מה היתרון שלכם על 'עזרא' ו 'בני עקיבא'?
היתרון.123
אנו פועלים שונה מבנ"ע ועזרא. אצלנו הכל "לכתחילה", בלי חיפופים ו"בדיעבדים".
בציפלב"א!
תשובהbarak891
בס"ד
קודם כל התשובה המתבקשת היא שאנחנו נפרדים אבל זה לא נכון!! זה רק תוצאת לוואי של כי המהלך של התנועה!
הסיסמא של התנועה היא "תורת חיים בעז" עלינו לשלב את החיים בתורה ולא את התורה בחיים אז זה אומר בעצם שאין פה חיפופים ואין פה "הלכה לי מה שבא לי" וכל מיני יציאות כאלה! הולכים עד הסוף.
בעייני זהו יתרון עצום וזה מה שחסר לכל מיני תנועות אחרות שמפאת כבודם אני לא אנקוב בשמם!! אני בטוחה שהגלגלים בראש הקרימינאלי של רובינו כבר מסתובבים במרץ... 
בקיצור, זה ב2 מילים הייתרון הרציני שלנו לדעתי. אם יש לך עוד שאלות יהיה נחמד אם תמקד אותם יותר ואם אני אדע אני אשמח לענות!
יום צח ומוצלח בצלב"א ול"מ
רק להוסיף...אנונימי (פותח)
תוספת קטנה כדי לחדד-
אין שום מהלך קטן בחיים שלנו שלא מכוון ע"י התורה . התורה מנחה אותנו בכל צעד ושעל איך להתנהג, מהשולי ביותר לכאורה ועד למהלכים הגדולים, אנחנו מאמינים שזהו הטוב המוחלט בשבילנו...
אנחנו חיים כל הזמן בשאיפה ליותר, להתקדם בחיים האלוקיים מעלה מעלה עד בע"ה למטרה הנעלה של בנין אריאל וביאת הגואל....שיבוא.
שום יתרון.צחקן
יתרון.123
אתה באמת חושב שאין שום יתרון?
בצ"ל אריאל!
אני חושבת "שהיתרון"shir
לא כל כך משנה כי באיזה שלב אתם תדברו עם בנות......
דיברו עם בנות.123
אין איסור לדבר עם בנות כאשר זה לצורך, אז כשיגיע הזמן נדבר עם בנות וזה יהיה בסדר מבחינה הלכתית.
בגיל צעיר שאין צורך לחיות בחברה מעורבת, אנו חיים בחברה נפרדת כמו שההלכה דורשת.
"בכל מקרה מתישהו תאכלו חזיר, אז כבר מעכשיו תהיו רשעים ותאכלו חזיר" - זה נשמע לי דומה...
בצ"ל אריאל!
מה הקשר (תרתי משמע!)אנונימי (פותח)
דיבור עם בנות "בבוא העת" אינו בבחינת אכילת חזיר, ח"ו. בבוא העת, הקשר בין האיש לאישה הוא בדרגת קדושה של "שכינה ביניהם".
לכן, אין בהרחקות בגיל הנעורים משום המנעות מאיסור שנמשך במידה זהה גם בעתיד.
להיפך. ההרחקות הללו, שההלכה מכוונת אותנו אליהן, רק משכללות ומקדשות את יצירת הקשר בעתיד.
משום כך -
הגדרים ההלכתיים היום, בגיל הנעורים, (וגם בעתיד!) יש להם משמעות עצומה בבניין אישיותו של כל אחד, לא למרות שמדברים עם בנות אח"כ ממילא,אלא דווקא בגלל העוצמה המתבקשת בבניית קשר של "שכינה ביניהם" בהמשך.
ופרט לכך, ובחזרה ל'קטנות':
האם נכון למדוד את ההפרדה בין הבנים לבנות במסגרת חינוכית פעילה רק במושגים של "לדבר עם בנים/בנות"?!
לעניות דעתי, עצם חיי הפעילות והחוויה המשותפים יוצרים מערכת מורכבת של יחסים, שיש בה הרבה מעבר ל"לדבר עם בנות"...
מה דעתכם?!
חבל...123
חבל שאתה בא וחולק, כאשר אתה אומר דברים הדומים למה שאמרתי, וכאשר אנו מסכימים...
ההודעה שלי שימשה כתגובה להודעה.
בצ"ל אריאל!
יש לי חברות באריאלshir
והם מרכלות על בנים יותר ממנו למה כי אין להם את זה ואותו דבר בנים של אריאל.....
זה תלוי באדם...צופיה
יש אנשים שאם חסר להם משו (לדוגמא לבנים - בנות וההפך...) אז הם כל הזמן יחשבו עליו (כמו חברות שלך...)
אבל יש אנשים שיכולים להתמודד עם החיסרון...
כן רק חבל שהרוב זה כמו החברות שלי.......shir
נתונים.123
מאיפה לקוחים הנתונים האלה?
ונגיד שזה נכון. מה הבעיה לדבר על בנים? י שאיסור להיות עם בנים על בסיס קבוע, אך אין איסור לדבר עליהם.
בצ"ל אריאל!
אין בעיה לדבר על בנים?shir
א. זה לשון הרע....
ב. מתחיל לדבר על בנים אחרי זה מדברים איתם........
הקדמת אותי.. לא נורא... אני ממש מסכימה עם שיר...צופיה
עדיף כבר לדבר איתם.....shir
יש הבדל ענק.123
לא דיברתי על דיבור של לשון הרע עליהם, אלא לדבר עליהם סתם ככה.
בצ"ל אריאל!
יש לי הרבה יותר חברות באריאל...אנונימי (פותח)
גם לחברי תנועת "אריאל" יש ב"ה נסיונות והתמודדות בכל תחום, ובכלל זה גם בתחום ה'בינו לבינה', תחום עניין המשותף באופן בריא וטבעי לכל בני הנעורים.
נשמע קטנוני מעט לייחס "דיבור על בנים" למצב ההפרדה.
נראה לי שמבחן ההצלחה של ההפרדה יהיה - קודם כל - בהצלחה בשמירה על גדרי ההלכה (ולפעילות מעורבת קשה הרבה יותר לעמוד במבחן הצלחה זה)
ושנית - תמדד ההצלחה בהתמודדות של בני הנוער עם נסיונות גיל הנעורים, התמודדות שאינה מתעלמת מכך שקיים רצון למפגש ולהכרות, אך יודעת לנתב את הכוחות הבוערים הללו לבניה אישית של נפש אמיצה, חזקה, בוחרת, עצמאית.
ומהכרותי הקרובה את בני הנעורים של תנועת "אריאל", עליהם יאמר: "כחיצים ביד גיבור"!
אותו דבר גם בעזרא.....shir
אותו דבר?123
בעזרא זה אולי פחות גרוע מבנ"ע, אך עדיין לא כמו אריאל.
בצ"ל אריאל!
הבנים והבנות בעזרא ממש בסדר.....shir
לדבר על בניםאפרת
דיבור על המין השני.123אחרונה
עניין ההפרדה הוא, ע"מ לעמוד בגדרי ההלכה. אין צורך לחנוק את הבן-אדם וגם לא לאפשר לו לדבר על המין השני.
את טוענת שאם ידברו על בנים, אז זה יכול גם להתגלגל לעוד דברים. אולי זה נכון, אך לא מצינו שחכמים אסרו דיבור על בנים. ולא שייך לאסור הכל, שאם כך אז גם שיאסרו להזכיר את המילים: 'בן', 'גבר', 'איש', 'זכר', 'ילד', 'נער', 'זקן', 'קשיש' וכו' וכו', כי זה יכול לגרור ל...
מה שחז"ל לא אסרו, אין לבוא לבוא ולאסור, "אל תהיה צדיק הרבה", "דייך מה שאסרו עליך חכמים" ולכן נזיר מביא קורבן חטאת "על אשר חטא על הנפש".
לגבי בנים זה נושא אחר, כי בנים הם יותר קלילים, אז ע"מ לשמור על הקדושה הם צריכים גם להמנע מדיבורי סרק על בנות.
רכילות - לא כל דיבור סתמי הינו רכילות. כל דיבור הגורם לשנאה על הדוברים עליו, הינו רכילות.
בצ"ל אריאל!
נחל נובעאפרת
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות