אריאלאנונימי (פותח)

שלום אני חדש פה אבל בכל זאת רציתי לכתוב אז קדימה

למה התנועה שלנו צריכה לעשות מכל (אבל מהכל) נפרד נפרד ועוד פם נפרד כאילו אין בתנועתנו הקדושה שום בעיות חוץ מההפרדה. למשל אפילו פה ראיתי שהתחילו שירשור למה הפורום לא נפרד

למה? ככה כי פורום זה אינטרנט ולא רואים לא שומעים לא כלום אז למה צריך נפרד?

למה כששואלים מה זה אריאל אז התשובה היא כמו ב"ע רק נפרד מה יש לנו מהנפרד הזה.

אני מסכים שחשוב שהסניפים יהיו נפרדים אבל למה במליאה לאחר לרב התנועה אישר שיהיה בלי מחיצה אז עושים מחיצה כי אנחנו דוסים שעושים הכל נפרד. 

אני חושבת שאתה ממש צודקאנונימי (פותח)

זה ממש נכון חוץ מזה שזה לא כל כך בריא שיהיה הכל נפרד כן כן זה לא כל כך בריא שהכל נפרד ולא שומעים ולא רואים על המים השני וזה הוכח מחקרית שאדם שחי כל הזמן רק עם בנים לא יכל להקים משפחה. ואותו אדם חי בארצות הברית ששם הכל מעורב והוא היה חייב לראות בנות רק מה הוא לא דיבר איתם אז הוא לא יכל לבנות בית ומשפחה תקינים.

חוץ מזה האידיאל של התנועה היא לא!!!!! נפרד זה נובע מתוך האידיאל של "תורת חיים בעוז" ושל הלכתחילה אבל זה עדין לא אומר שאנחנו צריכים לחיות במנזרים ובבדידות מהמין השני עד החתונה.

העולם החרדי.123

בינתיים מוכח עובדתית מציאותית תכל'סית שהחברה החרדית, היא החברה המצליחה להקים משפחות בצורה הטובה ביותר בעולם, וזה בזכות ההפרדה המלאה.

בציפלב"א!

על סמך מה אתה קובע את זה ? אחוז המתגרשים ?משה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ט סיוון תשס"ה בשעה 16:33
אחוז המתגרשים לא בהכרח קשור להצלחה בהקמת משפחות. הוא קשור גם ללחץ חברתי איום ונורא לא להתגרש גם במקרים שההלכה מתירה ואף במקרים שבהם הדבר הכרחי.

אני מצטט לך מתוך האשכול ההוא דוגמא שנפוצה בחברה החרדית שאותה אתה מתאר כמושלמת לנוכח אחוז המתגרשים הנמוך. תסתכל במיוחד על הסיבות.:
ג. אני מכירה אישית, בנות ובנים להורים שחיו וחיים ביחד ואין שלום בית ואין הרמוניה. גירושין לא עלו על הפרק - כדי שיוכלו לחתן את הילדים והם לא יהיו 'ילדים של הורים גרושים'. בפועל - השידוכים שהם עשו היו פשרניים מאד. כיוון שכל העולם ואשתו יודע, שהם לא חיים בשלום.
אמר לי פעם בן להורים כאלו: "הלוואי והוריי היו מתגרשים. כך לפחות, הייתה לי ילדות ללא רעש וצעקות, מריבות ובלאגנים ברקע..."

אתה עדיין נשארת בדעותיך כמו שנים עברו, הא?123

היא טענה שלחיות בחברה נפרדת זה לא בריא.

לי אישית ברור שלחיות בחברה מעורבת זה הרבה יותר לא בריא.

ואנו חיים בחברה נפרדת בגלל שככה התורה מצווה, ואם יש בעיות של בריאות בחברה נפרדת, אז צריך להתמודד איתם.

בציפלב"א!

אמת ויציבמשה
באשר לחברה נפרדת - העולם מטבעו מעורב, בין אם נרצה ובין אם לא.
ויש גם הבדל גדול (גם פיסי וגם רוחני, או אם תרצה צורת חשיבה) בין גברים לנשים.
ברגע שאנחרו רוצים לעשות משהו ("לא תוהו בראה - לשבת יצרה") אנחנו נזקקים לשני המינים.

האם בשל העובדה שהחברה הדתית (והחרדית אף יותר, אבל זה לא מענייננו) מוכת לשון הרע, רכילות ותולדותם יש לאסור את החברה בכלל ? גם זו הנפרדת ?
כמה דברים....אנונימי (פותח)

א. מה ענין לשון הרע עכשיו? זאת סוגיה אחרת, חמורה אמנם אבל לא עליה אנו מדברים,בהזדמנות אחרת אפשר גם על זה לדון...

ב.טבעי.....מה זה טבעי? גם מאד טבעי שלאדם יש יצר ומאד טבעי שהאדם רוצה לאכול ללא הגבלה כפי תאוותו ומאד טבעי שאדם לא ישמור על צניעות...

זה בדיוק המתכון  להצלחה של היהדות! לשלוט על עצמנו! לא לעשות ככל העולה על רוחנו, לא ללכת לפי האינטואיציה אחרי מה שנראה טבעי והגיוני, מי אנחנו שנחליט מהו הטוב המוחלט לאדם? בשביל זה יש לנו את חוקי התורה...וכן...הם מתבטאים גם בתחום הזה של ההפרדה בצורה ברורה!

אף אחד לא אמר שזה צריך להיות בצורה לחוצה ולא צריך לעשות רחובות נפרדים לנשים וגברים או ללכת עם מסכות אב"כ ברחוב, אבל צריך להבין את הרוח שמאחורי הדברים והרוח הזו בודאי לא נושבת לכיוון החברה המעורבת...

ישר כח לכל העומדים על דעתם בגאווה...אל יבושו מפני המלעיגים...

הדוג' עם הלשה"ר היא מאוד קשורה.123

אהבתי את הקושיא משה.

אך שים לב: אנחנו חיים בהפרדה מין המין השני, משום שכך התורה צוותה. אך כאשר יש לשון הרע בחברה, יש עלינו לתקן זאת, ואין להפריד לגמרי את החברה.

בצ"ל אריאל!

--------->משה
1. קשור בהחלט. לעיתים (ורואים את זה בכל מקום) נוח מאוד להחמיר בדברים בולטים (וצניעות הוא אחד מהם) אף מעבר לנצרך, ולשכוח הלכות אחרות שפחות נוח להתמודד איתן.
לא פעם ישנה ביקורת שמופנית כלפי תומכי המעורב-צנוע, שהם מונעים מכוחו של היצר הרע. זה אולי נכון כלפי אנשים ש-"תופסים טרמפ" על מאבקים כאלו, אבל נכון לא מעט גם על כאלו שבוחרים להחמיר בשביל התדמית שלהם (גם בעיני עצמם, לאו דווקא בעיניי החברה) בנושאי ההפרדה, במקום במקומות אחרים (וכל אחד והתמודדויותיו) שבהם יש בעיות חמורות בהרבה.

2. אדם צריך לשלוט על עצמו, אבל מצד שני גם מצווה לישב את העולם.
היו בהסטוריה של עם ישראל כל מיני קבוצות שבחרו להחמיר מעבר לנדרש. חלקן אף לא ראו נשים בכלל (וגם לא התחתנו כמובן) וחשבו שבזה הן פתרו את הבעיה.
כל הקבוצות הללו נעלמו מבמת ההסטוריה אחרי כמה שנים, וחז"ל לא פעם תקפו אותן על החמרת היתר שלהם.

3. "מאוד מאוד" זה לא "אסור".
אילו רצה השו"ע לאסור לגמרי את החברה המעורבת - היה פשוט אומר "אסור" ודי.

ואפשר גם להביא פה את הדוגמא המפורסמת של הרמב"ם שאמר שאישה צריכה לצאת מהבית רק פעם ב-30 יום וגם זה כשהיא מכוסה ברעלה.
"מאוד מאוד".123

בשביל ליישב את העולם, לא צריך מכיתה ט' לחיות במעורב.

לא להתחתן כלל, זה נגד התורה וזה ביטול מצוות עשה. אנו עוסקים באנשים שמקיימים את התורה בשלמות, ולא כאלה שחותכים חלקים ממנה.

הביטוי של השו"ע "מאוד מאוד" הוא מאוד קיצוני. ברור שזה לא אסור בכלל כמו אכילת חזיר האסורה לגמרי, כי לדבר עם אשה לצורך  - מותר, וצריך להשתדל לקצר(כמו ר' יוסי הגלילי עם ברוריה אשת רבי מאיר).

"מאוד מאוד", זה לא אסור לגמרי, אבל זה רחוק מאוד מלהתיר חברה מעורבת.

הרמב"ם היה לפני כ-900 שנה. השו"ע לפני כ-450 שנה. תעיין בפסקים של גדולי האחרונים של זמננו, ותראה שכולם פה אחד אוסרים כל עירוב שאינו לצורך רציני, וגם כשזה לצורך רציני, אז בתנאי שזה רק דרך עראי ולא בקביעות.

בצ"ל אריאל!

תהיתי לעצמי...barak891

אני חייבת להגיד שאני מסכימה עם כל מילה אבל יש לי דבר אחד שלא בורו לי.

עד כמה מגיעה ההחמרה/ציווי/איך שלא תקראו לזה, האם אני כשאני הולכת ברחוב מותר לי להגיד שלום לבני המין שני או שזה רק איסור של נגיעה ודיבורי חברה וסבבה. האם לא גם לא להגיד שלום למוכר במכולת או לנהג באוטובוס או לשכן מול או גם לחבר של האח שלי שגדול ממני בשנתיים? מה זה כולל האיסור הזה??

מעניים אותי ממש ממש לדעת מה דעת ההלכתצ בעניין ומה דעת התנועה בנושא הזה.

אם מישו יודע אני אשמח לשמוע! 

יום צח ומוצלח, בצלב"א ול"מ

עשה לך רב.123

כדאי שתעשי לך רב, שכאשר יהיה לך שאלות הלכתיות, תוכלי לפנות אליו ולברר איתו נושאים מורכבים אלה.

בצ"ל אריאל!

טובאנונימי (פותח)

לא כ"כ מעניין אותי(מסיבותי) להכנס לדיון פה על הגירושין,

אבל משהו אחד מאוד צורם לי.

מטבע הדברים ההפרדה היא עניין שמדברים עליו הרבה,

אם מישהו מכיר את הלימוד שלמדו חז"ל מענין ה"למשפחותיו" אחרי מעמד הר סיני, זה בדיוק זה, אבל זה לא המקום לפתוח על זה דיון.

לצערנו, במשך שנים גדל בתנועה דור שהתחנך לכך שההבדל היחיד בין בנ"ע לאריאל הוא ההפרדה,

הדור הזה התבייש בכך שהוא באריאל, שהרי- איזה הצדקה יש לקיום תנועה כזאת בצמוד לבנ"ע נפרד?

והדור הזה צדק-

אם זה ההצדק היחיד לקיום התנועה אין הצדקה לקיומה.

אבל ב"ה זכינו בשנים האחרונות להגדרה מחודשת של אותם ערכים שאף פעם לא ידענו להגדיר,

כל ענין הנפרד, שהוא ענין מהותי שמשפיע על המון דברים הוא נגזרת של השאיפה שלנו לקיום תורת חיים בעז- השאיפה לשמירת מלאה על כל מצוות ה'.

מתוך זה נגזר גם ההקשבה לרבנים, מתוך זה נגזר עוד המון דברים,

ועלינו ללמוד ולהעמיק בזה.

בציפיה לבנין אריאל.

למשפחותיו.123

איני חושב שיש מקום לדמות את זה למדרש שדרשו חז"ל, כי שם לעם ישראל כאב על שנאסרו עליהם עריות, וכאן זה בסה"כ בירור אמיתי על עניינה של צניעות.

בצ"ל אריאל!

נו באמתאנונימי (פותח)
מה זה תורת חיים בעוז
תורה איך שהוא אני מסוגל להבין לקיים את המצוות
חיים מה זה לחיות? מה חשבנו תורת מוות הרי כתוב בתורה וחי בהםץץ
בעוז כאן זה מגיע לשיא מה זה עוז אולי עוז זה להיות פנאטים לא יודע אבל מזכ"לנו אמר שזה אומר בלכתחילה ולע בדיעבד
טוב אל זה נאמר מה הקשר, אבל בכל זאת מה ב"ע לא כך עזרא לא כך רק אנחנו איזו גאווה!!! כן אנחנו זה המודל כולם להשתחות לנו מי!!
טוב נגידת אבל כל זה רק בגלל שאנחנו ניפרדים ? כנראה שהגזמו לא?
אני איתך- מסכימה עם כל מילה!!!!!יוכי
הפרדה.אנונימי (פותח)

כמה דברים שצריך לתת עליהם את הדעת.

קודם כל כתבו פה ש''חייבים'' להכיר את הצד השני אחרת יהיה קשה בחתונה וכו'.

זה זיבולים!!!! תירוצים שלקוחים מהאתר של עזרא למה צריך חברה מעורבת, ואם כל הכבוד אנחנו לא עזרא!

תאמינו לי שמי שמתחתן בסוף ומקים משפחות לתפארת ולא משפחות הרוסות, בא דוקא מחברה נפרדת וקדושה.

ושלא יבלבלו על חייבים להכיר את המין השני! כי בבוא הזמן, ואני מדגיש בבוא הזמן נכיר גם נכיר..

דבר שני, משה אומר שכך הוא העולם, אז אני מחזק מאוד את דברי אחותי ו- זה כמו יצר לאכילה או לכל דבר אחר, בגלל שהטבע הוא שיש יצר אז ניתן לו "אור ירוק"?????

תסיקו את המסקנות ותעמדו על עקרי התנועה בלי היסוס!!!!

בצל"א

אתה עשר!בסטר

אתה צודק 100%! כל מילה אמת.

בצפיה לבנין...

סניף נתניה.

תודה על המחמאות......אנונימי (פותח)
ד"ש לישראל בסניף שלך.....
"תירוצים שלקוחים מהאתר של עזרא"shir

זה לא תירוצים זה הדרך של עזרא...

ותפסיקו לחושב שיותר קדוש זה להיות באריאל....

כל אחד והדרך שלואסתריקה
אם אתם לא מרוצים מהדרך שלנו (עזרא)- בעייתכם! לאף אחד אין למה לא להיות מרוצים מהדרך של התנועה האחרת בכלל. אם אתה לא מרוצה- אל תהיה בה וזהו. אל תגיד עליה דברים
וזה לא תירוצים!shir
ברור שזה לא תירוצים.אסתריקה
זה הדרך של עזרא. ואם היה בזה בעיות אז היו פועלים נגד זה. ועובדה שיש הרבה רבנים שבעד התנועה!
נכון...shir
וגם אם יש בעיה צריך להתמודד ולא לנסות לברוח.....
להתמודד?123

אם יש בעיה, אז צריך לעשות שלא יהיה בעיה. לא ממזמן קראתי מאמר על הקטע של "אם יש בעיה צריך להתמודד ולא לנסות לברוח", והוא כ"כ נכנס בשטות הזאת. חבל שאני לא זוכר איפה קראתי את זה...

"ואל תביאני...לא לידי נסיון, ולא לידי ביזיון"(יש כל מיני גרסאות) - אז את כנראה מתפללת תפילת שווא(תחילת פרק תשיעי במסכת ברכות. טוב, אני רגע אפתח את הגמ' בשביל להגיד לך דף מדוייק: דף נ"ד ע"א).

למה את בעזרא? לכי לבנ"ע ותמודדי!! ובעצם למה להיות בבנ"ע, אם אפשר להיות ב"נוער העובד והלומד" ולהתמודד?? את לומדת באולפנא, בתיכון דתי? למה את בורחת מהתמודדות, ואת לא לומדת במוסד לימוד חילוני?

אם יש בעיה צריך לחסל אותה, ולא להביא בכוח בעיות ונסיונות. וחברה מעורבת על בסיס קבוע, זו לא 'בעיה', זה איסור, אז אין מקום להתמודד עם זה בכלל. אנו לא מתמודדים עם לשון-הרע, אנו פשוט לא מדברים לשון-הרע כי זה אסור, ואותו דבר חברה מעורבת, אנו לא מתמודדים עם זה, אנו פשוט לא נמצאים בחברה כזאת, כי זה אסור.

בצ"ל אריאל!

הרבה??123

כדאי שתעשי בדיקה רצינית אצל פוסקי ההלכה, ותבדקי כמה סוברים שעזרא זה לכתחילה, ואם המצב הצניעותי שלהם בהווה זה האידיאל...

בצ"ל אריאל!

ביטוי דרך אגב.123

הוא לא בא לדון בדרכה של "עזרא", הוא דיבר על דרכה של אריאל, ודרך אגב הוא הזכיר ביטוי שבו מוזכרת עזרא, "התירוצים מהאתר של עזרא".

אין איסור לדבר על תנועות נוער שונות, כל עוד נשמר הכבוד וכו'. אין צורך להיפגע על כל הערה שזורקים כנגד התנועה שבה אתה נמצא, כל עוד הערה ברמה המתאימה לנו.

אם אנו לא מרוצים מדרכה של עזרא, אז זכותנו המלאה לדון על דרכה ולברר את שיטתה. בירורים כאלה רק מוסיפים לעם ישראל, ומראים לנו עד כמה אנו לא כ"כ שונים, ובסה"כ אנחנו אותו דבר חוץ מדברים מאוד קטנים שאפשר גם איתם לחיות ביחד.

בצ"ל אריאל!

כן אבל רק חבל שזה לא תירוצים.....shir

מה לעשות שצריך להתמודד ובאיזה שלבshirאחרונה

יהיה לך את הבעיה הזאת....

ואני חושבת שצריך להתמודד עם בעיה ולא לברוח ממנה לא משנה איזה בעיה....

ואני לומדת באולפנא צביה....

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך