נק' לדיון (הדרכה\מדריכים)האריאלניקהנאמן
למה לא?ליאור ברוכים
למה לא?ליאור ברוכים
יש פה ושם מחלוקות קטנות, לדעתי זו לא סיבה להתפצל מהם ועוד בצורה כ"כ מגעילה
אם אנחנו (ופה אני מתכוון בעיקר לסניפי הק' לשעבר פג"ז כבוד) יכולים לעשות "קירוב לבבות" עם אחינו החילונים ולרקוד למרות הרבה בעיות הלכתיות שיש בעניין (ואל תנסו לשכנע אותי שזה טוב כי אני מסכים שזה טוב) אז ק"ושעם חרדים שאנחנו מסכימים איתם כמעט בכל אנחנו יכולים להיות.
מדריך זה קצת בעייתי אבל חניכים זה מצוין...לדעתי!!מיכל160
פעם שאלנו אותו איך הוא יסתדר בישיבה חרדית ותנועת נוער ציונית.
הוא אמר : "מה הבעיה??"
המוסר השכל ברור...
לדעתי, צריך למצוא איך לחבר ולא איך להפריד.
בעניין המדריך נראלי שזה תלוי ממש בבנאדם... כל מקרה לגופו...
יישר כוח!!!!
בעיקרון אני מסכים אתכםהאריאלניקהנאמן
הסתייגות פיציתליאור ברוכים
תגובות להאריאלניקהנאמן ולליאור ברוכים****
ובאותו נושא לליאור ברוכים רציתי להגיד לך שאתה די מכליל, לאהחרדים הם לא עם שלא עובד יש ויש אם אתה קורא לחב"ד [מי שהולך עם ג'ינסים וגולש באינטרנט וכו']חרדי אז אבא שלי הוא חרדי והוא עובד בתעשייה אווירית והיה מהנדס ראשי של עמוס1 [לווין תיקשורת]וראש השיגור בארץ אז אני מנסה להראות לך [שוב אם אתה מחשיב את חב"ד לחרדי...]שיש כאלה שכן עובדים ואפילו בתפיקדים גדולים...
לכבוד הכוכביותליאור ברוכים
גולם ארור...ליאור ברוכים
ב. הצגת הבעיתיות- אם לחניך בשבט הרא"ה יבוא מישהו שהוא מעריך ומעריץ (ככה לענ"ד אמורה להיות דמות של מדריך- לא שאני עומד בזה) ויגיד לו משהו שהוא חונך הפוך ממנו, הוא ידע לברר לעצמו את הדרך שהוא ימצא לעצמו, לא כך ילד בשבט נבטים שלא ידע מה לעשות, ילד בשבט נבטים רואה הכל שחור לבן, או שאבא צודק או שהמדריך צודק- בכ"מ תשבר פה סמכות והילד ילך לאיבוד.
לפני כמה זמן חשבתי על ללכת להדריך בסניף בנ"ע בשכונתי (ע"מ להשפיע) בשיחה שלי עם הקומונר שלהם אמרתי לו- תראה, מה שלא יהיה "אני אריאלניק בנשמה" כלומר, אם חניך שלי יבוא וישאל אותי אם לעבור לאריאל, אני אגיד לו חד משמעית שעדיף לו ללכת לאריאל. כך גם כאן, המדריך בא כדי להשפיע, לשנות אצל החניכים משהו, זה מסוכן לתת לגיל קטן מדריך שיפרק לו את כל החינוך שהוא קיבל עד עכשיו
ג. אולי אפילו כדאי לתת לחרדי להדריך שבט גדול - זה פוקח בפניהם פתח לעולם חדש ומרתק- מדריך מ"עולם אחר" (כל עוד הוא בא מתוך התורה)יכול להראות לך עולם חדש ומדהים, את חטאי אני מזכיר היום- אני בקושי מכיר את העולם החרדי, עקרונותיהם, אורח חייהם וכו' זה דבר שלע"ד כדאי מאוד ללמוד ולפתח עצמך בעזרתו.
שב"ש ובצל"א
ליאור! הצחקת אותי אשריך, האם אנחנו דת"לים(ד"לים?)האריאלניקהנאמן
ח"ו. אני דת"ל (קודם דתי ואח"כ לאומי, אבל לא חרד"ל)ישי ויזנר
כשאתה אומרהאריאלניקהנאמן
מצטער לאכזב אותךליאור ברוכים
חו"מ לפי איך שאני הבנתי אותך- הא גופא קשיא(ללא מבינים שבנינו- סתירה פנימית): מצד אחד אתה לא רוצה להכניס חרד"ל כי הוא לא תואם את האידיאלים של התנועה ומצד שני אתה אומד שהתנועה היא חרד"לית
אחיי! אל נא תתבלבלוהאריאלניקהנאמן
ועדיין לא ענית על הסתירה הפנימית בדבריךליאור ברוכים
דניאל,hadar
מי אמר שחב"דניקים זה חרדים?ישי ויזנר
זה סוג של..תפוזה 1
דלללל$$$$
הרב מאזוז.123
מהפן הדיקדוקי, מצחיק הביטוי 'ציויני' כלפי הרב מאזוז, הידוע כגדול הדקדקנים הספרדים בימינו ('ציויני' זו הבהרה שכנוזית).
בצ"ל אריאל!
ואכן לדידי רבני הר המור אינם ציויניםהאריאלניקהנאמן
בנוגע להברה צודק טעות שלי, אך אעמיד אותך על טעותך שכן אביו של הרב מאזוז היה גוער במי שהיה מזלזל יום העצמאות
שיבוא בהתחלה בלי הציוד...אפוש
ואחרי זה עם הציוד...
ההפך הוא כן צריך להיות חרדי!
גאווה לתנועה!
חח זה קצת מצחיק, כובע חליפה וחולצת תנועההאריאלניקהנאמן
צר לי לא להסכים עם כולכםמוריונת
(נראה לי שהיא כן עלתה פו בן הדברים קצת)
לפעמים נוצרת בעיתיות כשמכניסים מדריכים שהדרך האידאולוגית לשלהם לא מתאימה לדרך התנועה,הרי בסופו של דבר הם מחנכים סביב איזה שהיא דרך מסוימת את חניכיהם ואנחנו לא בדיוק באותה דרך כמו החרדים.עכשיו,זה לא אומר שהדרך שלנו/שלהם שגויה חו"ח,היא פשוט לא אותו דבר.עכשיו יכול להיות שזו השאיפה או שההבדל מצומצם אבל יצא לי לראות כבר בכמה סניפים שהמדריכים התחרדו (אבל יש לציין אחרי ההדרכה) וזה יצר סוג של שוק אצל החניכים שהורגלו לסוג של דרך של המדריך.אני הייתי חוששת שזה יבוא לידי ביטוי גם כשהמדריך בא לסניף ומחנך לדרך מסוימת כשהוא עצמו מתחנך בדרך אחרת ונוהג אחרת..
שווה לברר אצל אנשים גדולים יותר (בחינוך ובתורה)את ההשלכות האפשריות ועשות חושבים היטב לפני החלטה..
בהצלחה רבה לכם!
שבוע טוב.
בצלב"א.

למה את יכולה לומר מה הדרך של התנועה???אנונימי (פותח)
ועוד משהו: לפני ימים אחדים שוטטתי פה קצת וראיתי שאנשים דיברו על זה שצריך "לאחד את השורות" יעני לפעול לאחדות... אז למה פתאום זה קשה? ומה רע במדריך כזה?? מה עדיף? מדריכים שהקומונר/ית יצטרך/ תצטרך להיות בגללם כל היום עם יד על הדופק כי מי יודע מה הם יגידו/ יעשו לחניכים שלהם? אם המדריך הנ"ל הוא יר"ש ויכול לשמש דוג' אישית אז למה לא? אני פשוט לא מבינה את זה!!!
בס"דליאור ברוכים
כן, יש במדריך כזה בעיה מסויימת- יש ביננו מח' וזה מסוכן (אני מקווה שאני מספיק ברור- לא מסוכן שיגרום ח"ו להחלנות) כי הוא יחנך על אידיאלים שונים.
מפאת חוסר בזמן נמנע ממני להאריך
מוריונת!מיכל הפג"זית
---------------
אני גדלתי במשפחה דת"ל ולמדתי ביסודי בבי"ס חרדי, ההבדלים בין הבי"ס לבין הסניף לא היו כ"כ גדולים בדרך החיים...
רוב החרדים לא מאמינים בתורה בלי עבודה אלא בעבודה מתוך התורה ובדרך התורה, אני גרה בשכונה חרדית (נוה יעקב) ורוב החרדים עובדים בכל מני סוגי מקצועות מרבנים ועד אנשי הי-טק.
צריך לברר כמו שמבררים על כל מדריך, אם הוא מתאים לסניף, לשבט, לתנועה, אבל בגדול, אם הוא רוצה בכלל להדריך בתנועת נוער- זה מראה עליו שהוא לא סגור כ|"כ או מהזרמים הקיצוניים יותר...
חרדים של נוה יעקב זה לא חרדים של ראשל"צ(או גוש דן)ישי ויזנר
תגובה שמראה על בורות מוחלטת!!!אנונימי (פותח)
ולא, אני לא מצאתי שום "אובר קיצוניות" אצלם, בנושאי אידיאולוגיה גם כשדיברתי אתם על זה...
בסדר, הם לא ילכו ויאבקו על א"י אבל זה לא אומר שהם שוללים את המאבק שלנו...
וחוצמיזה עם יד על הלב, גם בציבור שלנו לא חסרים אנשים ששוללים את הדרך של הדתל"ים ולדעתי אם המדריך אכן מתאים אין שום בעיה שיכנס... מה הוא כבר יכול להחדיר לחניכים שלו??? שילמדו יותר תורה? מה רע בזה? שישמרו יותר על המצוות? יש בזה איזה משהו שלילי??? שילכו יותר בצניעות ויחיו מתוך פשטות??? so what?
מה התורה שלו שונה משלנו? מה הוא איזה יצור???
אפשר לחשוב... אז הוא לא ישתמש בשפה שלנו ו"בקודים" של התנועה... אז מה? למה לא? למה לפסול מראש ולא לתת צ'אנס?
אמתהאריאלניקהנאמן
אגב הדרך של החרדים דומה מאוד לדרך של התנועההאריאלניקהנאמן
אבל הדרך של החרדים היא כמעט כמו הדרך של התנועה!האריאלניקהנאמן
לא נראה לייהודי גאה
זהו שהם לא בדעות שלנו, הם חרדים...420mal
אבל הם כן בדעות 'שלנו' של אריאלהאריאלניקהנאמן
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות