בעיה ואני חייבת פתרון..!!!אנונימי (פותח)

טוב אז ככה...

שהיתי בכיתה ג' הייתי באריאל,ואז עזבתי וחזרתי בתחילת שנה(אני בכיתה ח').

אני לא הולכת עם חצאיות ארוכות "שמטאטאות" את הרצפה..

ותמיד שאני באה לסניף אני מרגישה שלא רוצים אותי..ושאני לא רצויה שם..

אני שוקלת לעבור לבני עקיבא(אם לא הזכרתי אז הייתי גם שנה בבני עקבא אבל זה היה רחוק לי מהבית אז עזבתי)

אני חייבת פתרון..

מצד אחד לאא בא לי לעזוב כי כיף לי עם השבט שלי אבל מצד שני...

בבבקשה תעזרו לי!!!

קצת סותר...אפוש
בס"ד
אם טוב לך עם השבט למה מרגישה שלא רוצים אותך?!
לא צריך להיות עם חצאיות מטאטאות רצפה בשביל להיות באריאל...
אין איזה "תנאי קבלה" לתנועה!..
אצלנו רוב השבט הולך עם חצאיות קצרות ... ואנחנו 16 בשבט...
וזה ממש אבל ממש לא משנה לנו..
אם את ממש מרגישה שהם מסתכלים עלייך מוזר..דברי איתם...שתפי אותם..
תגידי למדריכות ושאת רוצה להוסיף משהו בפעולה ותגידי שאת ממש נהנית באריאל ואת לא רוצה לעזוב ורק מפריע לך הקטע שהם מסתכלות בצורה אחרת עלייך כי יש לך חצאית קצרה..
אבל קודם כל תנסי לשנות גישה ולברר אם באמת הם מסתכלות עלייך שונה...
ואו! מגילה...בהצלוחה!
אפרת ...*מוריה*
אצלכם בשבט זה מקובל אצלנו בשבט זה לא!
ובנות אצלנו משדרות שזה לא טוב וכמה שאת פחות דוסית כי את באה עם חצאית קצרה או שאת מתאפרת קצת וכד' הן לא יודעות לקבל משהו ששונה ממך... יש לי מליון דוגמאות לתת לך! אני אישיתת כן הולכת עם חצאיות ארוכות וכו' הייתה לי תקופה קצרה של שגעונות (Zה עבר מהר מאד!) והשבט שלי שידר וואו מוריה! את מזה לא דוסית כמו שחשבנו... אותי אישית זה עיצבן! וזאת סיבה לכך שעזבו את השבט שלי כמה בנות . וזה ממש הרגיז אותי כי הן באמת בנות טובות שחבל לי שהן עזבו בגלל תסלחי סיבה מטומטמת לחלוטין! רק כי הן הלכו קצת קצר ואולי לא באו מהבתים הכי הכי דוסים! אז מה שקרה שאריאל הפכה לתנועה של בנות דוסיות ביותר שנמצאות שם כי הן באו מבתים שאבא שלהם למד ב"מרכז הרב!"

בבקשה!אנונימי (פותח)
אני הייתי מציע לך שבכל הרצינות את לא חייבת ללכת עם חצאית ש"מטאטה" את הריצפה אבל לפחות 20 ס"מ אחרי הברך...(לא שאני מסכים עם זה אבל לפחות זה בעדיפות שניה)
ואת צריכה פשוט לפנות אל המדריכה או אל הקומונרית (מישהיא שאת רואה שיותר פתוחה אלייך ופשוט להיתחבר אליה)
וגם אם זה לא עוזר
(ומיניסין אני הייתי בול כמוך פעם ממש לא הייתי שייך לכל החברה אצלנו כי למדתי בביה"ס פחות דתי והם לא ממש קיבלו אותי בזרועות פתוחות ואפילו לבנ"ע הצלחתי להגיע לתקופה די ארוכה...)
כדי לך להישאר עד שתוכלי לעשות/לתרום לסניף ואפילו בלי זה אחרי שתהיי שם הרבה זמן הן כבר יתרגלו אלייך ויתיחסו אלייך בכל הרצינות ובמלוא הריספקט (עם חברות טובות וכו')
ול"אפוש" אני ממש לא רואה את זה בתור דבר סותר כי השבט רוצה אותה בתור שבט אבל נרתע ממנה בתור חברות (וכל זה מניסיון עצמי)

בהצלחה בהחלטתך (שלפי דעתי הכי חשובה בחיים) אני מאמין שתמצאי את הדרך הנכונה ביותר...
כל מה שכתבתי זה מנסיון ובאמת מהלב לע"ד-זה הכי נכוןאנונימי (פותח)
לדעתי, תלכי לפי האידיאל שלךליאור ברוכים
אם אין לך בעיה סתם ככה ללכת עם חצאית קצרה- אין סיבה שבגלל שזה אריאל תהיה לך בעיה.(אמנם יש פה טיפה בעיה עם ההלכה, אני לא בדיוק יודע מה ההלכה אומרת פה, כדאי לברר).
ולגבי חברות שלך,וסתם ככה אני מסכים עם אפוש- שתפי את החברות שלך, תתיעצי עם מישהו/הי שאת מכירה ומוכנה לשתף אותו/ה בלבטייך
מה הבעיה עם ההלכה?ליטללל
כל עוד זאת חצאית שמכסה ת'ברך גם כשיושבים אז זה פסדר [משו בסגנון..]
כתבתי שאני לא מכיר את ההלכה בנושאליאור ברוכים
בתור בת את אמורה לדעת טוב ממני- אז אם את אומרת כנראה שזה נכון
האידיאל שלה גם יכול להישתנות (ושוב מניסיון)אנונימי (פותח)
וכאן זה המקום להודות ליעקוב הרשקוביץ ודניאל ודוד פלדמן ואביעד קופנהגן שחינכו אותי להיות מה שאני...
ממש ממש תודה שהוצאתם אותי מ"בור תחתיות" (פשוטו כמשמעו)
מת עליכם זה לא מילה (זה מישפט)
ת-ו-ד-ה-!
האידיאל שלה יכול להשתנותליאור ברוכים
אבל מתוך בירור עצמי ולא מתוך לחץ חברתי, אם היא רוצה ללכת אם חצאית קצרה- זכותה.
תאמת ; דברי אתםמכאל 2 3
תנועת אריאל?!יוכי
אני לא תמיד הולכת עם חצאיות שמטטאות את הרצפה, אני משתדלת שלא לדבר לה"ר אבל זה לא תמיד הולך לי, יש לי הרבה חברות שהן הרבה יותר צדיקות ממני בתחומים כאלו ואחרים
אבל
אני שואפת להגיע למצב שבו אני אחיה את כל החיים שלי בדיוק עפ"י חוקי התורה. למצב שבו כל מעשה שאני אעשה באמת יתאם את ההלכה. הדרך כרגע היא עוד קשה, ויש לי עוד הרבה לאיפה להתקדם, אבל בעזרת זה שאני נמצאת בתנועה ובחברה שמקדמת לכיוון הזה, לחיים של "תורת חיים בעז" אני אוכל להתקדם ולהגיע לכך בעז"ה.

הסיבה שציינת שבגללה את מרגישה לא שייכת לשבט לא מתקבלת אצלי. לכל אחד יש את התחומים שבו הוא חלש יותר מאחרים (ושאני לא אובן לא נכון, חצאיות קצרות זו לא חולשה, כל עוד הן תואמות את ההלכה ועומדות בגדרי הצניעות-אף אחת לא מחוייבת לטאטא את הרחובות) ושבהם הוא צריך להתקדם. אולי השוני שלך הוא יותר בולט כי הוא חיצוני, אבל תאמיני לי, לכל אחת יש לאן להתקדם, וכל עוד החזון הוא משותף, אין סיבה להרגיש לא שייכת. אם את מסכימה עם הדרך, אל תסתכלי על החיצוניות, תראי שאת יחד עם חברות שלך במהלך מסויים וכולכן כרגע באותה סירה ומתקדמות לאותו כיוון.

רק דבר אחד שהפריע לי מאד בדברים שכתבת, את אומרת שאת באריאל כי זה קרוב לבית, ושבעצם אם היה בנ"ע קרוב אז היית הולכת לשם. זו נראית לי הנקודה הבעייתית שאולי היא הגורם להרגשה שלך. כשאדם נמצא במקום שהוא לא באמת רוצה להיות בו, אלא הוא שם בלית ברירה, מרגישים את זה. אז נכון שאת נהנית עם החברות, אבל זה לא מספיק, את כבר ילדה גדולה ואני מקווה שאת מבינה שאת לא באה לסניף בשביל החברות, אלא שהסניף הוא הרבה מעבר לזה, וכל עוד את לא סגורה על הדרך של התנועה שאליה בחרת להשתייך, יהיה לך קשה להרגיש שייכת לגמרי.

עצתי אלייך- שבי עם עצמך ותחשבי האם זה המקום בשבילך והאם תנועת אריאל תהיה זו שתצליח לכוון אותך למקום שאליו את רוצה להגיע בחיים בכלל בעבודת ה' בפרט, או שאולי יש תנועה אחרת או מקום אחר שבו תוכלי להתקדם יותר טוב. אני מאמינה שכשתקבלי החלטה ותבואי ללסניף כשאת מסכימה עם הערכים שהוא מקנה לך, באופן אוטומטי את תרגישי יותר שייכת, ותביני שמה שבאמת חשוב זה שכולם צועדים לכיוון אותו חזון ואותו אידיאל, ולא באמת כמה רחובות כל אחת מנקה עם החצאית שלה.

שיהיה לך המון בהצלחה בכל החלטה שתקבלי

בצפיה לבנין אריאל
יוכי
רק רציתי לאמרמשה
אהבתי את התשובה הזו. מעבירה את המסר היטב.
יוכי.*מוריה*
לא כל אחד בא לאריאל בגלל האידאל אם לומר את האמת אני באתי לתנועה בכיתה ו' בגלל שתי סיבות
1. בגלל שאריאל זה נפרד
2. בגלל החברות
אף אחד לא בא בגלל "תורת חיים בעוז" מי הכיר בכלל את המושג הזה? אם לא הייתי בסמנריון הדרכה גם לא הייתי מכירה את המושג הזה.
ברור שכל יהודי צריך לשאוף להתעלות ולהיות כמה שיותר קרוב לקב"ה ולעבוד את ה' בצורה הכי טובה וכל אחד יעשה את זה בדרך שלו. איך שהוא מבין ואיך שהוא מחבר (כמובן כל עוד הוא לא עובר על ההלכה , תורה.)
כיתה ו'יוכי
וכיתה ח' זה 2 מצבים שונים. ילדה בכיתה ו' רק מתחילה לחשוב על דברים משמעותיים יותר, ובגיל הזה אולי נכנסים למקום שבו אתה מתחיל לחפש מה המקום שלך, אבל אני לא מצפה ממנה להיסגר על הדרך והאידיאל שלה בחיים. לעומת זאת מילדה בכיתה ח' אפשר לצפות לחשוב בצורה בוגרת, ולהבין שהיא לא נמצאת בתנועת נוער רק בשביל החברות, ושאם זו הסיבה אז משהו פה ממש לא בסדר. אז נכון, ברור שנחמד כשיש בנות שאוהבים להיות איתן, אבל זה לא מספיק בכלל.

בתור אחת שהדריכה בנות בכיתה ח', בגיל הזה הן בד"כ מתחילות לחשוב למה הן בסניף וגם על הדרך שבה הן רוצות להמשיך את החיים שלהן. ואם זה לא בא טבעי אז צריך לעורר את השאלות האלו כדי לעזור לבת למצוא את המקום שיהיה לה בו הכי טוב. (וכן, יש לי חניכות שעברו בכיתה ח' לבנ"ע, וזה היה הדבר הכי טוב בשבילן ואני שמחה על ההחלטה הזו שלהן!).
ליוכי.*מוריה*
דרך של התנועה.
אם כל הכבוד יש גם ערך לחברות! חברות הן חלק מעיצוב האישיות של הבן אדם.
לכן וזו דעתו אם טוב לה עם החברות שלה מבנ"ע שתלך לבנ"ע
אם היא רוצה להיות בדרך של אריאל במחיר חברתי זאת החלטה שלה.
אם כל הכבוד לאידאלים ויש לי הרבה כבוד. לא שווה ללכת עם האידאלים ולפספס חברה בדרך.
אם אדם יכול לשלב בין שניהם זה הכי טוב .
אדם לא הולך לתנועה רק בגלל האידאלים הוא הולך גם בשביל האידאלים.
לפעמים אני מרגישה שמדברים גבוה ושוכחים את המציאות.
חברהיוכי
לא אמרתי להיות במקום שבו היא סובלת מהחברה, חלילה. רק אמרתי שלהשאר בגלל שנחמד עם החברות זו לא סיבה מספיק טובה, במיוחד אם היא אומרת שהחברה לא ממש מקבלת אותה כמו שהיא.
לדעתי היא צריכה ללכת למקום שטוב לה!*מוריה*
שהיא מרגישה מאושרת ומקבלים אותה כמו שהיא!וכשהיא תרגיש שטוב לה היא גם תוכל להתקדם! אני חושבת שאריאל זה לא המקום היחיד שיוכל לקדם בנאדם למדרגה האידאלית אפשר להגיע למדרגה הזאת גם מתנועות אחרות.
חוצמזה שאני אישית מרגישה לפחות ככה זה היה בשבט שלי ומסתבר שזה לא רק בשבט שלי... זה שאריאל היא תנועה של דוסים בלבד!
אם בת מסוימת תבוא לסניף בלבוש שלא תואם את הנוף ששל הסניף מיד יסתכלו עליה וינעצו בה מבטים! מה נסגר? איפה קבלת השונה?א יפה האידאלים הנשגבים של התנועה?
זה כ"כ כואב לי! ואני אומרת את כאן אני כבר לא מאמינה כ"כ בדרך של התנועה! אולי בדרך כן אבל לא באופן שהתנועה מבצעת את הדברים!
ורק אני חושב שיש בינכן שיח חירשותהאריאלניקהנאמן
אתן אומרות אותו דבר בשינוי קטן
תודה!!אנונימי (פותח)
תשאלי את עצמך:אנונימי (פותח)אחרונה
ממה היחס שלהם כלפיך נובע...
ואז תתחילי מהנקודה הזאת...

-רחלי-
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך