...אנונימי (פותח)

אני ממש מסכימה איתך אבל אם כבר מדברים על בוטות,  יש לי שאלה:

מ-ה ה-ק-ש-ר א-ש-כ-ר-ה-?-!

באמת! מבין שלושת הדברים שבזכותו עם ישראל  ישראל זכה לצאת ממצרים זה על כך שהם שמרו על לשונם למרות שהיו בגלות ומוקפים במיצרים. ואנחנו, שב"ה זכינו לגור בארץ ישראל ולהקים מדינה יהודית משלנו, לא יכולים לשמור על שפתינו? שכחנו מי האויבים שלנו? למה אנחנו מכניסים לאט לאט יותר ויותר מילים ערביות טמאות לשפה היהודית הקדושה שלנו??? אם כל אחד ששומע מילה לועזית שמצלצלת חביב באוזן יקבל אותה, מה יהיה עוד חמישים שנה? בקצב הזה, עוד אלף אלף שנה נדבר חצי לועזית!!!

תחשבו על זה...

ולמען האמת... אשכרה אפילו לא נישמע טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סליחה על ה- .... יציאה... (יחי החוסר הגדריות...)

אתם חביבים ביותר... (חח... משלאיהיה...)

נ.ב. בגלל שדוגרי מילה כל כך קליטה וכל כך קשה להחליף אותה... לבינתיים יש מילת החלף שכוונתה לאותו משמעות והיא לא בשום שפה... (אופס שפה הסכמית... המבין יבין...גם אם זה רק אני...)

המילה היא (טו טו טוטו טו טו היי!!!)

מ-ו-ג-ל-י-!

בסדר אז מי שרוצה, מוזמן להחליף את זה עם המילה הערבית דוגרי...

-רחלי-

למי הגבת?פילוסופית!!!
ומה עם שאר ה"שפה" שלנו?
אני חושב שהיא הגיבה לי.ישי ויזנר
כן... הגבתי לך...אנונימי (פותח)
אי אפשר לקרוא את התגובות שלי אז אני אומרת לך שזה לא ניכתב בכעס...
-רחלי-
אני חושב שהיא הגיבה לי.ישי ויזנר
חומד, אם היית יודעת כמה מילים לועזיות את אומרת*מוריה*
אפילו בלי לשים לב אז לא היית מדברת בכלל....
ואם היית יודעת כמה שיבושי לשון יש לך לא היית מדברת בכלל...
אז אם את רצינית אז תתחילי לתקןאת השפה שלך
ואם לא חבל שפתחת את השירשור שלך
ב"הצלחה!
ח"ו. גם תיקון קטן הוא תיקון.ישי ויזנר
אבל צריך להשתדל תמיד לתקן עוד.
למוריהאנונימי (פותח)
מה שאמרת לא כל כך מיתקשר למה שאני כתבתי מכמה סיבות:
א. זה בכלל לא סוטר!!! אם גנב פורץ לבית ומתחיל לגנוב, הוא לא יכול להגיד לעצמו ממילא אני גונב אז מה זה משנה.
איך זה מיתקשר? שנכון באמת הרבה מאוד מילים אנו מקבלים מלועזית, וזה כולל גם את כל המילים המודרניות וכו'.
אבל, אם נאמר לעצמנו בכל זאת יש בשפתינו הרבה מילים לועזיות, מזה יעזור לעצור את זה עכשיו אז תפסת הכל הפוך!
כי נכון, לגרום לכולם וגם לעצמי להוציא הרבה מילים לועזיות שכבר היתרגלתי אליהם, זה מאוד קשה לביצוע. אבל אפשר להתחיל במשהו קטן, וזה לא היות שותפה בהכנסת מילים אחרות לשפה שלנו, וגם שחשוב לידע את הציבור כי הוא לא מודע לבעייה הזאת.
מכווה שעזרתי לך להבין...
-רחלי-
לפלספנית (חח...)אנונימי (פותח)
לא, שאר השפה זה לא טוב כי זה סתאם דפוק... כשאני אחשוב על משהו קליט יותר אולי.
חוץ מזה שמלכחתחילה עדיף לא להשתמש במילה ביכלל גם לא אם היא אחרת כי המילים שאנו ממציאות הם גם לא באמת חלק מהשפה העיברית... אבל תמיד עדיף מלועזית...
-רחלי-
טוב רחלי....ארטיק
את יודעת .. אפילו עכשו כתבת "מודרניות" זאת גם מילה לועזית בדיוק כמו אשכרה... אז למה את לא צועקת" מודרניות"??!?
ועוד משו.. למה עדיף לא להשתמש במילים שאת ממציאה???העברית האמיתית היא שפת התנ"ך ...
את יודעת כמה מילים את אומרת כול יום (לא"לועזיות) שהן לא באמת חלק מהעברית האמיתית??
וסתם הצעה.... נראה לי שכדאי לך להמציא מילה שתחליף את קרלו.... מצטערת אבל זה ממש נשמע כמו איזה מין גלידה או משו....(והמבין יבין)
לארטיק,אנונימי (פותח)
הורדתי את כל המילים האלו לגמרי...
כן, את צודקת בהחלט המילים העיבריות האימיתיות הם המילים של התנך, אל המצב הוא שאנו קיבלנו לשפה שלנו עוד מילים שהמציאו כדי לעזור להגדיר דברים וכו'.
אני לא אומרת שזה טוב ואני לא אומרת שזה רע.
אני רק אומרת שאם אנחנו כבר מצויים במצב הזה אז עלינו להיהר מאוד לא להכניס עוד מילים שלא מועילים, ובעיקר לא כל הסלנג הזה!!!
אז אני לא אומרת שעכשיו מדברים רק בשפת התנך כי זה לא המציאות וכל הכבוד למי שיצליח לעמוד בזה אבל רוב האנשים לא יצליחו לעמוד בזה... ולכן מספיק שכל אחד ייקח על עצמו משהו קטן שהו יודע שהוא יכול לעמוד בו...
זהו...
-רחלי-
מי שידבר עכשו בשפת התנ"ךארטיק
יחשבו שהיא משוגע.... מצטערת אבל אנחנו לא חיים בתקופת התנ"ך ושפת התנ"ך היא לא שפה שמאתימה לדדורנו...
מ י שיקח על עצמו רק לדבר בשפת התנ"ך לא יוכל להגיד חצי מהדברים שהוא רוצה.....
וכמו שיש מילים בתנ"ך שהיו רק מאתימות לתקופת התנ"ך ועכשו לא מתאימות לנו אז עכשו גם יש מילים שמאתימות לעשו ולא לתקופת התנ"ך
לארטיקאנונימי (פותח)
רק בגלל שאנו לא חיים בתקופת התנ"ך זה לא אומר שזה לא נכון לדבר רק בשפת התנ"ך.
אני אישית אצליח לעשות כזה דבר אז לקחתי על עצמי משהו קטן.
אני לא אומרת לאף אחד מה לעשות, רק דאגתי לידע אותכם בנושא הזה כי אני חושבת שהוא חשוב.
מה תעשו עם זה הלאה, זה לא עינייני בישבילי.
למה לא?:האריאלניקהנאמן
ואמר אליכן, אל נא תבזבזו את זמנכין באתרי רשתות היצר, אלו לכו לכם לתלמודיכם ועלו והגביהו-נא את כבוד ה' בתורתו ובתנועת-יה
ויאמר עוד:האריאלניקהנאמן
הזהרו נא לבל תשחיתו את זמנכן לריק ולא תתכוננו שלושת ימים אל אותם המבחנים, אשר נמצאים ברומו של עולם" ותאמרנה לי "איש מצרי! אתה, על כן אתה חשדנו בדבר זה, שמא לא נתכנון, חלילה, אל אי אלו מבחני הבגרות"? ואלך אצידה ואבכה על אשר חשדתי בכשרים, ויעף אלי אחד מן הערסים ובידו אולר
ויקח את שמלתי אשר לבשתיהאריאלניקהנאמן
ויחתוך באולרו את סמל שבטי אשר היה תפור על שמלתי ויאמר אלי "לך לכה מכאן, ירא ה'! אין מקומך עמנו על אשר עברת אתה וחבריך על מצוות ה' ופלגתם את עם ה', ברצונכם לקיים את תורתו על פני עמו!" ויחר אפי! על אשר קרע את חולצתי, ועל אשר הטיח דברים כלפי אלקי מערכות אריאל, ואומר אליו, "האתה הוא, עוכר ישראל?, על אשר זלזול זלזלת אתה במצוות י-ה, ראינו שאין מקומו בעדי עדיכם ונפרוש לנו אל מקומנו ברצותינו לעבוד את ה', ואתה?! למה אינך עמנו באשר נלך, והיית לנו לעיניים?" ויתרצה הערס ויחזור בתשובה אל תנועתו.
תיקון-420mal
לא נראה לי שבתקופת התנך השתמשו במילה "ערס".
"איש רע ואויב וערס המן הרע הזה"
בעצם יותר טוב420mal
"איש רע ואויב המן הערס הזה"
ויאמר אלי הנביא ממתנת י-ההאריאלניקהנאמן
שלא היתה כזאת בישראל, הישתמש אדם במונח 'ערס' ואבהל אל נפשי, ואחזור אל נחלתי ואבדוק במילוני, ואבין שאותו הנביא הנתניתי צדק ויצדוק צדוק על כן גם הוא היה לאחד מהם, מאותם יראי ה' אשר הציל עובדיה, ואבוא ואודה במעשיו, ואשאלהו בפחד ובאימה, "האם נמנה את על החברים בתנועת הקודש? האם אריאלניק אתה?, ואֵדׁם"
ערס=מילה מגעילה!!!!!!!!!!! (זה מאוד בעדינות....)גוש קטיף לנצח!אחרונה
אין לי מושג מזה,אבל מכיוון שזה מה שאמרו לי,אז אני סומכת על מי שאמרה לי את זה.
קרלו זה קליט.....פילוסופית!!!
אני משתמשת בזה.....
רחלי.*מוריה*
תכל'ס את צודקת אני מסכימה איתך. התגובה שלי היתה סתם מגעילה כי סתם היה בא לי להיכנס במשהו אז זה יצא עליך סליחה... זה קורה לי מדי פעם את יכולה לשאול את דניאל...
קיצור ב"הצלחה טוב שיש אנשים כמוך לי יקח קצת זמן לשנות כי אני מדברת בהרבה סלנגים...
למוריה,אנונימי (פותח)
איזה חמודה...
זה בסדר,
את באמת לא חייבת להסכים איתי רק רציתי לידע כמה שיותר אנשים בקשר לעיניין הזה...
-רחלי-
רחלי כנסי לכאן*מוריה*
זה לא הסכמה מתוך התנצלות או משהו כזה. אני באמת מסכימה עם זה האמת יצא לנו לדבר על זה בכיתה כמה פעמים שאני חושבת על זה...
למוריה,אנונימי (פותח)
בכיף!
לפלספנית,אנונימי (פותח)
לא, זה לא טוב...
זה מוריד את כל העסק רמה וזה סתאם נישמע תינוקי...
עדיף שלא...
מלכתחילה עדיף לא להישתמש במילה וואלה ביכלל...
-רחלי-
לפלספנית,אנונימי (פותח)
תעשי מה שבא לך... אני באופן אישי לא מתכוננת להישתמש במילה הזאת.
-רחלי-
כגן לצערי הרבארטיק
אני יודעת....... =(
זה היה כתגובה לפילוסופיתארטיק
"קרלו זה קליט...."
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך