מישהו שמע\ מישהו ידע?האריאלניקהנאמן
ועל סניף בנות בשדרות?עוזיה
אהלןמילאי
בסופו של דבר נכון לעכשיו אני לא יודעת על שום התקדמות בנושא ונראה לי מהסיבה שאיו מדריכים בנמצא...
חניכים יש והם משוואים לסניף.
כן אני שמעתי על אריאל שדרות.*מוריה*
אני דווקא חושב שחבל.עוזיה
הבנתי מהם שהולכים להגביר קצת את רמת ההפרדה בסניף, כך שזה לא נורא ללכת לשם.
בשביל מה הקימו שם גרעין - בשביל להסתגר בתוך עצמנו?
דיברתי עם הבנות שירות שם...*מוריה*
מעניין מה הקריזה לפתוח שם סניף...
אותה הקריזה הרגילה...עוזיה
והילדים לא הולכים בכלל לסניף, או הולכים לבני עקיבא, איפה שהחבר'ה.
לא חכם. בואו נשקיע את הכוחות שלנו בסניפים הקיימים.
השאלה היאפלפלתי
אם זה בשדרות, או בית אל,
אור יהודה או הר נוף.
המטרה שלך היא לדאוג לכל אלו שמסביבך או לגרום להפרדה כולל מהציבור שסביבך..? או שממילא הוא נפרד גם ככה ובנ"ע לא מתאים לא לחלוטין..?
כמה תהיות בדרך להקמה. שאלות של כדאיות.
זו הטענה שאני הכי לא סובל!!!האריאלניקהנאמן
ואפשר גם להשקיע כוחות בסניפים הקיימים וגם לפתוח סניפים חדשים, אם התנועה תעמוד במקום, ולא תתפתח ותפתח עוד ועוד סניפי בנים, ח"ו, אז אפשר לא עלינו ללכת הביתה!
זה הנימוק שם.עוזיה
"אל תרבו תדברו גבוהה גבוהה, יצא עתק מפיכם."
בעצם הקמתה!האריאלניקהנאמן
התנועה עצמה מחנכת ורואים את זה בבוגרים בעיקר, לתורת ישראל לעמ"י בא"י וזה אחד מפירושי התורת חיים בעוז!
תורת חיים בעו- הכוונה שכל פרט ופרט החיינו מכוון ומודרך ע"פ התורה, אין משהו גדול יותר ח"U או שווה לתורה התורה היא הערך היחיד ולה אנו כפופים, יש לי את החוברת של השבת ארגון שלפני שנתיים(אח"יה כבוד!!!!) שעסקה בתורת חיים בעוז ע"ש.
ויש ויכול להיות שיש לנו עוד לאן להתקדם לדוג' בעליה האחרונה של מועצת יש"ע לחומש, אני חושב שלא היינו צריכים שיהיה סמל של התנועה על העלייה הזאת, מכמה סיבות, וזה גם תורת חיים בעוז!(דגש על הבעוז) שלא עושים את מה שיפה או מה שכולם עושים, אלא אנחנו עושים את מה שנכון ע"פ התורה.
ואני לא בא להגיד שתנועות אחרות לא עושות את זה פשוט הן לא שמות דגש על זה הדגש של התנועות האחרות הוא על דברים אחרים חשובים פחות, אך חשובים.
הצחקתני.פלפלתי
דניאל, בוגרי אריאל מתנדפים די מהר מהתנועה, ויעידו ויסכימו איתי עוד המון בתנועה, וזה שהם ממשיכים בכיוון הזה זה בגלל שהבסיס שלהם הוא כזה. לא בגלל שהם יודעים או הפנימו את ה"תורת חיים בעוז" זה מגוחך עד כאב.
מי שהולך לאריאל הוא לא אחד שמריח את הדת ומתקרב אליה, אלא אחד כזה שבא מבית יחסית תורני ויודע על מה מדברים. לא התנועה מחנכת אותו. באריאל יש מסרים אבל הם לא העיקר שם. זה הרצוי, לא המצוי.
ומי מהתנועה רבש"ע יחליט אם העליה האחרונה לחומש היתה נכונה עפ"י התורה או לא? מי יחליט מהתנועה אם דרכה של מועצת יש"ע מקובלת עליהם כדי להוציא חבר'ה עם חת"ת? שאלו את הקב"ה??

הרגת אותי, וגם זה טוב.

מי אמרהאריאלניקהנאמן
ולמה הם 'בכיוון' הזה? לא נראה לי שאם הם היו מתחנכים בסניף של הצופים הדתיים או של בנ"ע הם היו אותו דבר, ואולי בבית אל זה ככה, בראשון תתפלאי שאנחנו ממ"ש מחנכים לתורת חיים בעוז, החניכים שלי כ"כ הפנימו את זה שאצלם כמו אצלי כל דבר שבש אריאל יכונה יש לו קדושה מסוימת, אבל זה החניכים שלי.
לא, החברה שאלו את הרבנים שלהם, והם אמרו להם לא לעלות בעלייה האחרונה לחומש, אגב למרות שהיה סמל של התנועה אני הייתי היחיד עם חת"ת אפילו יוסי לא היה בעלייה האחרונה למרות שהמזכ"לים של שאר התנועות כן היו.
ואגב המילים האחרונות שכתבת 'שאלו את הקב"ה' טוב לשאול את ה' ישירות זה קצת בעיה אז אנחנו שואלים את שליחיו, ולזה התנועה מחנכת! את הוכחת את דברי אשרייך!
;)תגיד לי ילד,פלפלתי
מאיפה המשפט הראשון הגיע??
ושוב אני אומר, זה תלוי באדם עצמו. אם התנועה באמת היתה מכוונת לזה כל הבוגרים היו מצטרפים אוטומטית כל דבר שנעשה וזה לא תמיד קיים, בטח שלא גורף. ואם זה המצב בסניפים ה"דוסים" והחזקים, מה בדיוק אמור לקרות בחלשים ובמתחזקים למניהם?
הם בכיוון הזה כי ההורים שלהם שלחו אותם לאריאל כי הם רצו הפרדה, או שהם רצו מקום יותר תורני, שזה בערך אותו דבר. לא כי שם מחנכים כמו שצריך. כי זה מה שהכי קרוב לחינוך שהם נותנים בבית. לא כדי שישלימו להם חינוך.
ובראשון זה קורה כי יש להם מדריך שמשדע את כל התנועה, אז את החניכים שלו הוא לא ישגע??
אז הם יודעים. אבל אחרים באמת לא יודעים. חוץ מהמדריכים שעברו שטיפה מההנא"ר.ברור שהוכחתי. השאלה את מי אתה שואל. את הרב אבינר או מלמד למשל..

זה שהבוגרים לא מצטרפים זו כבר בעייה שלהםהאריאלניקהנאמן
את טועה אצלנו בשבט ההורים שלחו את החניכים לאריאל כי החניכים נהנים האידיאולוגיא באה אחר כך.
זה שמדריכים אחרים לא יודעים זו באמת בעיה, חבר שלי אמר לי כך וז"ל:'יש לי חברים בבנ"ע שהרמה הדתית שלהם ברצפה אבל האידיאלים שלהם מפוצצים!' התנועה צריכה להחדיר יותר ויותר במדריכיה את האידיאלים הק' שלנו, וב"ה זה קורה, כי היום מי שלא נקרא חדג'ומאט, לפני 10 שנים היה נחשב שיא החדג'ומאט, ואספר לך סיפור אחד המדריכים אצלנו בסניף מדריך שלא כ"כ חדג'מאט(בכלל) בטיול השנתי השנה, כל החברה הביאו J.B וודקה ועוד, והוא גם שתה לשכרות, כשאדם שיכור הוא לא כ"כ שולט על מה שיוצא לו מהפה, כשכל החברה דיברו מתוך שכרותם שטויות, הוא שר 'לעד חיה' וזה עוד מדריך שלא חדג'ומאט!
טעות.פלפלתי
ואנ ימסכימה עם זה שאין מה שיחזיק אותם. ואני באמת בעד לפתור את זה.
ודניאל, יש לך טעות קטנה אבל יסודית. כל החזקים שיסדו את הסיבובי שערים וכל הפעילויות למיניהם קיבלו את החינוך בעיקר מהבית. התנועה אולי חיזקה משו, או שבכלל רק שמרה על הקיים שלא יתדרדר. אבל לא כל הסניפים חיים על האידיאלים של התנועה מהסיבה הפשוטה שלא כולם ברורים וידועים להם בכלל.
סבבה, אצלכם זה המצב, אבל התנועה מורכבת בעיקר מסניפים דוסים. אחרת החבר'ה היו בבנ"ע. גם היא תנועה. או עזרא.
ושכוייח על הסניף שלכם. באמת!
נכון זו בעיה של התנועההאריאלניקהנאמן
אם לא היתה את התנועה אז בוגריה לא היו מיסדים את סיבוב השערים, כי לא היו אנשים ולא אידיאולוגיה המחברת אותם,
איזה שטויות!פלפלתי
אז מה עשות לפני מאה שנה שכן צריך היה להוציא את האידיאלים מהכח אל הפועל? לא היה את תנועת אריאל..!

זה לא קשור. אידאולוגיה ומעשים קשורים לאופי ולרצון הפנימי של האדם עצמו. של אנשים שמתאמצים ופועלים לפי התורה גם אם אין ארגון מעליהם. כי ההנחיות של תנועת אריאל ניתנו כבר במעמד הר סיני. לא חיכו להם.
תנועת אריאל ניסחה שוב את שידוע כבר שנים ושמיטות.
וואי, זה היה בוטה...רחלי ברק
יש הרבה מאוד בוגרים, אולי לצערינו אולי פחות,שאיך שהם נראים היום זה הודות לתנועה ולא בהרכח לאיך שחונכו בבית.
"הבסיס שלהם", כמו שאת אומרת, הוא בדיוק מה שהם קיבלו בתנועה בתור חניכים ומדריכים.
לא בכל סניף המציאות היא שהחניכים הם מבתים תורניים יותר מתנועות אחרות. זה פשוט לא נכון בחלק לא מבוטל של הסניפים, אפ לא בכולם.
לא צריך להגזים.פלפלתי
אני לא חושבת ככה, ואני מסתכלת על אריאל כתנועה. לא כאוסף יחידים. ואריאל כתנועה היא יותר תורנית. עובדה שזה נפרד. למשל.
זה שיש גם חניכים פחות ורניים זה לא אומר כלום, ובד"כ הם מצטרפים לתנועות האחרות שיותר גדולות מאריאל, - שזה אומר בנ"ע או עזרא.
כן, אריאל עם כל הכבוד לא ממש הכל.
והיה טוב שהיו משקיעים בקיים ויקדמו אותו במקום שיטה של "צפסת מרובה לא תפסת".
ועוד משהוהאריאלניקהנאמן
אגב המזכ"ל של עזרא גר פסגת זאב, נו באמת בואו נעשה לו מחווה ונסגור את הסניף אריאל שם(ציניות)
אה יש גם את סניף גב"ש נו למה פרשנו בכלל מבנ"ע הרי אנחנו צריכים להשפיע מבפנים ולוותר על האידיאולוגיא שלנו, נכון?
ולא עוזיה לא הקצנתי כי אי הרצון להקים סניפ חדשים שווה לרצון לסגור את התנועה
מילים כדורבנות ממש נכון!מלמעלה אלוקים
צודק!!! זה ממש ככה! אבל-*מוריה*
קיצור הוא אומר שזה שווה כי יש בנות שזה ממש יכול לקדם אותם וכו'...
אבל את ;מפריעה לסניף השני ליפעול ולקיים את מטרתו !מלמעלה אלוקים
תגובה לעוזיה. רק שהתגובות פה לא בדיוק פועלות טוב..*מוריה*
צודק!!! ;זה ממש ככה! אבל*מוריה*
קיצור הוא אומר שזה שווה כי יש בנות שזה ממש יכול לקדם אותם וכו'...
רגע! אני חייבת להסביר את עצמי! זה לא מה שהתכוונתי!*מוריה*
עוזיה צודק. אין קטע להקים סניפים חדשים שאין להם לאן להתפתח . לפחות לא בשדרות!
אני בעד להשקיע בסניפים הקיימים אין קטע לפתוח עכשיו סניף ועוד סניף ! צריך במקומות פוטנציאלים. בשדרות לפחות ככה הבנות שירות אמרו והם מכירות את האוכלוסיה שם יותר טוב ממני וממכם אין לאריאל בנות שם לאן להתפתח אין מי שיבוא אליו!
אני אומרת את הדברים שלי עם טיפטיפה נסיון . קשה מאד לפתוח סניף של 15 בנות!!! ובגלל זה סניפים נסגרים. כדי שחניכים יבוא לסניף צריך שיבואו הרבה, צריך צוות תותחי וחיגדומטי ברמות!!! צריך תקציבים (נושא כאוב מאד בתנועה!! שמגבילים כל הזמן!).
אל תחשבו שזה פשוט, זה נושא מורכב מאד. אני בעד להשקיע בסניפים הקיימים . אלתסתכלו על גב"ש ובית -אל וכד' תסתכלו על הסניפים הקטנים ותראו מה קורה איתם.
מקווה שהובנתי..
מי אמר לך?!!!!!!!האריאלניקהנאמן
את לא נביאה! את לא יכולה לדעת איזה סניף יתקדם ואיזה לא, לדוג' היה סניף פעם באיתמר, בטח תחשבו 'זה התנחלות שם אריאל בטוח יצליחו!' אז זהו שלא הסניף שם נסגר לפני המווווון זמן!
אסור לסגור את הדלת בפני אנשינו, ח"ו
אתה צריך להיות ראלי!*מוריה*
יש מסגרת מוצמצת של כמה בנות שהולכת לאיזה משהו כמו 'בתיה' ורק הן יבואו לסניף ואולי כמה בנות מהגרעחן התורני.
אמרתי לך שאני לא מכירה כ"כ את שדרות (מכירה אבל לא מספיק). אני אמרתי לך מה הבנות שירות אמרו לי שדיברתי איתן בשבת.
אם יש רצון ומישהו ביקשהאריאלניקהנאמן
תגובה*מוריה*
אז זה לא הלך ככה! זה לא פשוט זה עסק מוסבך של חודשים (במקרה הטוב)! אתה צריך כסף (שאין אותו) צריך הענות. שלושה הורים תסלח לי זה לא מספיק. צריך להראות שהעסק רציני! אתה משחק גם בחיים, כסף ואנרגיות. צריך לחשוב טוב לפני שקופצים על כל מציאה
שאלה לי אליך-פלפלתי
ריבונו של עולם! יש כאן ילדים, נפשות, זה נראה לכם כ"כ פשוט?
כדי שסניף באמת יפרח צריך כ"כ הרבה השקעה! בסניפים קיימים יש בעיות אז בשביל מה לרוץ הלאה אם את הבעיות הקיימות עוד לא פתרנו?? על זה אני תוהה.
אופס.. זה לדניאל בהמשך לדבריה של מוריה.פלפלתי
אבל זה בכלל לא קשור!!!!!!!האריאלניקהנאמן
ובכלל מה הקשר, בגלל שבסניף פלוני יש בעיות כל התנועה צריכה לעצור ולא להתקדם?! לא!! צריך לפתור את הבעיות באותו סניף ללא קשר להתקדמות התנועה
אנחנו מדברים על בעיות בסיסיות! לא על בעיות סנפיות!*מוריה*
וזה לא קשור לכמה דוסים וחילונים יהיו בתנועה.
כשאין חיגדומטיות ואין רצון להשקיע בסניף. אז התוצאות יהיו בהתאם. אגב אני כבר רואה את ההשלכות האלו.
מה נראה לך?האריאלניקהנאמן
לא פלא שהסניפים הולכים ומצטמצמים משנה לשנה!*מוריה*
כי אתה כזה!!! כי זה מה שאתה משדר להם בפעולות, בשחנ"שים וכד'.
קח מדריך שבא לסניף כדי להעביר את הזמן, תראה מה מצב החג'דומטיות אצל החניכים שלו... ואז גם תראה איזה מדריכים הם יהיו...
אל תזלזל! זאת בעיה רצינית!!! אני רואה את זה אצל קומונריות ומדריכות. ואני רואה מה המצב בסניף.
אם אתה שואל אותי? כן צריך לבדוק אצל קומונריות ומדריכות אם הן מספיק חיגדומטיות.
ברור שזה נכון ואת צודקתהאריאלניקהנאמן
לי יש הרבה דבריםהאריאלניקהנאמן
ואמרתי. אתה חושב שזה מזיז למשהו?*מוריה*אחרונה
הרכזות חב"ב שחושבות על זה אני מאמינה מנסות לעשות.
אני חושבת שהבעיה ממש עמוקה ועד שלא נגיע לשורש של הבעיה לא יעזור לנו כלום!
ועוד משהוהאריאלניקהנאמן
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות