לדעתי מטרה של סניף היא לא לקדם את התנועה, כי אם כך למה צריך את התנועה בכלל? שתשפר את עצמה?!
אלא לדעתי המטרה היא לקדם את הנוער בכל מקום שבוא הוא נמצא(דרך היישוב- פעילות ביישוב, ריקודים וכו')
"קהל היעד" של אריאל שונה לגמרי מקהל היעד של בני עקיבא (ולדעתי מובן גם לאן נוטה כל תנועה ומובן ששתיהן חשובות). ומכאן אפשר להבין שמסתמא אני כן בעד הקמת סניפים(להגיע לכל קהלי היעד).
אבל!!!(וזה האבל הגדול)
תארו לכם יישוב כמו עפרה שבו קמה תנועת אריאל(הייתה תקופה שניסו, הסניף היה בבתים של המדריכות/ חניכות ואני לא יודע מה ממש נסגר עם הסניף שם.)היישוב כישוב (חוץ ממזכ"לנו היקר יוסי ורדי ועוד כמה) התנגד להקמת הסניף ובצדק, רוב הנוער ביישוב מכירים אחד את השני, וברגע שיפתח סניף אריאל יהיה פילוג בנוער, זה יצור מין תת-ישוב וזה לא טוב שיקרה בישוב.
אני זוכר שכשרצו לפתוח אצלנו בפסגת זאת סניף של עזרא, רוב הנוער ככולו התנגר (ולפי מה שאני יודע- גם המזכ"ל של עזרא שגר בפיסגה התנגד)מהסיבה הפשוטה- עד עכשיו(ועדיין יש) את אריאל ליהודים אחדים את בנ"ע לשאר היהודים,הנוער של התנועות בקשר טוב(מסיבת יום העצמאות ביחד וכדו').דוגמא אחרונה שאני אתן היא מסניף אלו"ש שאני חושב בימים אלו ממש להיכנס אליו, שמעתי שני דעות לגבי הסניף-חבר מהמחזור שהוא מתנגד (שוב בטענה של פילוג היישוב ובעוד טענה- אם יהיה חברה ל"דוסים" כל החברה הפחות טובים ידרדרו ביתר קלות), והרכז של הסניף שטען כנגדו- מי שרוצה הולך לפה ומי שרוצה הולך לפה- לאדם יש בחירה חופשית והחברה הדוסים לא היו הולכים בכלל לתנועת נוער אם לא היה אריאל ביישוב. אני כרגע עדיין עומד בין שני הגישות(ולפי זה אם אני אכנס לשם או לא)
לסיכום: מטרה של סניף היא לתרום ליישוב- אם הסניף שנקים עושה את זה, לא מפלג את הנוער בצורה קיצונית מידי- לכו על זה, אם הסניף שנקים יזיק ליישוב- איבדנו את כל הטעם.
בצל"א.