חברה בירור אידיאלים דחוף!האריאלניקהנאמן

תורת חיים בעוז!

מה זה? מה זה תורת חיים בעוז?! מה זה אומר וכיצד זה מתבצע בתכל'ס בתנועה

במה זה שונה מתורה ועבודה של בנ"ע?

איך אנחנו יכולים להעביר את זה לחניכים?

ואיך אנחנו מגשימים את תורת חיים בעוז! במפעלינו בתנועה.

אין אידיאליסטים בתנועה?האריאלניקהנאמן
דעתי (הממש לא מחייבת)יוכי
"תורת חיים בעז"
זה אומר שאנחנו שואפים לקיים את התורה בשלמות, בכל מצב. לא משנה איפה אנחנו, מתי, כמה, ולמה, תמיד עושים הכל בדרך של ה"מלכתחילה" ולא מקלים.

איך זה מתבצע בת'כלס בתנועה?
-ההפרדה
-רבני סניף לכל סניף (דבר שאגב יש לו התנגדות בתנועות האחרות)
-האוכל במחנות / מסעות- הכל בהכשרים הכי מהודרים.

לא עולות לי עוד דוגמאות ספיציפיות, אבל הקו הכללי הוא שלא מחפשים הקלות או פשרות. העניין של ההלכה זה מקום שלא מתפשרים בו.
מתוצאות החינוך של אריאל-פלפלתי
אין הרבה הבדל- וכשיש הוא מתבטא בעיקר בהפרדה.
התורה אותה תורה- לפעמים בנ"ע אפילו חיים אותה יותר (שלא נדבר על הסניפים התורניים של עזרא)
שאלה קשה וטובה.
טוב שחושבים עליה בכלל.
לדידך אפשר לסגור את התנועה?האריאלניקהנאמן
כן. וללכת על הרעיוןפלפלתי
של עזרא בגרסא התורנית שלו.
במציאות ראיתי שזה יותר מועיל. לעמ"י ולחבר'ה עצמם.
לא מסכים,האריאלניקהנאמן
את התנועה לא צריך לסגור, ולו רק מהסיבה של הישרות ההלכתית והתורנית, ב"ה למזלנו את לא בדעת הרוב,כי אם לא יהיו אנשים המושכים קדימה, אם לא תהיה תנועה שהיא תנועה מהפכנית, שמורדת במוסכמות הלא-דוסיים למען כבוד ה' אז אנו נחזור למצב של הציונות הדתית לפני 30 שנה

בואי נגיד שלסגור את התנועה זו לא אופציה, איך את חושבת למלא ולקיים את האידיאלים שהנוער קבע לעצמו-'תורת חיים בעוז!' איך לשפר את זה במפעלי התנועה ובסניפים
כבר אמרתי את זהפלפלתי
כמה פעמים.
ללכת בראש של עזרא התורניים.
יש אידיאלים? בואו נרים אותם בחיי המעשה. בפרוייקטים, בשותפות, וכאלה. מה שלא קורה באריאל- וקורה בעזרא.
הם הולכים עם התורה ומיישמים אותה בפועל. משם גם יוצאים מדריכים איכותיים שיודעים חופשי להעביר סימינריונים ומסוגלים להרים מקומות אחרים בתגבור תורני.
ובאריאל רק מדברים. לא עושים כלום תכלס.
מה שאת אומרת זההאריאלניקהנאמן
שיהיה חב"ב רציני שיפעל ע"פ האידיאלים של התנועה לקירוב עמ"י\למען א"י\ לגשר על הפערים בין החרדים לביננו, ועוד כהנה וכהנה פעילויות חב"ב

אם אסכם-לדידך כדי להרים את האידיאלים שיש כבר באריאל צריך פעילויות חב"ב רציניות וגדולות(ותקני אותי עם אני טועה)
נכון ויותר מזה.פלפלתי
צריך להכין את חבריא א' לפעילות שתיושם בחב"ב. וצריך להעלות את הרמה בהכל. שמדריכים לא רק ישחקו עם החניכים אלא ידעו להיות מדריכים תותחים כאלו שכשהם יצאו מההדרכה הם יוכלו להעביר סימנריונים. וככה כשהם יגיעו לחב"ג התנועה תוכל לשלוח אותם להקמת פרוייקטים מסובכים יותר או סימנריונים. בתוך ומחוץ לסניף שלהם.

זה נראה שאריאל קיימת רק בחב"ב אצלך. אבל לדעתי אם זו תנועה אמיתית צריך להגיע למצב שגם בגיל 30 אדן יגיד "אני באריאל" ולא הייתי בעברי הרחוק באריאל. לא עשיתי שם כלום, אבל הלכתי כי היו שם חבר'ה או כי אמא רצתה.

הבנת את ההבדל?
דבר עושים את זה בתכל'סהאריאלניקהנאמן
*דבר* תיקון- איךהאריאלניקהנאמן
אחלה שאלה!*מוריה*
מנסיוני המועט אני יכולה לומר ש:
אל תאכלו אותי בבקשה אבל מהחב"ב שקיים היום אני מיואשת לחלוטין!
אני כן מחזיקה מהחב"ב שעתיד להיות הווה אומר: מעפילים, הרא"ה וכו'.
אני חושבת שכדאי להתחיל להלהיב אותם לעשייה מעכשיו! אבל זה תלוי במדריכים, סמנריונים מה שמעבירים ...
אני חושבת שיש טעות גדולה בתנועה! תמיד חושבים שפעולות זה בתיאוריה ובמעשה... כולנו יודעים את התשובה... אני חושבת שאם מדריך מעביר פעולה בשבת על.. אני סתם זורקת דוג': מצוות ביקור חולים כמה שזה חשוב ובלה בלה בלה... הכי מוחשי לדעתי, שפעולת אמצע שבוע למשל:נוסעים לבית חולים לשמח ילדים חולים או הולכים לבקר חניך חולה ומשמחים אותו.
העניין הוא שהחניכים יראו ויבינו שהדברים לא נשארים בגדר עוד פעולה טובה ומוצלחת המדריך העביר והיא נשארת אי שם בזכרון הרחוק. ככה הם מבינים שצריך ליישם! לדעתי זאת אחת הטעיות ולכן כשאנחנו באים לחב"ב הזה ואומרים לו בואו תעשו אז כן יהיו הרבה יותר מתגייסים כי זה ברור להם שככה זה עובד!
האמת שפה לדעתי זה תלוי במדרכים ובמדריכות.
את צודקתשוס להיות שלוס
באמת בוא נפנה לכל אלו שמסתובבים כאן ומפעילים משהוא במערכת שבאמת רוצים לראות בתנועה 'הלכה למעשה'...(האמת שהיו אצלינו כמה דברים כאלה אבל אלה באמת מקרים חריגים...)
אני כבר אמרתיפלפלתי
והסברתי כמה פעמים איך עושים את זה.
השאלה אם יש פה בכלל טעם שנדוש בזה,רצון שנשנה משו ומישהו מלמעלה שיקשיב.
נראה לי שבתנועה הזאת אין את זה כ"כ.
אני האמת כבר התאכזבתי מהתנועה הזאת.כי היא יודעת רק לדבר אבל לא לעשות כלום. זו תנועה שבעיקר עושה רוח.
מי שחושב שיוסי צריך להרים התנדבויות שירים את היד.מיכל160
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך ט"ז אלול תשס"ז 21:16
ומי שהרים את היד או שחשב להרים את היד יש לו מזל שאני לא רואה.
ההתנדבויות צריכות לבוא מ-ה-ש-ט-ח, ממני, ממך וממנה...
מי זה המשהו מלמעלה שיקשיב? ( אגב,אם התכוונת לקב"ה אז דעי לך שהוא מקשיב).

בנות יקרות, מי שלא יודעת הקמנו גרעין שהתחיל לפעול בצורה נפלא.... ואתן יודעות- כל חלום גדול מתחיל בצעד אחד קטן...
אנו זקוקים גם לכן- מי שבאמת רוצה לשנות (כדוגמת *מוריה* שכבר הצטרפה) מוזמנת...

לפרטים נוספים: במסר אישי שלי או בפלאפון: 0526070296.

ומי שהתלוננה אי פעם ולא פונה שתחשוב טוב טוב אם היא באמת רוצה לשנות את המצב.
בהצלחה לכולנו בשנה החדשה.
מעריכה על הרצון לשנות ולקדם,
מיכל.
אין לי בעיה עם המאמצים שלכן,פלפלתי
רק אני חושבת שזה לא יביא פיתרון לטווח ארוך. ולכן חבל על המאמצים במובן מסויים.
כי תנועה לענ"ד לא אמורה להתנהל רק ב/לחב"ב.
אני צודקת?
ואל ראיתי התייחסות לכל הגילאים ששייכים תנועה.
לא הבנתי מה הגבת לי....מיכל160
אשמח שתסבירי יותר...
הסבר:פלפלתי
את כועסת על אלו שמתלוננים אבל לא מצטרפים לפעילות חב"ב. ודי בצדק. אבל אני חושבת יותר מזה, שמניתוח של כח התנועה וההתנהלות שלה או של הסניפים בכלל אין התייחסות לכלל הגילאים בתנועה (חב"T, חב"ב, חב"ג) אלאכפעילות או עשיה רק לחב"ב. וזה נראה לי טעות.
לדעתי גם אם מתאמצים כרגע על חב"ב זה לא כ"כ יעיל כי זה לא פיתרון כולל. אלא יותר פיתרון נקודתי. אין מערך שיתן בסיס חזק לחב"א, פעילות לחב"ב וניצול כוחות רציני של חב"ג, התנועה גם לא "מייצרת" תותחים שיוכלו להעביר סמנריונים כשהם יגיעו לחב"ג.
וכאן לדעתי הטעות. להצמד לנקודה אחת, כשהמערך הכולל לקוי.

עכשיו הובנתי?
אם לא תגידו. אל תתבישו..
הבנתי.מיכל160
יתכן שהבעיה מתחילה מחוסר ההכנה בחב"א.
צריך לנסות לחשוב איך בונים מערך שכזה...
צריך לנסות לחשוב... נו יפההאריאלניקהנאמן
אבל מתי זה יצא לפועל?
אין לי מושג. לדעתי זה לא יצא,פלפלתי
וסליחה על הפסימיות.
אבל בכל זאת אם אתם רוצים- הבמ והיידיירם שלכם! אפשר לנסות לתקן.
אבל בשביל זה צריך המון מרץ.
תלוי בנו...מיכל160
עבר עריכה על ידי מיכל160 בתאריך י"ז אלול תשס"ז 15:44

דניאל- כרכז גרעין\ חב"ב בנים אתה מוזמן לפעול לטובת הנושא.

פלפלתי, מי משלא מאמין שאפשר לשנות- לא משנה כמה מאמץ הוא ישקיע הוא באמת לא יצליח.. אז חייבים לשנות את כיוון המבט...

בהצלחה!!!
ושוב, מי שב-א-מ-ת רוצה לשנות אפשר!!! זה תלוי רק בנו...

בע"V ננסה לשנות...
בהצלחה...

את כל הזמן חוזרת על זה-ת
המטרה שנהיה מדריכים תותחים לסמינריונים???
אפשר לארגן עוד סמינריוני הדרכה בשביל זה...
כן. כיפלפלתי
מדריכים תותחים שיודעים להעביר כאלו דברים גם מיישמים את זה כדי לחיות ולהעביר את זה הלאה.
ולכן זה נראה לי כ"כ חשוב.

סימניריון הדרכה בלי מערך כולל לא יעזור בכלל.
חייבים מערך רציני, כשזה משתלב תוך כדי הפעילות.
ושוב חוזרים לנקודה שהעלתי...*מוריה*
עד שלא יתחילו עם מערכים רצינים לחב"א ולחב"ב ולא יתחילו לייצר (וואו זה ממש נשמע מפעל...) חבר'ה רצינים וחיג'דומטים אז באמת אין כ"כ תקווה לתננועה
ואם את שואלת אותי מיכל כן זה תלוי ביוסי ועינת... את יודעת כמה הם שמים רגלים...
ואל תשכחי שכוחינו כן מוגבל אם כל הכבוד לתנועה יש לי גם חיים אולפנא,שמינית לימודים, משפחה והתנדביות... זה כן קשה להשקיע בתנוועה כי זה דורש המון המון זמן ומי כמוך יודעת...
לזרוק הכל על החב"ב על חבר'ה בשביעית,שמנית זה לא יעיל ,וזה סתם דופק אותם ואת התנועה. צריך שיהיה להם מקום זה טוב וזה נפלא. אבל צריך משהו שירכז את זה... ופה שמים לנו רגלים!
לא חייבים לסגור את התנועה אבל-הראהפגזיאחרונה
שהתנועה תראה שהיא שווה משהו, שהיא קיימת בכלל, שהיא פועלת למען הכלל, שהיא עושה דברים- ועם כל הכבוד התנועה בכלל לא מראה את זה.
וזה בגלל- שאין אנשים רציניים בהנהלה--- לא אין!! יוסי ועינת לא מספיקים- צריך צוות הנהלה שלם- שיכלול הכל!! יש לאריאל הרבה מה ללמוד מעזרא ובני עקיבא בעניין הזה.
ואם יבואו שביעיסתים- שמינסתים להנהלה- הם יכולים לעשות (לנסות לפחות) דברים- אבל חייבים שיהיה מישהו מעליבהם שיפקח ויעזור להם!

ועוד משו- תנעוות עזרא ובני עקיבא פתוחות לקבל בני נוער שגם לא כ"כ במה הדתית שרוצה התנועה- בני נוער שהתדרדרו- והם פתוחים לקבל אותם לעזור להם, להשפיע עליהם, וכן-זה עוזר!
אריאל לא פתוחה לזה ולכן יש מקומות שיש בשכונה אריאל- אבל זה לא באמת עוזר למה שצריך בשכונה! וזה מאד עצוב!
-אז כדאי שתנועת אריאל תיקח על עצמה עוד אתגרים ותתחיל להשמיע את עצמה!!
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך