למה להתגייס? ? ? ? ובשביל מי? ? ?אנונימי (פותח)

בס"ד

רבותי אתם חיים באשליה! דתי לאומי/חרדי/דתי ציוני/כיפה סרוגה ועוד המצאות!

נועדו לתעתע בנו ואנו מתועתעים, זו אינה מדינה יהודית!

אנשי השלטון הרגו בהבל פיהם חיילים חיילים לא מתים בגלל שהם שומרים על המדינה! הם נהרגים על פוליטקאי ששומר לעצמו מקום בשלטון ותו לאו!

אל תחייו באשליות לילה טוב

לדעתי היום אסור להתגייס -אני שרתתי 3 שנים+ כך שאל תנסו לשכנע אותי ראיתי דברים שאין להרבה מושג על מה אני מדבר!

אם לא נתגייסאבשלום
ולא נשרת, מי ישמור על הבית שלנו?
לצערי אתה צודק, כרגע הכל עניין של פוליטיקה.
אבל אם מתייאשים, מתים! בוא נמשיך לשמור על תקווה ולשרת את המדינה ואני בטוח שאם לא בדור שלנו אז בדור הבא, תבוא הישועה.
תפסיק לכתוב בצורה הזומשה
הייתי לא מזמן במוזאון האצ"ל בתל אביב. לוחם המחתרת שהיה שם הסביר כי חלק לא קטן מחברי המחתרת היו בצבא הבריטי ע"מ לרכוש השכלה צבאית, נשק, תחמושת וכו'.

גם מי שיבקר ב"בית הגדודים" באביחיל שליד נתניה ילמד משהו דומה.

לצה"ל, ותסלח לי, מגיע לפחות היחס שמגיע לצבא הבריטי. לפחות.

גם אם המדינה הזו הולכת להתפרק (ויש סיכוי סביר שזה יקרה בקצב הנוכחי), אנחנו לא הולכים לשום מקום. אנחנו ממשיכים לחיות כאן וצריכים (עם הצבא או בלעדיו) לחיות פה איפשהו.

אפילו אם אתה מתעב את הצבא על כל שלוחותיו ומעריך שהוא הולך להתפרק, קשה לזלזל ולו בידע הצבאי הבסיסי שמלמדים בטירונות 02.
לא הייתי אומר שהמדינה תתפרקאבשלום
פשוט לא ניתן לה להתפרק!
אהל בתכליתו של עניין אתה צודק.
המטרה היא לא להקים מחתרות אלא אם כן ובאמת הצבא יתפרק מנשקו נאלץ לצבור את כל המידע שרכשנו ולתפעל אותו בהתאם.
במצבה הנוכחי, אני לגמרי לא אתפלא אם זה יקרהמשה
אל תשכח שאולמרט עכשיו במאמצים לוותר על כל העומק האסטרטגי של המדינה, מה שיכול לגרום לקריסתה בקלות יחסית.

וגם את זה צריך לקחת בחשבון. זה לא לגמרי בלתי אפשרי.
כמו שאמרתי,אבשלום
לא ניתן לה להתפרק.
מבחינתי חומש, גוש קטיף וכל השאר הם אותו הדבר בדיוק כמו הגולן. מבחינתי צריך להילחם על כל ארץ ישראל באותה מידה. אולי אנחנו לא תופסים שם חלק נכבד והרבה מאוד הם דרוזים וערבים אבל עדיין זוהי חלק מארץ ישראל השלימה!
חלה חובת גיוס על כולנואנונימי (פותח)
ואני מתכוון קודם כל לגברים. אצל נשים זה אחרת, כי אינני חושב שלהיות פקידה של בוס זו שליחות של ממש.

השאלה כיצד פועל כרגע הצבא אינה ממן העניין, כי היום הצבא מקבל פקודות מדרג מדיני שמאלני ומחר מימני. וכשיהיה שלטון ימני ומי אז ישמש בצה"ל?

העקרון המנחה הוא שככל שאנחנו נשתלב בצבא ובארגוני ביטחון נוספים אנחנו נשפיע יותר, ואסור לנו לאבד את הקשר הזה לחברה היהודית בארץ ישראל, תהיה אשר תהיה. כי אנחנו עוד יכולים לתקן, להציל ולהתריע ובלבד שנהיה שותפים להגנה.
ראינו את כל מי שהלך להשפיע מבפנים כגון אלעזר שטרןאנונימי (פותח)
ויאיר נווה הדתיים הדגולים שהשפיעו רבות בעיקר נגד הדת וא"י
היום הכי חשוב זה להתגייס להתנחל בארץ!מתנחלוס
אנשים חושבים שאם הם יתגייסו 3 שנים לצבא אז הם יצאו ידי חובת השירות הלאומי שלהם לכלל ישראל, אבל לעניות דעתי להתגייס היום לפעילות ולמאבק על ארץ ישראל חשוב הרבה יותר.
ועוד יותר מזה כאשר אנו רואים מה היא דרכו של הצבא בתקופה הזאת, אם בכשלונות הצבאיים אם בהצלחות הגירושים, דבר זה צריך לעורר אותנו שהעשייה האמיתית וההשפעה האמיתית לא תבא 'מבפנים' בשבלונה המקובעת של הצבא בו כל חייל הוא בורג למדיניות הממשלה והמדיניות היא לא כז אי אי אי, אלא ביציאה למרחבים וביישוב ארצינו הקדושה.
אני קורא לכל העומדים לפני גיוס התגייסו לפעילות על ארץ ישראל כבשו את רכסיה, עמקיה, זוהי הסיירת האמיתית!
וויצמן,נראה שאתה לא כ"כ בקי במה שקורה במדינה...כנסאנונימי (פותח)
מי ששולט במדינה זה לא הפוליטיקאים ולא הכנסת.
השלטון נמצא במוקדים אחרים ובמערכות שונות ומגוונות-והם הם שמכתיבים לפוליטיקאים מה יהיה סדר היום במדינה ומה יהיה הקוד האתי של צה"ל וכו'.
מוקדי הכוח עליהם מדובר הם: תקשורת, מערכת המשפט והפרקליטות, המערכות הכלכליות ואנשי ההון, הבנקים והכספים, ההסתדרות, המוסדות הלאומיים, האקדמיה, מערכת התרבות והאומנות קרי-קולנוע, תיאטרון, מוסיקה, אומנות פלסטית וכו'. מי שמאייש את המקומות הללו הם ברוב מוחץ אנשי שמאל שרוצים לראות את המדינה בהשקפת עולמם שלהם ורוצים לחסום כל כוח אידאולוגי וערכי אלטרנטיבי שעלול לקחת להם את ההנהגה והשליטה במוקדים אלו.
כדי לעשות שינוי אמיתי לא מספיק שרק נכניס אנשים שלנו לצבא או לתקשורת, אלא, להקים מערכות אלטרנטיביות מכל מה שלעיל ובמקום לבזבז מיליוני שקלים על הפגנות סרק-אנחנו צריכים לחזק ולתמוך כלכלית ביוזמה זו שרק היא תיצור שינוי על איך המדינה תיראה בשנים הקרובות:מדינה יהודית או חלילה מדינת כל אזרחיה.
טעות להעמיד את הצבא כגולת הכותרת של השירות הלאומימתנחלוס
איך שזה נתפס היום, לצערי, לעומת ההתגייסות לפעילות על ארץ ישראל שלדעתי היא חשובה הרבה יותר וגם משפיעה על המדינה הרבה יותר.
לדעתי אותה מסירות נפש לפחות שבחורינו משקיעים בצבא והמובחרים בסיירות צריך להפנות לכיוון הפעילות על ארץ ישראל.
אם יש לחבר'ה יכולות להתגייס ל3 שנים ולעבור מסלולים קשים בלי לראות בית, לעשות מסעות של קילומטרים רבים עם משקל כבד על הגב, לעבור מעבר לקווי האויב, וכל זה על מנת להיות בורג במערכת של מדיניות הממשלה הכושלת בלי לשנות שום דבר, וודאי וודאי שבאפשרותינו לכבוש איזה גבעה וכו'
כאשר הרצון בפעילות על ארץ ישראל זה לשנות את תמונת המצב להרים חזון לאומי ליישב את הארץ כמו תלמידי הגר"א בשיבת ציון!
טעות לחשוב על צבא כ"שרות" לאומיDG
צבא זהוי חובה לאומית של כל מדינה המעונינת לשמר את עצמאותה לעוד שנים רבות
טעות לחשוב שכדי להקים גבעה צריך לכבוש אותה
כשמקימים גבעה\ישוב חדשים (בתור אחד שהקים ניסה להקים ועוזר להקים לא מעט. למרות שאני לכאורה נראה מורעל על הצבא) הדבר הכי חשוב זה הקביעות ולהקים "בית" לאו דווקא במובן הפשוט לא מספיק לישון\לגור כמה חודשים כמה חברה על גבעה צריך אנשים בוגרים\עצמאים שהולכים לקבוע את ביתם על הגבעה זוגות צעירים או אפי משפחות
כמובן שכל עוד יש מאבקים על בסיס חודשי צריך הרבה חבר'ה עם הרבה כוח רצון אבל זה לא מה שמחזיק או מקים ישובים
צבא !!!!!! זה עינין קיומי של המדינה לא קשור לפוליטיקה ולשום דבר אחר צבא זה חשוב וגבעות זה חשוב אבל זה מישורים שונים אמנם קשורים אך שונים....
סתם בלבלת בין "שירות" "לחובה" הכוונה שלי היתה אחת!מתנחלוס
השאלה אם להשקיע בלהיות בורג למדיניות כושלת או להשקיע ברצון לשנות את סדר היום הלאומי.
אתה התייחסת למה שאמרתי בצמצום כאילו העניין הוא רק להצליח להקים גבעה (שזה מאוד חשוב) ולכן נגזרו מזה כל מני תובנות שכתבת, אבל אני דיברתי משהו יותר רחב מזה תחת הכותרות: פעילות למען ארץ ישראל, מאבק על ארץ ישראל, ארץ ישראל ממשיכים ובגאון, שעל זה אני אומר צריך להעמיד את גולת הכותרת של החובה הלאומית!
לא מבין?DG
מה הכוונה בגולת הכותרת???
למה אתה מתכוון האם במקום להתגייס ללכת לגבעות
או להתגייס למשהו קליל כדי לא לבזבז את הכוחות
או אם אפשר זה אז אפשר גם זה
או מי שמיתגייס לקרבי סימן שהוא יכול ללכת לגבעות
או שלא לייחס חשיבות כזו גדולה לגיוס
או למשהו אחר ?
אנא הסבר כי התבלבלתי.
אני התכוונתי לנקודה העקרונית שממנה מסתעפים הסעיפיםמתנחלוס
א- רציתי להעמיד את הפעילות על ארץ ישראל כדבר הכי חשוב, והכי ברור.
נובעים מזה הרבה השלכות שיכולים להיות שונים אצל כל אחד ואחד.
אצל אחד זה יהיה במקום להתגייס, אצל השני זה יהיה להתגייס למשהו קליל, השלישי יתגייס לסיירת אבל ידע מה העיקר...
אבל העיקר להעמיד את זה בראש מעינינו, בחינוך בבתי הספר, בפעולות בבני עקיבא, ובדיבור בין אחד לשני...

ב- כמו כן רציתי גם להגיד שזה לא בשמים שאם אפשר להשקיע את כל כולך עד מסירות נפש ממש על הצבא, אז אפשר גם על הפעילות על ארץ ישראל.
תאר לעצמך גיוס 3 שנים לפעילות על ארץ ישראל בתנאי שטח קשים ועמידה בפני קשיים רבים עם חופשות מעטות הביתה + מילואים.
ואם אתה ב'מסלול טיס' 10 שנים...
ואם אתה רוצה אפשר לחתום קבע 30 שנה או יותר...
סבבה הבנתי ואני מסכים איתך לגמרי!!!!!!!!DG
באמת נקודה מאד חשובה שלא ברורה לכלל הציבור שלנו.
ואין ספק שיש התעוררות של בני נוער ומבוגרים אבל בכלל לא מספיק.
אסור לנו לשכוח שעדיין לא ירדה החרב המונפת על ההיתישבות זה שהציבור שלנו (הכוונה בעיקר למבוגרים ולעוד הרבה בני נוער) לא היתעורר זו בעיה לא פשוטה הקפאת הבניה ברחבי יו"ש זה לא דבר של מה בכך
והעם עדיין לא הבין לצערנו שאנחנו לא מוותרים בקלות על ארץ ישראל (שלדאבוננו ויתרנו על חלקים לא קטנים ללא מאבק מספיק עיקש)
אם חס וחלילה הציבור לא יתפכח מספיק מהר ויראה שהולכים לפגוע בנו בצורה אנושה יהיה סוף רע כמו שקרה לפני שנתיים שאנשים עד חודש אב חיו בסרט הכתום חשבו שהולכים להסביר פנים ולא לנצח במאבק ובסוף רק הסברנו פנים והפסדנו במאבק
ולעייננו ברור שצריך להעמיד את א"י כנושא הכי חשוב שלנו אפילו לפני צבא(שזה לדעתי לא גורע אם לא מוסיף את צורך להיתגייס, גם אם קשה)
ברוך ה' עמ"י חזר לארצו ולא נראה שגם אם יהיה מאבקים פנמיים קשים הוא יעזוב אבל השליטה שלנו על ארץ ישראל מתפוררת לנו בידיים ואין דרך אחרת אם לא היתישבות חזקה ונחושה שתישמור עליה
ועל זה צריך להתגייס!מתנחלוסאחרונה
אני שמח שאנחנו מסכימים.
עכשיו צריך לשכנע עוד אנשים להתגייס לעניין.
נו, מה שאר הצופים בפורום אומרים?
אתה ליצן...אנונימי (פותח)
לפי איך שאתה כותב, ולפי סגנון הכתיבה שלך מבינים שאתה כותב בלי לחשוב.
טיפשות גרועה מרישעות.
זה גם היה בזמן הרב צבי יהודהיהודי!
בס"ד

בעלייה לאלון מורה בא אלוף "דתי" (תלמד שלא כל מי ששם כיפה הוא דתי) והרב צבי יהודה זעק לעברו שיפשוט את המדים ושהוא מחלל שם שמיים.

אתה מביא 2 שהשפיעו לרעה.

למה אתה לא מציין את כל מי שמתגייס לקרבי וללא קרבי ועומל ללא לאות בשביל שאתה תוכל לחיות?!
ראינו את הצבא האדיר שמצליח רק לגרש יהודים. כאשראנונימי (פותח)
הוא נתקל במישהו שמחזיר מלחמה הוא עושה במכנסים ע"ע מלחמת לבנון2 וירי הקאסמים. כאשר יש פריצות ואין אמונה זוהי התוצאה. אחד התנאים להצלחה במלחמה זה "והיה מחניך קדוש" וב"ה זכינו שאחד משלנו שהתגייס כדי להשפיע מבפנים הוא מוביל את המהלך של שילוב בנות ביחידות מעורבות. אתם יודעים כמה הפלות יש בצה"ל? העיקר להשפיע מבפנים.
מי משלך שטרן למה מאיפה אתה?? ממצ"נ או אבא שלוDG
לא הבנתי את התגובה. אם תואיל לפרט אשמח לענותאנונימי (פותח)
כן אתה במקרה אבא שלהם?DG
למה אתה מנכס אותם אלייך הם רבנים שלך תלמידים שלך או אפי חברים שלך?
הם אנשים עצמייאים וגדולים שהולכים בדרכם
לא שאני מאמין בה אבל זכותם
אם תנכס אליך כל אדם שהולך עם כיפה סרוגה לא תגיע רחוק בכלל
סתם שאלה איפה ראית את הצבא האדיר עושה במכנסיים??????
היית בבנית ג'בל או בליטני או סתם מאחורי איזה מסך
מה אתה יודע על מה שלוחמים גיבורים עשו שם???
סתם לידע כללי לא היה בכל המלחמה אפי' לא פעם אחת שחייל צהל היה בהיתקלות מול חיזבלוני והפסיד
היו טילים היו צלפים אבל לוחמים כמו שלנו אין שם. בדוק.
ראשית כל הם בוגרי מוסדות החינוך שלנו והם מזוהים עםאנונימי (פותח)
הציבור שלנו .שנית לגבי הניצחון במלחמה עיין במאמרו של רון בן ישי "ביבבות לא תעשה לך מלחמה" וציטוט קצר ממנו- התחקירים הפרטניים שערך צה"ל, אשר חלקם טרם פורסם, מציגים תמונה הרבה פחות מעודדת. המציאות היא שכמעט בכל קרב קרקעי, ברגע שבו נתקלו לוחמינו בהתנגדות - נפסקה התקדמות הכוח, המפקדים זעקו בקשר לעזרה וסיוע, והלחימה התמקדה בחילוץ הפצועים והגופות. כך היה במארון א-ראס, בבינת ג'ביל, בדבל, בעייתה א-שעב ובמקומות אחרים. המרגיז במיוחד הוא שרוב ההיתקלויות הללו היו עם קומץ לוחמי חיזבאללה, שמספרם לא עלה על עשרים. לכוח הצה"לי הייתה כמעט בכל המקומות עדיפות מקומית במספר הלוחמים ובעוצמת האש. אבל במעט מאוד מקרים בוצעה הסתערות לעבר מקורות הירי. גם לא הייתה לחימה מסודרת לכיבוש האזור שבו שהו אנשי חיזבאללה שהתקילו את חיילינו; המפקדים והחיילים זנחו את המשימה שלשמה יצאו לפעולה, תפשו מחסות וחיפו על אותם מתי מעט שחרפו נפשם, ותוך מעשי גבורה עילאיים חילצו את הפצועים, טיפלו בהם תחת אש ומשכו את גופות ההרוגים אחורה, כדי שלא יפלו בידי האויב. את המשך המשימה השאירו לכוח התגבור שנקרא בבהילות, ושאנשיו גם הם הצטרפו לפעולות החילוץ במקום להילחם על היעד. לגבי שאר דבריו עיין שם
אז היו פאשלות אז.....?אנונימי (פותח)
במקום לשבת מהצד ולגחך על הבעיות שנבעו מניהול לקוי של המלחמה, ולספר כמה מוכשרים לוחמי החיזבאלה, תיגש לעניין.
לא כל הדתיים בדעותיך! (אולי רק מיעוט), ובוודאי שאם יהיה רוב לח"כים דתיים(או בלל נאמנים למדינתם) המצב פה ישתנה לחלוטין! אני מאוד מקווה שלא נגיע לרוב כמוך... (אתה אולי נחמד, אבל הדעות שלך לא כ"כ מוצאות חן בעיני) (בחברות, כן?)
העיקר לשמור על אופטימיות לצערי המציאות לא כ"כאנונימי (פותח)
אופטימית. וד"א אל תסמוך על החכי"ם הדתיים. ראינו אותם מספיק בכל מיני מצבים שהיו יכולים להשפיע ונדבקו לכיסא.
לגבי המלחמהDG
אין ספק שבמלחמה מפקדי צה"ל וחיילו היו לפחות בתחילתה היו מקובעים מחשביתית ומבצעית כמו הפעילות ביו"ש.
כל פעולה ביו"ש כמעט ברגע שיש נפגעים יש שינוי משימה והמשימה נהפכת למשימת חילוץ וקיפול, המחשבה הזאת באה ממקום יחסית נכון שאין כמעט שום מבוקש ששוה ערך עד כדי סיכון חיילים רוב מוחץ של הפעילויות ויש כאלה לילה לילה נגמרות ב0 נפגעים יש תקלות לפעמים כמו מותו של בנצי הנמן הי"ד שהפעילות היתה חשובה עד כדי כך שלא שיחררו את חברי הצוות שלו להלוויה.
לעיניננו ברוב מהלך המלחמה הרבה מפקדים לא הצליחו להבין שבמלחמה כל קרב חשוב בפני עצמו ושווה את הנפגעים שלו
טוב ואם נראה לך שבגלל כשלים אלו ואחרים שיש והיו ויהיו, שיש דרך אחרת לשרוד במזה"ת ללא צה"ל או אולי אתה חושב שאם לא תתגיס אתה תגרום לתיקון צה"ל יש לך טעות.
אל תנסה לתקן מה שאתה לא יכול (לפחות לא מאיפה שאתה נמצא ולא שמאיפה שאני נמצא אפשר לתקן) אבל לפחות תעזור במה שאתה כן יכול לעזור

נ.ב סתם מיתעניין מה נראה לך שהיינו עושים במלחמה האחרונה אם לא היה צה"ל או במתכונת יותר גרועה ממה שיש
תרחיש דמיוני נסראללה יורה טילים על צפון הארץ עד חיפה ו.... מה הלאה כל היצהרניקים והחרדים וכו' תופסים קילשונים בידים ומסתערים על לבנון
ובטח מגעים לליטני מתלהבים וכובשים גם את כל עבר הירדן עד הפרת
וזהו חסל סדר צה"ל מי צריך בכלל חיילים
בנושא המעצבן והלא קשורDG
לא כל מי שלמד בנתיב מאיר ועדיין יש לו כיפה על הראש מזוהה איתך
וגם אם הוא המשיך לכל ישיבה או מכינה שהיא כל עוד
הוא לא נבחר על ידי מישהו מהציבור או לא שליח ציבור
(חנוך דאום גם קשור אלייך איך שהוא הרב פרומן גם קשור )
נציג זה משיהו שמייצג קבוצה של אנשים
זה כ"כ רדוד למצוא מישהו שדומה לך וליהיתלות עליו כמו איזה שבתאי צבי(דרך אגב בטוח הוא משלנו הוא לבש משהוא סרוג על הראש)
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך