תשובת הרב זלמן מלמד 'מהי תורת חיים בעוז'האריאלניקהנאמן

תמוז תשס"ז
שאלה:
לאחרונה שומעים יותר על המושג ’תורת חיים’ ו’תורת חיים בעוז’ וגם ראיתי את המושג הזה בכתבי הרצי"ה, שאלתי היא, מה אומר המושג של ’תורת חיים’, ומה מקורותיו ביהדות?

תשובה:
הביטוי תורת חיים נמצא בתפלה. כי באור פניך נתת לנו "תורת חיים" ואהבת חסד. אמרו חכמים במדרש בעולם הזה נתתי לכם תורה לעתיד לבוא חיים אני נותן לכם. וביאור הדבר לעתיד לבוא התורה לא תיהיה לעול על האדם. אלא הלבבות יחפצו בתורה וכל מה שהתורה מצווה זה יהיה גם החפץ הטבעי של לב האדם בעצמו.

וכך אומר הנביא ירמיה ל"א "נתתי את תורתי בקרבם ועל לוח לבם אכתבנה" ועיין מדרש רבה שיר השירים א’ אות ט"ו. למגמה זו אנו שואפים לחיות את התורה. לגלות את טבע הנשמה שבתוכינו שטבע זה זהה לחלוטין עם רצונה של תורה.

מסכימים או לא?

כן מסכימה אבל לצערינו אנחנו לא במציאות הזאת*מוריה*
מזה קשורפלפלתי
אם אנחנו מסכימים או לא? זוהי תשובת הרב וזהו זה.
אם שאלו את דעת האנשים כאן- דבריהם נשפכו באינסוף שירשורי תורת חיים בעוז.
לא נראה לי שייך לחלוק כאן על דברי הרב, הוא אמר משו, הוא אפילו לא ויכוח, אז על מה לדון בדיוק? על עוד מדרש? על עוד משו שכתוב?

אם זו תורת חיים אולי ניישם אותה במקום כל הזמן לדון בה??
לפלפלתי.*מוריה*
אף אחד (לפחות אני מקווה) לא התכוון לחלוק על דברי הרב.
כולנו קטנים ממנו ובהרבה!!!
יש כל מיני דעות של רבנים ב"ה בהרבה נושאים וכל אחד מתחבר לרב שלו שאיתו הוא הכי מזדהה.
בקשר לשירשור הזה אני לא חושבת שיש מה לחלוק בסה"כ הרב ציין עובדה. משהו שעתיד להיות.
וכן אני מסכימה איתך שצריך ליישם את "תורת חיים בעוז" בלי כל קשר לתנועה.
השאלה היא האם זה מה שהתנועה מתכוונת שאומרים 'תורתהאריאלניקהנאמן
חיים בעוז'
בגדול לדעתי זאת השאיפה. השאלה מה קורה באמת....*מוריה*
כאן בדיוק הענין.פלפלתי
התנועה בעיקר רק מדברת. תשאל חניכים בחוץ באקראי אם הם יודעים מה פירוש תורת חיים בעוז ומה הקשר שלהם לזה, רוב הסיכויים שהם לא ידעו.
האמת- אם אתה שואל ואתה מדריך- זו כבר ההוכחה. בשביל מה צריך חניכים?
אם דנים פה בפעם המליון עולה לי שאלה אחרת: אם באמת התנועה היתה מיישמת את זה היינו או היו צריכים לדון והעות את זה כ"כ הרבה פעמים או בכלל לשאול את השאה הזאת? לא.
וכאן בדיוק הבעיה.
אריאל מומחים בדבר. בעיקר.
ובעיקר על הפרדה.
צודקת!*מוריה*
נסחפת קצת, אבל בגדול את צודקת.עוזיה
אני לפחות לא שמעתי כבר למעלה מחצי שנה מלמולים על הפרדה.
אתה לא. אני שמעתי לפני שבוע.פלפלתי
לדעתי זו כבר בעיה חינוכית חמורה.
לא פחות מכל הדברים הגדולים שאריאל מתה להגיע אליהם.
אם זו הדרך אני לא בטוחה שהיא שווה את המטרה.
כי היא מפספסץ המון רעיונות חשוהבים בדרך.
וזה גרוע.
אולי את שמעת אני לאהאריאלניקהנאמן
מהסיבה הפשוטה שהנושא הזה של הפרדה לא צריך בירור את רוצה שיהיה מעורב? בכבוד תעלי את זה לדיון ואז כולם יתחילו לדבר על זה, דבר שאני לא חושב שאת רוצה.

אין כזה דבר שלא צריך בירור.פלפלתי
זה שנראה לך שהאמת נמצאת רק אצלך רק מראה על צימצום.
מפחד להתמודד מול זה? נראה לך מאיים? כנראה.
גם אני לא בטוחה ששייך להעלות את זה, כי חוץ מדיון לא יצא כלום, אז מה התועלת?

ולענין התורת חיים בעוז-
זו בדיוק המחלוקת. לך נראה שרק בוגרים צריכים לדעת מזה (ותאמין לי שרובם עדיין לא יודעים) ואני טוענת וחושבת שמרגע שהם נכנסים לתנועה הם צריכים להבין בדיוק במה מדובר, לחיות את האידיאלים ולא רק לדבר עליהם במקרה הטוב, בטח שלא רק לשחק, ובחמש דקות האחרונות לזרוק איזה מסר- כי זה מה שצריך גם לעשות..
מזה תשאלי?? עוזבדה שזה עולה כאן! אם זה היה כ"כ ברור לכולם מרחובות ראשון ובית אל הנושא לא היה עולה לשאלת רב, אפילו לא לדיונים כאן, כי כל חניך מזרעים ועד בוגר בן שמונים היו יודעים את התשובה וחיים אותה כל הזמן - מה שלא קורה באריאל!
לא!
ואני כן יודעת מה הולך בתנועה הזאת כי אני כאן!
מה גם שהבוגרים בתנועה מתנדפים מרגע שהם לא כנסו להדרכה.
מישו מכיר כאן מישו בן חמישים שעדיין אומר שהוא בוגר של אריאל וזוכר בכלל באיזה שבט הוא? לא. ואם כן זה כ"כ נדיר שלא שייך אפילו להחיל לייצג.
וזו בעיה.
יותר נכון- אחת הבעיות.
את תופתעי, שמדריכים כן יודעיםהאריאלניקהנאמן
קודם כל שאולי האידיאל שלנו עדיין צריכים בירור, וחניכים זה לא דוגמא, כי חניכים בשבט ניצנים לא כ"כ צריכים לדעת מה זה 'תורת חיים בעוז' הם צריכים להנות!(אגב חניכים שלי כן יודעים)
אני לא שואל מתוך אי ידיעה אני שואל מתוך רצון לבירור וחבל שאת לא בודקת לפני שאת קובעת דברים שאינם כ"כ מדויקים,

ותתפלאי שהתנועה כן מיישמת למען השם! אנחנו קיימים רק 28 שנה אל תצפו שכבר הכל יבוא משמים בלי התאמצות ורצון לבירור שיבוא מאיתנו, ואולי אנחנו מומחים בלדבר אולי, אבל אנחנו גם עושים, תשאלי את סניף נתניה תשאלי את סניף ראשל"צ, תשאלי את סניף רחובות, תשאלי את הגרעין חב"ב של הבנות!(ובעז"ה תוכלי לשאול הגרעין של הבנים)
בדיוק מדובר בכם זהו... אולי קצת הבנות עושות...*מוריה*
הווה אומר הרכזות חב"ב.
וזה נראה לי ממש נושא טחון!!!
אבל אל תחשוב שאנחנו לא מעריכים את העשייה שלכם!!!
מוריה-מיכל160
תוכלי להסביר את עצמך בבקשה? (תכננתי להגיב אבל נראלי שאני צריכה שתסבירי לי יותר מה את מתכוונת שהרי לא הביישן למד(-
מיכל.*מוריה*
ממצב?
אני יסביר את עצמי.
מתי ראית לאחרונה עשייה של בנות לאורך כל השנה? מתי קראו לנו להתנדביות? או לפעיליות ארציות של כל החב"ב? שבתות חב"ב בשדרות או בכל עירת פיתוח אחרת?
חוץ משנה שעברה השבת בשדרות (היא הייתה שבת מדהימה ממש נהניתי!!!) לא הייתה שבת כזאת!!!
אני חושבת שחבל שכל העשייה תתרכז בקיץ! אני חושבת שחבל שמכל הדיבורים במליאה לא יוצא כלום! אני חושבת שחבל שאתן כרכזות חב"ב לא עשיתן עם זה כלום! אני חושבת שלא השכלתן להתשמש בכוח של אחיה ולביא ולצאת עם זה לעשייה ותאמיני לי יש כאלה שרצו לצאת לעשייה.
אני למשל רציתי ממש לפעול ולעשות אבל לא קראתן לי אז הלכתי לכיוון אחר של התנדבות ותאמיני לי שמצאתי שם סיפוק ב"ה! את לא מצפה שאני אשב ואחכה לכן...
ופעם מישהי בפורום מבית אל העלתה את הנושא הזה שחבל שאתן לא מנצלות (לטובה כמובן) את הכוח של החב"ב של היישוב שלה כי הרבה חבר'ה שם כמוני כבר הלכו לאפיקים אחרים ומצאו שם סיפוק ועשייה.
תאמיני לי אני רואה את העשייה של בנ"ע בעיר שלי ואני ממש מתפעלת מהם! החבר'ה שם לא שונים יותר מהחבר'ה שלנו! אני חושבת שחבל שאין את ההתלהבות של לצאת לעשייה, לפעול וליזום!!!
אני מרגישה שבתור חב"בניקית בתנועה אין לי מה לעשות.
ואני חושבת שזה התפקיד של רכזת חב"ב לעמוד על הראש של רכזות סניפים ולדרבן אותן לעשייה.
טוב אני חייבת לסיים. אני ממש רוצה לקרוא את התגובה שלך.
מוריה.מיכל160
מקוה שאצליח לומר את הדברים הנכונים בע"ה.
#ראיתי עשיה של חב"ב לאורך השנה בזה שיש לנו קבוצה של 60 בנות שמתנדבות אחת לחודש אצל משפחות ואירגונים.
# מתי קראו לכן להתנדבויות? מכ"ב - כ"ו תמוז... שבוע התנדבות בחולון. משום מה עוד לא נרשמתן...
#פעילויות ארציות של כל חב"ב את רוצה? מה עם מסיבת חנוכה ומהנ עם המליאה ומה עם שבת שבות? ומה עם מסע חב"ב בסוכות?
# שבתות בעיירות פיתחו אכן לא היו... רצינו לעשות בחופש אבל לא מצאנו שבת- זה באמת פיספוס גדול!

$אני חושבת שחבל שאפילו בקיץ כשיש זמן הסניף היקר שלך לא מגיע לשבוע התנדבות ואין לי מושג עם פעלתן לטובת זהירות בדרכים...
$אני חושבת שב"ה מהמליאה האחרונה יצא גרעין מקסים של 20 בנות שאירגנו לבנתיים בעמל רב שבוע התנדבות בחולון ושבוע זה"ב.ישר כוח למתנדבות. ומי שרוצה ליצטרף מוזמנת לפנות אלי.
$צר לי, אנו פונות כל הזמן. מי שרוצה לאסוף את הטוב שאנו מביאות מצליח... אנו משתדלות מאוד לדרבן, אמנם לא מספיק, אמנם תמיד אפשר יותר, אבל נראלי שמי שרוצה מאוד (כן, גם סניף בתא-ל יודע על ההתנדבויות והשבתות-אז מה- זה גורם להם להגיע? לא, כולם חושבים שצריך למשוך מתנדבים מהאוזניים... ואני לא מסכימה לעאשות אתזה. מי שרוצה לבוא מגיע.
עובדה-
-קרוב ל100 חב"בניקיות במסע סוכות.
- 80 בנות במסיבת חנוכה
- 80 בנות בשבת שבות
- בסביבות ה- 100 בנות במליאה האחרונה.
- 20 בנות בשבוע התנדבות בחולון (בזיון, ההרשמה עוד פתוחה...אתן מוזמנות להצטרף, זקוקים לכן...)
יש עוד הרבה מה לשפר ולקדם, זה נכון מאוד...
מקוות בע"ה ליעל ולקדם.
אגב, מחפשים רכזות חב"ב לשנה הבאה. מי שמעוניינת- שתפנה לשלומית (0524295105).
בהצלחה!!!
בעזרת ה' נעשה ונצליח!!!
אני שמחה לראות שיש עוד אנשים שכ"כ אכפת להם...
מיכל*מוריה*
כל זה טוב ויפה אבל-
אני מדברת על עשייה לאורך כל שנה. ואת הגרעין הזה של הבנות שמתנדבות אחת לחודש(?) היה צריך לפתח!!!
לגבי השבוע של הזהירות בדרכים אני כן חושבת שאני אגיע ואני אסחוב איתי כמה חברות בעז"ה.

אני פשוט עסוקה בקשר לצעדה (ראו למטה פרטים).
אני ממש שמחה שיצא מהמליאה האחרונה משהו אני אישית לא באתי .
אני חושבת שהחכמה היא לפעול לאורך כל השנה ולא רק בחופשים.
יש לי חברה מתנועה חילונית (ואין להם כסף יותר משל התנועה) שכל הזמו עושים להם מחמשו"שים !!! ויש להם עשייה ברמות. יש להם את הרוח שאין לחב"ב שלנו וזה חבל!!! אני כן חושבת שצריך לפתח את זה עוד.
שבת שבות -מאד יפה! היא מיועדת לשבות!! ולא לנצח,אחיה ולביא.
היה צריך לעשות שבתות ,להביא מרצים תותחים כמו חצרוני או לא יודעת מי. נכון ,צודקת קל לי להגיד מלמטה אני לא רכזת חב"ב אני פשוט רוצה להראות דברים מזוית הראייה שלי.
ישר כוח עצום על הכל! אל תחשבי שאני לא מעריכה...
מוריה-מיכל160
זה ממש לא בקטע של הערכה- זה היה רק כדי להסביר דברים שלפעמים לא רואים/ לא שמים לב.
בקשר לשבוע חולון. עד יום שני אני רוצה לסגור את הענינים אז תשתדלי לעדכן אותנו בהקדם.... יש כוח!!!
אני אשתדל...*מוריה*אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך