אני מדריכה של שבט זרעים..החיפושית

בעקרון (על הדף..) אנחנו בערך 20 בנות בשבט....

אבל הבעיה היא שבשבת באות מקסימום 14 בנות, ואצלינו בסניף זה קצת לעומת השבטים האחרים...

אני והמדשית שלי עשינו להן מצבע שאם באות לפחות 17 בנות במשך שתי שבתות רצופות, אנחנו עושות להן ערב ממש שווה... וזה לא כ"כ עובד... (בשבת שעברה הגיעו 9 בנות -אם אני לא טועה..)

יש לכם הצעה בשבילי?? איך אפשר לגרום שיותר בנות יבואו לשבט, ולפעולות??

תודה רבה

פתחימיסטר דום
בתור אחד שיש לו 15 חניכים כל שבת...

אז פשוט לעשות להם פעלות מהנות כל שבת ואז הם יגידו לחברים\ות שלהם והם יביאו אותם גם ....תחשבי על זה תנסי תגידי לי איך זה זר לך
שבט זרעים זה ממש שלב חשוב שבעצם יוצרhadar
את הקבוצה שתקבל את המסרים של הסניף, תיישם אותם ותעביר אותם הלאה, אם לא תהיה קבוצה טובה-לא יהיה למי להעביר ת'מורשת..
עשיתם גיום חניכות בביה"ס? זה ממש מגביר ת'מודעות של החניכות לסניף... הם מגיעות קצת רק בשבת או תמיד?
אצל חניכות קטנות ממש חשוב לדאוג שכולן ידעו שיש פעולה ות'שעה שלה, כי אצל חניכות קטנות לא ברור עדיין העניין שכל שלישי ושבת יש סניף, ואם הם לא יודעות שיש פעולה הם לא יחשבו שאולי הן לא קיבלו קשר והן לא יבררו בדר"כ אצל המדריכה או אצל חברה אם יש פעולה, לכן ממש חשוב לדאוג שכל החניכות ידעו על הפעולה (תולים שלטים בבי"ס, מעבירים קשר משני צדדים וכ'ו). וגם אצל קטנות (גם אצל גדולות, אבל בעיקר אצל קטנות) חשוב שהפעולות יהיו כיפיות ומלאות במשחקים כיפיים, גם אם זה פעולה בשבת (שאמור להיות יותר תוכן) אפשר לעשות משחקים ודברים כייפים ולא חייב דברים רציניים כי חשוב שיהיה להם כיף בסניף וזה יגרום להם להגיע לסניף, לדעתי העיקר בשבט זרעים זה ליצור קבוצה גדולה שמשתפת פעולה ומגיעה בקביעות לסניף ואת החדרת המסרים הגדולים והערכים הגבוהים להשאיר למדריכות שיבואו אח"כ... ת'אמת אני מדריכה גדולות ואני לא הכי מבינה בשבט זרעים ואני גם בטוחה שאת עושה להם פעולות ממש כייפיות, אז גם אם לא באות 20 חניכות- 14 בנות זה גם ממש יפה!! ולא העיקר הכמות אלא האיכות! אני חושבת שאם תצליחי ליצור קבוצה לא הכי גדולה (כן, גם של 14 בנות) שמגיעה קבוע לסניף ורק תורמת לו והם נחמדות אחת לשניה ומשתפות פעולה, זה עדיף פי מליון על שבט גדול ומופרע שלא יועיל לשומדבר. המון המון בהצלחה!! הלואי שתראי תוצאות מהר...
וד"א- אני חושבת שכשיש לחניכה קשר טוב ואישי עם המדריכה היא יותר תדיע לסניף, וגם עם חניכות קטנות אפשר ליצור קשר אישי ברמה מסוימת. מלא מלא בהצלחה!!(:
תודה רבה רבה על כל העצות..החיפושית
ולשאולתיכם: פעם הן היו מגיעות קצת בשבתות והרבה בימי חול (נראה לי כי הפעולות ביום חול יותר מעניינות ואטרקטיביות.
ועכשו נראה לי שזו אותה כמות גם בשבת וגם ביום חול...
וכן, אנחנו תמיד (משתדלות) תולות להן שלטים בבי"ס, אך לא מעבירות קשר כי עדין לא עשינו להן דף קשר...

תודה על כל העזרות, ובעז"ה אני אעדכן אתכם בהמשך..

לילה טוב!
תכינו דף קשר דחוף.ישי ויזנר
זה ממש ממש חשוב.

חו"מ- כדאי לבוא לבקר קבוע בבית הספר שלהם ולגבש את השבט. אם יש שבט מגובש- לא תאבדי חניכים.

נראה לי שאת שאר הדברים כבר אמרו...
תקשיבו..החיפושית
זאת עוד פעם אני..
נראה לכם שכדאי לעשות פעולה בשבת עם מלא מלא משחקים כיפיים, ובלי מסר ברור כדי שהחניכות יהנו וירצו לבוא ביותר חשק??

ודרך אגב- זה לא שהם באות בלי חשק, ושכאנחנו צריכות לגרור אותם לסניף.. פשוט באות לנו קצת בנות..

אשמח לתגובות..
לדעתי כשיהיה מסרים ברוריםפלפלתי
הם יבינו שיש שם משו מיוחד- ויבואו.
לשחק הם יכולות גם בבית. תכלס.

ילדים קטנים לא מטומטמים. הם לפעמים חכמים יותר מכל הבוגרים והמבוגרים שסביבם.
פסדר...החיפושית
אז אנחנו יכולות לעשות להם פעולה בשבת אך ורק עם משחקים, ולקשר איכשהו איזה מסר בסוף....

המגמה היא להביא אותם לסניף ואח"כ להגיע לנושאים קצת יותר כבדים (שמתאימים, כמובן לשבט זרעים..)

דווקא נראה לי שהן נהנות בסניף שזו חברה קצת שונה..
ולשחק בבית הן יכולות כל הזמן.. סניף זה רק פעמיים בשבוע!!
אבלפלפלתי
כשמשחקים בסניף- וזה יוצא העיקר (כמובן, כדי שיגיעו..) למטרה לא מגיעים. כי כולם מתרגלים שזה מה שעושים בסניף. וכשתנסו לשנות - זה ישעמם אותם, כי הרגלתם אותם למשחקים עם שתי דקות של מסר במקום שישתפשפו לאט לאט.
אולי לעשות איתם דברים נחמדים עם מסר לאורך כל הפעולה, כמו להכין פתקי "יום טוב" ולחלק לאנשים סתם ברחוב? אולי משו אחר, כבר סומכת עליכן,הז יהיה מסר לאורך כל הדרך אבל בצורה כייפית. הם גם יתאמצו עליו. אבל כשהופכים את הטפל לעיקר- הוא נשאר כזה.
ואל תגידו לי שלא- כי ככה זה אצלנו. וזה לא משתנה לאורך שנים.
ולא סתם.
לדעתי זה ממש לא נכון..החיפושית
עובדה שבפורים עשינו להם פעולת שבת בכוונה בלי מסר, סתם כי "ונהפוכו".. והן ממש נהנו.. וזה שפעם חד-פעמית הפכנו את העיקר לטפל לא שינה כלום, ב"ה.

ועכשו גם אם נעשה להן פעולה אחת, כן עם מסר אבל לא כ"כ חזק, זה יהיה חד-פעמי לדעתי זה לא ישנה כלום!!
והפעולה תהיה עם מטרה, אפילו שהחניכות לא יראו אותה.. (המטרה היא שהן יבואו יותר לסניף) הבנת אותי?
כן, הבנתי אבלפלפלתי
לדעתי היא לא תהיה חד פעמית. כי פעם אחת לא תספיק. תרצו שיבואו עוד או שהן ימשיכו להגיע והמצב ימשך אותו דבר.
לדעתי אין צורך לרדת רמה. אפילו יש צורך לעלות.
כי כשיש איכות אנשים מגיעים כי הם מזהים אותה. וכשאין - הם פשוט לא באים. כי אין שם שום דבר מיוחד שהם יפסידו אם הם לא יבואו.
ותכלס- גם פעולות רגילות כמה זמן משקייעם על המסר? כל הפעולה? רובה או כמה דקות בסוף? בד"כ התשובה האחרונה היא הנכונה. וזה בדיוק מה שגרוע.
מי שמגיע לאריאל בד"כ מספיק תורני בשביל להחזיק מעמד בלי התחנפויות.
כמה אפשר לשחק כדי שיבואו? זה לא נראה לכם מוגזם ואפילו קצת השפלה?
ממש לא!!!החיפושית
מה הקשר השפלה???!

כשרוצים להגיע למטרה מסויימת, לדבר מסויים,צריך לעבור שלבים עד שמגיעים אליו. אי אפשר לרצות להגיע למטרה הנעלה אם לא עוברים הכשרות בדרך ואפילו קצת ירידה ברמה.

לדעתי, הדעה של hadar היא דעה נכונה, תפקידי מדריכות שבט זרעים הוא בעיקר לגבש ת'שבט ולהכין אותו לקראת הבאות. ברור שצריך להכניס מסרים, ולא לעשות פעולות סתם. אבל תזכרי שהן בסה"כ בנות בכיתה ג'!!

לדעתי אין כל קשר למילה השפלה!!

וואו, אף פעם לא כתבתי בפורום תגובה כ"כ רצינית..
טוב, יאללהפלפלתי
תעשו מה שאתן רוצות.
לא שבט שלי, מה איכפת לי.

איך אני שייכת לעזאזל לתנועה הזאת נשגב מבינתי..
חמודה...אנונימי (פותח)
את מוכנה בקשה להירגע עם הטונים שלך...
דברי יפה בבקשה!!!!!!!

בהצלחה...
לדעתי,מיכל160
בית שמש כבוד יקרה, "מה שיוצא מין הלב נכנס אל הלב..."
נכנסתי להדרכה שלושה/ארבעה חודשים לפני שבת ארגון כשעולים לנבטים. ת'אמת, כמו כמעט כל מדריכה קצת חששתי מהיום של פעולות הפתיחה של הסניפים השכנים (הטובים!) שפותחים את שבט זרעים בבנ"ע. באותו יום עשיתי פעולה. 4 בנות הלכו לפעולה של סניף אחר אבל בפעולה אח"כ הם חזרו. אף חניכה לא עזבה את השבט (אולי כשחושבים על זה מישהי אחת עזבה).
שבט זרעים זה גיל חשוב. בעצם בזמן זה- אם-נרצה -או- לא- נרצה השבט מתגבש לו ויוצר כיוון. אבל כמו שפתחתי: "דברים שיוצאים מין הלב נכנסים אל הלב" אם החניכות ירגישו שאת מחנכת אותם מכל הלב, מאמינה שכל אחת תעשה את ההכי טוב בשבילה ובשביל הכלל וכמובן שאת רוצה את ההכי טוב להם - ולא את ההכי טוב למדריכות-בע"ה- את תראי איך שהכל מתחיל בראש וכשמסתכלים על הדברים נכון ובבריאות הכל נראה אחרת... וחוץ מזה- מה רע? 14 בנות...זה 14 נשמות שעדין תמימות- תשקיעי בהם כמה שיותר ובע"ה כשהשבט יהיה אוהב גם הבנות שבקושי מגיעות ירגישו שיש להן למה לבוא. החניכות טובות- הן לא צריכות רק "ווי שוויי" כדי להגיע לסניף. תזכרי שאת אישיות לדוגמא ועם זאת את יכולה ללמוד מהם ה-מ-ו-ן (הרבה יותר ממה שאנו מחנכות אותן הן מחנכות אותנו...) תהני ותפיקי את המירב ממי שמגיעה.

מקווה שנגעתי קצת בנקודות והייתי ברורה...
בהצלחה (לפעמים זה ממש נותן לי חשק לחזור להיות מדריכה...)!!!
הם כולה ילדות בכיתה ג'!!hadar
הם לא בחרו דווקא להגיע לאריאל כי הם ברמה תורנית גבוהה יותר (=בכלל לא היתה להם אפשרות יותר מדי להתעמק לאיזה תנועה ללכת), וגם אם הם כן ברמה תורנית יותר- הם כולה בכיתה ג'!!זה שהם תורניות יותר לא אומר שהם לא ילדות קטנות! ילדים קטנים, גם חרדים, הם ילדים קטנים והם רוצים לשחק, מה לעשות?! אני לא חושבת שילדה בכיתה ג' (ובלי לזלזל באינטילגנציה שלה) מזהה מזה איכות מבחינה ערכית, מה שימשוך אותה להגיע זה הכייף שבסניף ובשבט. ואני לא רואה שום סיבה לא לעשות פעולה שכולה משחקים (לשבט קטן כמובן) ובסוף לומר מסר יפה ברמה שתתאים לבנות קטנות. ואם רוצים כן להרגיל אותם לשבת ולהקשיב אפשר להתחיל עם סיפורים, אי אפשר לשבת המון זמן ולנאום להם מסר כי חבל על המאמץ של המדריכה ועל השיעמום של החניכה.
הדר, צודקת.מיכל160
לא התכוונתי שלא. זה ברור וחובה!!!
חייבים את הכיף ארבל שהכיף לא ישמש כעיקר אלא כדבר משנה- הערכים קודמים לכל!!!
הבהרה- בית שמש המלך ובית שמש כבוד- זאת לא אותה אחתהחיפושית
סליחה. התכוונתי לבית שמש המלך.מיכל160
יקירתי!!מיכל הפג"זית
אני ממש לא רואה סתירה בין כיף למסר, אם תעשי פעולות עם משחקים מעניינים שקשורים בינהם במסר מסוים- החניכות יהנו וגם יקבלו!!
חוצמזה, אמנם אני לא מכירה אותך ולא את חניכותייך, אבל אולי הבעיה יותר עמוקה, אני זוכרת שחברה שלי באה אלי עם בעיה דומה ובסוף הגענו למסקנה שחסר יותר קשר אישי... פשוט שבי עם רשימה של חניכות שלך ותנסי כמה שיותר להכיר את כולן, להתעניין, לחפש את הנקודות החזקות שלהן- במה הן הכי טובות? מה את הכי אוהבת בכל בת? ובשבט כולו? תתעניני יותר בחיים שלהן- איך החופש? איך החיים? בסופו של דבר את תאהבי אותן רצח, הרבה יותר ממה שאת אוהבת אותן עכשיו (ואני מתארת לעצמי שאת חולה עליהן עכשיו...) והן יבינו אתזה, ויאהבו אותך יותר בחזרה, תנסי! תאמיני לי- את תראי פתאום עד כמה החניכות שלך הן הרבה יותר ממה שחשבת... (מניסיון... עשיתי אתזה על עצמי, וגיליתי שכמה שאהבתי את החניכות שלי- תמיד אפשר יותר...)
ב"הצלחה ממש!!!!
צרות של עשירים... הלוואי עלי כזה הרבה חניכים!yoel_s4
לא...אנונימי (פותח)
בית שמש המלך ובית שמש כבוד הם לא אותה אחת..הם פשוט מאותו סניף...
יכול להיות שזה קצת באיחור אבל בכל זאת...תח"ל
תשאלי את אחותך שבשבט מעפילים ותעשי את מה שעשו לנו בשבט אין לי כח להסביר יותר מדי אבל בעיקרון רושמים את הבנות שמגיעות בכל פעולה במשך זמן מסיום ואז סופרים את שלושת הבנות שהגיעו הכי הרבה והם מקבלות פרס שיא השווה שאתן לא אומרות מזה אבל בעיקרון מה שעשו לנו זה שהמנצחות קיבלו ערב פשוט שווה.

בהצלחה!
יש לי אחות בשבט זרעים..^שני^כהן^
ושאלתי אותה מה יותר כייף..הפעולות של שבת או של יום חול והיא אמרה שיום חול יותר כייף..

זה סתם לא קשור אבל לאמשנה...
אז מה? אחותי בנבטים והיא הולכת רק לפעולה של שבת!!!מלמעלה אלוקיםאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך