שלום לכולם!!!
מעניין איך עבר כאן על אנשים יום השואה...
אני בכולופן הייתי ביד ושם יחד עם סניפי הקט (ראשל"צ כבוד) בטקס תנועות הנוער...
מה אני אגיד לכם?! היה זוועה!!! הביאו לשם את סאבלימינל שישיר איזה שיר שהוא כתב על השואה (דמיינו לבד מה הוא כתב, אני מתחלחלת להיזכר במילים שלו..) ובתכל'ס נתנו לו לקדם את האלבום שלו על גב הניצולים פשוטו כמשמעו!!! (כל עמ"י ראה אותו בערוץ 1 וכולם מחר ירוצו לקנות את הדיסק האוילי הזה...)
הטקס היה נראה פחות או יותר כמו מסיבת ריקודים בפאב כשהוא שר... ניצולי שואה שנכחו שם עזבו את המקום (ראיתי אותם עוברים לפניי...) ואח"כ לגודל הבושה עלה... מנכ"ל משרד החינוך לנאום!!!
ואני לא מזכירה כאן את להקת תנועות הנוער ששרו בה בנות סולואים חופשי בניגוד גמור להלכה... ואת זה שמיד אחרי טקס כ"כ רציני ועצוב בנות רצו להצטלם עם סאב (השם ארוך לי מידיי) ולקבל את הסינגל החדש...
למה כתבתי את זה? כי אנחנו חייבים למחות!!! לא יתכן שתנועות הנוער הדתיות יהיו שותפות בטקס שהקשר בינו לבין תורה הוא רק בכותרת שלו "למען ידעו דור אחרון" וחוץ מכך אין בינו לבין תורת ישראל מאום...
לא יתכן שבטקס שאמור לייצג את כלל תנועות הנוער בארץ יהיו החילוניים קובעי הטון בלבד...
משפיל ומבזה בעיניי יותר מכל היה הסלט שעשו מפרקים פ"ג וצ"ד בתהילים... איפה שמוזכרת תחינה לנקמה בגויים הורידו את הפס' והזכירו רק כמה אנחנו מסכנים... (כי הנה אויביך יהמיון...ועיין שם) ועוד יותר- איך הנציג של עזרא לא עלה על זה...
חבר'ה- לדעתי יש בכל הגוף הזה שנקרא מועצת תנועות הנוער משהו רקוב מהיסוד. מי שקובע שם את המדיניות הנם חילוניים צרי עין שרוצים במודע להכניס את תרבות הכלום והמאום שלהם ולהשריש אותה בחברה הישראלית. ואין להם שעת כושר טובה מזו, עכשיו, כשבראש משרד החינוך עומדת שרה אנטי יהודית ופרו ערבית יותר מאי פעם (למי שלא יודע- יולי תמיר הקימה את תנועת "שלום עכשיו" והייתה אחת מהיוזמות והדוחפות המרכזיות לפינוי מאחזים ביו"ש...)
עכשיו, כשהאנשים הקובעים והמשפיעים במשרד רחוקים מתורת ישראל כרחוק מזרח ממערב, לא פלא שהטקס נראה כמו שהוא נראה...
מטרידה אותי המחשבה שמוסד כמו "יד ושם" שאמור להנציח את כל נרצחי השואה ללא הבדלי השקפות ואמונות, נותן יד לטקס שיותר מהכל מעלה על נס את תרבות הכלום...
התירוץ של תנועות הנוער הדתיות היה תמיד "צריך להשפיע מבפנים"... לענ"ד צריך אחת ולתמיד להגדיר לעצמנו מתי זה חיובי ומתי זה שלילי... (אבל זה כבר למכתב אחר כי זה ארוך מידיי...) ואני כותבת את המסקנה ללא טיעונים- שלדעתי צריך אחת ולתמיד להדיר את רגלינו משם ולערוך "טקס אלטרנטיבי" שמתאים לרוחנו ולהשקפותנו"... לא לפחד מהתבדלות כי ממילא לא שמים עלינו ופרקי התהילים ואל מלא רחמים משמשים שם מזמן כעלה תאנה להשקטת המצפון של החבר'ה החילוניים...