עלייה להר הבית בימנוליאור ברוכים

אני תלמיד מגמת א"י (כבוד) ובסוף השנה המגמה שלנו עולה להר הבית (זה חברה רציניים ואין מה לדאוג) לפי מה שהסבירו לי יש רק דעה אחת שלפיה המסלול שעושים כיום הוא בעייתי וגם היא לא כ"כ מקובלת

לפי מה שאני יודע הרב אבינר אוסר את העלייה, הרב עובדיה והרב מרדכי אליהו גם אוסרים (אם מישהו יודע אחרת ממני- אשמח לקבל תיקון) יכול להיות (לדעתי) שחלקם אוסרים כי הם עדיין מאמינים ב-3 השבועות (שאחת מהן היא שהיהודים לא יעלו בחומה).

מצד שני הם הולכים לפי דעה אחת דחוקה ועומד פה אידיאל ממול- העלייה למקום קודשנו, הקירבה למקום הק' ביותר, והיכרות יותר טובה איתו ("תמונה אחת שווה 1000 מילים...), ואולי אפילו יש עניין של דריכת רגל יהודית בהר הבית.מה גם שכן יש רבנים שמתירים את העלייה

בצל"א ושבוע טוב

גם הרב שפירא אוסר.ישי ויזנר
ואם כל הרבנים הגדולים אומרים ככה נראה לך שזו דעה דחוקה?

אני סתם מעלה נקודה, אני לא חשבתי אף-פעם על הנושא הזה.
הרבנים הבאים ברור לי שמתירים:neriag
הרב דוד דודקביץ'
הרב רא"ם הכהן
הרב דב ליאור
הרב ישראל אריאל
הרב יצחק לוי
הרב יהודה שביב
הרב בני קלמנזון
הרב נחום רבינוביץ'
הרב אליעזר ולדמן

ויש עוד אבל אין לי כח לפרט...

בקשר לרב אליהו - הוא אמר שלדעתו בגבולות המותרים מותר אבל הוא מורה שלא לעלות כי יש חשש שיעלו אנשים ללא טבילה או שלא בגבולות (מתוך בורות) ולא כדאי להכנס למחלוקות האלו) (אבי פגש תלמידים מובהקים שלו בהר הבית שאמרו לו שהרב הורה להם לעלות)

אני אישית עליתי שלוש פעמים, הפוסק שלי הוא הרב רא"ם הכהן והוא פוסק לעלות...

אגב, כל הרבנים האוסרים חוץ מהרב נבנצאל(שלפיו גם אסור לגעת בכותל המערבי) אוסרים פשוט כי לדעתם למרות שיש מקום שבו מותר להיות לא ברור בדיוק מהו, אבל מציאותית זה לא נכון!!!!

כמעט לפי כל החוקרים האבן שבכיפת הזהב היא "אבן השתיה" (ולמה היא יותר גבוהה יותר מ3 זרתות? כי הרשעים חפרו מתחתיה.) ואפילו לפי הדעות המחמירות (חזו"א) בנוגע לאורך אמה יש מספיק מקום ללכת בו. (למרות שאם אתה יוצא בלי מדריך מנוסה עדיף להצמד לקירות כדי לא להכנס לספק)
עוד כמה מתיריםneriag
הרב חיים דרוקמן
הרב צפניה דרורי
רגע, נקטע לי באמצעneriag
הרב אברהם צוקרמן
הרב ישראל רוזן
והרגע ראיתי (שמועה, לא 100%, אל תקחו את זה כנכון) שהרב משה פיינשטיין זצ"ל
הרב יעקב מדן
הרב שלמה ריסקין

וזהו.. זה כל הרבנים שאני יודע, מי שמכיר עוד מוזמן להודיע
נושא מסובך שאי אפשר וגם אסור ללמדו על רגל אחתהאריאלניקהנאמן
אנסה לתמצת ובכ"ז לא לחרוג ח"ו מגבולות ההלכה.

יש הלכה ברמב"ם שמותר לטמא מת להכנס להר הבית, עד לחיל, מהחיל ועד לעזרת ישראל(לא כולל) אסור מדרבנן(גם עזרת נשים זה מדרבנן) ואם נכנס טמא מת לעזרת ישראל ופנימה, חייב כרת, מאז חרבן המקדש עלו תנאים ואמוראים להר הבית אע"פ שהם היו טמאי מתים, וגם הרמב"ם בעצמו עלה, והרדב"ז כתב מסלול מפורש שאפשר ללכת בו, אז לכאורה אין שום בעיה.

אך!!!! (וזה אך מאוד חשוב), הרב שפירא והרב אלישיב, פוסקים שאסור לעלות,(כשהביאו את מפת המסלול לרצי"ה הרצי"ה אמר 'אבל זה כרת!') לשיטת הרצי"ה צריך להחמיר ולא להתעסק עם כריתות, הרב שפירא מחמיר עליו יותר, הרב שפירא אומר כך 'אפילו אם היינו יודעים את הגבולות המדויקים, עדיין היה אסור לנו לעלות משום 'מורא מקדש'. לכן להולכים לפי הראי"ה(במשפט כהן הרב כותב במפורש,שאסור לעלות), הרצי"ה, והרב שפירא, לא יעלה.

הרב אליהו- הרב אליהו פוסק שאם היה בית כנסת אז היה מותר, כי בית כנסת זה דבר מסודר ואין חשש שאנשים יכנסו למקומות האסורים.

אחרון חביב(ביותר) מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א- פוסק שאין לעלות מכל הסיבות שהבאנו לעיל, אך מרן גם מזכיר גם דעה מקילה של אחד מהאחרונים 'שאומר שמה שהרמב"ם עלה ברור שלא עלה לכיפת הסלע, אלא למדרש שלמה', אך בסופו של דבר גם מרן אומר ב'יחוה דעת' שאסור לעלות.

יוצא מכך- שהסיבה העיקרית לאסור לפי-
הרב שפירא- היא מכיוון שאין אנו יודעים את הגבולות, ומפני מורא מקדש

לפי הרב אליהו- אסור לעלות מכייון שאין סידור ליהודים לעלות בצורה מסודרת להר הבית ומקור האיסור בזמננו לפי הרב אליהו הוא בחוסר הארגון, והמניעה שתגביל את היהודים מכניסה למקומות האסורים(שכן יש רק דעה אחת, שפוסקת שכל קדושת הר הבית בטלה ולא מקבלים אותה להלכה כלל)

לפי מרן הרב עובדיה- אין לעלות, מכיוון שאין אנו יודעים את הגבולות המדויקים

זו דעת גדולי הדור, אך יש רבנים שמתירים אלו הם(חלקם)(העתק הדבק מneriag ...):

הרב ישראל אריאל
הרב דוד דודקביץ'
הרב רא"ם הכהן
הרב דב ליאור
הרב ישראל אריאל
הרב יצחק לוי
הרב יהודה שביב
הרב בני קלמנזון
הרב נחום רבינוביץ'
הרב אליעזר ולדמן
הרב גורן זצ"ל

ויש גם את דעתי, למרות שאיני לא רב ולא פוסק עדיין אביא את דעתי(ברור לכל בר בי רב שלא לסמוך על כלום ממה שכתבתי להלכה, שכן כתבתי מדרישה וחקירה וגם מידע כללי, כל מקרה לגופו), דעתי האישית היא שצריך לעלות ואין בעיה הלכתית לעלות אך מכיוון שאני מכופף את ראשי בפני גדול הדור מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א, לא אעלה.

לסיכום- ליאור תשאל את הרב שלך מה לעשות ומה שרבך יפסוק תעשה
ואיי איזו תשובה הבאתי...האריאלניקהנאמן
ושאף אחד לא יגיד לי שתשובה כזאת אפשר להשיג בפורום של תנועת נוער אחרת..חחח איי דוסים לשלטון!!!!!!!!!
רציתי להוסיף משהוליאור ברוכים
אולי (אני מדגיש- אולי) יש פה עניין של "עת לעשות ל-ד' הפרו תורתך", כמו שהיה בתקופת רבי שערך את המשנה???
אני אישית יודעת ש...*מוריה*
הרב גורן זצ"ל , לקראת סוף ימיו חקר את הנושא הזה והוא מצא מסלול מיוחד שמותר ללכת עליו.
אני מאמינה שארגונים או מוסדות שמתעסקים עם הנושא ידעו לומר לך בברור.
שווה לבדוק...
ברור שיש שטח שמבחינת טהרה מותר ללכת בוישי ויזנר
(אם באמת כל מה שאנחנו מניחים נכון. כיום התגלו עוד הרבה דברים מאז תקופת הרב גורן). תסתכלי במה שכתב "האריאלניקהנאמן", הוא הסביר שם את זה ממש טוב.
חתיכת תגובה... שכוייח..*מוריה*
ליאור אני מסכימה עם ישי תשאל את הרב שלך....
את הסיבה הזאת תשאיר ליאור לגדולי הדורהאריאלניקהנאמן
נוטה להסכים איתךליאור ברוכיםאחרונה
יש בעמוד הבית של ערוץ 7ליאור ברוכים
את דעת הרב דב ליאור בעניין
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך