נמשיך להביא בוגרים מבנ"ע.
למה?רחלי ברק
אה, שמעון, נראה לי שסבתא שלך ממש לא בעניינים.. חוצמזה, לא מעניין אותה מה שקו=רה בבנ"ע?! היא סגורה בתוך עצמה, לא יוצאת אל העם.. אז איך יצא לה כזה נכד ממלכתי? ;)

השאלה היא למה אנחנו בוגרים שלא ניקח על עצמינו דברים כאלה? אנחנו יכולים להסתדר גם בלי הבוגרים התותחים של בנ"ע..

שבת שלום

יש לי 2 סבתות.שמעון
אחת ירושלמית, שעליה סיפרתי פעם שלא היתה באף תנועת נוער (לכל זקני הפורום וחניכי בסמנריונים), ואחת שהיא עסקנית ציונית אמריקאית זקנה וחמודה שיושבת בוועד המנהל של הפועל המזרחי בשיקאגו. בגלל זה בנ"ע דווקא מאוד מעניין אותה, כי היא אחראית גם על מחנה הקיץ (בלע"ז- "מוושבה") שלהם...
פשששש... את מיוחס!מיכל פ
"מושבה" הוא מחנה הקיץ שעליו מדברות כל החברות האמריקאיות של אחותי.
=) אתה ממש מיוחס...
שאלה...אנונימי (פותח)
מה הקשר של סבתות שלך לכל העסק???

-רחלי-
כי כתבת בהודעה הראשונה שסבתא שלי "ממש לא בעניינים"שמעון
וכן ש"לא מעניין אותה מה שקו=רה בבנ"ע?! היא סגורה בתוך עצמה, לא יוצאת אל העם.. אז איך יצא לה כזה נכד ממלכתי? ;)" אז הסברתי מה המצב של בסבתות...לא הובן? ואגב, לא עניתי על הקטע של ה"נכד הממלכתי". זה היה נראה לי קצת נמוך...
נ.ב.
ההמלכתיות שלי היא מתוך לימוד ובחירה, לא ירושת אבות. למרות שאבא שלי לומד את מאמריו של הרב טאו, לדוג', ואפילו מצטט אותם הרבה באתר ערוץ שבע באנגלית, בתכ'לס הוא בעד התנגדות יותר פעילה. וכמו שאמרתי- תורה איננה ירושה. צריך להגיע לזה לבד. ולכן אני שוב פונה לכולם פה- תתחילו ללמוד אמונה. זה מה שעמ"י צריך שתעשו לפני הכל...
ותגובה עניינית- למה שלא ניקח על עצמנו-שמעון
כי בדרך כלל מי שלוקח על עצמו נדפק, כועס על ההנהלה, ואז מפסיק לקחת על עצמו. יש לי רשימה ארוכה של בוגרים כאלה. וכשההנלה נתקעת, ואין את מי להביא- מתקשרים לבוגריםכשכבר ממש מאוחר, ואומרים להם שממש צריך אותם. וכמו שכתב לי אחד הבוגרים המשקיענים בדוא"ל, שבקשו ממנו לרכז סמנריון- "למה התנועה מתעקשת לירות לעצמה ברגל????????!!!!!!!!
לי זה לא ישנה כלום. אם הייתי יכול הייתי עושה זאת, אבל זה לא מתאפשר לי. אבל מי לעזאזל מבוגרי התנועה יסכים להתנדב לכך, אחרי שירקו לו בפנים??"

זה המצבהאריאלניקהנאמן
לצערנו והמצב עצוב

אבל אם הבוגרים לא יתגבשו סביב משהו אז המצב ימשיך להיות כזה גם הבוגרים וגם ההנא"ר צריכים לשנות ראש
ועוד משהו קטןהאריאלניקהנאמן
בנטיעות האחרונות ראיתי אחוז די גבוה של בוגרים ביחס לשנים עברו

וגם במחנה האחרון אחד ממלוי הנשק הוא בוגר של התנועה
צריך שהבוגרים יגלו התעניינות ושההנא"ר תעשה מאמצים להביא דווקא בוגרים של התנועה(למען ה'! אנחנו לא בנ"ע!)
שבוגרים יגלו התעניינות??פלפלתי
על מה ולמה?
התנועה צריכה את הבוגרים. לא הבוגרים צריכים את התנועה.

אם ההנהלה לא יודעת להתעסק עם הבוגרים- הבוגרים צריכים לרוץ אחריה??
נכון שהתנועה צריכה לרוץ אחרי הבוגריםהאריאלניקהנאמן
אבל מה לעשות שהמצב לא ככה ואם מישהו לא יקח את הנושא בידיים אז המצב ישאר כך
זה ענין של התנועה עצמה בלבד.פלפלתי
אלא אם כן היא רוצה להתנדף או להפוך ללא רלונטית יחסית לשאר התנועות.
תנועה חיה זו תנועה שמתקדמת.
אם אריאל רוצים להשאר תנועה קטנה לנצח- הם בדרך הנכונה..

אף אחד לא צריך להחליף את התפקיד של הנהלת התנועה. עם כל הכבוד לאידיאלים ולראש הגדול.
בחייאת, תכף אני אתחיל לקבל מגרנה..אנונימי (פותח)
התנועה עצמה?

מי זה התנועה?????
יוסי ורדי? עינת?

עם כל הכבוד שלי אליהם, אני חושבת שהתנועה שלי לא פחות משלהם, ואפילו יותר.

חבר'ה, מספיק עם זה.
התנועה ירתה לכולנו ברגל, אוקי, בואו נראה איך משנים את זה!!!!
אני לא מצפה שכל אחד פה יתנהג כמו רכז הדרכה, אבל אני משוכנעת(ולא אכפת לי שכולם ביחד יצהירו שאני תמימה) שגם אם נניח להנהלה ארצית יש תפיסה מוטעת שגורמת לבוגרי התנועה להרגיש שמתייחסים אליהם בצורה מזוויעה(הקצנתי, שאף אחד לא יוכל להגיד כלום..)
אם יהיה לנו מספיק אכפת אנחנו נשנה את זה, גם אם זה יקח זמן,

נגד בוגר אחד אפשר ליישם איזה עקרונות שרק רוצים(נשמע אבסורוד כאילו יוסי ועינת רק יושבים ומנסים לגרש את בוגרי התנועה מהתנועה, צאו מזה- אם לא!!! הם אולי טועים בגישה אבל הם לא עושים את זה בכוונות זדון כמו שנוטים ליחס להם..)
נגד זרם של בוגרים כבר אי אפשר לעשות.

אז במקום לדבר(שזה חשוב, אבל לא כשזה מגיע לרמת הבכיינות) צריך שכל אחד יחשוב בעצמו איזה נקודה הוא משנה,

אני מוגדרת כרגע בתור מחלקת בוגרים, אני עדיין בשלבי הקמה וביסוס, כל מי שיש לו רעיון פרקטי לצעדים הבאים מוזמן לפנות, ובכלל- ב"ה אני בקשרים טובים עם כל אויבי הבוגרים(רח"ל), אז אפשר להרחיב את המחלקה גם לפניות וטענות הציבור.

כל מי שיש לו משהו מעשי, שרק יגיד.
הלו! אפשר להרגע.פלפלתי
לא חייבים לצעוק. אפשר גם לדבר.
בוגרים\ות קדושים ואדיריםהאריאלניקהנאמן
אנא הגדילו ראש, אני אתן דוג' בוגר של הסניף הכי טוב בתנועה(ראשל"צ בנים כמובן) תפס יוזמה התקשר לטעמה וביקש מרצונו החפשי להיות רכ"ש במחנה
גם לכם מותרהאריאלניקהנאמן
המחנה האחרון.123
במחנה האחרון היה יותר ממלווה נשק אחד שהוא בוגר התנועה (רק מבת-ים היו 2).

בצ"ל אריאל!
באמת חשוב שיהיו מלווי נשק בוגרי התנועה.שמעון
את ההדרכה נשאיר לבוגרי בנ"ע...
ההדרכה.123
גם בהדרכה היו חבר'ה מאריאל (לפחות אחד, וגם הוא היה מבת-ים...).

בצ"ל אריאל!
ציני?האריאלניקהנאמן
אך לצערינו בינתיים ובאופן זמני ביותר- נכון
מגדולי הצינים.123
פעם שמעון כתב איזו כתבה ב"טל שמים" שבה הוא התריס נגד צינים (נראה לי שזו היתה כתבה נגד הפורום...); כתבה שהצחיקה אותי, שציני כמוהו זועק נגד ציניות.

בצ"ל אריאל!
מה עובר עליכם?!?אנונימי (פותח)
זה מה שיעזור לבוגרים לתרום?1? אם נריב כמה אנשים של התנועה היו או לא היו במחנה או בנטיעות?!? דחילאק, נסחפתם לגמרי!!!
תיכף תעשו ספירת מלאי כמה קומונריות הם בוגרות של התנועה וכמה לא... (אלה של בנ"ע בטח מתויגות אוטומטית כ"פחות" בכל דבר... )
חבר'ה צאו מהסרטים שלכם!!! בכיינות וחשבונאות קטנונית לא יעזרו פה!!! וכמו ששיר אומרת אם אנחנו בוגרים ואנחנו רוצים שתהיה לנו השפעה בתנועה אנחנו צריכים לגרום לכך שתהיה לנו השפעה!!! ולא להתבכיין שדופקים/ זורקים/ לא רוצים אותנו!!!
או, דברים כדורבנות!שמעון
בכבוד, בוגרת אנונימית (מה זה שטווי?)לכי ותארגני פרוייקטים בשביל התנועה.לא יודע מי את ולכן אני מרשה לעצמי לומר- נראה אותך אח"כ. חשבונאות קטנונית" קראת לזה. אבל משהו צריך להעלות את העניין שהדברים לא דופקים כמו שצריך. עובדה.ואין לי כח להתווכח עם משהו שלא נראה לי בעניינים. לא נראה לך מוזר שבחבר'ה פה מכירים מאבטחים מהמחנה אבל לא את צוות ההדרכה? נקווה שהשנה זה יתוקן. אבל אני לא אתבכיין על זה.
שמעון! אתה אומר אני מקווה שזה 'יתוקן'האריאלניקהנאמן
בצורה פסיבית! אתה (כך זה נשמע) לא תנקוף אצבע, כדי לתקן את המצב
אולי תעשה 5 יחידות ספרות?שמעון
ניתחת יפה! אני לא מתערב יותר בדברים שלא ממש מעניינים אותי בתנועה מאז ששנה שעברה ההנהלה אמרה לי בפרוש לא להגיע למחנה. ומאז המחנה לא ממש מעניין אותי...זה מן מנגנון הגנה פסיכולוגי כדי לא להעלב יותר מדאי. אני מקווה שהשנה לא תעשה לי שרשורים "איפה שמעון הירש היה במחנה". אין לי כח לזה...
אין שום בעיההאריאלניקהנאמן
רק אם אתה לא מתכוון לעזור בזה אז גם אל תתלונן
?אנונימי (פותח)
הכל בסדר איתם?
למה ההנהלה בועטת לאנשים בפרצוף?
ועוד בוגרים.. שאח"כ יבואו להטיף לנו על "חשיבות התרומה לתנועה ומתוך כך לעמ"י.." בלה בלה בלה..
אלא אם כן היתה להם סיבה..
לדעתי שמעון הקצין פההאריאלניקהנאמן
וגם אם לא
הוא לא הקצין.ישי ויזנר
הוא כן, הוא הציג את זה כאילו יוסיהאריאלניקהנאמן
בעט אותו מחוץ להנא"ר וצעק לו "אל תחזור הנה יותר!" וזה כמובן לא נכון (אלא אם כן יוסי לא שם לב ששמעון קופץ לפעמים לביקור)
זה מתקרב למציאות.ישי ויזנר
דווקא אתה הקצנת.
מה זה ל"נ?ישי ויזנר
תתפלא אבל...אנונימי (פותח)
שכמה דברים יובהרו:
א. אני קומונרית לשעבר בתנועה, וידי הייתה בכמה פרוייקטים תנועתיים מתוקף התפקיד...
אז לפני שאתה מדבר כ"כ יפה כדאי שתבדוק דברים לעומקם (אגב, כדאי שלהבא תעדן קצת את נימת הזלזול שבדבריך, לטובתך...)
ב. שלא יובן מדבריי שאני מעריצה את אופן ההתנהלות של הדברים פה. יש עוד הרבה במה להשתפר אבל בתור אחת שהייתה צריכה לארגן דברים בעבר, אני אומרת לך שהדבר האחרון שעזר היה התבכינות ולעומת זה כשהוצבו עובדות בשטח הזה פעל באופן הרבה יותר טוב...
ג. אני לא מכירה את המאבטחים של המחנה וגם לא הכרתי אותם בשנה שעברה... צר לי... אבל אני מבטיחה לך שאני מכירה יופי יופי את הצה"ד העכשווי בסניף ואפי' שומרת על קשר אתו...
שמעון לא מזלזל הוא פשוט ציניהאריאלניקהנאמן
ולדעתי את צודקת ושמעון מסכים(איזה כיף להכניס לו מילים לפה שהוא לא אמר...) אם הוא לא היה מסכים הוא גם לא היה דוחף את הגרעין חב"ב לפעילות
אני לא חושב ששמעון מסכיםישי ויזנר
(איזה כיף לעשות משמעון גמרא). לענ"ד הוא דוחף את גרעין חב"ב כי הוא לא צריך לעמוד מול התנועה (ושיבעטו לו בפרצוף) בשביל זה.
אז לפי מה שאתה אומר- בשביל זה יש אותנו.. שהתנועההאריאלניקהנאמן
'תבעט לנו בפרצוף'(?) אכן גוזמא בעלמא, אם זה לא היה רצון ההנא"ר אז מזמן לא היינו קיימים, ועצם העובדה שיוסי הגיע לישיבת החב"ב הראשונה שהיתה בראשון בתחילת השנה אז לעניות דעתי יש הסכמה כללית- ואמיתית של התנועה לזה
לא לנו. לבוגרים.ישי ויזנר
תתפלא אבל...אנונימי (פותח)
שכמה דברים יובהרו:
א. אני קומונרית לשעבר בתנועה, וידי הייתה בכמה פרוייקטים תנועתיים מתוקף התפקיד...
אז לפני שאתה מדבר כ"כ יפה כדאי שתבדוק דברים לעומקם (אגב, כדאי שלהבא תעדן קצת את נימת הזלזול שבדבריך, לטובתך...)
ב. שלא יובן מדבריי שאני מעריצה את אופן ההתנהלות של הדברים פה. יש עוד הרבה במה להשתפר אבל בתור אחת שהייתה צריכה לארגן דברים בעבר, אני אומרת לך שהדבר האחרון שעזר היה התבכינות ולעומת זה כשהוצבו עובדות בשטח הזה פעל באופן הרבה יותר טוב...
ג. אני לא מכירה את המאבטחים של המחנה וגם לא הכרתי אותם בשנה שעברה... צר לי... אבל אני מבטיחה לך שאני מכירה יופי יופי את הצה"ד העכשווי בסניף ואפי' שומרת על קשר אתו...
כל הכבוד.ישי ויזנר
ושמעון הוא הן-אדם שלא בודק לפני שהוא מדבר, מזלזל סתם, לא היה קומונר, מתבכיין ולא עושה כלום (שכחתי משהו?).

|באירוניה|
מצטער. לא היית כוונה להעליב.שמעון
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך כ' אייר תשס"ז 20:10
במקביל לביטויי הזלזול שלך-"דחילאק, נסחפתם לגמרי!!!","חבר'ה צאו מהסרטים שלכם!!! בכיינות וחשבונאות קטנונית לא יעזרו פה!!!",וכמובן "ולא להתבכיין שדופקים/ זורקים/ לא רוצים אותנו!!!".
קראת לי בכיין. אז אל תבכי שהגבתי. במידתיות, כמדומני, אך אם נראה לך שהגזמתי, אני מצטער.
לצערי אני לא חי בסרטים, לא ממציא דברים, ואני בכל כוחי משתדל שלא להתבכיין. אז בואי נפסיק את הדמגוגיה ונתמקד בטענות.
א. היית קומונרית? שכוייח. גם אני. וידי היתה כנ"ל בארגון פרוייקטים תנועתיים. ואין כאן מקום להאריך. ואני חושב שאני מכיר את רוב הפרוייקטים התנועתיים מהשנים האחרונות (שש שנים לפחות) גם אלו שלא עשיתי בעצמי. בוגרים ובוגרות רבים פגועים עד היום.
ב. אני לא מכיר הרבה בוגרים חוץ ממני שעדיין מציבים עובדות בשטח. כדאי לברר לפני שמתלוננים...
ג. לא דיברתי על הצוות הדרכה בסניף שלך. דברתי על צוות הדרכה במחנה בנים, והאחרים הבינו את כוונתי.
אל תקחי אותי קשה. אני פשוט לא אוהב כשמנסים לבטל את דברי בלי לדעת דבר. לא נורא...
אם לא נוח לך אם המצב אז תשנההאריאלניקהנאמן
להתחיל בקטן זה מה שאני תמיד אומר בחב"ב, אני לא חושב שהיה משהו כמו שטעמה מנסה לארגן, ותחשוב שמעון, אם לדוג' אני הייתי מתייאש מכל פעם שלא הצלחתי לארגן משהו לחב"ב, והייתי מיתייאש אז מה היה קורה? כלום! כי מן הסתם היו פונים למישהו אחר ולא אלי, אבל מה לעשות שאת הבוגרים צריך יותר ממני
אין בעיה... אם אתה רוצה להמשיך לזלזל- לבריאות...אנונימי (פותח)
אוף...אנונימי (פותח)
לא סיימתי את ההודעה אז אני ממשיכה פה...
אני ממש מצדיעה לך ומורידה את הכובע שאין לי בפניך...
כל הכבוד על היוזמה, הארגון, וכל מה שעשית לטובת התנועה...
עד כאן בסדר???
עכשיו, אני הגבתי פה באופן כללי על מגמת ההתבכיינות שפשתה בכל האשכול הנ"ל (לפחות ב-20 הודעות האחרונות- אל תתפוס אותי במספר...)
זה שאתה לקחת אותי באופן אישי- ממש חבל מבחינתי... לא זו הייתה הכוונה...
אם זה עושה לכם טוב להתבכיין- לבריאות!!! תהנו!!! רק תציינו את זה לפני כן באשכול כדי שאני אדע להדיר את רגליי (ועיניי) משם...
חוצמיזה כדאי שפעם הבאה תבהיר את עצמך קצת יותר לטובת אנשים אחרים...

נו. די..מיכל פ
יעזור לכם "להתבכיי'ן" עכשיו על מי "מתבכיי'ן" יותר?!
אוהבת תמיד
מיכל
שאלה בשביל הידע-ישי ויזנראחרונה
באיזה פרוייקטים תנועתיים "ידך הייתה"? אני כרגע מחפש רעיונות, אז אולי זה ייתן לי כמה.
אלחי נחשב ראשל"צהאריאלניקהנאמן
אז אתה נחשב בת-ים.123
אז גם רחמים ואבישלום נחשבים ראשל"צ. כן, בטח...

בצ"ל אריאל!
מאיזו סיבה אני נחשב בת-ים?!האריאלניקהנאמן
אכן גם רחמים ואבישלום נחשבים ראשל"צ תקופתם בבת-ים היתה רק הקדמה לחיים האמיתיים בראשל"צ
הופעות.123
היתה בהופעות של חודש ארגון השנה, אז אתה בת-ים...

בצ"ל אריאל!
הייתי בהופעות של בת-יםהאריאלניקהנאמן
רק בגלל שרחמים ואלחי היו בהופעות של ראשון שבוע לפני והם הזמינו אותי
רק חבל שצוות בניה לא היה מהתנועה כי אם כן הכל*מוריה*
היה נראה אחרת....
וראו שהם לא היו מהתנועה.ישי ויזנר
באמצע המחנה היה קטע שרצו להעיף את כולם.
למה צריך לגבש את הבוגרים סביב משהו?שרי.
מה זה נותן?

תתן לי מה לארגן ואני אארגן בשמחה! ויש עוד עשרות בוגרים כמוני, אני ממש לא יוצאת דופן.
אבל אתה צודק, התנועה בהחלט מעדיפה לירות לעצמה ברגל, זה כבר לא בשליטתי.

מחילה, לא הצלחתי להבין מה הקשר לייבוא בוגרים מבנ"ע.

שבת שלום.
ואם כבר, ;איך אתה מגדיר את המילה גרעין?שרי.
מה המשמעות של גרעין?

ולא, לא בנ"ע המציאה את זה, היו כמה תנועות נוער שקדמו לה.
מעבר לתגובה קונקרטית על ההודעהאנונימי (פותח)
חשוב לי לומר משהו..

חשבתי המון המון(המון המון וכן הלאה) על הנקודה הזאת של הבוגרים בתנועה, מה עושים איתה, איך מתקנים ומשפרים אותה וכו'.

ו..
הגעתי למסקנה שאין לי מושג!

אבל דבר אחד אני כן יודעת, הלימוד הכי משמעותי שלי מהגירוש היה להבין באמת שלא מוטלת עלינו חובת ההצלחה אלא חובת ההשתדלות.
אני מאמינה שלא בנאדם אחד ולא שניים מוגיעים את מוחם מידי פעם בנק' הזאת, אבל אף אחד לא קם ועשה עם זה משהו.

חשבתי עוד קצת והחלטתי לנסות ללכת על הפרויקט בוגרים.
זה אומר שאני חושבת שזה מה שיגרום לשינוי מהותי כלל מערכתי?
בכלל בכלל לא,
אבל הפריע לי שאני לא עושה כלום, והחלטתי ללכת על משהו, גם אם זה לא יחולל גדולות ונצורות, אלא רק ישנה נק' אחת קטנה או שתיים.

חשוב לדון, חשוב לברר,
אבל אני חושבת שהמדריגה שחייבת לבוא בעקבותיהם היא המעשה.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך