בעקבות השירשור של בת-ים ראיתי צורך לפתוח שירשור נוסף. בד"כ אני לא נוהגת לפתוח שירשורים אלא אם זה משהו מאד מאד חשוב בעיני.
מה שאני הולכת לומר כאן זה לא נועד לתקוף אף בנאדם ספציפי! אלא באמת לזעוק זעקה מסוימת על כל מה שקורה היום. ולתת כמה נקודות למחשבה, עד כמה שאני הקטנה אהיה מסוגלת לעשות...
אני חושבת שאיבדנו כל פרופורציות!!!
האמת שזה לא מפתיע, תמיד אמרו שדור המשיח הוא דור חוצפן...
.כיבוד הורים ומורים אין בכלל על מה לדבר... לא סופרים אותם היום!
.אתם יודעים היום זה אופנה שההורים חברים של הילדים! לא פלא שאנחנו נראים כמו שאנחנו נראים היום...
-"למה? שאמא שלי תגיד לי מה לעשות?"
-" והמורה שלי תעיר לי ?למה מה היא חושבת שהיא , אמא שלי? אה, אבל בעצם אני כבר לא שמה על אמא שלי.. ודרך אגב אני גם שמה פס על הקב"ה בדרך..." בלי לשים לב כמובן... ממש בלי כוונה!
תסלחו לי! אבל אם היום הגענו למצב שרוצים להעיר לרב סימן שש לנו דפקט בבסיס ! כיבוד הורים= הכרת הטוב!
אתם יודעים, טוב זה כבר לא סוד , הייתי במדרשת הרובע חמישה ימים, העבירו לנו שני שיעורים על כיבוד הורים. הרבנית שהעבירה את השיעור טילטלה אותי ,היא הראתה לי אחד לאחד איפה היינו פעם ואיפה אנחנו היום! והרגשתי כ"כ רע, כ"כ מטומטמת איך יכולתי לחשוב דברים מסוימים ועוד לומר אותם בפני ההורים שלי... כן! זה חינך אותי לחשוב פעמים לפני שאני אומרת כל מילה!!!
המציאות כ"כ כואבת איך היחס שלנו לאנשים מבוגרים, להורים, לרבנים וכן גם לקב"ה!!! תזדעזעו אבל בבית שילד מתחצף להוריו הקב"ה אומר טוב שלא דרתי בינהם..
הכל מתחיל מכיבוד הורים!
תחשבו שניה על האבסורד : נוער מעיר לרב!!!
נ-ו-ע-ר מ-ע-י-ר ה-ע-ר-ה ל-ר-ב!!!
פעורים בני 16, 17 הולכים להעיר,להוכיח, לעשות נו נו נו לרב!
הרב בן 50-60 רגע?! מה הפרש הגילאים ?!
משהו כמו 40 שנה.... 40 שנות חכמה מפרידים בין נוער לבן רב.... זה קצת משמעותי לא? או שכבר לא... לצערי.
מי יותר חכם ממי? מי למד תורה יותר ממי? מי בקיא בש" ס יותר ממי?
ובכלל, עד לפני כמה שנים מישהו בכלל היה חושב על זה? פעם היה כזה כבוד שאם בכלל היית פותח את הפה ליד מבוגר מה היו עושים לך... פעם היו מנשקים את היד של כל זקן !איזה כבוד היו נותנים למבוגרים!!! היום עושים טובה להורים ולרבנים שמקשיבים להם בכלל...
הכל מתחיל מכיבוד הורים! אז אני כבר לא מופתעת שזה היחס גם לרבנים, מתחילים מהרב אבינר אח"כ עוברים לרב אברהם יוסף, אז מי הבא בתור? הרב מרדכי אליהו? או אולי גם נתחיל להוכיח לרבנים כמו הריה"ל ,האר"י הקדוש זה לא רחוק כ"כ....
אני נשמעת קיצונית?
אולי... אבל המציאות פשוט מתחילה להראות שאנחנו בסימן ירידה וזה לא כ"כ רחוק.
אז הגיע הזמן שנתחיל לקחת את עצמינו בידים! ולחשוב לפני שמוציאים מילה מהפה! כי אם לא... אני פשוט מעדיפה לא לחשוב על זה!