אחי ורעיהאריאלניקהנאמן
כרגע מתנהלים דיונים קדחתניים בנוגע להשתתפותינו בריקודגלים הקרוב, כל מי שהיה שנה שעברה מוזמן לומר את דיעותיו בנוגע להפרדה שהיתה (או לא) בריקודגלים הקודם אנא הגיבו, חשוב!
אני לא כ"כ זוכרת את נושא ההפרדה שם...מיכל160
ארני בעיקר זוכרת שביציאה מהכותל היה ממש ממש על הפנים.
הייתי, היה נוראי,neriag
זה הייתה השנה הראשונה והאחרונה שאני נמצא שם ואני ממליץ גם לא לבוא, הבנות שם לבושות בצורה שהייתה מתאימה לרחוב.
שנה שעברה לא הייתי אבל אמרתי שהשנה אני אלך..יעלו'ש
אני ממש רוצה ללכת לראות אך זה וכו'...
אל תבאסו אותי...
דווקא לבנות זה פחות בעייתי.neriag
באופן רשמי זה נפרד, אבל בגלל כל הדתלייטים בנות(ובנים, אבל לזה אני לא צריך לשים לב) עוברות לצד של הבנים ובד"כ זה בנות שלא לבושות כמו שצריך בכלל(אלה שמקפידות על הלכות צניעות לא עוברות לצד של הבנים), לפעמים(לפחות כך היה שנה שעברה) הן אפילו מצטרפות קצת למעגל של הבנים (עד שכמה חבר'ה רציניים צועקים עליהם).

בקיצור - ה"הפרדה" היא נוסח הקיבוץ הדתי, לא מקום לבן תורה.
אני זוכר שהיה סביר.עוזיה
לענ"ד - טעות גדולה וחמורה תהיה זו אם תנועת אריאל באופן רשמי לא תשתתף בריקודגלים.
ממש מסכימה...מיכל פ
היה ממש מזעזע!!!!!!!$$$$
באיזשהו שלב פשוט ברחתי משם..
אז כדאי ללכת או לא?אנונימי (פותח)
לא..אנונימי (פותח)
חברה שלי הייתה שם ואמרה לי שממש לא כדאי ללכת!!
כן!!! אני מגיל 0 בריקודגלים ואני כן הולכת לשם!!!!*מוריה*
זה כיף מאד להיות עם כל עמ"י!!!! לכל הבנים שזה מפריע להם שילכו עם הישיבות שלהם בתוך ים של בנים ולא יהיה סיכוי שהם יראו בנות.
(חוץ מזה שאתם לא אמורים להסתכל על הבנות... )
איזה צדיקות.ישי ויזנר
הגיונית- אם אתה הולך עם שאר הישיבה מישהו צריך להיות בשוליים.
ואנחנו ממש מצטערים שאנחנו לא אמורים להסתכל על הבנות, אבל מה לעשות ולא תמיד אפשר. לפעמים צריך ללכת עם הראש באדמה בשביל זה (וקצת קשה לרקוד עם דגל ככה).
למה לא להשתתף???זה חשוב!!!הרא"ה פג"ז
בגלל שיש בעיות צניעותיותישי ויזנר
ומזה נובע גם בעיות אידיאולוגיות.
זה דוקא נפרדאש מאנשים קרים.
אני כל שנה הולכת לשם, ואני לא מבינה מה הבעיה
תקראי את כל האשכול ותביני.ישי ויזנר
קראתי ולא הבנתיאש מאנשים קרים.
יש בנות שנכנסות לצד של הבנים,ישי ויזנר
ובאופן מאוד מפתיע אלה הבנות שלבושות הכי פחות צנוע (למרות שאני אישית לא ראיתי אף אחת כזאת).
מה לעשות... ובאותה מידה גם הבנים נדחפים לבנות*מוריה*
ומעניין שזה תמיד הערסים....
קבלו צחוקים.ישי ויזנר
עד הים בצהריים הייתי בטוח שלא הייתי עוד אף פעם בריקוד דגלים. בארוחת צהריים ניגש אלי חמשוש ושואל אותי מה זו החולצה שלי. עניתי לו שזו חולצה שקיבלנו מהישיבה ליום ירושלים שנה שעברה, ופתאום קלטתי- קיבלנו את החולצה כי יצאנו לריקוד דגלים.
ואז הכל עלה לי, ואני חייב לומר- אני לא ראיתי אף בת מההתחלה ועד הסוף.
אתה אפילו לא זכרת עד לפני שעה אם הייתneriag
אז אתה מאמין שתזכור אם ראית בנות.

נ.ב. החולצה "ניתנה" לנו לכבוד יום י-ם בלי קשר לריקודגלים.
כן.ישי ויזנר
כשנזכרתי שהייתי הכל קפץ לי בבת אחת לראש. אני יכול להגיד לך אפילו עם איזו חולצה היית (חחח).

ואולי אתה לא יודע, אבל קיבלנו את החולצה בגלל שיצאנו לריקודגלים. אני יודע את זה ממקורות יודעי דבר (איך אני נשמע חשוב).
ימסטול...אנונימי (פותח)
את היית איתי ובטח שעברו לידנו בנות תאמין לי...
אני למשל מגיע עם הישיבה שלי (כן למרות הבושות)!!!!!אנונימי (פותח)
איזה בושות? יש לך אחלה ישיבה.ישי ויזנר
בעיה בקשר לריקוד דגלים...בבקשה תשובה...אפוש
בס"ד
אני רוצה לצאת לריקוד דגלים עם החולצת תנועה (של הדרכה)
של "אריאל" אני יוצאת עם האולפנא....זה רלוונטי החולצה?
בטח שאפשר!מוריונת
כפרה עליך איזה כיף לקרוא!
קבענו הצוות מהאולפנא שמביאים תחולצתנועה בתיק ושם כבר מחליפים לחולצתנועה!
חיים ארוכים ונפגשה!
בצלב"א..
ברור שזה רלוונטי!!!ישי ויזנר
אני אישית משתדל לעשות את זה (אם הישיבה תוציא אותנו בסוף).
אם כבר הולכים אז צריך לשים את החת"ת כבר בביתהאריאלניקהנאמן
כמובן חת"ת לבנה (סאטמר סאטמר אבל עד כאן)
ברור!!! את מי נראה שם?ישי ויזנר
מה ? לא הבנתיהאריאלניקהנאמן
מי מהאנשים פה יגיע לריקוד דגלים?ישי ויזנר
או באנגלית למתקשים (בלי אחריות לשגיאות):
who will come to the flags dance?
מעניין אם אני אגיע...משה
אולי, על מדים.
לא משתתפים במצעד התועבה!ה' מלך
יהודים מאמינים לא משתתפים במצעד של פריצות וע"ז(דגלי המדינה הציונית)!!!
נסחפת.... וואי וואי איך נסחפת... תכנס לכאן*מוריה*
אתה משווה ציבור הומאים ולסביות בין הציבור הדתי לאומי?
אפשר לחשוב שאני הולכת לרקוד מעורב שאני הולכת לשיר שירי אהבה ולרקוד דיסקו ברחובות העיר...
אנשים נסחפתם!!! אני שונאת שאנשים כותבים בלי לחשוב!
אני רוצה שתענה לי ותגיד לי יש מקום להשוות בחורה דתיה שלבושה צנוע מאולפנה טובה ומבית טוב שהולכת ועוברת בין השערים עם המשפחה\חברות\סניף לבין בחורה חילוניה שלבושה לא צנוע ועושה מעשים לא צנועים?
מקווה שאתה יודע את התשובה בעצמך...
עקרונית את צודקתשמעון
אני כותב על שם אחי אבל זה לא שמעון: יש הפרדה אבל מגיעות משפחות שרוצות ללכת ביחד או אנשים (בנים ובנות) שהגיעו באמצע ובדיוק נתקעו בצד השני
אוקיי אז....*מוריה*
מה לעשות וזה קיים בכל מקום זה קיים גם בהפגנות אז א נלך להפגנות? חוצמזה שאפשר לשמור על הפרה בהפגנות אם תהיה לזה דרישה רצינית אם חבר'ה אריאלניקים ידרשו את זה במקום לדבר כל היום ולבכות על המצב!... אני חושבת שצריך לשמור על הפרדה רצינית כמו בסיבו"ש . למרות שזה לא ילך כ"כ לדעתי. כי יש 7 שערים בירושלים (אם אני לא טועה) וזה קצת קשה... אבל זה אפשרי אם רוצים...
אבל חוץ מזה אם אתה מסכים איתי אתה לא חושב שלצאת בקראות "מצעד התועבה" ו"ע"ז" זאת הסחפות?!!
המצעד הזה מתקיים כבר 40 שנים!!! משתתפים בו גדולי ישראל! אני חושבת שהם יודעים יותר טוב מאתנו מהזה ע"ז ובכל זאת מאשרים את זה.
אני אמרתי ואני חוזרת תחשבו !!! תחשבו לפני שאתם כותבים משהו תפיסיקו להיות קיצונים! זה משגע!!! אתם כבר חבר'ה גדולים שלא חוזרים כמו תוכי אחרי מה שאומרים להם יש לכם חשיבה עצמאית אז תפעילו אותה טיפטיפה לחשוב בהגיון!!!!
יש משמעות לכל מילה שיוצאת מהפה של אדם יהודי ! יש קדושה! ובאותה הזדמנות אני ממליצה לכולכם לקרוא את החוברת "כח הפה היהודי" ואז אני רוצה לראות שמשהו פותח את הפה על ציבור שלם בצורה כזאת...
כמה הערותהאריאלניקהנאמן
אם יש פריצות בהפגנות, אז לא נלך להפגנות!!!(סתם ככה את באמת חושבת שהפגנות עוזרות, ובכלל את חושבת שהפגנות עוזרות אם הן לא מתנהלות ע"פ התורה(?))

והריקודגלים לא מתקיים כבר 40 שנה...

אז הוא לא מתקיים 40 שנה.ישי ויזנר
גדולי ישראל יודעים מה הם עושים רק 20 שנה (או לא יודע כמה). מה זה משנה?

וחו"מ, אתה זוכר מה אמר הרב איתן אייזמן (רב התנועה, לכל מי שלא יודע) כששאלנו אותו על השתתפות בהפגנות מעורבות?
אם לא, נזכיר לך. הוא אמר שננסה להפריד, ואם לא נצליח לבוא ולהשתדל לעמוד בצד במקום נפרד.
מה גם שהריקוד דגלים בעיקרון כן נפרד, ורק בנות בודדות עוברות את המחיצה, כך שאין שום בעיה להסתדר עם המצב בצורה שתשמור על העיניים (ועל שאר האיסורים) וגם להיות שם.
ושוב אזכיר שלי אין שום דעההאריאלניקהנאמן
לא אכפת לי אם יהיה ולא אכפת לי אם לא יהיה אף פעם לא הייתי, אז אני לא יודע ולפיכך לא קבעתי דעה, ומה שהרב אייזמן אמר, זו הוראה כללית וכל מקרה לגופו!, היו כאלה שאמרו לי שלא ראו כלל בנות והיו כאלה שאמרו לי שהמצב קטסטרופאלי, אני לא יודע ולי אין דעה בנושא הזה
הרב אייזמן דיבר על הפגנות בכלל.ישי ויזנר
ואתה לא יכול ללמוד מהכלל על הפרטהאריאלניקהנאמן
בכללי זו ההוראה אך כמובן שכל מקרה לגופו מה גם שמי שנמצא בהפגנה זה אנחנו ולא הרב אז אנו צריכים לחשוב גם על עצמנו(בהפגנה האחרונה שהייתי (לפני הגירוש) הייתה הפגנה מעורבת וגם היו שמה...(וד"ל) (קצת קשה להיות כל ההפגנה עם ראש בחול)
לדניאל*מוריה*
אתה שאלת אותי אם אני מאמינה בהפגנות?
אז יש לי תשובה. אני מאמינה שזה עוזר לתודעה הציבורית ולא יותר מזה. לפיכך אם היתה הפגנה או חסימת כבישים אז היתי הולכת לחסימה ולא להפגנה (בהנחה והיו עכשיו מגרשים את אחינו מהגולן ח"ו לטובת "הסכם שלום" עם הסורים). ובקשר להפגנה מעורבת אולי זה ישמע בעינכם ממש לא אריאלניקי אבל אני ממש לא מתרגשת מהפגנה מעורבת. וזה לא אכפת לי במובן שמי שמחפש אז הוא ימצא אז מה זה משנה אם זה בהפגנה או בסניף או בלא יודעת איפה....ברור שעלינו לפעול לכמה שיותר נפרד ולעשות הכל בשביל נפרד (מה שנראה לי כרגע שיותר מדברים מאשר עושים)!!!!

תכל'ס מי שם על הפגנההאריאלניקהנאמן
וגם אם תגידי שהפגנה כן עוזרת, האם הקב"ה יהיה מרוצה שכדי למחות נגד מעשה רשע אנחנו הולכים למקום לא צנוע בעליל
בקשר להפגנות*מוריה*
נכון, אני גם לא חושבת שזה מה שיעצור את הגירוש אני מאמינה בפנים אל פנים ומעשים בתכל'ס מה עושים כדי למנוע. למשל נינג'ות, התבצרות -שמגיע הגירוש, חסימות וכד'.
אבל איך אתה היית מרגיש אילו היו מגרשים אותך מהבית? לא היית הולך להפגין? אתה היית עושה הכל כדי להשאר בבית שלך!
שאני הייתי מדברת עם אנשים ברחובות חלקם לא ידעו מה זה גוש קטיף ! אתה תופס? ופתאום שהאנשים האלה רואים הפגנה אז הם מתחילים לשאול על מה ההפגנה וכו' . לא , אני לא מצפה שבעקבות ההפגנה הם יתמכו בגוש קטיף או ישנו את דעתם הםוליטית , אבל בפעם האבאה שיצא לך לדבר איתם הם כבר ידעו על מה אתה מדבר...
ובקשר לה'. כבר אמרתי. אני לא חושבת שזה פתרון לא לבוא בכלל, אנחנו מדברים על "תורת חיים בעוז" על אידאלים נשגבים , איפה זה בשטח? במקום לא לבוא צריך לעשות הכל כדי לשמור על נפרד! וצריך לעמוד על כך בהפגנה הבאה תהיה מחיצה רצינית ולא מתפרקת ומצידי שיהיו מין שוטרים כאלה כמו בסיבו"ש שדואגים שיהיה נפרד והכל יהיה בסדר. אם זה בדם של כולנו כדי להתחיל לדבר עם מי שאחראים על הריקודגלים לי אישית לא אכפת לדבר איתם עם עוד כמה בנות שזה יהווה כוח וכדאי שגם אתם (הבנים) תעשו משהו בקשר לזה.
הבעיה שלי עם הפגנותהאריאלניקהנאמן
אלו בעצם שתי בעיות-1-הן לא עוזרות
2-יש שם פריצות
גם אם תפתרי את הבעיה של הצניעות ההפגנות ימשיכו להיות לא רלוונטיות
לדוג'- לפני הגירוש הגיעו אלינו לסניף שני אנשים ממועצת יש"ע, והם הסבירו לנו בטוב טעם ודעת למה כדאי להגיע, להפגנה בשדרות(שלב ב' למי שזוכר) מועצת יש"ע פרסמה באותה תקופה שהמטרה שלנו היא להגיע לגוש קטיף, אז שאלתי אותם, בתמימות מה, "והמטרה היא להגיע לגוש קטיף?", וכולי מופתע כאשר הם ענו לי בצורה חד משמעית "לא!, המטרה שלנו היא בכלל לא להגיע לגוש קטיף ואנחנו לא נעשה כלום כדי להגיע לגוש"(בניגוד לכל מה שהם פרסמו יענו הם הוליכו את כל העשרות אלפים שהגיעו- שולל!!!!!!!
תגובתי*מוריה*
אוקיי, אתה לא חייב להגיע , גם אני לא באתי לכל ההפגנות למשל ההפגנה האחרונה בת"א לא הלכתי כי לא האמנתי שזה באמת יעזור.
אני פעלתי לגוש קטיף מכוח התורה ממניעים לאומיים ו בעיקר ממניעים רגשיים כי אני מאד קשורה למקום הזה ומתפללת כל יום שנחזור אליו.
אני לא רוצה לשכנע אותך שתחשוב כמוני , אני חושבת שכל אדם יעשה מה שהוא מבין, אתה רוצה תתפלל ,תחסום,תלך להפגנה תעשה מה שאתה רוצה העיקר שתעשה...
נ.ב. כן יש הפגנות שעוזרות כמו המאבק של הנכים ואני מאד מקווה שההפגנה של הסוטדנטים תצליח....
לפי דעתי(ודעתי לא אמורה לקבוע אלא להיות נקודה למחשאנונימי (פותח)
אריאל בתור תנועה לא יכולה לאמר לא ללכת כי זה חלק מאירגון של תנועות הנוער ואם אני לא טועה על הפרוספקט של זה יש תלוגו של אריאל...
אבל!!!....
כל סניף בנפרד וכל אחד בנפרד יכול להחליט מה לעשות לגבי עצמו..
אני אישית מתכוון ללכת עם החברה שלי לכן לא נראה לךי שזה יהווה בעיה...
הערה חשובה על כל השרשורהדרדק
יש כאן את אולי הבעיה של ה"דוסים". הגישה היא לא נכונה- מי שבא במטרה לחפש עד כמה הפגנה/ריקודגלים/ראיית חברה של אחות בבית זה דבר נורא ומפחיד אז הוא יכשל בסוף- מי שמחפש את הרע- מוצא אותו. ומי שמחפש את הטוב מוצא אותו. מי שמתעסק ברע (בבוץ) מתלכלך. אם באים מתוך גישה אני אברר עד כמה מעורב ולא בסדר פה אז כן אתה תשים לב לכל הבנות באזור.
אם אדם מפחד ממשהו הוא חושב עליו תמיד. אם אתם מפחדים שתהרהרו מחשבות אז גם אם תראו בת עם רעלה אתם תיכשלו- ואם לא תהיו מלאי פחד, בינינו, גם לראות (בטעות!) אשה שרוב גופה לא מכוסה לא יגרום לכם להרהורים.
צריכים זהירות, אסור שיהיה בנו קמצוץ של פחד. אני לא זוכר את המילים המדויקות של הרב זצ"ל לכן לא אכתוב אבל תפתחו מוסר אביך מידת הפחד, ומידת היראה.
הדיון האם ללכת זה דיון האם זה זהיר. אבל מי שהולך והוא מלא מפחד שיהרהר- חבל, הוא בטוח יכשל, אב ללא רק בריקודגלים אלא בכל פעם שילך ברחוב, בכל פעם שיראה איזה בת. התורה נתנה לנו גדרים- זה הזהירות אבל הפחד אסור- אני יודע שחזרתי על זה כמה פעמים אבל זה חשוב
זה נכון לגבי הכל ולא רק גבי הרהורים.
זה לא קשוראנונימי (פותח)
עדיין כשיש למישו נסיון יש לו יותר סיכויים להיכשל..
מוזר לי מאוד מה שאתה אומר,neriag
אם אפשר אשמח לקבל מקור.

ודאי שאין להסתכל על רגליים של אישה כדי לבדוק אם החצאית שלה כשרה, אבל לא באתי שנה שעברה לריקודגלים כדי לבדוק אם הוא בסדר או לא, בהתחלה אפ' לא חשבתי על זה, אבל יצא שראיתי הרבה חוסר צניעות.

עכשיו להגיד שזה לא טוב להמליץ לאחרים לא ללכת כי זה גורם לי לפחד מהחטא נשמע לי מוזר...
אתחיל מהסוףהדרדק
לא אמרתי שאם תאמר לאחרים לא ללכת זה יגרום שתפחד מזה.

אני מרגיש שכל השרשור נובע מפחד ממציאות שהיא לא נפרדת לחלוטין-אם זה היה זהירות אז זה היה בריא אבל אני חש דווקא פחד, והפחד הוא שלילי. יכול להיות שאני רציתי לומר "אל תפחדו" ובניתי את זה על גבי השרשור, אני עדיין לא שולט בתת מודע שלי, אבל העיקרון נכון ולא צריכים להיתפס לטפל ולכן לא נדון בזה.
יש מקרים שאנחנו כל כך מפחדים ממשהו והפחד הוא הגורם היחיד שנכשל, וחבל. צריכים לבנות מידת זהירות בלי הפחד ולוואי שנזכה.

הריקודגלים....*מוריה*
הייתי כל היום בירושלים! היה מדהים וירד עלינו מבול לקראת הסוף...
כמו שניחשתם כן היה מעורב וזה היה לא נעים במיוחד שאי אפשר לשיר או לרקוד... נכון זה לא נעים להתחכך במליון בנים ויש עוד במה להשתפר
אבל היה כיף לראות את כל ע מ"י ! ואת כל השמחה האמיתית ואת האושר בעינים... זאת חויה אמיתית!
לגבי רמת ההפרדה אני חושבת שכדאי מראש (חודש חודשיים לפני) להפעיל לחץ אדיר על המארגנים שזה יהיה נפרד...
צודקתתפוזה 1
הייתי (בר מינן)האריאלניקהנאמן
הייתי גם(תודות לעוזיה כמובן) הבן היחיד עם חת"ת, אבל אף אחד לא ראה את החת"ת כי הייתי עם טלית כל הריקודגלים
אני לא הייתי עם חולצתנועה!*מוריה*
לא רציתי לבוא עם חולצתנועה רציתי להיות עם הבגדים שלי! אבל ראיתי בנות עם חולצתנועה....
גם אני הייתי-החיפושית
הייתי בין הבנות היחידות שהיו עם חולצתנועה....
ראיתיפילוסופית!!!
מלא חולצותנועה של בנ"ע ועזרא, אבל בקושי של אריאל... וזה עצוב...
גם אני הייתי עם חולצתנועה..רעות =)
באמת היו מקרים קצת לא נעימים בעניין הצניעות.. אבל זה גם בגלל שהיו מקרים שאו שהייתי בהתחלה או בסוף עם כל המאחרים ושם היו בנים בנות ביחד...
אני לבשתי חולצת תנועה,ישי ויזנר
אבל ברגע האחרון שיניתי תוכניות ולא הגעתי.
הייתי חולה.
המארגנים נראה לי ניסו...פילוסופית!!!
אני ראיתי שורה של סדרניות שעשו "מחיצה אנושית" ואמרו לבנות לא לעבור כי שם הבנים, אבל בנות פשוט לא רצו את ההפרדה והם הוא הלכו מסביב (המנומסות יותר...) או פשוט אמרו "שלוש ארבע ו..." ודחפו את הסדרניות ורצו מתחת לידיים שלהם..
הסדרנים באמת השתדלוהאריאלניקהנאמן
ואשריהם אני באמת מעריך אותם על העבודת קודש שהם עשו מבל מה לעשות שזה לא בידיהם...
אני חושבת שאפשר ליותר....*מוריה*
קצת צרם לי להתחכך בין בנים כדי לנסות להגיע לצד השני של הרחבת הכותל...
וזאת הסיבה שהייתי מסופק בנוגע להשתתפות התנועה,האריאלניקהנאמן
אבל ראיתי שזה לא משנה כ"כ במילא חוץ ממני לא היה אף אחד עם חת"ת, בניגוד לסיבו"ש שאני מתחנן לחברה שיגיעו עם חת"ת פה, ב"ה שלא היו כלל
דניאל*מוריה*
אמרתי שאפשר לשאוף ליותר. אבל זה לא אומר לבטל את ההשתתפות לגמרי....
לגבי הוחולצתנועה אני הפסקתי ללבוש אותה מאז חומש מכמה סיבות
א. זה לא נוח.
ב. החיים שלי לא מתחילים ונגמרים בתנועה. אני אוהבת ללבוש את הבגדים שלי...
אז חבל מאוד שאת חושבת שהחיים הם לא התנועההאריאלניקהנאמן
כי התנועה זה החיים והחיים הם התנועה ללא התנועה אין לנו חיים וללא חיים למה התנועה!
הדבר האחרון שאפשר להגיד על החת"ת שזה לא נוח
נסחפת...*מוריה*
החיים שלי זאת התורה! ואני חיה כדי לקיים מצוות. אני חיה בשביל האחיינים שלי
וב"ה הצלחתי עד כיתה ו' לחיות בלי התנועה.
התנועה זה לא דבר קדוש... והתנועה לא מושלמת... אז תרגע!
ולגבי החת"ת שתילך בחומש 20 ק"מ עם חולצתנועה תבין שזה לא דבר נוח..
לא אני לא נסחפתי כללהאריאלניקהנאמן
התנועה היא כן דבר קדוש, ובלשני - 'אתחלתא דגאולה' זו היא התנועה נכון שהתנועה אינה עדיין מושלמת, אך קמעא קמעא

ואפילו אם הייתי צריך ללכת 100 קילומטר רק עם חת"ת לא הייתי אומר ח"ו שזה לא נוח ח"ו
לדניאל*מוריה*
דניאל הלוואי והיית משקיע בדברים יותר דחופים...
כמו קירוב חילונים לעשות דברים שבאמת יובילו לבניין ביהמ"ק...
עם כל הכבוד התנועה לא שמה דגש על החיסרון ביהמ"ק , וגם על קירוב לבבות היא לא שמה דגש! אז כולם מדברים פקה פקה שצריך לעשות. תן לי לנחש שזה מה שהיה גם במליאה האחרונה (אני לא הייתי, ראיתי בזה בזבוז זמן מוחלט!)
אין לי מושג מה הגרעין שלך עשה עד עכשיו.
האמת, ואני אומרת את זה ברצינות אני באתי לתנועה בגלל האידיאל של נפרד שזה בין האידאלים הבודדים שעוד מקיימים אותם .
חוץ מזה לא ראיתי שום עשיה של חב"ב! לא ראיתי שסניפים דוחפים לזה באופן רציני ועובדה שאין חב"ב שעושה!
מה שאני רואה שזה למשל: מי שמדריך סבבה לו! ומי שלא לא! אז אין מה לעשות במסגרת סניף\ תנועה במקום שהעיקר זה להיות בחב"ב להוביל דברים, לארגן ,לעשות, ליזום ולפעול שזה העיקר! מה העיקר אם אתה מדריך או לא מדריך ומי שמדריך שמח ומאושר ומי שלא אז מנסה דרכים אחרות לעשייה כמו עשייה בישוב, עיר, ובכלל בארץ.

כלום לא יצא מהמליאות האחרונות .
לכן אני לא רואה תועלת מסוימת להשתייך לתנועה בכללה כרגע, כי אין מה לעשות.
הקשר שלי לסניף מתקיים רק במסגרת פעולות חב"ב שאני ועוד משהי אחראיות לדאוג למשהי שתעביר זהו!
לדעתי זה פספוס אדיר של התנועה וחבל שלא עושים עם זה משהו . אני אישית התייאשתי ואין שום רצון להמשיך לעשות במסגרת התנועה
אז אל תנסה לשכנע אותי... אם חשבת שכן...
לא מצליח- אז נוותר. אחלה שיטה.ישי ויזנר
מה היה קורה אם משה היה מוותר אחרי שמכת דם לא שיחררה אותם? ומכת צפרדע? ועוד 7 מכות לא עזרו. רק במכה העשירית בנ"י יצאו, וגם אז פרעה רדף אחריהם.
רוצה עוד דוגמאות מההיסטוריה? כמה פעמים ניסו להכניע את בני בנימין (אחרי סיפור פילגש בגבעה. ספר שופטים)?
ומזמננו- כמה שנים אנחנו מנסים לפתור את הבעייה הפלישתית (הערבית)?

ולעניינינו- אני מסכים שהתנועה לא מושלמת (ומי כמו סניף פג"ז יודע את זה), אבל אני לא עוזב את התנועה אלא מנסה לתקן מה שאני יכול. אני משתדל לעזור בסניף, בגרעין מרדכי ובכלל- במה שאני יכול.

ובקשר למה שאמרת על המליאה:
1) יש עניין גם לדבר. זה לא אסור, ואפילו לפעמים חשוב (כן, כן).
2) גרעין לא מקימים ביום. אם כרגע הגרעין יארגן פעילות- כמה את חושבת שיבואו? אז צריך לעבוד חכם, ולדעת מתי לעשות את הפעילות (סתם לידע כללי- בחופש הקרוב מתוכננות פעילויות של הגרעין. יש כמה אפשרויות, ובעז"ה עד החופש לפחות כמה יהיו מוכנות ואפשריות).
אני חייב לצייןאנונימי (פותח)
שהחב"ב שלי ברוך ה' דואג לפעילות של קירוב לבבות אצלנו אז תזלזלי...
"שלי". מסר מאוד מעניין.ישי ויזנר
ממתי אני שלך? או החב"ב של הסניף?
לא מזלזלת.*מוריה*
צריך וחשוב!! למרות שהוא כבר היה זו דעה כללית!!אנונימי (פותח)אחרונה
אתן לך דוגמא נכונה ומציאותית אני גרה בקרית ארבע ואני לא יודעת אם היית בקרית ארבע בשבת חיי שרה אבל אתה בטח קולט מה היה שם ...
בהלו נוער אצלנו (עיתון לנוער בקריה ..) כותבים על הנושא שכל הרבנים של הישיבות ושל האולפנות לא מרשים ללכת לשם ומשבת רוחנית וקדושה זה הפך לשבת נוראה !! וזה כי כל הנוער "הטוב" הלך ולא היה מי שישמש דוגמא או ישנה ...בקיצור צריך לבוא !! צריך לשפר !! צריך לשנות!! ולא לברוח !! זה לא עוזר...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך