טל שמים- חודש תמוז!!!מיכל160

אחרי לחצים רבים פתחתי את השירשור שוב (כאילו אתם לא יכולים לפתוח בעצמכם)- סתאאאאאם-  בשמחה!!!

אז יאללה, הארות/ הערות/ חוויות/ טענות/ תגובות/ ועוד...

מצחיק ... השבת רק קיבלתי את של סיון...*מוריה*
מעניין מתי תמוז יגיע אלי...
תלחצי על הקומונרית שלך. זה מונח בהנהלה...מיכל160
ןלא לחינם...
יש לי!ענת=)

בעזרתו בכל!

"טל שמים" בערמה כזותי(ןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן) לכל החבר'ה שלי

מוריה נראה לי זה לא נדיר וגם לי זה קרה פעם... כן כן וזה היה מלחיץ ממש! כי בדיוק שלחקתי ט"ש של חודש אחד, קלטתי והתבקשתי כבר להכין את החודש הבאה.... אז את יכולה להתנחם שזה לא קורה רק לך. אלה במשפ' הכי טובות!

ויש לי משו נוסף! (איך שלו?!) הערות. בעלון הסיפור של עוזיה יצא בכתב נמלים. אך אני בטוחה שזו טעות טכנית כל שהיא ולא ב'כונה תחילה'. מה גם שבמדור ההתנצלויות שלנו לעולם לא הופיע עוזיה, גם לו מגיע פעם, לא?! 

ויש ללי עוד כמה דברים אך שאנשים לא יפרשו זאת כלשונם אנחנו נדבר על זה בדוּ (אשתדל להתקשר השבוע למרות עומסו, ואם לא יצא לא יזיק כלל לשמוע ממך תמיד!!)

ב"הצלחה לכולם! באמת עלון מומלץ לא לחינם עשיתי את דרכי מרחוק....!

כן?! אני רותח מזעם... עוזיה
אני אדאג שבעלון הבא אני אתנצל בפני.

במייל דווקא הכתב יצא בסדר.
אני גם מבין את העורך (אהמ, אהמ), הבאתי לו סיפור ארוך, פי שניים וחצי בערך ממה שהוא אמור להיות. לא נותרה לו ברירה אלא להקטין את הפונט. אם הוא היה עושה יותר גדול היינו צריכים להוציא גליון מורחב...

וסתם שאלה, מי זה יובל בש? זה שכתב את הדבר תורה...

ושאלה נוספת, מופנית לכבוד העורך היקר:
ה עורך כתב בעלון האחרון "חסר גלגל - אני גלגל!"
ואני אשאל שאלה שנשאלתי בעבר, ע"י אריאלניק שהתלבט אם להיות קומונר:
אם חסר גלגל ואני גלגל מרובע, כדאי שאני אהיה גלגל?
או עם תרגום:
צריך שליח מצחיק שיבוא לשבת ארגון, יזיז את החבר'ה, יראגן צחוקים, ויעזור להכין את הכתובת אש בדקה התשעים. [חסר גלגל...]
ופנו אלי בבקשה למלא את התפקיד של השליח. [שאני אהיה גלגל..]
דא עקא,ואני בנאדם יבש וחסר חוש הומור, שכל פעולה שלו נראית כמו הרצאה בקונצרט של מוצרט על המצאת הפסנתר, ויכולת האלתור שלי מסתכמת בלשלוף עט מהכיס כשנשבר החוד בעיפרון. [אני גלגל מרובע..]
וכאן אנחנו מגיעים לשאלה:
האם לבוא ולהיות שליח? אני הרי אהיה שליח מעפן ויבשן, וסתם חבל. מצד שני, כבר יום חמישי בלילה ואני האפשרות האחרונה שנותרה.
מה עושים?

אז תתחילו לשפוך תשובות, ואח"כ תלכו להעביר עלזה פעולה...

עוזיה.

כותב הדבר תורהמיכל160
הוא הרב יובל בש. זו טעות במערכת שהוא נכתב בלי 'הרב' (כן,כן- פאדיחה רצינית...).
הוא רב ממעלה אדומים.
לפי מה שהבנתיאיתמר פז
כל מי ששילם מיסים יקבל את הט"ש ישירות לתיבת הדואר בביתו...
הבנת נכון...מיכל160
מדובר על חניכי חבריא א' וייתכן זה לא יהיה החודש...
ט"ש זה לא העלון של חב"ב????ישי ויזנר
ואואואואואו זה נגיד ממש מעצבן!אפוש
בס"ד
במקום להתלונן...לכו להנהלה הארצית ותבקשו או תעשי את המנוי של האימייל...אם אני טועה תקנו אותי אבל זה נראלי ממש מרגיז...
כי הקומונרית עושה הכל בשביל הסניף...וזה מעפן שהיא תראה כאלה הודעות שמרמזות על תפוקת עבודה לא טובה...;)
חיחיחי...מוריונת
תודה אפרת!סופסוף מבינים ללבי.. D:
ומוריה יקרה הטל שמים מונחים בתיק שלידי לאחר שנסעתי היום להנעלה במיוחד בשבילם!מי שיבוא לסניף יזכה לקבלם מוקדם ומי שלא שוב יאלץ לחכות חודש עד שיזכה... ;)

והערה בונה לכל מי שחש עצמו קשור לטל שמים!טל שמים הוא אכן עלון מקסים וניכרת מאוד ההשקעה הרבה בו,אך אם זו- כשאומרים כל חודש מחדש כמה העלון מקסים ואיך שלא נראה כמותו מעולם והוא מדהים וכולי וכולי זה קצת מוציא מהתתרגשות כל פעם כי המקסים נהיה קבוע... ;)

בהצלחה רבה לכולם ושכויח ענק לפועלים בטל שמים וכך סתם בכל מקומות פזוריהם..
ואיך אומרים (לפחות אצלנו...)
"כל העוסקים בצורכי ציבור באמונה הקב"ה ישלם שכרם..."
חיים ארוכים ובצפייה לבנין אריאל.
אפילו אני קיבלתי לפני שבוע...עוזיה
נראה מתי תמוז יגיע אלי... במייל הוא נראה מבטיח.

מתחשק לי לפתוח שרשור נפרד על הדעה של הדסה ויינברגר, אבל אני אמתין עם זה עוד קצת.
אני הייתי די מאוכזבת מהדעה הזו...מיכל160
קראתי את מה שהדסה כתבה מספר רב של פעמים. ת'אמת, זה קצת הציק לי.
נניח שהגעתי להתנדב בבית אבות- חשבתי שמישהו ישלם לי?! לא, זה הרי ברור שבדברים שכאלו הקב"ה יהיה זה שישלם שכרי...
יצא לי לא פעם להיות המסונג'רת הזאת- שאני הייתי קוראת לזה 'הפרייארית'.
חונכתי בביתי שפריאר זה צדיק, שעדיף להיות זה שמנצלים אותו מאשר המנצל ואיזה מביך זה שמבקשים עזרה ואף אחד לא עוזר ואח"כ כולנו מתפלאים איך זה שדברים יוצאים כמו שהם יוצאים.
כאני חוזרת מדברים תנועתיים בהם אני זוכה להיות חלק מהמסונג'רים אני שמחה- אני שמחה כי אני נותנת לבור ששתיתי ממנו מים, והרבה מים.
זכינו או סבלנו (גם זה עניין של הסתכלות) גם בזה ש"שכר מצווה- מצווה."- פעם אחת סונג'רת? עשית את זה טוב? הפעם הבאה לא תאחר לבוא....
אני חושבת שדווקא בתנועת נוער, מקום שקיבלנו ממנו הרבה צריך להתנדב. אם לתנועה היה כסף שלא נגמר אני בטוחה שבשמחה היא היתה מחלקת לא רק למתנדביה אלא גם לכל עניי עמנו- אבל המצב כרגע הוא שאין והיחידים שמרוויחים מזה- זה אנחנו. למה אנחנו? כי אנחנו יכולים להתנדב ובכך להודות למי שקיבלנו ממנו.

אמנם אנו זקוקים לכסף, אבל מתנועת נוער אי אפשר לצפות לזה- אפשר לנצל עבודות בתנועה שכן מקבלים עליהם כסף אבל צריך להבין שאולי אחד לאלף דברים שנעשה נרוויח מהם כסף...
אני, בשונה מהדסה, חושבת שהעיוות הוא שכל דבר שמבקשים ממנו לעשות אנו שואלים: "מה אני ארוויח? מה יצא לי מזה?" ואולי בגלל זה נולד הכינוי "מחלקת סינגורים" מאז ומתמיד היו מסונג'רים אבל לא הסתכלו על זה ככה. הסכלו על זה כאל מ-ת-נ-ד-ב-י-ם!!

אחד הדברים שלמדתי בכל התקופה בה אני פעילה הוא לנהל את עצמי ואת הזמן שלי נכון- לעשות סדר עדיפויות בחיים. כל אחד צריך להחליט איפה הוא שם את עצמו בחיים האלו, חסרי הזמן האלו, ועל מה הוא יוותר. אני הייתי מסוגלת לעשות כתבה דומה על האולפנא- שאנו התלמידות עושות/ מנקות/בונות וכו' -מה אנחנו פראייריות-לא, זה ברור שזה בשבילנו, אז למה בתנועה- מקום שברור לכולנו שצריך אותנו אנו אנו מרגישים ככה?!?!?
אתן מדברות על שני צדדים שונים...עוזיה

הדסה מדברת מהצד של התנועה, ואת מדברת מהצד של החב"בניקית.

בתור חב"בניק - ברור שאני מתנדב. גם אני חונכתי על פרייאר=צדיק.ואני כמעט מסכים עם המשוואה הזאת.

אני לא אוהב להיות פרייאר. פרייאר הוא אחד שעושה משהו, ואז דופקים אותו. זה משהו מעצבן. אני אוהב להתנדב.
אז מבחינתי האישית הכל בסדר - אני מתנדב.

מה שהדסה מעלה זו בעיה של תנועת נוער כתנועה. לתנועת נוער מותר לסנג'ר - עד גבול מסויים. כשחוצים את הגבול שבין סנג'ור לכמעט ניצול - זה כבר אומר דרשני.
יש אנשים שמגיע להם תשלום - לא בתור משכורת, בתור משהו סמלי. על משהו שהם עשו. אם מישהו השקיע הרבה זמן בארגון סמינריון, מגיע לו 150-200 ש"ח. יכול להיות שמבחינתו זה בכלל לא משנה, אבל אנחנו בתור תנועה צריכים ליצור מצב שבו משלמים לעובדים.
לא תמיד התשלום צריך להיות ישיר! אפשר לקחת מישהו בהתנדבות. בהחלט מותר. אבל כשאת צריכה מישהו בתשלום, תמשיכי לפנות אל זה שהתנדב. אל תביאי פתאום מישהו אחר. זה יהיה שכרו של המתנדב; פעם אחת בחינם, ושכשתהיה עבודה בתשלום הוא יהיה בעדיפות ראשונה לקבל אותה.

הדסה העלתה בטעות יותר מידי נושאים ונגעה בהם חלקית. יש מקום להרחיב את הדיבור על כולם, ולכתוב קוים וגבולות ברורים.

בברכת מה אכפת לי ואני עוזב את התנועה כי נמאס לי,
עוזיה.

יכול להיות שיש בזה משו...מיכל160
נראה לי שאתם מדברים על דברים ספציפים קצת. לא??
נראה לך, אבל לא.עוזיה
את הדברים הספציפים אני שומר לעצמי. ואם לא לעצמי, בטוח שלא לפורום.
נראה לי שלא הבנת אותי נכון...מיכל160
התכוונתי שעצם הכתבה נכתבה על דברים ספציפים שקרו (ולא התכוונתי שתפרטו אלא אמרתי אתזה כדבר שאני לא בטוחה שצריך להאמר כמו שהוא נאמר...)- לדעתי!
בברכת מה אכפת לי..? מוכר...רחלי ברק
זה רק אני או שכבר יצא לי לראות כמה פעמים את ה'ברכה' הזו שם בסוף? ;)
הדעה של הדסהיוכי
משום מה קוממה אותי, אני עדיין לא מבינה למה כי בד"כ אנחנו באותו צד בנושא הזה, ופחות או יותר היא כן כתבה את הצד שלי, אבל משהו שם הפריע לי, אני צריכה להבין בדיוק מה ואז אני אוכל להגיב. =)
כמו שאמרה מיכל --עוזיה
המאמר מעניק תחושה של מאמר מאד מגמתי, שנכתב בעקבות אירוע ספציפי. לאורך הקריאה מרחפת הרגשה כאילו הדסה יודעת משהו שאנחנו לא ידעים, וכאילו היא כותבת ישירות עליו.

מיכל - הבנתי אותך נכון?
ם כן, אני שותף לתחושתך. לדעתי המאמר נכתב בצורה לא נכונה, וחבל. נושא כזה חשוב ראוי לו שיעלה, אולם באופן המתאים ביותר. יש להזהר עם כל מילה שנכתבת. בתקווה שנדע לעשות זאת...

בברכת טוב חזרתי אני עושה לכם טובה,
עוזיה.
כן,מיכל160
לדעתי זה גם נכתב בתקיפות- דבר שמרחיק אנשים מלקבל ביקורת...
אכן...יוכי
טל שמים יצא לאור וגם הופץ במיילים (בלי בעיות הפעם, כולם קיבלו אותו, באופן מפתיע ביותר...). באמת יצא עלון מוצלח ממש!

אם למישהו יש הערות / הארות אפשר לכתוב אותן כאן אבל נראה לי יהיה יעיל יותר לשלוח למייל של טל שמים: tal.shamaim@gmail.com שם ההתייחסות תהיה יותר טובה.

העיקר שאת הטל-שמים של אייר עוד לא קיבלתי,דינה!!
ןגם לא היה בהנהלה הארצית כשהקומונרית שלנו הלכה להביא...
טל שמים של אייריוכי
עשה בעיות ולא הסכים להגיע למספר אימיילים, ושלך בינהם, לא משנה כמה פעמים ניסיתי. תבקשי ממישהי שיש לה שתנסה לשלוח לך, אולי זה יעזור.
אוףףףףףף..$$$$
כבר 100 פעצים נרשמתי לקבל ואף פעם אני לא מקבלת...........
גם אני. אבל ;זה לא כזה מזיז לי....*מוריה*
גם אני...ישי ויזנר
כל מי שנרשם לקבל ט"שיוכי
מקבל אותו. מי שלא, שינסה שוב לשלוח למייל או אליי למסר אישי.
גמאני ! גמאניצחקן
ב"ה
[לא קיבלתי. נרשמתי אי פעם]

למה ??
אוף. נרשם שוב.
עדיין לא קיבלתי...האריאלניקהנאמן
מישהו יכול להעלות לפה את הט"ש?ישי ויזנר
זה קובץ גדול מידי.מיכל160
אז אני אעלה את זה...ישי ויזנר
אפשר להוריד את זה כאן.
ישי, יש לך במקרה את הטל שמים של אייר?דינה!!
תודה רבה!!דינה!!
מסכים עם הדסהאנונימי (פותח)
סוף כל סוף מישהו מעלה את זה על הכתב ,ויפה גם לעיתון על שהוציא את זה בלי לצנזר אך לענין של מאמר התגובה על דניאל אדרי זה לא בסדר מה שכתבו שם היה צריך לשנות את זה, גם עם לא מסכימים עם מישהו יש לכבד את דעתו, זו אינה הדרך!!!!!!!!!!!!!
גם אני מסכימה עם הדסה!!!*מוריה*
אבל אני חושבת שאין תקנים, היו צרכים לחשוב על זה לפני או שאם מבחינת ההנהלה אין עם זה בעיה אז שילכו על זה!
רכזות חב"ב נקודה למחשבה....
גם אני מסכים עם הדסה!האריאלניקהנאמן
ואני לא אומר שהתנועה צריכה עכשיו להתחיל לשלם לי, ברגע שהתנועה תחל לשלם לבוגרים שיבואו ויהיו רכזים אני הראשון שעוזב את הרכזות אני עדיין אהיה פעיל אך לא רכז כי רכז צריך להיות אדם מבוגר
הדסה ממש צודקת!איזה מקורית אני(;hadar
וכן, אני יכולה להגיד גם על עצמי, שכשאני רואה תנועה שבנויה על שישיסטים-שביעיסטים חסרי ניסיון ששקועים בבגרויות (וכל הכבוד להם שהם בכל זאת מתנדבים ועושים דברים בהנא"ר) זה גורם לי לזלזול, זה גורם לי לא לצאת לפעילויות כי אני יודעת מי אירגנו אותם ולכן אני גם מנחשת איך זה הולך לצאת... ותגידו לי שהתנועה רק בהתחלה, ושגם בנ"ע קמה בהתחלה מאנשים קטנים ושאין מה לעשות...אתם צודקים!!! אבל זה לא פותר לי ת'בעיה של הזילזול שאני מרגישה...
קודם כל (הסתיגות)האריאלניקהנאמן
אולי אנחנו חסרי נסיון אבל לא לשכוח שגם את התנועה הקימו שישיסיטים-שביעיסטים וב"המתקדמים, אז לא צריך לזלזל, כי בינתיים התנועה מתקדמת, יכול להיות שכעת הגיע הזמן לעלות מדרגה ולבצע את מה שהדסה כתבה,
לפני שמתחילים פה הפגנת תמיכה בהדסה -עוזיה
יש לי כמה שאלות אליכם:
א. א-ל-ט-ר-נ-ט-י-ב-ה-! תציבו אפשרות אחרת. האלרניבה יכולה להיות גם "צריך לסגור את התנועה ולעבור לצופים, אבל אתם לא אמרתם את זה. מה שאני שומע זה רק קיטורי קיטורים לא מקובל עלי בעליל.

ב. מי אמר שזה רע שיש שמיניסטים? אפשר לתפקד מצוין עם שמיניסטים, רק צריך לדעת איך להפעיל מערכת כזאת. הצעת טיוטה נכתבת בימים אלו בע"ה.

ג. הדר, הדברים יראו כמו שהם ללא קשר לגיל האנשים שמארגנים את זה, ואני לא אתחיל להביא דוגמאות. התנועה צריכה להחליף ראש בכמה דברים, וזה נושא לדיון אחר.

נראה לי שמיציתי להערב.
זה שאין אלטרנטיבה אחרתאנונימי (פותח)
זה לא מצדיק את המצב הקיים ואת הבזבוז זמן שעושים לכמה וכמה אנשים כאן
בקיצור - אתה יושב באופוזיציה ונהנה מהחיים.עוזיה

אולי נכניס אותך חודש להנא"ר, תבין שאף אחד לא נגדך, והמצב שבו פועלים הוא של "אין ברירה".
איך אני שונאת תגובה כזאת...פלפלתי
במקום להתמודד עם הקיטורים והבעיות של המרגישים מלמטה יושב לו עוזיה במרומי האולימפוס של ההנא"ר מנדנד רכליים וצועק "אולי תבינו שאין ברירה??"
אז זהו- שאם התנועה תתחיל להזיע ממאמץ מחשבתי סופסוף - יגיעו גם לפתרונות.
אני לא מקבלת תירוצים כמו שאתה מביא.
כי נכון שמתאמצים- והרבה, אבל אם כבר שולחים לשם ילדים וחבר'ה אולי כדאי שיצא מזה משו?? כי בכל זאת יש לזה השפעה של שנים???
מרצון ואין ברירה לא תמיד חיים.. בטח שלא טוב..

אפשר להזיע ולארגן מצנחים.
יוי תודה חכיתי שמישהו יכתוב את זהאנונימי (פותח)
ואתה לא מדבר אל הבן אדם הנכון כי אני כבר בעסק
(דרך אגב פגשתי את חבר שלך יוס מאבני חפץ)
(החלפתי שם משתמש)אנונימי (פותח)
אלטרנטיבה-ישי ויזנר
צריך להתחיל להעסיק יותר עובדים מבוגרים עם תפקידים מוגדרים בתנועה.
זה לא מצב נורמלי שאחראי קומונה הוא גם רכז חב"ב בפועל (לדוגמא).
ישי- אתה משלם?מיכל160
ושוב אגיד- אם לתנועה היה כסף שלא נגמר אני בטוחה שבשמחה היא היתה מחלקת לא רק למתנדביה אלא גם לכל עניי עמנו- אבל המצב כרגע הוא שאין והיחידים שמרוויחים מזה- זה אנחנו. למה אנחנו? כי אנחנו יכולים להתנדב ובכך להודות למי שקיבלנו ממנו.

ולדעתי, שמיניסטים זה עם מעולה- די לזלזל בנוער- ודי לחשוב שאם ואם ואם אז יהיה יותר טוב. חב"ב לא פועל כי כולנו ישנונים ולא בגלל שאין רכז חב"ב בן 30. לדעתי- לא נתעורר בזכות זה.. אולי אפילו נרדם יותר חזק ובשקט כי נדע שיש איזה מישו שמרוויח כסף ועושה את העבודה וכל שנותר לנו הוא להיכנס לשנת חורף עמוקה...
צריך להתעורר ועדיף שאת הכסף שישלמו לרכז חב"ב ישקיעו בהתנדבויות ופרויקטים של חב"ב.

זהו, נראלי, כל זה נוגע רק לחב"ב ולא לשאר הדברים שהועילו (כגון לשלם לדברים קטנים- שגם בזה יש לי הסתייגות- אבל נשמור אתזה לפעם אחרת).

בהצלחה לכולם!!
מיכל - כסף זו לא טענה!עוזיה

הבעיה מתחילה בחוסר רצינות.

בואו נזכור מי אנחנו: אנו תנועת נ ו ע ר . לא תנועת ילדים. כלומר - ההשקעה בחב"ב לא פחותה ואף צריכה לעלות על ההשקעה בהדרכה.

לקומונריות יש תקנים? יש ויש. לרכז/ת קומונה אפשר לשלם? ודאי גם ודאי. אז למען השם, שישלמו גם לרכז חב"ב. אפשר שרכז הקומונה יהיה גם רכז חב"ב - אבל שזה יוכרז רשמית, ויהיה לו זמן בשביל חב"ב.

אסור! שרכזי חב"ב יבואו מלמטה. הגרעינים צריכים לעבוד מלמטה - הם צריכים - מוכרחים! - משיהו מלמעלה. מישהו שיודע לעשות את זה וגם יכול. וכמו שאמר לי דניאל אדרי - אי אפשר לדרוש משביעיסט שבקושי ארגן פעם שבת כיתה לארגן חב"ב ברמה תנועתית.

אנחנו רוצים ודורשים לראות רצינות ביחס לחב"ב. לראות ימי עיון או חמשושי סמינריון לחב"ב. ליצור מערך פעילות לגרעינים, למצוא מישהו שיוכל להדריך אותם ולהנחות את הפעילות.

במצב הנוכחי - אי אפשר להמשיך. יפה מאד שטעמה הנקין ונתנאל כהנא הקימו את חב"ב כשהם היו צעירים - הגיע הזמן להשתדרג.

אנחנו תובעים רצינות!
ועד שלא תהיה רצינות - לא יהיו גרעינים פעילים בצורה טובה. לפחות אצל הבנים.
[אין לי מושג מה קורה אצלכן, הבנות - אני בטוח שגם אצלכן הפעילות היתה יותר אפקטיבית אם הבנות היו עוברות הכשרה כלשהי]

אז קיטרנו על המצב הגרוע.
הצבנו אלטרנטיבות ניתנות למימוש (ואל תעזי לומר לי שלא, כי זה אפשרי).
עכשיו נותר לחכות לחברי ההנא"ר.

בברכת אם אין רכז חב"ב אני עוזב את הגרעין
עוזיה.

מדיבורים בפורום הזה לא נניב פירות,מיכל160
יאללה, בקשה, אתה מוזמן לפנות לנהא"ר.
מצחיק אותי שאתם חושבים שמזה תבוא הישועה. אבל ננסה, אולי באמת מפה תבוא הישועה...
גם שמינסטים יכולים לקבל הכשרה... לדעתי הכל מתחיל בזה שרק למניין חב"בניקים אכפת מהנעשה.
אז מאיפה היא תבוא?עוזיה

מיכל, מי כמוך יודעת שמהפורום לא תבוא הישועה, ורק מההנא"ר משהו כזה יכול לבוא לאורך זמן.

חב"ב פעיל - יכול להיות לתקופות לא גדולות בכוחות עצמו. זה אומר שכשיש חב"ב פעיל, עומדים בראשו אנשים כמוך וכמו דניאל אדרי. ברגע שתלכו - נצטרך למצוא משוגעים אחרים לדבר כמוכם. לא תמיד יש כאלה.

לא רק בחב"ב - זה קיים בעוד הרבה תחומים. רק שלא בכולם יש באמת פתרון... [טל שמים למשל].

אבל למה לדבר באוויר?
אני שואל אתך עכשיו - אם תהיה אפשרת מההנא"ר, את תארגני יום עיון לגרעין של הבנות? אני שואל ברצינות, לא בקנטור.
לא צריך אפילו להכין חומר. הכל נמצא וקיים - רק צריך לארגן את זה.

בברכת אם אין אני לי מי לי
עוזיה.
על מה יומעיון?מיכל160
מבחינתי, למה לא?? נראלי שוודאי שכן..
כן- אני משלם.ישי ויזנר
אני משלם את המחיר על זה.

וחוץ מזה- כשהייתי חניך (היום אני כבר לא צריך) שילמתי כל שנה מיסי חבר.
עוזיה בחייאת אתה יודע שזו לא תשובההאריאלניקהנאמן
אם אנחנו רוצים שהדברים יתבצעו ברצינות יותר גדולה צריך שמי שיש לו יותר ניסיון והוא מבוגר יותר צריך להפעיל את החב"ב ואני אומר את זה כרכז אני מרגיש שאם היה מישהו יותר מבוגר שיפעיל את הגרעין זה היה מתבצע הרבה יותר טוב, אין דבר יותר אבסורדי מאשר חב"בניק שמנסה להפעיל חב"בניקים!
אפשר שיהיו שביעיסתים- שמיניסתים שיהיה בהנהלה-הראהפגזי
אבל צריך שיהיו הרבה אנשי צוות מבוגרים מעליהם, בשביל שהדברים יצאו טוב!!
לא!עוזיה
הכי הרבה - שמיניסטים בהנא"ר - וגם זה רק בתור קומונרים.
רגע, זאת תנועת נוער לא?*מוריה*
אני חושבת שצריך שיהיה נוער אבל שזה לא מה שירכיב את רב ההנא"ר.
זה אומר שהנוער פועל - עם הכוונה של בעלי נסיון.עוזיה
ואם אנחנו תנועת נוער, אז אנחנו דורשים רצינות בכל הנוגע לנוער. רצינות פירושה רכז רציני, ולא צעירים כמונו.
עוזיה.*מוריה*
יופי אחרי שקיטרנו מספיק. אתה מוכן להגיד את זה ליוסי, עיינת, מי שאחראי שם על הנושא הזה?
אם הרכזות חב"ב מסכימות איתנו. ורכז חב"ב בנים וכל המי ומי של ההנהלה הארצית, אז למען ה' תזיזו כבר את עצמכם!!! מפה לא תבוא הישועה!!!
אגב דיברתי על זה עם עוזיה בSMSהאריאלניקהנאמן
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך י"ז תמוז תשס"ז 18:56
והוא אמר לי שכרגע הוא עסוק ביותר וכאשר הוא יתפנה הוא ידבר, וזאת בעיה כי עד שהוא יתפנה זה כבר יכול להיות שלא יהיה רלוונטי ואולי עוזיה ישכח אבל לא לדאוג אני ב"ה כאן כדי להזכיר לו אז הנה:

עוזיה!!!!!!!!! אנא אל תשכח כי החב"ב לא יכול להתנהל בצורה כזאת!!

הנה כעת הוא לא ישכח
מוריה ---עוזיה
העניינים קצת יותר מסובכים.. לא כל אחד יכול לפנות להנא"ר ושגם יקשיבו לו.

דבר אחד בטוח - ללא התעוררות של החבר'ה מלמטה, של החב"ב בשטח - העסק אבוד.
זה אומר שאתם - החב"בניקים - תשלחו מכתבים להנא"ר, תעשו עצומה, תפציצו את מערכת טל שמים במאמרים ואפילו באורך של חצי עמוד, תעשו עוד הרבה דברים יצירתיים - אל תרשו שיסבנו אתכם!
בלי ההתעוררות הזאת - הכל אבוד. הכל.

קדימה, אין לנו זמן.
עוזיה.
את זה אנו יכולים לעשות...האריאלניקהנאמן
אתה נשמע כאחד שפורש...*מוריה*
אתה חושב שזה יעזור? יש עם מי לדבר?
כי אם כן אז באמת קדימה לעבודה!!!
בתגובה לעוזיה.*מוריה*
כי אני כזה.עוזיה
אני פורש מכל מיני סיבות טכניות, לא משהו עקרוני.
זמן רב אין לי, ואת המעט שיש לי אני משתדל לפזר לדברים שנראים לי חשובים - כל דבר מקבל מעט. כך שהנושא הזה לא יכול להיות מובל על ידי. אני מוכן לתמוך, לנסות לסייע - להוביל את זה יעשה מישהו אחר.

מוריה, את מוזמנת.
ההתחמקות הנצחית של חברי התנועההאריאלניקהנאמן
כל אחד חושב שהוא גדול הדור הבא לפכיך 'אין לי זמן להשקיע בחב"ב' למען ה'! חשוב לכם אז תשקיעו! עוזיה גם אתה, ואל תפיל את זה על שביעיסטים ועל שמיניסטים, תפעל אתה! באמת אין לך זמן לפעול תפעיל מישהו אחר
לא.עוזיה
אני אומר שאני לא מסוגל לבצע כי אני לא מסוגל.
את מה שאני יכול אני עושה.
אז אתה חושב שלי יש יותר זמן?*מוריה*
האמת שזה לא ממש עקרוני. אני מוכנה לפעול אבל לא להוביל.
למה?
כי אין לי מושג ושמץ של מושג איך מתעסקים בדברים האלה! אף פעם לא נכנסתי לתסבוכת הזאת שקוראים לה "ההנהלה הארצית" לכן אני פשוט פניתי למיכל.
אני לא דרשתי ממך משהו שלמעלה מכוחותייך.עוזיה

בעצם, לא דרשתי דבר מאף אחד.
מה שביקשתי, זה שלעלון טל שמים של חודש אב יגיעו שני מאמרים ואפילו קצרצרים על חשיבות חב"ב והבעיות הקיימות, ושבמקביל ישלחו מכתבים להנא"ר על ידי חב"בניקים.

לארגן את ימי העיון לגרעינים אני מסוגל; לעמוד מאחוריכם מול ההנא"ר [שלא ידחו אתכם בתירוץ: אתם קטנים ולא מבינים] אני מסוגל; אבל להתחיל לארגן את השטח מלמטה - זה אני לא מסוגל.
גם כי אני לא מעורה בשטח, וגם כי כפי שאמרתי - זמני מוגבל בטרם אפרוש סופית בעוד שבועיים וחצי - תשעה באב.

עוזיה.

מכיוון שעד תשעה באב לא נצליח לארגן משהוהאריאלניקהנאמן
אז אני מכריז בזאת רשמית שאני לא יודע מה לעשות(לא שלפני זה ידעתי...)

לארגן ימי עיון לדעתי אפשר לעשות גם אחרי שתפרוש סופית שכן גם בנץ(כל פעם מזכירים את שמעון בהקשרים האלה, אז) למרות שאינו מחזיק בשום תפקיד בתנועה עדיין הוא מרכז את הסמנריון הקרוב אז זה לא קשור
עכשיו אם יהיו מספיק אנשים רציניים שיכוונו אותנו מלמעלה יהיה בסדר
מוריה,מיכל הפג"זית
קודם כל- גם את יכולה לפנות ליוסי עינת ושות'. לא ראיתי שאי פעם הם לא הסכימו להקשיב למישו...
חוצמזה- כשלקחתי ט"ש מההנעלה כמה קומונריות ואנוכי הקטנה דיברנו על זה עם יוסי, אז מה יצא מזה? התוכחנו, דיברנו, לא הסכמנו. בסופו של דבר שום דבר לא השתנה. זה לא הועיל יותר מהודעה בפורום. יוסי הקשיב, אבל לא הסכים בכלל.
אין סיכוי שיוסי יסכים איתכם.ישי ויזנר
הוא "מאמין בכח של השמיניסטים".
אני לא יודע אם זה נכון או שהוא סתם רוצה לחסוך כסף (לא שזה רע בדרך כלל), אבל אין סיכוי שהוא ישנה גישה.
יופי.*מוריה*
מה נראה לו? מה העניין ללכת ראש בקיר אם החב"ב לא רוצה?
לי אתה לא צריך לספר מה האמונה של יוסי. והוא מאמין גדול בכח של השמינסטים. אבל מה העניין לא להסכים אם העובדות בשטח מדברות אחרת?
לדבר עם יוסי? אולי...
אני לא יודע מה העניין של יוסי,ישי ויזנר
אבל צריך לנסות להתקדם עם זה.
אם אי אפשר לשנות- תתעלם.
הי,הי,הי...מיכל160
לא לזלזל...
לא מבינים מה יוסי חושב? בבקשה, תשאלו!
אל תזתלזלו בדברים שאתם לא מבינים.
אנחנו לא מזלזלים ואני אישית מאד מעריכה את יוסי.*מוריה*אחרונה
ואולי את יכולה להגיד לי למה הוא מתעקש?
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך