עוד על המכתב של הדסה וינברגרשמעון

אני סנוב מספיק לחשוב שההודעה שלי צריכה שירשור חדש...

לכל הצעירים (מאוד, כי גם אני צעיר, נראלי) שחושבים שיש עוד מה לעשות בתנועת אריאל בעניין זה של תשלום לכל מיני "סינג'ורים" והכי חשוב לרכזי חב"ב- תשכחו מזה, כל זמן שקיימת ההנהלה הנוכחית. אם נראה לכם שהדסה וינברגר המציאה את הגלגל אז אתם טועים, וכדאי להתעדכן- היתה פעם פעם רכזת חב"ב בנות בתשלום. זה לא השיג כלום, ואולי באשמתה בלבד. אבל מאז ההנהלה לא תשקיע בזה כסף, כי לפני שנים הם "ניכוו" בזה.

אני מסכים אתכם שזה מה שצריך, במיוחד היום שיש כזו פריחה בחב"ב שפשוט הולכת לאיבוד בלי הכוונה מושקעת מצד ההנהלה. אבל אל תצפו לשום דבר. כי לא תקבלו כלום. ואכן, כמו שמשהו כתב בשרשור על טל שמים, הגיוני מאוד שהדסה מדברת על משהו ספציפי. אני לא היחיד שיכול לתת לכם רשימה של דברים כאלה...

תמשיכו לפרוח עם הכוחות שיש לכם, ואני אשמח לעזור, עם עוד כמה מהבוגרים הפראיירים שגם הוזכרו במכתב. אנחנו לא מתייאשים, גם כשממש מתחשק...באמת, אם יהיה רכז בוגר, בדומה לרכזים שיש לבנ"ע (לא עלינו!) תקום פה סוף סוף תנועת נוער (אם עדין תתקיים עד אז הפריחה המדהימה הזו של חב"ב שקיימת היום). אבל אם יש לכם כוחות, הצעתי לא פעם לעזור ולהשתתף בסמנריון חב"ב. כדי שיהיה משהו רציני, צריך מהלך שלם של סמנריונים. ויותר חשוב, צריך שיהיו חבר'ה שיהיו מוכנים לבקש מההורים שלהם לשלם על זה. ולצערנו אין אצלנו יותר מדאי כאלה, וחבל.

בהצלחה ובצל"א, שמעון

כזה חבל.פלפלתי
אני באמת תוהה אם אני בתור אמא הייתי מכניסה את הילדים שלי לאריאל - ובמצב כזה באמת לא הייתי מכניסה אותם, כי התרוצים של התנועה הם תירוצים עלובים. לפחות מה שנשמע כרגע כאן ועכשיו.
כי ילדים חיים רק פעם אחת, ולכל דבר יש השלכות, ואם לא מתאמצים מספיק אנשים גם לא מוכנים לשלם.
ואני לא חושבת שרק בעית התשלום היא בעיה, כי אם התנועה באמת היתה משקיעה בחניכים שלה החבבניקים היו הולכים לעבוד בביביסיטר ובמה לא כדי לשלם לסימנריון שחשוב להם. אבל שום דבר לא כזה חשוב, וההורים לא מרגישים רצינות ותוצאות, אז למה שהם ישלמו? הם מליונרים? ואם כל תשלום תכפילו כמספר הילדים שבמשפחה זה יוצא סכום מכובד, אז באמת שום הורה נורמלי לא היה מסכים.
אבל החבר'ה עצמם כן היו מתאמצים להשיג כסף אם הוא היה שווה את מאמץ ההשגה שלו.

אני מקוה שמשו ישתנה.
מקוה.
טוב הגזמתהאריאלניקהנאמן
התנועה כן משקיעה בחניכים שלה ואני כמדריך בפועל רואה את זה בכל פעם שאני בא לסניף, אז בבקשה לא ללכלך סתם

הבעיה בחב"ב קשורה לרצינות של התנועה נכון אבל הבעייה הזאת היא בחב"ב
אני מתלבט.עוזיה
האם ההודעה שלך חצתה את הגבול בין ביקורת לבכיינות.

שמעון, אתה שרוף וזה סופי. תן צ'אנס לחבר'ה שעדיין אוהבים אותם בחלונות האדומים המרובעים.

בקשר לסמינריון חב"ב - דברים מתבשלים, אל דאגה.
שני דברים נוספים:עוזיה
א. התשלום זה סימפטום, לא בעיה. הבעיה היא זלזול.

ב. אל תחשוב שבבנ"ע המצב ורוד כמו שאתה מתאר. אני קצת יודע מה הולך שם, וזה לא לונה פארק. רכב חב"ב בתשלום לא פותר הכל - כמו שהוכיחה אותה רכזת חב"ב שהזכרת קודם. מלבד זאת, גם כשיש רכז צריך שגם יקשיבו לו - מה שמחזיר אותנו לסעיף א.
אבל עוזיה,פלפלתי
צריך גם להבין שזלזול לא מגיע סתם.
אם התנועה היתה באמת משקיעה בחניכים שלה- הם היו מתאמצים להחזיר לה חזרה.
מה שמחזיר אותנו לסעיף א.
יופי! תמיד חוזרים לאותה נקודה!!!*מוריה*
זלזול? בבקשה תראו רצינות!!! רכז בנים ורכזת חב"ב בנות.
אה, אופס, שביעסטים? שמינסטים? יש בגריות!
אז מתי תבינו שצריך משהו גדול אחרי לימודים שיהיה בתפקיד?
לא אכפת לי שיהיה בתשלום או בהתנדבות! אבל מישהו גדול צריך להיות! משהו שיש לו זמן לחב"ב!!!
התנועה לא רצינית בכלל בכל הנוגע לחב"ב!!! מתי היו לנו חמשושים, שבתות, ימי עיון והתנדביות.
אני עכשיו חושבת ואלו התוצאות:
שבת חב"ב בנות שנה שעברה בשדרות.
ימי עיון- היה אחד שנה שעברה והוא התבטל (האמת כי אנשים לא באו בסוף כל אחד מסיבותיו שלו).
חמשושים - יש דבר כזה בתנועה?
התנדביות- רק השבוע שמעתי שהולך להיות משהו.
ומתי בחופש הגדול! איפה היינו שנה שלמה?!
כל הנושא של גיל רכזות חב"ב לא נראה לי נקודה...מיכל160
אומנם הייתי שמחה שמישי גדולה תעשה אתזה אבל למישי גדולה נראה לכם שיש יותר זמן? למה אתם חושבים שבלימודים הגבוהים יש יותר זמן? אבל זה חפיף...
שאלה נוספת- נראה להם שזה ימנע את הזילזול בחב"ב???
נאה לי שיש בעיה בפירסום הדברים של חב"ב וחסרים לנו אנשים כריזמטים שישנו את המצב...

בקיצור- צריך לשנות את כל התנועה...ישי ויזנר
אז כולנו מקטרים (כולל אותי), אבל מה אנחנו עושים?
לפני שעושים- חושבים.מיכל160
אני עוד לא החלטתי מה אני רוצה לעשות עם המצב בתכלס', איך אנו יכולים לשנות אותו...
יש לך רק בשירשור הזה פוווול רעיונות...ישי ויזנר
לא חסר רעיונות.
חוץ מללחוץ על ההנהלה. מה עוד אפשר לעשות?מיכל160
בבקשה:ישי ויזנר
לארגן סמינריון חב"ב, להשקיע בחינוך של אנשים לרצינות...
ישי לא יגיעו לך לסמינריון 100% !!!מלמעלה אלוקים
בע"ה נעבוד על סימנריון.מיכל160
אל תצפה בחיים שתהיה לך נוכחות של 100% !*מוריה*
גם אם יגיעו לך 20-30 חבר'ה זה גם טוב. ותאמין לי שאם הסמינריון הראשון יהיה מושקע וטוב לשאר הסמנריונים יבואו יותר!
לא חשבתי שיבואו 100%.ישי ויזנר
אני מיתכוון ש-100% לא יבוא אף אחד!!!מלמעלה אלוקיםאחרונה
חזרתי הרגע מסמנריון מדריכי הרא"ה של בנ"עhadar
בעפרה (ביקרתי חברות, לא שהשתתפתי בו לצערי...)וזה פשוט היה אדיר! זה היה סמינריון אמיתי, רציני, הסתכלתי על פרויקט דרור שיש להם ופשוט קינאתי בהם!אין לי מילים אחרות!אני מתה לעשות ת'פרויקט הזה גם לחניכות שלי וגם בשבילי עצמי, אז בטח תגידו לי עכשיו- אז קדימה-את רק מתלוננת-תעשי אתזה גם את בתנועה, אז לא, אני חושבת שלנו יש בעיה יותר שורשית- בתנועה שלנו אין אוירה ורוח של התלהבות ועשייה, וגם אם מישהו מארגן דברים זה לא הכי יעזור, כי אין התלהבות לעניין וכל אחד בא לדברים ומתנדב רק כשנח לו (אני מדברת גם על עצמי!) ואין הרגשה של שליחות! אני צריכים כולנו לתקן את האוירה הכללית הזאת!
קודם כלהאריאלניקהנאמן
אל תזלזלי בסמינריונים של התנועה, כי הם ברמה הרבה יותר גבוהה, ובדקתי את זה אז בבקשה לא לזלזל

עכשיו בנוגע לרוח ההתנדבות את צודקת שזה דבר שמאוד חסר בתנועה, אבל כיום ב"ה מכניסים את הנושא של החב"ב בסמנריונים ובסיירת הרבה יותר מפעם אז רוח ההתנדבות בדרך לתיקונה!!
בנוסף למה שדניאל אמר, אני אישית רואה בשכונהליאור ברוכים
שאריאל מקימים פווווווול פרוייקטים(בין הזמנים- כולם מאריאל)
נכון, לבני עקיבא יש גם גרעין שאחראי על דברים כאלה(אני מדבר על הרמה הסניפית- גרעין נחשון, והם גם מקימים לא מעט פרוייקטים)
אבל גם כוח האדם שלהם יותר גדול
נק' נוספת היא מקום הלימודים של החב"ב- אצלנו, כמעט כל שבט נצח לומד בפנימייה, וזה מקשה.
אז נכון שרמת העשייה שלנו היא לא כמו של בנ"ע, אבל אנחנו עושים דברים לא פחות טובים, ואנחנו בתהליכי שיפור...
בצל"א
הוספהליאור ברוכים
נכון שזה לא במישור התנועתי, אבל במישור השכונתי אנחנו כן עושים
מיכלושיוכי
נכון, המצב של חב"ב הוא לא רק אשמת הרכזות. יש המון זלזול בפעילויות, וגם אם מארגנים אנשים לא ממש באים...

א-ב-ל
אם יהיה מישהו מבוגר יותר, שיקבל כסף עבור זה, ובאמת ישקיע את כולו בחב"ב, יכול לצאת משהו הרבה יותר טוב וגדול מהקבוצה שיש לנו עכשיו. אנחנו בתור רכזות יכולות לעשות המון, אבל לא מספיק...
יוכיוכ,מיכל160
אני חושבת שאנחנו עושות 1/100 ממה שאפשר לעשות- זה ברור...
אפשר ללחוץ על התנועה למצוא רכזות חב"ב בוגרות אבל אני לא יודעת עד כמה זה יפתור את הבעיות...
דעתיהאריאלניקהנאמן
למה כשהיתה רכזת חב"ב בתשלום זה לא עבד- בגלל שאז לא היתה הענות של החב"ב, אך כיום כשהחב"ב רוצה לפעול צריך שיהיה מישהו בוגר שיפעיל אותו למען ה', כמה כבר אפשר להנחית על שביעיסטים שלא יודעים כלום רכזות חב"ב ארצית הרי זה אבסורד! וכן זה גורם לזלזול

אך אסור להציג הכל באור כהה צריך גם לכתוב דברים טובים שהחב"ב עוד בראשותם של יאיר שווארצבאום וקידר גאון עשו(וה' ברחמיו זיכני להמשיך את דרכם של שני 'גדולי התנועה' הללו)-
1)רכז חב"ב בכל סניף- בכל הסניפים שישבתי עליהם ושהיו עימי בקשר יש כיום רכז חב"ב, והחב"ב פעיל!
2)קשר-אחד הדברים שעמדתי בעז"ה עליהם שהרכזים יהיו עימי בקשר אחת לכמה זמן ויצנו כעין דו"ח פעילות
ועוד הרבה דברים שאין עולים על ראשי כרגע, אך צריך לדעת שהחב"ב ברמה הסניפית פעיל, הגיע הזמן להשתדרג ולעבור לרמה התנועתית
מה שאתה בעצם אומרהאריאלניקהנאמן
שלנוער אין כח ואנחנו לא יכולים לשנות כלום בתנועה שאנחנו כ"כ אוהבים, אנחנו פשוט צריכים להתכופף ולתת לגל לעבור, יכול להיות שאתה צודק יכול להיות שלא, יש לנו כוחות נכון, אבל מה שחסר בעיקר לשביעיסטים(למען ה'!!!!! אין אבסורד גדול מזה) זה בטחון עצמי, חסר מישהו שיוביל אותם והוא יהיה רכז חב"ב, אנחנו לא צרכים בוגרים-תומכים שמוכנים לעזור מתי שאפשר, אנחנו צריכים רכז בוגר שיעזור כל הזמן ושיהיה לו זמן לחב"ב, פריחה חב"בית יש, והרבה יותר אנשים מתחילים 'להתגרד' בעקבותיה, אך כל עוד לא תהיה רצינות של ההנא"ר שתשלם לבוגר של התנועה בוגר רציני שיבוא ויהיה רכז חב"ב כל הכוחות ילכו לאיבוד.

ושמעון אם תצטרך מטפחות לנגב ת'דמעות תבוא אלי אני כבר אדאג לזה, יאללה להפסיק להתבכיין(למרוך שלך יש את כל הזכויות להתבכיןן, בכ"ז לא!)
בואו נתמצת את זה:עוזיה
אנחנו פועלים בכמה שלבים:

א. אין טעם להתבכיין. דפקו אולנו - אז מה. לבכות לא יעזור. אז שמעון - גם אם אנחנו חיים בסרט, תן לנו להמשי לחיות בו. אנחנו נהנים.

ב. יש לנו בעיה של חוסר רצינות מצד ההנא"ר לחב"ב. זו נקודה שצריכה להשתנות. לשנות יכולים רק אנחנו - באמצעות פניה להנא"ר.

ג. בשביל לפנות להנא"ר, אנחנו צריכים כוח. אנחנו צריכים להראות שאנחנו רציניים. שיש לנו תוכנית עבודה מסודרת וזה לא שיגעון של שני חבר'ה.

ד. בשביל להראות שאנחנו רציניים אנחנו צריכים לעשות מפקד גרעינרים, לראות מה עשינו ומה הפוטנציאל. לראות אי אנחנו מפעילים את הגרעינים בצורה יעילה וטובה. בקיצור - לייעל את המערכת.

ה. בשביל לייעל את המערכת אנחנו צריכים להגדיר מטרות. לראות מה אנחנו רוצים - בקיצור, לבנות תוכנית עבודה כללית.

ו. לאחר שיש לנו תוכנית וגרעינרים שמוכנים לפעול, הגיע הזמן לפנות להנא"ר שתעזור לנו לעשות הכשרה. סמינריון לגרעינים, ימי עיון, רכזי גרעין - לעבור לצורה של מערכת מסודרת ו'מקצועית'.

סיכום:
אנחנו צריכים:
לראות כמה גרעינרים יש לנו.
לראות על מה אנחנו הולכים ומה אנחנו רוצים לעשות בגרעינים. בנים - אתם חייבים לפצל את הגרעין לשניים או שלושה גרעינים. בנות - אין לי מושג מה קורה איתכן, תפנו למיכל לעזרה, אני בטוח שהיא תשמח לעזור.
לראות איך מפעילים גרעינים. למצוא מישהו שמבין בזה, ולנסות להעזר בו[לא הכרחי, מומלץ].
ליצור מערך הדרכה לגרעינים. - אם השלבים הראשוניים יֵעֲשׂוּ, אני מבטיח לסייע בנושא הזה. בשאר הדברים יקשה עלי לעזור.
לזכור לעדכן בכל דבר את ההנהלה, כדי שידעו ממה קורה איתנו. שידעו שמשהו קורה. להסביר שאנחנו רוצים רכז בוגר ורציני, וכן תקציב לסמינריונים או ימי עיון.

נראלי שמיציתי.
עוזיה.

בעזרת ה' נעשה ונצליח!!מיכל160
זקוקים להמוני חולמים אז בואו נשתף פעולה כשיהיו דברים מעשיים...
לא ידעתי איפה "לתקוע" את ההודעה שלי...הדרדק
לא ראיתי את הכתבה של הדסה, אני כותב מה אני חושב על החב"ב של התנועה אח"כ תעמלו לראות אם אני חסיד, מתנגד, פרווה וכו'.
אני חושב שלבנות יש לשנות קצת את הסגנון של רכזות חב"ב, זה מאוד יפה שיש שמיניסטיות/שביעיסטיות וכו' שמרכזות אבל יש בעיות שזה רק אולפניסטיות.
כמו כן, בת השירות בהנא"ר לא צריכה להיות בנוסף קומונרית של גב"ש, היא צריכה להיות רכזת חב"ב.
לדעתי כדאי לעשות שילוב,רכזות צעירות שיודעות יותר מה הנוער רוצה, חושב וכו' ובנוסף בת השירות שיודעת יותר את כל הביוקרטיה, כל הבעיות, כל הקשיים וגם שיהי לה את כל הידע (מה שלבת שירות יש יותר).
רכז חב"ב חייב להיות שרוף, ולא להיות כזה בשביל הכסף. זה בערך המצב של בת שירות- הכל מצד האידאולגיה (או חוסר התקנים...)
אם תהיה בת שירות שתארגן גם את פעולת חב"ב ואיתה רכזת/שתיים צעירות, אלה גם יצברו ניסיון ויוכלו להיות רכזות בשירות שלהן כאשר הן כבר יודעות חלקים מהתפקיד ולא שהכל יהיה חדש להן.
בעיה נוספת של חב"ב היא הקומונה- ואסביר בסניף ממוצע יש שרוף-2 שהם האש הבוערת שמבעירים את שאר הסניף, שאר החב"ב. כאשר השרופים הופכים להיות קומונריות כי אין קומונריות בשירות אז אין להן את היכולת והראש להבעיר את החב"ב גם לפעול למען הסניף וגם לפעילות חב"ב- צריכים שיהיו שיצעקו סניף וחב"ב, וחארים שצועקים חב"ב וסניף כדי שיהיה שני הדברים.הבעיה היא שבשנה ממוצעת אין מספיק קומנריות, וגם אם כן שנה אח"כ אין אם יהיה רצף של כמה שנים שיש מספיק קומונריות אז החב"ב יוכל לפרוח. ככה זה עובד.
בנים, למען האמת אף פעם לא האמנתי כל כך בפעילות חב"ב רצינית של בנים, אולי סניף פה סניף שם...
החלק השני שלך לא ממש ברור לענ"ד.פלפלתי
החלק השני הוא יותר מברור ובראשון התגברנו על הבעייההאריאלניקהנאמן
איזה בעייה פתרנו?*מוריה*
את הבעייה שיאיר הזכירהאריאלניקהנאמן
בחלק השני, שאין מספיק שרופים שיצעקו 'חב"ב וסניף' בזה שכמעט כל המדריכים אצלנו 'שרופים' במידה כזאת או אחרת, כאשר האנשים שהקימו את הסניף הם שרופים כך גם ממשיכיהם
שלום. אני רוצה לשתף אתכם במעט מתחושותי.אנונימי (פותח)
מצטער, זה כאן:אנונימי (פותח)
אני נכנס היום לפורום, לאחר המון זמן (במושגים אינטרנטיים) שרגלי לא דרכה כאן, מסיבות טכניות, משהו כמו חודשיים. אני קורא ונהנה לראות שאת רוב הכותבים אני עדיין מכיר, החבר'ה הישנים והטובים, אלה שכתבו גם לפני חצי שנה ושנה ויותר. אז שלום לכם, מקווה ששלומכם טוב.
אני גם מעריך שלא יצא לי לבקר כאן פעם נוספת בהזדמנות קרובה ועל כן, אכתוב לכם את תחושותי מהפורום בכלל, מהנושא ה'בוער בפרט ומגלים נוספים - מעטים, כי אני לא כ"כ בעניינים - שאני שומע מבחוץ.
עוד משהו, קחו את הדברים בחביבות. כעצות בונות, ולא כביקורת זועפת ומכה, הרי את טובת כולם אני דורש.

אני קורא את התגובות על מכתבה של הדסה ויבנרגר (וגם דברים אחרים כאן, יש לומר), ונחמץ ליבי. באמת, זו לא מליצה.
עם האענה העיקרית של הדסה במכתבה, אני מסכים. שאר הטענות הצדדיות מיותרות לטעמי, ואני גם חולק עליהם, אך בטענה שיש צורך ברכזים בשכר - אני תומך.
אבל אני לא רוצה להתייחס לכל הטענות הנקודיות שהעלו, ויש המון מה להתייחס (על מקומו של הנוער בניהול תנועתו, על המקרים הספציפים המדוברים ועוד). אני רוצה לגעת בנקודה עמוקה יותר וכוללת יותר, שלטעמי מרחפת כאן מעל כולנוויש לה חלק גדול בשיח שמתנהל כאן.
זה כבר לא מעט זמן שיש רוח נושבת של אופוזיציה. יש רוח, שכבר הופכת ממש לאופנה בתנועה, של נגד, של אנטי. לא, לא להתפרץ עלי. אני יודע שיש אלף ואחת סיבות, אבל בואו נניח אותם בצד ונעמיק יותר. תחשבו טוב, ותשימו לב גם אתם למחלמה השקטה הזו נגד ההנהלה הארצית וכל דבר מטעמה.
וזה ממש כואב לי.
נכון, ההנהלה עשתה מספר טעויות - גם לטעמי, ואפילו אנשיה יודו בכך - חלקן קטנות, חלקן גדולות יותר. נכון, היו קצרים בתקשורת באופן אישי ואולי גם באופן רחב יותר. זה נכון ואינני מזלזל בזה.

אבל אופוזיציה יש רק בפוליטיקה.

אף אחד לא בקש להלל ולשבח את ההנא"ר וגם לא להמשיך ולבקר (לעיתים בחריפות) ולייעץ הצעות חדשניות, השאלה מה עומד מאחורי הדברים. איפה אני נמצא, מה מקומי, מה עובר לי בתת-המודע כשאני מעביר את הביקורת. וכאן אנחנו נופלים. ובגול ולאורך זמן.

וצריך לדעת שלהיות 'אנטי', אפילו עם כל הכוונות הטובות וה'לשם שמיים', זה משתק. וזה לדעתי חלק לא-מבוטל מהסיבה לרפיון הקטן(!) שיש בתנועה. אופוזיציה - ועוד במקום קטן ומלא אידיאלים - זה הרסני. שוב, אין בעיה עם ביקורת. השאלה מה היחס של המבקר לנשואי הביקורת ולנושא בכלל.

הרי גם אם הדרכים שונות, וההנהלה עושה טעויות לטעם מי מאיתנו, והולכת במקומות שבכלל לא היינו רוצים לראות אותה שם, והכיוון לא נכון והכל... (חוץ מזה, שצריך לזכור שאף אחד אף פעם לא ירצה את כולם, והגיע הזמן להפנים את זה. אם אני לא מרוצה אני הולך?) חובה לזכור ולהזכיר לעצמנו כל הזמן. המטרה היא אחת. המטרה הגדולה, התחנה האחרונה, הסופית, היעד הגדול הוא אחד! אחד! אין על זה מחלוקות כלל! גם אתם, גם אני וגם כל אנשי ההנהלה הארצית רוצים לראות תנועה פורחת שתורמת לעמ"י בכמה שיותר תחומים ומחנכת את חניכיה לערכים נאצלים, והכל לשם שמים.
וכשהמטרה אחת, כשנמצאים תחת מטריה גדולה אחת - אז אפשר לעבוד ביחד למרות כל חילוקי הדעות. זה לא פשוט, זה מורכב, אבל זה נפלא. הביקורת שניתנת אז, כמו גם הפירגונים מתי שאכן צריך, ניתנים בנימה אחת, בנימה משתפת ומשותפת, כי הרי כולנו עובדים למען יעד משותף.
כשמפנימים זאת טוב טוב, נעלמת המרירות (שנמצאת פה בקילוגרמים...) ומתמלאים כוחות גם לעשות.

מרירות זה דבר נוח. אני יודע גם מנסיון שלהשתלח בכל מיני אנשים או מוסדות (כן, גם מתוך אכפתיות ואידאל!) זה כיף, זה גם פוטר קצת מעשייה. נכון, שהמקטרים כאן ברובבם הם אנשים עם רקורד של עשייה בתנועה, אך למרות הכל כיף לקטר, זה מוריד קצת מהעול, מהאחריות שנראצה או לא נרצה מונחת על כתפינו.
ואי אפשר להמשיך כך.
שמעון הוא אדם עם כוחות נדירים של בכיינות ועשייה יוצאים מן הכלל, אף אחד כאן בגזרה לא כזה, אז חבל שנבקר בצורה כזו! (למנהלות הפורום: זה בסדר. רק אני כאן בפורום יכול לומר דברים אלו על שמעון, חבר יקר ואהוב מאוד, ובטח הוא גם יתחשבן איתי...). חו"מ, ששמעון - אולי באמת תראה שלעם אין כוחות גדולים כמוך, של ביקורת חריפה ביותר ועשייה ברוכה כ"כ. אנשים לוקחים את צד הביקורת ומזניחים את העשייה, כי "למי יש חשק לעשות שההנא"ר כ"כ דפוקה?", אז אולי די עם הביקורת? ביקורת צריך, אך לא כשהיא באה עם מרירות, האויבת הגדולה של האידיאלים וכוחות הנעורים!

אז בואו ונרגע, ננשום ונסתכל סביבנו. בהנהלה יש אנשים שרוצים לעשות טוב בדיוק כפי שאנו רוצים לעשות טוב, ואפילו טוב משותף, ובאמת מרובה המשותף על המפריד. אז בואו נתמלא כוחות וננסה לעבוד בשיתוף פעולה מלא (שוב, בפעם השלישית, אינני פוסל ביקורת, זה חלק מהעבודה). נראה לי שהאנשים הבאמת-נפלאים שיושבים בהנא"ר ומוסרים את כל נפשם, כפשוטו, למען הערכים החשובים לנו,האנשים שספגו הרבה מן המרירות הזו בשנה-שנתיים האחרונות, ועם כל הכאב שהם אוצרים בתוכם הם ממשיכים לתת למעננו, הם ישמחו מאוד לדעת שיש מי שמאמין בהם, ויש מי שרוצה לעבוד אתם יחד, אולי בכיוונים שונים ובתת-מטרות אחרות, למען אידיאל אחד גדול.

זה באמת יעשה טוב לכולנו. טוב לכל אחד באופן אישי, וטוב מאוד לתנועה כולה.
תנו לי לנחש, שכשננטרל את האנרגיות השליליות הרבות שאנו טעונים בהם, התנועה תפרח. אבל מה-זה תפרח!!!

זהו. זה מה שנשפך מהלב אל המקלדת. אמנם יש עוד, אבל זה לרגי החמצה אחרים, שלא יבואו.
והתנצלותי הכנה למי שנפגע איכשהו מהמילים דלעיל (שמעון, מת עליך!). הכוונות, לפחות מבחינתי, לא היו נגד אף אחד.

שבת שלום ובהצלחה לכולנו.
יש עבודה. מזל...
וואי צודק שכויח!האריאלניקהנאמן
הסברהדרדק
הרגשתי שלא הצלחתי לבטא טוב את מה שרציתי, מצטער הרבה פעמים קשה להעביר דברים שבע"פ אל הכתב.
הערתי שתי הערות:
1. כדאי שבת שירות תהיה רכזות חב"ב בנוסף לרכזות חב"ב שבגיל תיכון.
2. כאשר אין קומונרית בסניף אז כל הכוחות של האנשים השרופים מופנים כלפי פנים- להחזיק את הסניף ולא כלפי חוץ לעשייה של חב"ב.

דניאל, בסניף בנים תמיד יהיה את הבעיה השניה כי אין קומונר ואז הקומונה מתחלקת בין השרופים והם לא פועלים כלפי חוץ. אני מסתכל על שבט אלעד ועל שבט אחיה, בשניהם יש אחד ששרוף להרים שניף והשני שרוף על הרמת חב"ב, באלעד זה לא הצליח עד כדי כך, אני חושב שבאחיה זה יהיה אותו הדבר. כי גם מי שהיה שרוף על הרמת חב"ב משמש כשליש קומונר...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך