מבקשת עיצהבלה

יש לי שתי בנות בגילאי 3 ושנה, ולמרות שהן קרובות בגיל הגדולה מציקה הרבה לקטנה וגם ההפך. הקטנה לוקחת לה, מסתכלת עליה "וממררת" את חייה.

יש רעיונות איך אפשר לשלב פעילויות שיתאימו לשתיהן או שאין דבר כזה?

הפורום הזה בחיים?בלה
יש רעיונות למשחקים ביתיים{תוצרת בית} מענינים לגילאי 3?
כן,הפורום בחיים.אנונימי (פותח)
בלה יקרה
תאספו בקבוקי שתיה תמלאו אותם בחול או במים צבעוניים ותכינו משחק מרתק שבוודאי את מכירה ושמו "באולינג" וכל בקבוק בצבע אחר שווה מס' אחר של נקודות.
כמו כן ישנו אתר לגיל הרך שמציע הרבה רעיונות
תהנו ענת.
אני אשמח לקבל קישור של האתרבלה
במיוחד אם הוא בעברית, כי אין לי זמו וסבלנות לפענח את האתרים האלו באנגלית
אוף כתבתי לך כ"כ הרבה ונמחק ליאנונימי (פותח)
אז שוב בקצרה
יש מלא פעיליות
א. גינה-מתקנים חול וילדים נוספים אחלה בילוי
ב. יצירות בבית -לקטנה כרגע רק צבעים ומדבקות לגדולה שלל דברים צבעים שונים מדבקות מיוחדות כל מיני חומרי יצירה גם מכל מיני דברים שבבית.

http://www.enchantedlearning.com/crafts/animals/

http://www.dltk-kids.com/animals/index.html

ג. צעצעוים משותפים: לגו מגה בלוקס, בובות עגלות לבובות , כלי מטבח אפילו אמיתתים אם תקצי להם מגיחרה ראי אושר על פניהן, בית קטן עם רהיטים כמובן צריך להיזהר עדין שהחפצים לא קטנים מידי.

ד. מאוד יכול להיות שהמריבות ה בגלל שהן רוצות את תשומת ליבך ממליצה בחום על הספר "אחים ללא יריבות" של לייף סנטר

http://www.lifecenter.co.il/

בהצלחה.
תני לגדולה להרגיש "גדולה"יסכלוש2
לא שאני ממש מבינה בזה..
אבל לדעתי אם תתני לגדולה להרגיש הבכורה, האחראית, הבוגרת אז היא אולי תפסיק להצק לאחותה.. לדוגמא שהגדולה תכין הצגה קצרה לקטנה.. אפילו הצגה ספונטנית..
עצותאנונימי (פותח)
עצה מומלצת מאד היא להקריא לשתיהן ספרים, כששתיהן יושבות על ידך.

כדאי לשתף את הבת הגדולה בטיפול האחות הצעירה, בהכנת אוכל, החלפת טיטול(אין הכוונה לתת לה להחליף לבד אלא לשתף אותה בהבאת טיטול חדש, סגירת המדבקות וכד'). לתת לה משימות שבהן תרגיש שותפה עם אחריות.

לתת לשתיהן את אותם דפי צביעה, לפחות כשהן צובעות ביחד.

כאשר הן רבות אפשר לתאר להן את מה שאת רואה ושקף את התחושה של כל אחת.

לדוגמא: אם הגדולה מתלוננת שהבת הקטנה חטפה לה צעצוע והיא מתחילה לבכות ולהרביץ אז אפשר לומר לה "זה באמת לא נעים כשחוטפים לך דברים מהיד,בואי נפתור את זה ביחד ולא במכות".

בהצלחה.

את יכולה לספר להם סיפורים ;על ;על אחייםמכאל 2 3
בחסדי אבאלה הטוב

בסיפור אפשר לעשות שלום בן אחיים

ספרי להם סיפור על 2אחיות שהוא

שהיוא חברות טובות וכו' אני חושב שלרב שלום ארוש
יש סיפורים של חינוך לילדים

הרב שלמה קרליבך אומר שחינוך מתחיל בסיפורים
רק בסיפורים

ערב טוב ובהצלחה

דברי אם ה' ישעזור לך זה ממש טוב

תודה על העיצותבלה
יש להן את כל הצעצועים שהוצעו פה,
הבעייה היא שהגדולה בונה והקטנה רוצה לפרק
את הקטנה לא מעניין שאני קוראת סיפור היא רק רוצה לחטוף את הספר
תני לגדולה לשתף את הקטנהאנונימי (פותח)
זה שיש את הצעצועים זה בהחלט לא מספיק
גם את צריכה לשבת איתם וללמד אותם לשחק ביחד.
תנסי להוסיף בינהן אהבהאנונימי (פותח)
ספרי לגדולה כמה הקטנה אוהבת אותה ושמחה יתה ורוצה ללמוד ממנה
כשהקטנה מציקה , תגידי לגדולה היא כ"כ אוהבת אותך והיא רוצה קשר איתך ופשוט לא יודעת איך אז אולי תשחקי איתה... שתגיד לה לתת לה חלק מהלגו תראה איך לשים, נכון זה לא כמו בניה לבד אבל הרווח הוא לא ביצירה אלא בקשר.

פעילות לקטנטניםאנונימי (פותח)
בתור אמא ל 4 שהגדול בן 4.5 ...
נתנו לך רעיונות טובים.
אוסיף גם אפיית עוגה ביחד. משהו קל כמו בראוניס או משהו כזה אולי עוגיות שהגדולה יכולה לגלגל צורות גם.
את גרה בישוב? את יכולה לטייל איתם סיבובים נחמדים בישוב.
אולי לבקר מישהו חולה? זקנה בודדת שאת מכירה? הם מאוד אוהבים ביקורים כאלו, זה משב רוח רענן בשבילהם. ואת גם זוכה במצווה... .
את עושה אמבטיה משותפת? זה נורא כיף הרבה הרבה זמן עם הרבה משחקים מעניינים. ועוד. בהצלחה!
גם אצלי אותו המצבמיכל אברהם
רק עם בנים....

עוד עצה-אני בהחלט מלמדת את הבן הגדול לשחק לבד או לצייר לבד ליד השולחן או במקום גבוה-גם כדי לחזק אצלו את תחושת הבגרות.

ומצד שני אני גם מעודדת אותם להסתדר ביניהם בעניני צעצועים-כי אם לא אני לוקחת את הצעצוע המדובר,ואז הגדול מבין שעדיף לו לחכות כמה דקות שלקטן יימאס מהצעצוע במקום לריב.

אני יכולה לעודד אותך שבגיל שנה וארבע אצלי המצב השתפר פלאים והם הפכו חברים בלב ובנפש...
תודה באמת קיבלתי כמה רעיונותבלה
אני גם מתחילה לראות ניצני משחק משותפים
אבל מה לעשות שגיל שנה ו-3 זה עדיין שני עולמות שונים מאוד.
אני מרגישה שאני צריכה לעבוד קשה כדי שהקטנה תעניין את הגדולה ולא רק תפריע לה.
אני מאוד אשמח לשמוע כמה שיותר רעיונות ועיצות מהנסיון של הנשים פה איך אפשר לקרב ביניהן ולעזור להן לפתח מערכת יחסים בריאה.

כיבנתיים הן כמעט ורק מפריעות אחת לשנייהבלה
עצה לבלהאנונימי (פותח)
משחקי מים שתיהן תאהבנה. תכיני לכל אחת גיגית עם מים ובצד מיכלים שונים,מסננות,ספוגים,בקבוקונים,צבעי מאכל שונים ושבי לידם ותאמיני לי שעות תוכלו לשחק ולעסוק "במחקר". כמו כן אפשר קרעי נייר להכין כדורים ואחר כך לשחק "כדור סל" לזרוק לסל מאולתר מקופסא או דלי.אפשר לאסוף את כל הגרביים שיש בבית ולמיין ולחבר לזוגות. אני מקווה שתהני מהפעילויות במהלך השבוע ותספרי לנו איך היה לכן
בהצלחה ענת
רעיונות מקוריים!בלה
אנחנו גרים בארה"ב באזור קפוא רוב השנה ורק עכשיו רואים ניצנים של תחילת קיץ. אז אולי בקרוב אני באמת אעשה איתן משהו כזה.
תודה תודה
לא צריך לנסות לבנות את מערכת היחסים ביניהםאנונימי (פותח)
את לא צריכה לגרום להם לאהוב אחת את השניה זה דבר שיבוא לבד במידה וההורים לא הורסים. (כדוגמאת לתת תשומת לב לקטנה בפני הגדולה)
מאד חשוב שהגדולה תעזור בכל מיני דברים שקשורים בקטנה(ולא רק גם עזרה סתם בבית)

אבל אפשר להגיד לילדה הגדולה שתלך לבנות במקום אחר כדי שהקטנה לא תפריע לה אבל לא צריך לחפש להם משחקים משותפים זה בא לבד.

איך אפשר לא לתת תשומת לבבלהאחרונה
כשאנחנו תמיד ביחד בשעות הערות שלהן?
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך