למה התנועה כל כך מרובעת???אנונימי (פותח)

אני מתכוון בקצרה זה שההפרדה בשביל התנועה זה המטרה אבל כשאני חושב על זה ההפרדה זהוא האמצעי בשביל להגיע למטרה (כל מטרות התנועה...)

ולא חיבים להיות מרובעים!!! - אנחנו נפרדים אז זהוא אין מה לעשות נגמר אי אפשר לעשות פעילות כלשהיא (למשל לקירוב לבבות) וחיבים להיות מרובעים זה משהוא שאני ממש לא מסכים בתנועה... 

אני ישמח אם מישהוא יסביר לי תודה מראש שיר...

למה מרובעים?ישי ויזנר
אפשר לעשות פעילות קירוב לבבות (ותראה מה אנחנו עושים בסניף שלנו או מה שדיברנו עליו היום)
וחו"מ, ההפרדה בשביל התנועה זה לא המטרה. המטרה היא לקיים את כל מצוות התורה בשלמות.
אתה מוזר!!!אנונימי (פותח)
קח ת'צמך לדוגמא...
בפעם הראשונה שהוספתי את אריאל בנות משום מה לא הגעת...
1) אני זה לא אריאל.ישי ויזנר
2) לא הגעתי כי לא הייתי בבית.
סליחהאנונימי (פותח)
אז נכון בפעם השניה כי בפעם הראשונה לא היית
בפעם השנייה לא הייתי כי גם בנ"ע היוישי ויזנר
וחששתי שהאווירה לא תהיה בדיוק רצינית.
וכשראיתי שזה לא ככה (לא נכון לגמרי) באתי.
היינו רק פעמיים...מיכל הפג"זית
כ"י בעז"המיכל הפג"זית
היינו הרבה יותר.ישי ויזנר
היינו כבר בערך 6 פעמים (לא רק מתי שהבנות הגיעו).
היא מדברת על הבנות לא עלינו אנחנו הינו כבר 6 פעמיםאנונימי (פותח)
נחמד שאתה חוזר על מה שאני אומר.ישי ויזנר
מה זה 'אני לא אריאל'?!האריאלניקהנאמן
כל מדריך, בכלל וחב"בניק פעיל בפרט, צריך לדעת ולהרגיש שרצון התנועה הוא רצונו! שדרך התנועה היא דרכו, אין דרך אחרת!!! לשיטתנו, חוץ מדרך התנועה
דברי לא הובנו.ישי ויזנר
התכוונתי שגם אם הוא טוען שאני מרובע (מה שלא נכון בכלל, ואני יכול להראות פה לאנשים עד כמה), זה לא אומר שהתנועה מרובעת.
לא מסכיםאנונימי (פותח)
אני שרוב מוחלט ואפשר אפילו לעשות סקר! לא מסכימים עם הדרך של התנועה ב-100% ואני מכיר הרבה אנשים גם מהתנועה וגם מעזרא שלא מסכימים עם הדרך של התנועה שלהם אפילו לא ב50% תתפלא אבל לא כולם דניאל אדרי מכיתה י"א!!!
א. מה הקשר עזרא עכשיו???ישי ויזנר
ב. אם כולם היו מסכימים עם התנועה בכול זאת הייתה בעייה. המקום היחידי ששמעתי עליו שכולם הסכימו בדיוק עם אותה דרך זו גרמניה הנאצית (ואפילו שם לא לגמרי).
אין שני אנשים שחושבים אותו דבר בדיוק, וטוב שכך. זה גורם לאנשים לחשוב יותר ולפעול יותר.
סתכלאנונימי (פותח)
על מה שדניאל כתב ותבין.
ודרך אגב אני מכיר גם אנשים (מדריכים) מבנ"ע שלא מסכימים עם הדרך של התנועה שלהם אפילו לא ב 30% !!!
הסתכלתי.ישי ויזנר
הוא דיבר על אריאל (כי איכפת לו מאריאל ופה זה פורום של אריאל). תנועת עזרא לא קשורה לדיון בגרוש.
!אנונימי (פותח)
כן חשוב לעשות קירוב לבבות אבל צריך לדעת איך עד כמה באיזו צורה וכמה... זה לא כזה פשוט. הרבה פעמים זה יכול לפגוע בנו. צריך להיות זהירים מאוד, אבל כן, זה מאוד חשוב.
-רחלי-
סטינו מהנושא.... אבל בכל זאתאנונימי (פותח)
רחלי אל תדאגי מגיעים לשם אנשים רציניים ורק מחב"ב וזה מיד אחרי הפעעולה שנותנת השראה..!
בסידר גמור אנונימי (פותח)
אם הבנתי אותך נכון*מוריה*
אתה אומר בעצם הפכו את ההפרדה למטרה ולא אמצעי למטרה. אני צודקת?
למוריהאנונימי (פותח)
כן בהחלט
אתה צודק ב100% . אני מסכימה איתך! התנועה יותר מדי*מוריה*
פאנטית בנושאי בנים בנות.
אני לא חושבת שכל פעילות צריכה להיות מעורבת . אבל אם יש פעיליות זה יהיה כוח רציני בנים ובנות, אז כן אני חושבת שזה צריך להיות מעורב.
אני לא חושב ככה.ישי ויזנר
בעצם ההפרדה אתה מאבד כוח. כשאתה בא מתוך עמדה שאתה נפרד- אתה בא מתוך עוצמה, ואתה אוטומטית גם אם לא הרווחת במקרה פה (ובד"כ מרוויחים), הרווחת חינוכית.
תיקוןישי ויזנר
בעצם העירוב אתה מאבד כוח. כשאתה בא מתוך עמדה שאתה נפרד- אתה בא מתוך עוצמה, ואתה אוטומטית גם אם לא הרווחת במקרה פה (ובד"כ מרוויחים), הרווחת חינוכית.
גם אני לא ;(לא עד כדי כך - הגזמת...)אנונימי (פותח)
אנשים רציניים הם ערובה דווקא לחתונה מוקדמת.צחקן
ב"ה
הערת אגב לא קשורה בכלל.

[אני מכיר כמה כאלה...]
לא מגיעים לשם רק אנשים רציניים...ישי ויזנר
ואני לא חושב שבאמת דאגנו להכין את החבר'ה לפני שלקחנו אותם לרחבה.
אתה אינך מדייקהאריאלניקהנאמן
מכייוון שההפרדה היא עצמה מטרה- 'קדושים תהיו' פרש"י 'הוו פרושים מן העריות שכל מקום שאתה מוצא גדר ערווה אתה מוצא גדר קדושה', אני לא חושב שראיתי מקום שיותר דברי רש"י מתמלאים ומתקיימים בו יותר מאשר התנועה
לדניאלאנונימי (פותח)
אתה באמת חושב שגם כשזה למטרות באמת טובות ויש הסכם של רב הסניף צריכים להיות מרובעים כי יש בזה בנות (שבכל זאת לא רואים אותם)
אם לא רואים אותן אז אין בנותהאריאלניקהנאמן
מהסיבה הפשוטה שאם לא רואים אותן אז הן כנראה לא נמצאות שם
לא נכון הן פשוט נמצאות יותר למטה ;אנונימי (פותח)
זאת הייתה ירידה....ישי ויזנר
מתי שאלת את רב הסניף?ישי ויזנר
מעניין שזה לא נודע לי...
וזה שלא רואים אותן לא פותר את כל הבעיות ("קול באישה ערווה", והרי זה מה שעושים שם- שרים).
לדניאל.*מוריה*
בוא נהיה קיצונים,נעשה שני כוכבי לכת נפרדים אחד לבנים אחד לבנות. אנחנו חיים בחברה מעורבת! אי אפשר להפריד הכל!
אני חושבת שצריך להפריד אבל עד גבול מסויים. מי שמחפש קשר עם בנות יכול למצוא את זה גם במקומות אחרים ולא רק בפעיליות של התנועה.ופהנמדדת הרצינות של הבנ"א אם הוא באמת מקיים את המצווה גם כשקשה לו. זה לא חכמה להיות כל החיים במקומות נפרדים ואז שפעם אחת יש משהו מעורב אז שוברים את הגדרות.
אי אפשר להפריד הכול...ישי ויזנר
אבל זו לא סיבה לא להפריד את מה שאפשר.
וזה לא משנה שמי שמחפש יכול למצוא את זה במקומות אחרים, זה חינוך שבתנועה שלנו ("החבר'ה הטובים") לא משתתפים (ומארגנים) פעילות מעורבת.
וד"א, כך גם החבר'ה שהם לא "הכי טובים" רוצים להיות "החבר'ה" הטובים, ולכן גם הם מתנהגים כך (לפחות כלפי חוץ. "ומתוך שלא לשמה- בא לשמה").
דברי לא הובנו (כרגיל?)האריאלניקהנאמן
כל כך מסכים ועם כל מילה!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
עם הדעה של מוריה... ;אבל לא עם מה שאמרת בהתחלהאנונימי (פותח)
נו ו...אנונימי (פותח)
אם אנחנו בכלל מכירים משהיא מהבנות זה בכלל נס ולזהות את הכל שלה דווקא מביין כולם אני חייב לציין שזה סיכוי אפסי!!!
ושאלתי את הרב דוד שלם בשבוע השני...
את הקול שלה (תיקוןטעות)אנונימי (פותח)
זה לא משנה אם אתה מכיר.ישי ויזנר
קול באישה ערווה בשירה זה גם אם אתה לא מכיר, וכמו שכתבתי קודם- בנושא הזה (שירת נשים) לא אומרים: "תרי קלי לא משתמעי" (שני קולות לא נשמעים).
אל תגזימי!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
ומה למשל בלי הבנות???????אנונימי (פותח)
שיר מה שלא ברור כאן זה למה כ"כ לוחץ לך לעשות את הקירוב לבבות גם עם הבנות? למה הבנים לא יכולים לעשות את זה בלעדי הבנות???
טויב, יש לי כמה הערות....מיכל הפג"זית
קודם כל, אני כותבת מהצד של המארגנת...
1. שיר- ההפרדה היא גם אמצאי- לעבוד את ה' בשלמות אבל גם מטרה בפני עצמה. וזה לא "מרובעות" אלא "אריאלניקיות"...
2. חשבתם פעם שגם הבנות רוצות להיות שם? שגם הן יכולות לקרב? שזה בכלל לא ויכוח שלכם אלא שלנו? (ואנחנו מתווכחות אותו כל הזמן...)
3. ישי- אתה רוצה לומר לי שאתה מצליח לשמוע את הבנות??? כי אני בקושי מצליחה... אנחנו שרות די בשקט רוב הזמן (שירי נשמה...)
4. שאלנו את רב הסניף והוא אמר שאם שרים יחד- זה מותר.
5. זה הורג אותי אנשים שהולכים לקרב לבבות ולדבר עם חילונים ועם ישראל ואהבת ישראל אבל בנ"ע? עד כאן! זה לא...
6. אל תשכחו שהכל פה זה תהליך וכל הזמן אנחנו מתקדמים ולומדים ומשנים. הדברים רק משתפרים!
בציפיה לבניין אריאל ולאהבת ישראל אמיתית!!!
למיכל-ישי ויזנר
1) הוויכוח הוא גם שלנו- האם כשאנחנו מארגנים קירוב לבבות אנחנו מזמינים את הבנות, או שנותנים להם לארגן לבד קירוב לבבות משל עצמן (אף אחד לא אמר שבנות לא יכולות לצאת לקירוב לבבות).
2) לא, אני לא שומע את הבנות. זו אחת הסיבות שהגעתי בסוף.
וחו"מ- אם שמת לב בפעם האחרונה, הבנים ירדו למטה (ולא נתווכח כרגע אם זה היה נכון) וככה היה מצב גם לשמוע את הבנות (שלא לדבר על זה שהיה מצב עדין שבגללו היו כמה בנים שהלכו לסדר כמה דברים עם הבנות ולכן היו לידן, או הבנות של בנ"ע שהלכו הצידה גם לכיוון הבנים).

ההמשך יבוא עוד מעט. אני חייב ללכת.
המשך-ישי ויזנר
3) אני לא יודע מה רב הסניף אמר (אמרו לי רק אחרי זה ששאלו אותו) ואיך הציגו לו את השאלה, אבל אני יודע שהשו"ת היחיד שמתיר את זה, זה ה"שרידי אש", רק בדיעבד (כמשהו שאם שומעים שירת בנות ואי-אפשר להסתלק, או במצבים מיוחדים צריך לעשות) והוא דיבר על תנועת ישורון (שאם לא הייתה עאושה את זה- כל החבר'ה היו מתפקרים ח"ו).
4) למה לא להתקרב לבנ"ע? אבל להתקרב לבנ"ע צריך להיעשות במישור אחר ובדרך אחרת.
אבל מה פתאום זה נכנס כאן? מי דיבר על זה?
5) אני מסכים ב100%. לכן יש את הדיון הזה.
טויב ישי,מיכל הפג"זית
1.בקשר לזה שהבנים ירדו למטה- גם אני לא אהבתי אתזה אבל אם הבנתי נכון זה היה בגלל שהגיעו כמה בנים של הרחבה והציקו לבנות, נכנסו לנו למעגל וכו'

2.אנחנו באמת מבררות עכשיו אם באמת יש טעם שנגיע כי הבנים של הרחבה מצטרפים אלינו ולא אליכם...

3.לכן גם א"א לעשות אתזה רק אנחנו (ר"ע הפעם הראשונה כשאתם לא הייתם..) ואותו דבר גם בלעדינו (הבנות רוקדות אתכם)

4.אנחנו כל הזמן בקשר עם הרב שלם.
תגובה-ישי ויזנר
1) הסיבה שאמרו שם כשהתווכחנו האם לרדת היתה שהבנים הרציניים למטה (מה שהתברר בדיעבד כלא נכון בכלל). רק בגלל שהפסקנו לעשות משהו ורק התווכחנו האם לרדת או לא, כל הבנים עזבו ללמטה ואח"כ הציקו לבנות.

וחו"מ, זה לא קשור. מעשית- הבנים היו למטה ויכלו לשמוע את הבנות.

2) אני לא יודע אם זה נכון שהבנות מגיעות, אבל לא בגלל הסיבה הזאת. הבנים הצטרפו אליכן רק אחרי שאנחנו הפסקנו (אבל אז כבר היה בלתי אפשרי כמעט להחזיר אותם. למרות זאת, אם הייתה הנהגה חכמה ומהירה, היה אפשר לתקן את זה). אם לא יהיו טעויות כאלה יותר- זה לא יקרה יותר בעז"ה. אבל משביל זה צריך מישהו שמוביל את הפעילות בשטח.

3) רק אתן- אפשר לעשות דברים בסגנון קצת שונה. צריך רק קצת יצירתיות.
רק אנחנו- בערך יש פעם בשבת שבנות מנסות לרקוד איתנו. ברוב הפעמים חברים שלהן עוצרים אותן. וגם בפעם הזאת- אומרים יפה שבגלל שלפי ההלכה אסור לרקוד מעורב רק בנים רוקדים פה, ואם הן רוצות הן יכולות לעשות מעגל בצד. תוך 10 שניות מקסימום המעגל הזה יתפרק (מניסיון).

4) מצויין. לא אמרתי שלא. רק אמרתי שאני לא יודע איך הצגתם את השאלה. אפשר להציג שאלה בכל מיני דרכים, וכל פעם תקבל תשובה שונה.

אם הובן פה איכשהו שאני נגד הפעילות הזאת או משהו כזה- זו לא הייתה כוונתי. אני היה זה שהתחיל את זה בפעם הראשונה. אני רק חושב שצריך כל הזמן להפיק לקחים ולהשתפר.
וד"א, אני לא רק אומר לאחרים להפיק לקחים. במקור חשבתי שזה היה רעיון גרוע לצרף את הבנות. בדיעבד- אני רואה שיש גם יתרונות מאוד גדולים בזה, אבל בשביל זה צריך לנהל את זה נכון. הבעייה שלי עם זה כיום היא שבצורה שזה מנוהל כיום (אם את רוצה פירוט- רק תכתבי), זה יכול לעשות גם הרבה מאוד נזק, ואולי זה לא שווה את זה.
אתה כל כך מקשקש שטויות ואל תגיד דברים שאתה לא יודעאנונימי (פותח)
ודרך אגב לא רק אתה (אל ת'שכח שזוג מדריכים של שבט מעלות התחילו את הכל(אהם אהם...)) וזההיה רעיון של הרב לוין ששנינו מימשנו.

והרעיון שרק הבנות יעשו לבד זה הדבר שיכול לקראת ממנו דברים ממש נוראים וזה כבר קרה! (בפעם הראשונה שהבנות הגיעו(כשרק אני ואליקו היינו וגם זה אחרי פנייה של הבנות אלי)

והסיבה שאמרת שביגללה רצינו ללכת למטה זה כי הבנים הפריעו לבנות שם (מה שכתבת זה מה שרעי רצה ובסוף זה לא יצא לפועל אחרי שהיתווכחתי איתו)

וזה שאצרת שצריכים מבוגר זה נכון ואני ישמח אם תוכל למצוא לי אחד כזה במקומי.

ומה שאמרת שהיה אפשר לסדר את זה שהפסקנו לרקוד זה היה נכון במידה והבוגרים לא היו עושים פגישת מחזור עם בנ"ע (אני יודע שאתה לא מסכים איתי אבל אלו העובדות) ואל תשכח שאני למדתי בממ"ד (לרוע מזלי) והכרתי שם רוב מוחלט של האנשים

אז אני רק רוצה להגיד לך שאל תקשקש שטויות שאתה לא יודע...

מת עליך מדש"ך!!!!
אתה מקשקש, לא אני.ישי ויזנר
1) בפעם הראשונה זה היה רק מדריך אחד משבט מעלות, לא שניים.
האחד הזה הביא אח"כ לשני במתנה פעילות מוכנה כי השני הוא רכז חב"ב, והוא הצליח להרוס אותה.
במקום להשאיר אותה כמו שהיא, הוא היה חייב לעשות שינויים בלי להתייעץ עם אף אחד (גם לא עם המד"שלו או עם רב).

2) בקשר לזה שזה היה רעיון של הרב לוין- זה נכון. זה היה גם רעיון של הרב שלם ועוד הרבה אנשים. אבל הם דיברו ודיברו ודיברו ודיברו (מספיק כתבתי? תחשוב כאילו יש עוד המשך) ולא עשו כלום. ואז בא מדריך של שבט מעלות, ובלי לדעת על זה פשוט עשה את זה בספונטניות.

3) מה שכתבתי זה מה שרעי וחיים רצו, ובגלל זה כהפסקנו לעשות משהו וסתם עמדנו והתווכחנו, ובגלל זה כל הבנים עזבו ללמטה ולכן עזבנו ללמטה (אם היית קורא טוב היית רואה שזה מה שכתבתי במקור).

4) בקשר לבוגרים- זה לא קשור בכלל. אם היינו פועלים חכם- אז גם אם תיאורטית זה היה משפיע (מה שאני לא מסכים איתו), היינו יכולים להתגבר על זה.

ויש לי עוד כמה דברים להגיד לך, אבל אתה תגלה אותם בשבת בפעולת חב"ב עם הרב דוד שלם (אהמ אהמ מיכל, תלונות).

אז אני רק רוצה להגיד לך שאל תגיד לאנשים שהם מקשקשים שטויות שהם לא יודעים (כי לפעמים הם יודעים יותר ממך).
לא נכון!!! ; (אני ידבר איתך בשבת)אנונימי (פותח)
אני מסכים ב-100% עם כל מה שאמרתאנונימי (פותח)
חוץ מההגדרה של המרובעות של התנועה-
אני למשל מכיר חניך משבט הרוא"ה אצלנו שבמקרה הזדמן פעמיים להגיע לרחבה (ואני ממממממממש לא מסכים עם זה...) והוא שמע שאני מצרף אתכן (בנות) אז הוא יותר לא מגיעה כי פשוט קשורות בזה בנות ולא שום סיבה אחרת-
כי זה מה שהתנועה חינכה אותו להיות
(אומנם אני שמח שהוא לא מגיע כי אני חושב שהוא ממש לא מתאים לזה אבל לא דרך השיטה הזאת!!!!!!!!!!!!!!!)
אני מקווה שהבנתם את מה שאני אומר אז אל תריחו אותי לכתוב את זה שוב תודה!!
אתה בטוח שזה בגלל זה?ישי ויזנר
וחו"מ, אני לא יודע מי זה (חשבתי על שתי אפשרויות ולאף אחת מהן זה לא נכון), אבל אם זה ככה- אני מאוד מעריך אותו. לא לעשות דבר חשוב בגלל שאתה חושב שיש משהו שיותר חשוב, זה בין הדברים הכי קשים שיש.
זה אחיך ואני כלכך לא הסכמתי עם מה שהוא אומר חבל"ז!אנונימי (פותח)
1) זה (לשיטתך) לשון הרע.ישי ויזנר
2) אחי לא מגיע לא בגלל זה.
מה הקשר לשון הרע ולא נכון דיברתי איתו...אנונימי (פותח)
הוא אחיך או אחי?ישי ויזנר
אני דיברתי איתו הרבה, ואני שכנעתי אותו לא לבוא (בקושי. הוא מאוד רצה).

והקשר ללשון הרע זה שאתה אומר שזה דבר רע, ואתה אומר את זה מול אנשים שיודעים מי זה.
כל שדרות הציבוראנונימי (פותח)
הרקטות נוחתות שוב בעיר שדרות וביישובי הנגב ולצערנו הרב יש גם נפגעים.
נובמבר 2006 היה הקשה ביותר לתושבי שדרות. 800 טילי קסאם נורו על העיר וסביבתה וגרמו לפגיעות ישירות בבתים ואף למספר אבדות בנפש.
לא על כל הנפגעים מדווחים לנו. האם ידעתם, שבין כל הנפגעים יש גם כאלה, שנפגעו בתסמונת "פוסט-טראומטית"?! על אלה לא תקראו בעיתונים או בכלי התקשורת האחרים.
נפגעי ה"פוסט-טראומה" הם בעיקר ילדים ונערים, שמראה ההרס והפגיעות בנפש גרמו להם לפחד פנימי תדיר. חלקם מסתגר בחדרים, חלק אחר סובל מקשיי ריכוז בלימודים ואפילו מפחד ללכת לשירותים לבד ועוד וכל אלה מלבד התפרצויות הבכי הבלתי נשלטות כל אימת, שנשמעת אזעקה "שחר אדום".
מוכרחים לעשות משהו למען ילדים יקרים ונפלאים אלה, שלא חטאו, וש"אשמתם" העיקרית היא היעדר שליטתנו במרחב עזה מאז ההתנתקות.
כל אחד מאיתנו יכול לפחות לתרום משהו לשיפור הרגשתם של הילדים. אנו מבקשים לארגן להם פעילות מיוחדת בחופשת הקיץ, שבה יוכלו הילדים להשתחרר ולו לזמן קצר מכל מה שעובר עליהם במשך השנה. זהו המעט, שאנו, תושבי העורף, שאינם חשים את אשר עובר עליהם ועל משפחותיהם, יכולים להעניק להם.
אנו פונים אל כל אחד ואחת, שיש להם ניסיון קודם בהפעלה או בהדרכה לסייע לנו בקידום פרויקט זה. הזמן קצר והמלאכה מרובה וככל שתקדימו בתגובתכם כך נוכל להרים את הפרויקט בצורה מוצלחת יותר.אנא, פנו אלינו בדוא"ל: yishiy@015.net.il או באמצעות אתר האינטרנט שלנו:

http://www.kerenyishiy.org.il

מנהלים- אם אפשר להוריד את ההודעה הזאת מהשירשור.ישי ויזנר
מי זה פג"ז בנשמה? (אני ממש מעריץ אותך!!!)אנונימי (פותח)
למה מעריץ?ישי ויזנר
כי אני מת על הסניף שליאנונימי (פותח)
והוא\היא אימץ\ה ת'שם הכי יפה בעולם לעצמו!!!!
תפתח משתמש בשם "פג"ז בנשמה!!".ישי ויזנר
בשביל מה אם כבר יש לי אחד בשביל מה עוד אחד?אנונימי (פותח)
כי רצית משתמש בשם הזה.ישי ויזנר
1.מה הבעיה עם שבט הרא"ה?אנונימי (פותח)
2.והבנתי בקשר לבנות, זה נכון. אבל נראה קצת בזמן האחרון שהסניפים עושים יותר מדי דברים ביחד.
1) הבעייה היא שזה חבר'ה צעירים מדי.ישי ויזנר
כשאתה מגיע למפגש מהסוג הזה אתה צריך להיות באיזושהי רמה של יציבות אמונית, שעוד אין לרוב האנשים בכיתה ח' (וגם לא לכל האנשים בכיתה י' או י"א).
בלי הרמה הזאת של יציבות, מפגש כזה יכול להפיל אותך אמונית חזק מאוד.

2) אין שום בעייה עם פעילות ביחד. הבעייה מתחילה כשעושים את זה בצורה לא נכונה ולא בריאה.

וסתם שאלה- בין כמה אתה?
1. אני משבות בבנות.אנונימי (פותח)
2. ואני לא חושבת שזה כ"כ נכון בקשר ליציבות אמונית, אצלנו הרא"ה הם ממש בוגרות ובאמת יש להם יציבות אמונית וכל שבת הן שרות שירי נשמה
אני לא מכיר את הרא"ה אצלכםישי ויזנר
(אריאלניק בנשמה שכמוני), אבל אני יודע שבד"כ הרא"ה זה לא שבט מספיק בוגר (ולפעמים גם שבות, נצח, אחיה, לביא ואפילו יותר מאוחר. זה משהו אישי. אבל בד"כ הרא"ה עדיין לא מספיק בוגרים) בשביל לצאת לפעילות שחלק ממנה יכול לגלוש לשיחות אמוניות עם חילונים (קרה לי שם כמה פעמים).
צריך מספיק בגרות וידע מסויים בשביל לדעת שגם אם אין לך תשובה עכשיו- אתה הולך לרב ומקבל ממנו תשובה.
ולא מספיק רק לחשוב ככה- צריך גם להפנים את זה.
זה נתון לשיקול דעת הקומונרית בעניין.
כן אבל הרא"ה זה כ"כ שונה משבות?אנונימי (פותח)
כן.ישי ויזנר
זו שנה מאוד חשובה שבה אתה נמצא בישיבה (לבנות- אולפנה) ואז אתה מתחיל להתעסק ברצינות בבנין עצמי (למרות שלפי דעתי עדיף אפילו להתחיל מנצח, כי אז אתה אחרי שנה של בניה, לא רק הרגע התחלת לבנות את עצמך).

וגם אם לא- צריך לקבוע איזשהו גיל, כי כל שנה לא מאוד שונה מהשנה שאחריה. לכן קבעו את הגיל של הכניסה לחב"ב כגיל המינימלי (אצלנו ובכלל), ופעולות כאלה עושים בד"כ כפעולות חב"ב.
טוב, צודקאנונימי (פותח)
אני לא מבינה מה הולך פה!!hadar
בא לכם לא לדון בכל עניני הסניף בפורום הזה?! מה שאמרת על הרא"ה הוא נכון+ ותודה על המחמאות( לא לי-לחניכות שלי...) אבל ווקשה-זה לא צריך להיות נחלת הכלל... אני קצת קשוחה היום אבל זה באמת מעצבן לשמוע מכל מיני אנשים שהריכלויות על הסניף שלנו חוגגות פה בפורום ולהיכנס ולראות שזה נכון!!
פג"ז בנשמה- מי את?? תשלחי לי במסר"ש...
זה לא דיון על הסניף- זה דיון כללי.ישי ויזנר
זה דיון על הנושא של "האם ומאיזה גיל נכון לצאת לפעילות קירוב" (למרות שהיה על זה פעם דיון).
רק חבל שזה הופך להיות אישי על הסניף שלנו...hadar
כי הסניף שלנו הוא דוגמא מצוינת.ישי ויזנר
אני לא יודע מה איתך- אני לא מכיר דוגמאות מסניפים אחרים.
אני לא יודע אם זה קיים, וגם אם זה קיים אני לא הייתי יודע על זה רבע ממה שאני יודע על מה שקורה אצלנו.

אבל אני מסכים שזה לא לגמרי בסדר מה שהולך כאן (ואני אשם בקצת מזה), אז אני מפסיק את הדיון הזה.
יאללה פשוט צ'כחו מזה, וב'מת את צודקת נפסיק עם זה!!ליטללל
לפג"ז בנשמה (אין על צמד המילים הזה)אנונימי (פותח)
כי כשאנחנו עושים את זה בלי הבנות, הבנות החילוניות מיצטרפות אלינו למעגל, לריקודים, לסיפורים, לשירה, וכו'....
1) אז אומרים יפה שזה מעגל של בנים,ישי ויזנר
ואם הן רוצות- שיעשו מעגל לעצמן.
וחו"מ, רוב הבנות יודעות מעצמן לא להצטרף, ואם לא- חברים שלהן אומרים להן.
2) אין בעייה שיעמדו בצד ויקשיבו לסיפורים.
3) הן לא מכירות את השירים אז הן לא מצטרפות.

איפה התגובות החדשות?!אנונימי (פותח)
דרך אגב לא ענית על השאלה הזאת...הרא"ה פג"ז
איזו שאלה?ישי ויזנר
לכל הפגזניקים שמסתובבים פה!(ויוכי-לא לצנזר)hadar
התגובה שלי לא קשורה לשרשור הזה, פשוט השרשור של ה"דילמה קשה..." נעול ורציתי להעיר לתשומת הלב של כולנו שברגע שאנחנו כותבים בפורום הזה משהו כל העולם יודע אותו!! אז כדאי להיזהר!! יש פה הרבה יותר פגזניקים ממה שנראה לנו (אני הייתי בשוק לגלות פה כ"כ הרבה מפג"ז!)ומחר כל הסניף ידע מה רשמתם פה...
ולחניכות החמודות שלי- ווקשה תעשו דברים יותר מועילים מלהסתובב פה(;
שיר אתה טועה...אנונימי (פותח)
ההפרדה היא לא המטרה...
האידיאל של לשמור את התורה ללא חוכמות זה לפי דעתי המטרה..
חלק מהאמצעים לזה זה הפרדה גם בתנועת הקירובב לבבות..
ותשאל למה?
ככה... חכמים קבעו לנו ג'דרים ואני מניח שהם לא עשו את זה סתם ככה...
ונראה ליש אתה דיי מסכיםפ איתי..
אז תמיד אפשר בנפרד..
לא מדויק ההפרדה היא גם מעין מטרההאריאלניקהנאמן
'גדר קדושה' כמו שרש"י הקדוש אומר
נכון אבל זה לא מה שמחנכים את ילדי התנועה...אנונימי (פותח)
אתה באמת רוצה תגובה??אנונימי (פותח)
או שאתה סתם מחפש להתווכח?
הינה כך גם למשל את האריאלניקהנאמן תקרא מה הוא אומראנונימי (פותח)
יש משו במה שאתה אומר...אנונימי (פותח)
נכון אני מסכימה איתך חלקית..אבל בכל דבר יש חסרונות ויתרונות...אז אם לא נוח לך אתה יכול ליהיות בב"ע...
בלי רעיונות!!!הרא"ה פג"ז
ח"ו זה הדבר האחרון שאני הולך לעשות!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
האשכול הזה מתאנונימי (פותח)אחרונה
בגלל שלאף אחד אין כוח להתווכח על זה. בנוגע לשבות בנות בפג"ז,אני חייבת לציין שבת אחת שם[שאני מכירה אישית טוב] היא ילדה שיותר בוגרת מנטלית הרבה יותר מרובנו כאן.והיא יכולה לעשות קירוב לבבות יותר טוב מכולנו כאן יחד.ולא אני לא מגזימה.
2.שלושת רבעי האנשים שנכנסים לפורום הזה חושבים את אותו הדבר ופשוט כותבים את זה בדרכים אחרות,או חושבים אותו דבר בדרכים שונות,ואז הם מתווכחים,והרבע שנשאר חושב שונה,וזה הוויכוח האמיתי.
לילה קסום.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך