מאמר של יוני לביא שנכתב מכאב*מוריה*

המאמר:

זה קרה היום.

אל תגידו שלא ידעתם.

אל תאמרו שלא הוזהרתם.

הכתובת נמצאת על הקיר.

כתובה בדם.

רשמו לפניכם את התאריך - ה' באב, 20 ביולי.

היום בו נחרץ דינם של מאות ישראלים להיהרג ושל אלפים נוספים להיפגע. חלקם יישארו נכים לכל ימי חייהם.

והכול, כמובן, בהכשר הבג"ץ.

מה קרה?

שום דבר משמעותי.

בסף הכול מ-א-ת-י-י-ם ח-מ-י-ש-י-ם ו-ח-מ-י-ש-ה (255!) מחבלים משתחררים היום בחדווה מן הכלא בישראל ויוצאים לחופשי חינם חזרה לאחיהם שמחכים בכיליון עיניים לתגבור המשמעותי שהם עומדים לקבל.

ללא ספק. חיזוק משמעותי לכוחות המאבק ב'כובש הישראלי'.

טוב, למען ההגינות, חובה עלינו לציין שלא מדובר ברוצחים.

הם אינם אנשים נוראים כאלו עם 'דם על הידיים'.

בסך הכול מדובר באזרחים הגונים ונאמנים שומרי חוק שרק נאשמו בעבירות קלות כמו הנחת פצצות, מסחר בכלי נשק, נסיונות לרצח, ירי וכדו'. אם בגלל חוסר דיוק מקרי  הקליע פספס במילימטר מלנפץ את הגולגולת של האישה או התינוק שישבו ברכב או שהפצצה התפוצצה דקה מאוחר יותר ושלושים ישראלים לא הפכו לגופות מרוטשות בין רגע, הרי שאין להם עוד דם על הידיים, ואין שום סיבה להחמיר איתם כל כך.

לא נורא. עכשיו תהיה להם הזדמנות להשתפר.

כן, אני יודע, הם גם חתמו (בכתב ידם!) על התחייבות לא לעסוק יותר בטרור.

בכלל, יש לדעת, הפלשתינאים הם עם שמאוד אוהב לחתום על הסכמים כתובים. הוא כל כך אוהב את זה עד שהוא דואג מייד להפר את הקודמים רק כדי שיוכל לחתום שוב על חדשים (ולהפר אותם שוב וחוזר חלילה).

רק בשלושת החודשים האחרונים, במסגרת מסעי החיסול ההדדיים של הפתח והחמאס ברצועת עזה (ובהזדמנות זו נשוב ונאחל הצלחה לשני הצדדים במאבקם הצודק), חתמו ביניהם על כמה עשרות הפסקות אש, לפעמים אפילו כמה באותו יום. למותר לציין שהם דאגו להפר אותם באובסיביות השמורה רק להם, לעיתים עוד קודם שיבש הדיו על הנייר.

מה ההגיון, אתם שואלים. מה עומד מאחורי הצעדים הגדולים הללו?

אין צורך בהסברים, ההגיון פשוט מיותר. יש משהו חזק יותר.

מה לא שמעתם על הטרנד החדש? זה מה שהולך היום! סיסמא בת ארבע מילים שכנגדה ההיגיון נמס, השכל מת, והרגש מתפוגג בין רגע. הג'וקר ששום דבר לא יכול עליו. יסוד האמונה שעומד בראשה של ה'דת' החדשה של ממשלת ישראל.

"לחזק את אבו מאזן".

כל השיקולים, כל הסכנות, כל החששות, כל האיומים, נעלמים בין רגע למול העיקרון העליון הזה שאי אפשר להתווכח איתו. (מעניין! אם תחפשו בגוגל את הביטויים 'לחזק את בטחון ישראל' תמצאו הופעה אחת. לחזק את העליה - 5, הילודה - 2, הכלכלה בישראל - 2. אם תנסו לחפש את הצירוף 'לחזק את אבו מאזן' תמצאו לא פחות מ- 840 הופעות!!!). מה, אתם לא מבינים? האיש היקר הזה, חסיד אומות העולם ידוע, מי שעשה את הדוקטורט שלו על הכחשת השואה, וכל דאגתו ומעייניו נתונים רק לשלומם ובטחונם של אזרחי ישראל, צריך חיזוק, וחובתינו המוסרית לעמוד לעזרתו בשעה קשה זו. מחווה כמו לאפשר לרב מחבלים ידוע נאיף חוותמה, רוצח הילדים ממעלות, להיכנס לגבולות הארץ ולצאת בשלום היא דבר שעשוי לחזק את ידידינו? ניתן לו! שחרור מאות מחבלים (ביניהם גם שלושים ושניים אנשי חמאס והג'יהד האיסלאמי) יקדם אותו? בבקשה! וכי לא שווה שיישפך קצת  דם יהודי למען מטרה נעלה שכזו?!

ומילה לאחינו היקרים, אנשי כוחות הביטחון.

אתם שעמלתם ימים ולילות במסירות נפש כדי לתפוס את הפצצות המתקתקות ולכלוא אותם מאחורי סורג ובריח, לאנשי היחידות המיוחדות שסיכנו את חייהם (ותנחומינו למשפחות הנופלים ואיחולי החלמה לפצועים ולנכים) בכל המבצעים המיוחדים לעצור את חוליות הטרור, אתם שביום זה כל עמלכם יורד לטימיון. לא נורא. המשיכו במלאכת הקודש שלכם, ומעכשיו במשנה מרץ.

אתם חייבים להשיג לנו מחבלים חדשים.

אחרת, איך יוכל אולמרט לעשות עוד מחוות? איך נוכל, למען השם, להמשיך במשימת הקודש ולחזק את אבו מאזן?

נ.ב גִלְעדוש היקר. תמשיך להירקב בינתיים באיזה בור טחוב ברצועת עזה. לאהוד, אין פנאי בשבילך כרגע. הוא עסוק מדי. לא שמעת? צריך לחזק את אבו מאזן.

ולסיום, נקודה קטנה למחשבה.

האמת היא שמספר המחבלים שהיו אמורים להשתחרר היה צריך להיות גבוה יותר.

אלא שאחד מהם הודיע שהוא מעדיף להישאר בכלא הישראלי.

למה? אתם תמהים.

פשוט מאוד. אצלנו הוא מקבל טיפול רפואי מלא לבעיות שלו ותרופות בשווי 4000 ₪ בחודש. אשתו והילדים מבקרים אותו פעמיים בשבוע, הוא יכול להשלים בגרויות, לעשות תואר באוניברסיטה הפתוחה. וזה לא הכול. איפה בחוץ יהיה לו את הלוקסוס הזה?

אז החליט בלי להניד עף עף -  'לעזאזל עם אבו מאזן. אני את הכלא הישראלי לא עוזב. מה, אני פראייר?'

המציאות עולה על כל דמיון, אה?

הבאתי את זה לא במטרה לייאש, אלה לעשות עם זה משהו! העם כבר מיואש, אדיש חוץ ממשפחות הנרצחים, הפצועים שמתנגדים לזה... לאף אחד לא אכפת!

לכן אני רוצה לעלות פה שירשור של רעיונות לפעיליות לגרענים,לסניף שמטרתו לצאת אל העם להתחיל לפעול . קדימה שפכו רעיונות!  שהשירשור הזה לא יהיה יבש! כי

אם כן סימן שבאמת  לא אכפת לנו... מהעם!

איי ה' ישמורהאריאלניקהנאמן
'אבינו אבינו שבשמים צור ישראל וגואלו קלל, קלל! את מדינת ישראל ראשית רמיסת גאולתינו, בטל אותה באברת חסדך'

אוי לנו ש'מדינת היהודים' הפכה להיות תשכת התעסוקה של הפתאח, ולנו אין לעשות כלום אלא להתפלל לביטולה המהיר של מדינת ישראל
סליחה טעות שלי...*מוריה*
דניאל, פתחתי את השירשור הזה לא כדי שנגיע לידי יאוש כמו שאתה כותב... זאת לא המטרה!
אנחנו אוהבים את עמ"י ואנחנו צריכים לחזק את עצמינו ואת העם. אנחנו צריכים להתנער מהאדישות!!! צריכים לפעול ולעשות .
ועוד הבהרה אנחנו לא נצא ונדפוק בדלתות ונסביר לאנשים למה לא טוב לחזק את אבו מאזן. אנחנו צריכים להראות לעם שאנחנו לא חיים במציאות של: שלי שלי- שלך שלך חז"ל אומרים מידת הבינוניות ומידת סדום.
למה מידת סדום? כי זאת אדישות, חוסר אכפתיות ,חיה ותן לחיות ,לא רוצה קשר איתך,לא אכפת לי ממך! וזה מה שקורה היום אדישות, חוסר אכפתיות,טישטוש הכאב.
אנשים!!! תתעוררו ! רוצים לקרב את הגאולה? רוצים קשר עם עמ"י ?להרבות אהבת חינם? אז קדימה צאו מהאדישות תתחילו לעשות.
ח"והאריאלניקהנאמן
אנחנו מתנתקים מהמדינה הכופרת הזאת אך ח"ו לנו מלהתנתק מעמ"י,

עמ"י\=\ מדינת ישראל צריך להתחבר לעמ"י ובבד בבד להתנתק ממדינת ישראל, שהורסת כבר 59 שנים כל חלקה טובה מעמ"י

וכמה דוגמאות-1) הסכמת ראשי המדינה לתכנית החלוקה
2) כפיית יהודי תימן להתחלן(שליחתם לקיבוצים של השומר הצעיר, רגב זה קרה כמעט לכל קהילות הספרדים שהגיעו לארץ- גזיזת פאות, והכרחתם לאכול טריפות הכל בהכשר מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתינו(?))
3) אדישותה של המדינה בנוגע למאות המסתננים שטבחו בישובי הגבול
4) קיצוץ בתמיכת המדינה בישיבות החרדיות
5) התפרעות של שוטרי יס"מ בקהילת סאטמר בירושלים בבית הכנסת שלהם, ממש קוזקים
6)ייבוש הבניה ביש"ע
7)גירוש יהודי גוש קטיף וצפון השומרון
8) התפרעות של קלגסי יס"מ בעמונה
9) רצח של עשרות חיילי צה"ל ע"י ממשלת ישראל במלחמת לבנון השניה

ואלו רק חלק מהדבים שמדינת ישראל 'תרמה' להם, והים ערב תשעה באב אנחנו צריכים להסתכל דווקא על 8\7 הכוס הריקה ולא על 8\1 הכוס המלאה

טוב .*מוריה*
יש לך הצעות מעשיות?
לי יש, אבל אני צריכה עוד לחשוב על זה.
אם יש לך אז תכתוב. וכנ"ל לשאר.
יבשנים! טוב אז אני מתחילה...*מוריה*
אני בעד לעבוד עם האנשים עצמם!
יש לי כמה רעיונות שחשבתי עליהם מקווה שהם יעזרו למדרכים ורכזי/ות גרעין.
1. לשמח ילדים חולים ואת המשפחות שלהם
2. ללכת לשדרות ולשמח משפחות. למשל להביא למשפחות עוגות וכד' לילדים,ציורים והפתעות.אפשר לארגן להם למשל יום הפינינג.
תהיו יצירתים. תאמינו לי זה מחמם את הלב...
והכי חשוב משמח!
מי שרוצה לארגן שבת בשדרות ורוצה להיות בקשר עם רכזי הגרעין התורני יכול לשלוח לי מסר אישי ואני כבר יקשר אותו לרכז עצמו.
3.פרויקט חונכות . חב"בניק עם ילד . מתוך זה גם נוצר קשר עם המשפחות עצמם.מנסיון זה הולך טוב.
4.דוכנים של מעייני הישועה.
5. לבנות היה שבוע התנדבות בחולון משהו מהמם!! אפשר גם לעשות את זה תפנו למיכל קפלן היא תסביר לכם איך לארגן דבר כזה! ממולץ בחום!
יש לי עוד רעיונות אבל לעכשיו זה מספיק! אנשים יקרים לא לייבש! באו נצא מהאדישות! ונתחיל לעשות!!!
ב"הצלחה לכולנו!
זו גם דרכו של מורנו הרב שמואל טלהאריאלניקהנאמן
להתחבר לעם ע"י התורה
יפה! אז תתחילו לעשות!!!*מוריה*
מוריה,זה מגיב אותי התגובה שלך...מיכל160
לעשות.
לעשות.
לעשות.
לעשות.
לעשות.
לעשות.
לעשות.

מי כמוך יודעת כמה זה לא פשוט וכמה כוחות נפש וכוחות ארגון צריך בשביל כל התנדבות הכי פיצית שיש...
חסרה לנו התלהבות. לכתוב על דפי הפורום זה תת התלהבות אנו זקוקים שהנוער שלנו, החב"ב שלנו יהיה מלא התלהבות עד כדי להפסיד דברים אחרים (כיט ברור שהתנדוביות זה ממש חשוב!), עד כדי לצאת מהבית ולבוא לפעילויות. משום מה זה לא קורה. וזה חבל מאוד....
חסרים ארגונים שזקוקים לנו?
לא.
חסרים חב"בניקים שמוכנים להתנדב?
כן.

למה? כי התגובות הם: "אני לא יכולה להתחייב כי יש לי מלא דברים על הראש, וגם בלימודים חשוב לי להשקיע וכל שני ורביעי (ימים של חצי פנימיה) יש פעילויות באולפנא, ובכלל אני עמוסה ממש אז אם במקרה ההתנדבות תתאים לי באותו יום אני אגיע אבל אני לא יכולה להתחייב...ותשמעי בקשר להתנדבות שקבענו לנסוע באוטובוס של עוד 10דק' אני לא אגיע כי אני בסוף לא יכולה. חוץ מזה רק שתידעי בימים ראשון וחמישי יש מדרשה לנשים בעיר וחייבים להתמלא קצת בתוכן, די לרוץ כל היום להתנדבויות- לא יזיק גם לך ללמוד משהו..."

אחריות.
התלהבות.
התחייבות.
אחריות.
התלהבות.
התחייבות.
אוי אוי אויעמישב
בס"ד לק"י

דומני שהרב שמואל טל שליט"א היה מעדיף שלא תכתוב את זה. בכלל, כאשר מישהו שלא מכיר לפני ולפנים את דעותיו עדיף שלא יכתוב דברים כאלו, ובמיוחד מעל דפי פורום ציבורי...
לעמישב*מוריה*
אני אישית יודעת שהרב טל קורא להתנתק ממוסדות המדינה ולהקים מקומות חלופים או בלעז אלטרנטיבים. לכן נפתחו עכשיו לימודים גבוהים של קולנוע יהודי, יש עידוד ללכת לדין תורה ולא לבתי המשפט וכד'.
הרב טל אומר שעמ"י 'מתוק מדבש' (ציטוט מקורי) ולכן צריך לפעול במישור הזה, של העם לקרב אותו לאהבת ה' וכד'.
ולכן נפתח השירשור הזה שבו אני רוצה להעלות בו כל מיני רעיונות לסניפים,גרעינים וכל אחד יבחר ריעון או שניים שאותם יתחילו ליישם.
אני מסכים שאלו דעותיועמישב
בס"ד לק"י

רק רציתי להאיר על כך שדומני שהרב בעצמו לא היה שמח מזה שאדם שלא מכיר לגמרי לגמרי את דעותיו כותב דברים כאלו בפרהסיא.

בכל מקרה, "בהסתכלות אחורה", אני רואה שהארתי היית קצת מיותרת.
עצוב...בשמחה תמיד!אחרונה
בס"ד

עצוב..

המדריכה שלי שהיא אחות של אישתו הקריאה לנו את זה....
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך