טוב אז ככה...פתחו די חשוב..מיסטר דום

אני חשוב שעדיין צריך להחליף שמות לבטים שלנו שלא יקראו בשמות כמו של בני עקיבא..

למש לזרעים אנערף יהיה אפרוחים..<סתאאם>.....וזה לא מסובך שיפתחו וועדה והיא תחליט על שמות

למה אנחנו כל כך רוצים להידמות לבני עקיבא?! למה?! הרי אנחנו הרי יותר טובים מהם ואל תכתבו לי שאנחנו רוצים לשנו תאותם בגלל זה יש לנו אותם שמוץ...

אנשושים?! טיפה יחס...לא מזיק או הורג....מיסטר דום
כנראה שזה לא מספיק חשוב..שרי.
אני ממש מסכימה ומתחברת לזה,דינה!!
אבל הרבה יותר חשוב זה לשנות קודם כל את השמות של השבטים החדשים, כי זה השמות שנשארים איתנו בסופו של דבר...
נכון ...ופתחווו ויחס לא הורג...מיסטר דום
מי שרוצה בואו נארגן משו ונביא להנהלה ארצית כי אני לבד לא יכול..
גם אני מסכימה עם זה!!!$$$$
מה הקטע ליהות עם שמות כמו של בני-עקיבא....???????
תקשיבו רציני מסכימים סבבה...מיסטר דום
בוא נחתום על משו אנערף ונלך להנהלה ארצית.....
אני דווקא לא כ"כ חושבת-~אורית~
שצריך לשנות ת'שמות. אחרי הכל- בואו נודה באשמה, אנחנו תנועה שבאה מבנ"ע (לצערינו), וזה סתם יהיה סיבוכידה אם נשנה ת'שמות...
אבל אולי באמת השמות של השבטים החדשים צריכים להיות שונים, וזה גם סתם דפוק, נגיד אצלינו ביישוב יש גם בנ"ע וגם אריאל, אז תמיד האריאלניקיות יודעות כבר ת'שם החדש, כי אצל בנ"ע השבת ארגון לפני אריאל. (למרות שחצי מהעולם יודעת את השם החדש בערך חצי שנה לפני הזמן)...
מזה משנה אם יצאנו מבני עקיבא?!מיסטר דום
אנחנו עדיין הרבה יותר טובים מהם בלי להעליב....למה אנחנ וכל כך רוצים להדמות להם?!! תסבירו לי למה??? יצאנו מהם דווקא בגלל שרצינו לשנות ולהשתנות אז אנחנו נשארים תקועים איתם חלק מהם עד שלא נשנה את השמת נהיה חלק מהם ואני אישיתצ אומר שאני ל רוצה להות כמו בני עקביא....אני חושב שהסניף שלי יותר טוב מבני עקיבא רחובות....
נו מהה אתם אומרים?!מיסטר דום
כי אני רוצה ללכת להנא"ר ולדבר שם עם יוסי ושהם יעלו את זה במליאה הבאה...
אני ממש מסכימה איתך!תח"ל
למה אנחנו צריכים לא רק להידמות להם אבל גם להשתמש בשמות שלהם? אם אנחנו לא משפיעים מבפנים לפחות ננסה מבחוץ
אני ממש מסכימה עם מיסטר דום.
אז תזכרו אם תהיה מליאה בנושא...מיסטר דום
את אתם ואתן תצביעו לשנות שמוץ?!
ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא!hadar
ההצעה הזאתי עלתה כבר כמה פעמים וכל פעם היא נפלה, אז בואו לא נהיה מגוחכים להעלות אותה שוב ושוב עד שהיא תצליח (ח"ו!). אין לי כח לקדוח פה למה השינוי של השמות הוא גרוע, אבל פשוט לא!!אל תעלו אותה עוד פעם למליאה!!
אם יש לך בעיה עם זה-דינה!!
תגידי.. אל סתם תשללי בלי להסביר...
התדיינו על הנושא הזה כבר המון...hadar
וחרשנו אותו מכל הכיוונים, גם בפורום הזה וגם במליאה, את יכולה לדפדף בדפים הקודמים של הפורום.
וכל פעם היה רוב לשנות רק שלא היה רוב מספיקליאור ברוכים
גדול
היה רוב ;נגד השינוי,hadar
וגם אם יש במליאה רוב בעד השינוי אני לא חושבת שיש לבודדים שנמצאים במליאה (תסלחו לי..) זכות לקבוע כזה דבר.
ואני יחזור על זה שוב- נמאס כבר כל שנה לדון על הנושא הזה במליאה, זה ממש ממש מגוחך להעלות אתזה שוב ושוב עד שזה יצליח (וזה יקרה מתישהו לצערנו אם כל פעם יעלו אתזה)!
זה שהשאר לא באים-לא אשמת אלה שבאים-ליאור ברוכים
אנחנו השקענו ובאנו, היה אכפת לנו,לכן יש לנו יותר זכות מכם
וזה מה שאנחנו רוצים שיקרה, שישנו שמות, לדעתך זה רע לדעתי זה טוב
חב"ב של התנועה לא יכול לקבוע כאלה דבריםhadar
בלי קשר אם הוא הגיע למליאה או לא, החלטה כזאת צריכה להגיע גם מרבני התנועה ובוגרים שלה.
ויש לי זכות בדיוק כמו לך,אני הגעתי למליאה בדיוק כמוך.
סבבה לא אמרתי שלא באת למליאה, אמרתי שלמי שבאליאור ברוכים
למליאה יש יותר זכות הצבעה ממי שלא בא למליאה
אז שרבנים בתנועה ובוגרים שלה (מי שזה מעניין אותו) יגיד מה הוא חושב אבל בכ"מ אם רוב החב"ב ירצה לשנות אז זה ישתנה, כרגע הגורם המשפיע בתנועה זה אנחנו(כמה שיוסי אוהב לחזור על זה)
צודקהאריאלניקהנאמן
אם לדוג' נרצה לקרוא לשבט החדש ע"ש הרב שפירא, (שהיה רבה של התנועה) =שבט אלקנה, על שמו, לא נוכל כי אנו כבולים לאותם המיזרוחניקים מבנ"ע!
ארוך אבל שווה קריאה (נראלי...)מיכל160
הרוח חלשה אז אגיד את דעתי:
אני חושבת שבשום פנים ואופן אסור לשנות את השמות...
כבר דשתי בזה רבות ואני לא חושבת שאני הולכת להטריד את מוחי בזה הרבה...
במיוחד שהמליאה הבאה היא רק בפסח....
הנה 4 סיבות עיקריות וחשובות (אמרנו ארותם כבר במליאה לפני שנה אך כנראה יש כאן אנשים שלא שמעו...)
השם ישמ(ו)ר!!!
חבר מליאה יקר!!
כשאתה קורא שורות אלה אל תפסול מיד את הנאמר, קרא, הפנם ותחשוב רגע...
4 נקודות עיקריות להתנגדות שינוי שמות השבטים...
"נעים להכיר", דברים שהגיוני שעוד לא חשבת עליהם...
שימ\י לב!! הדברים כתובים בלשון זכר, אך מיועדים לאריאלניקים ואריאלניקיות כאחד!

1. נעים להכיר, אריאל משפיעים...
אומנם אנו קטנים אך אנו משפיעים...
כמה שאנו יותר דומים לבנ"ע יש לנו יותר השפעה על בנ"ע.
בראש תנועת בנ"ע יש אנשים לא מעטים שהיו שמחים שנתבדל מהם לגמרי, שלא יהיה לנו שום קשר אליהם, שהרי אנו משפיעים עליהם, כי ככל שתנועת אריאל תופסת מקום בציבור הדתי אז הם יותר מוטרדים מההפרדה, אבל אם וכאשר נתנתק סופית מבנ"ע, בנ"ע 'ישימו עלינו קצוץ' ולא תהיה לנו שום השפעה, שהרי אנו עצם נפרד ולא קשור אליהם.
אם יש לנו איך להיות חלק, איך ליצור מעורבות ואחדות מסויימת בציבור הדתי אז למה לא???
ברגע שזה לא פוגע באידיאלים שלנו, שהרי השמות שלהם משקפים מדהים את האידיאלים שלנו אז גם הקושי בלקשר את השמות לחודש ארגון שווה כאשר יוצא מקושי זה תוצאות מדהימות של השפעה והתחברות לעמ"י, לא יעזור, כל עוד יש לנו אותם שמות אז יש לנו יותר קשר לבנ"ע.
זה הקשר שנשאר לנו עם בנ"ע למה לנתק אותו????

2. נעים להכיר, לא לחינם יש לתנועה עמותת רבנים...
אם רוצים לעשות שינוי שכזה שהוא מחייב את כל תנועת אריאל לדורותיה, מליאה זה ממש לא המקום!! לא עושים זאת בכזאת קלות!!
צריך לארגן ועידה רצינית בשיתוף של עמותת הרבנים של התנועה ולהזמין ברישמיות מרובה לא רק את דור העכשיו של התנועה אלא נציגים מכל דורותיה של התנועה ולעשות החלטה עם שיקול רב האם זה נכון או לא אבל לעשות זאת בצורה חפיפניקית של נוער, זה לא מספיק.
אם באמת רוצים לעשות את השינוי הזה אז הרבנים של התנועה צריכים להחליט שלא משתמשים בשמות של הרב נרי'ה והם נותנים אופציה טובה יותר.

3. נעים להכיר, האריאלניק המצוי בעוד 20 שנה...
באיזה תנועת נוער אתה?
תנועת בית המקדש (לשעבר, אריאל. שינינו את שם התנועה שהרי שם זה לקוח מבנ"ע)
איזה סניף אתה?
אצלנו לא קוראים לזה סניף אלא מאחז. אי לכך ובהתאם לזאת, אני במאחז מא"ד.
באיזה שבט אתה?
אצלנו לא קוראים לזה שבט אלא קוראים לזה גג (גג מס' 1- גג מס' 9.גם מס' השבטים השתנו עקב הרצון להיות שונים מבנ"ע. מוראלים לגגות- ע"ע הריסת בתים בעמונה, תשס"ו.).
תנועה ייחודית, אהה?
אך כשהאריאלניק החג'דמט שלנו ייפגש באמצע מסלול בגולן במישהו אחר וכמובן 'חוק הדתיים השלובים' יכריח אותו למצוא איזה חוט שערה של קשר בניהם, תפתח השיחה ב... איזה שבט אתה? אז באריאלניק המודרני יגיד- "בבנ"ע אני שבט _____ (השלם את החסר)", הרי הוא רוצה להגיד בזה גיל מסוים אך בנק' זאת ממש יצא שכרנו בהפסדנו וכל אריאלניק ממוצע שיעבור את גיל ה-25 לא ימשיך להשתמש בשמות האריאלניקים שהרי אף אחד לא יבין מיהו, ועל מה הוא מדבר...
אז מה יצא לנו??? יש לנו שמות משלנו ואנו משתפנים תחתיהם?? אז למה???
(ע"ע תנועת עזרא, סקר מהיר מי מכיר יותר משבט מעליו ושבט מתחתיו בעזרא?! נק' למחשבה...).

4. נעים להכיר, תנועת "אריאל" כיום, כנער מתבגר...
פעם שמעתם על דבר כזה???
נער רוצה להיות מיוחד. אז מה הוא עושה? צובע את שערו בסגול, לובש מכנסיים שונות מכולם וחובש לראשו כובע ליצן, אך מדריך אידיאלי יגיד שכדי להצליח להיות יחיד ומיוחד עליך לעצב אישיות, עליך להחליט מי ברצונך להיות ובכך להיות אדם מיוחד באישיותך ובגדולותיך
כך גם אנו תנועת אריאל, כנער מתבגר שמחפש דברים חיצוניים וקלילים לשנות (שמות זה דבר פשוט מאוד לשנות.) אך האם אנו נכנעים לקלות ראש הזאת?? למה שקל ופשוט לשנות או שאנו מתאמצים ומחזקים אישיות, מגבשים אידיאלים ודרך חיים??!!
ועכשיו יהיה מי שיגיד שזה לא סותר ואפשר לעצב דרך רוחנית ועם זאת לקבוע סגנון לבוש המתאים לי, אך השאלה- מה אנו, כתנועה שמים עליו דגש, מה אנו, כתנועה מראים לעולם שבחוץ, מה אנו, כתנועה מצליחים לעשות???

לסיכום בכמה מילים, כל נקודה ונקודה....
1. כדי להשאר בעלי השפעה על בנ"ע אסור לשנות את שמות השבטים כי אז נהיה נבדלים מבנ"ע.
2. אולי שמות השבטים זה רעיון מוצלח אך מליאה זה לא המקום ולא הדרך לקבוע זאת משום שצריך פורום יותר רחב, שיכלול יותר דורות של התנועה ולא ייתכן שדור ההווה, לבדו, יחליט זאת .
3. אם אתה משנה את השם לא יבינו ולא ידעו מי אתה.
4. הצורך לשינוי השמות זה דחף ילדותי ועיסוק בדברים חיצוניים.
"אין חדש תחת השמ(ש)!!!!"

את ממש מכריחה אותי לשים את זה...יוכי

' באופן מוזר, אחד הביטויים לכך הוא דווקא התנהלותה של תנועת אריאל, שנולדה מתוך בני עקיבא ומחקה בקפדנות את כל סממניה החיצוניים. ...ומוזר יותר, שמות השבטים בתנועת אריאל הם העתק אחד לאחד של שמות השבטים בסניפי בני עקיבא הם מחכים עד שבני עקיבא יכריזו את שם השבט החדש, ואז גונבים אותו', זועם ד"ר אמנון שפירא (ממזכ"לי בני עקיבא, ואחד מראשי העמותה של התנועה - אליסף). 'אמנם אין לנו זכויות יוצרים על שמות השבטים של בני עקיבא, אבל זה נראה לי לא מוסרי שתנועה שמודרכת על ידי רבנים, תגנוב חולצות ושמות שבטים. זו חרפה. בושה לדת ובושה לרבנים. הם רוצים לטעון שהם בני עקיבא האמיתיים אלא שהם שודדים וליסטים לאור היום'..."

(מעריב, ו כסליו התשס"ה)                                                                                                        

זה מה שאנחנו? ככה התנועה שלנו צריכה להיראות? "מחכים עד שבני עקיבא יכריזו את שם השבט החדש ואז גונבים אותו"??? מה שגוף מראה כלפי חוץ, זו הצורה שבה מכירים אותו! אנחנו לא רוצים שככה יכירו אותנו ואנחנו יכולים לשנות את זה ע"י שינוי השמות שלנו. אתם שואלים למה לשנות? השאלה היא לא "למה כן" אלא "למה לא"! אנחנו פשוט אחרים. ולא מתוך הבדלות, התנשאות, רצון למאוס וכדומה. להפך. מתוך כבוד עצום והערכה ענקית והבנה בצורך הקיומי של בנ"ע, ומתוך הבנה שאנו לא תמיד פועלים במקביל עם דגשים על אותם נושאים, ויש לנו מקום, אז אנחנו צריכים שמות. שם חדש מבטא חודש ארגון מלא עשייה בנושא מסויים שישפיע על כל שנת הפעילות הבאה ומושפע מהשנה שחלפה על עם ישראל ועל כולנו מנקודת המבט של התנועה, שם שיחקק ואותו ישאו חניכי התנועה, ובנושאם אותו יזכירו לכולנו מה היתה שנת תשסו-תשסז בשביל התנועה בה הם גדלו. אז אין לנו זכות לבחור זאת בעצמנו?

ובכ"ז לכל השואלים... הנה כמה טיעונים שעלו בעד לשנות במשך דיונים שהתנהלו...:

א.      במה זה מזיק לתנועה זה שיש את אותם שמות?
שימוש בשמות זהים לשמות של בנ"ע מוריד מגאוות התנועה שלנו, זה שהשבט החדש יודע את השם שלו שבועיים לפני שהוא מקבל אותו מוריד הרבה מההתלהבות והגאווה. וגם זה שאנחנו נראים כנספחים לבנ"ע, אנחנו לא כתנועה בפני עצמה, אין לנו ייחוד משלנו.

ב.      עד עכשיו הסתדרנו יפה מאד עם השמות ככה, מה קרה עכשיו שצריך לשנות אותם?
 אנו 'תנועה', ודרכה של תנועה היא התקדמות, ולא קפאון במקום. גם אם יש דברים שעד עכשיו הסתדרנו איתם, זה לא אומר שלא כדאי לנו לנסות להתקדם, להתייעל ולהשתכלל. אין מקום לטיעון של "עד עכשיו היינו ככה" אנחנו צריכים להיות בתהליך של התקדמות מתמדת.?

ג.       מה רע בלהשתמש בשמות שבנ"ע בחרו?
שם זה מהות.
תנועה שונה = שמות שונים.
אנחנו לא בני עקיבא, אנחנו אריאל תנועה שנותנת ערכים דומים לבני עקיבא אבל שונים
ובגלל זה אנחנו צריכים שיהיה לנו שמות משל עצמינו, שבעצם יהוו את המהות של התנועה שלנו, ולא איזה העתקה ממשהו שאנשים אחרים החליטו בשבילנו. וכן, השמות שבנ"ע נותנים תואמים לחזון שלהם לדוג'- שבט היובל- 50 שנה לבנ"ע, אלעד- ע"ד לבנ"ע, ולא שייך שאנו ניקח את השם שהם בחרו למשמעות ולחזון שלהם, וננסה "להלביש" אותו על החזון שלנו, למה שלא ניקח שם שמראש תואם לחזון שלנו?

ד.       למה שלא נישאר עם אותם שמות? כי אולי נתאחד עם בנ"ע...
אין שום סיבה שנתאחד עם בנ"ע אנחנו 2 תנועות שונות, שלשתיהן יש מקום בעם ישראל. 2 התנועות עוסקות בעבודת ה' ובקירוב לבבות אבל לכל תנועה יש את הדרך המיוחדת לה לעשות את זה, ו2 התנועות משלימות זו את זו. ולכן, האיחוד לא רק שאינו נראה באופק, הוא גם אינו נחוץ, ואנו צריכים להבין שיש לנו תפקיד בפני עצמנו ולא בתור שלוחה של בנ"ע.

ה.      מה עוזר זה שמשנים את השם?
אם אנחנו רוצים להשפיע ולשנות, אנחנו צריכים לעבוד ב2 מישורים- הראשון הוא להחדיר לחניכים שלנו את ערכי התנועה, ואת גאוות התנועה, להראות שאנחנו שונים, ולא נספחים והשני הוא להתנהג כך, הצורה הטובה ביותר להראות שאנחנו שונים היא פשוט לשנות את השמות. שם זה דבר שמבטא המון! אין לנו שום דבר נגד בנ"ע,אבל בשביל שנוכל להשפיע עליהם,כפי שגם הם בעצמם
רוצים,אנחנו צריכים קודם כל להשפיע על עצמינו...אחרי שנהיה בנויים בעצמינו וחדורים אידיאלים ומוטיבציה נוכל להתחיל להתחשב בבקשות שלהם.

ו.         שם של שבט זה מבטא שכבת גיל, זה מאד נחמד שיש לי ולחבר'ה מבנ"ע את אותו שם, אנחנו סתם נרגיש "תקועים" בין הרבה חבר'ה מבנ"ע, למה לעשות את זה?
וואלה, לא כל מה שנחמד עושים. מה הייחודיות של התנועה לדעתכם? אולי פשוט נחליט מעכשיו אנחנו הולכים עם חולצותנועה תכלת (כדי שנהיה דומים), שרים את "יד אחים" (כדי שאם בעתיד ניפגש איפהשהו וכולם ישירו יד אחים לא נרגיש תקועים שאנחנו מאריאל) ואולי גם נקרא לעצמנו בנ"ע (כדי ליצור אחדות, שיהיה לנו את אותו שם...). באמת, כמו שיש לנו סמל, חזון, שם, המנון, חולצותנועה, הנהלה וכו' משל עצמנו, כך אנחנו גם צריכים שמות משל עצמנו, או שנחליט שאנחנו "תנועת אריאל" או שנחזור לבנ"ע... אי אפשר להיות באמצע!

ז.        אם נשנה את השמות נגרום לפילוג בינינו לבין בנ"ע!!
שינוי השמות לא יהיה מה שיגרום לפילוג, יש בין 2 התנועות כל כך הרבה דברים שונים, ויש בנוסף גם דברים דומים, ולא נהיה מזה קרע בין 2 התנועות. אין סיבה לחשוש שדבר כזה יגרום לפילוג וקרע גדול בעם.

ח. ת'כלס, אנחנו תנועה שיצאה מבנ"ע אז למה לא להישאר עם חלק מהסממנים שלה?
 כשקבוצה פורשת  מקבוצה אחרת היא לא צריכה להישאר עם אותם דברים שהיו בקבוצה הקודמת, אחרי שפרשנו אנחנו תנועה בפני עצמנו, אנחנו לא צריכים לחיות בצל של בנ"ע כל הזמן. שינוי השמות יראה על רצינות ועצמאות של התנועה שלנו, לעומת חוסר הרצינות שנראה כרגע.

את צודקת!!מיסטר דום
אני עוד באמת בלי נדר הולך אחרי החג להנהלה ואני ידבר עם יוסי...ובעז"ה אני מקווה שיעלו את זה למליאה בפסח...
נכון למה לא לקרוא על שמו שבט?!מיסטר דום
הוא היה הרב של התנועה ואני חושב שחייב לשנות את השמות של השבטים...
ואני אומר אל תדאגוהאריאלניקהנאמן
הרי שמעון הירש מתגייס בעוד חודש, ורוב אלו שרוצים להשאיר את השמות אינם מגיעים למליאה, אגב במליאה האחרונה שהצביעו על שינוי השמות אצל הבנים היה רוב לשנות
ואני אומר אל תדאגוהאריאלניקהנאמן
הרי שמעון הירש מתגייס בעוד חודש, ורוב אלו שרוצים להשאיר את השמות אינם מגיעים למליאה, אגב במליאה האחרונה שהצביעו על שינוי השמות אצל הבנים היה רוב לשנות
פשוט אנשים מיושבים בדעתם מחליטים שנמאס לריב על משומיכל160
שכל שנה יעלו אותו שוב...
לא מחמיא לנו המצב הזה...
אגב, במליאה האחרונה היו כמעט 70% נגד ואם נעשה עבודה רצינית גם הפעם זה יקרה אבל אני לא בטוחה שנכון שחב"ב ישרוף אנרגיות על זה במקום על דברים חשובים באמת (ההם,ההם....)

בהצלחה בשגעונות...

אני נגד!!פגזניקית גאה!
אני לא רוצה להיות נבדלת מבני עקיבא!!
יש לי שם חברות וזה ממש טוב שיש דברים שמשותפים ביננו...
אני לא מבינה מה השיגעון הזה פתאום!!

מסכימה על מיכל160!!

יש נושאים יותר חשובים לעבוד עליהם..!

בהצלחה..
יש דברים טובים בבנ"ע, אבל גם בצופים יש דברים טוביםליאור ברוכים
אז בואו ונתחיל לקרוא לסניפים שלנו קן וכו'
חחהדרדק
קן זה בנוער האובד והלומד
בצופים קוראים לסניף- שבט ולשבט הם קוראים גדוד

לגופו של עניין, דווקא אין לי כח להתווכח על זה. צריך להעביר החלטת מליאה משהו שלא התקבל פעמים צריכים לחכות 5 שנים...
שיהיה אני לא כזה בקיאליאור ברוכים
אריאלניקהנאמןאלירזוש!
יווו בדיוק אני חשבתי על השם הזה אלקנה!! זה ממש מתאים! ואגב אם אתה לא יודע מזרוחניקים=דתיים לאומים! ומה אתה? חרדי? (יכול להיות...)
אני לא מבין אותכם..מיסטר דום
אז מה אם יש לכם חברים מבני עקיבא?! אז מה יש לי חברים מעזרא זה אומר שאני צריך להיות כמותם כאילו התנועה?! תסבירו לי וכן יש גם דברים חשובים לעבוד עליהם אבל גם זה חשוב!!!
זה לא מתוך זה שאני רוצה להיות דומה לחברות שליhadar
(זה אולי הרובד השטחי), אלא מתוך רצון לשמור על אחדות לפחות במגזר הדתי-לאומי.
לפני שהשמות הם אלו שישמרו את האיחוד שלנוליאור ברוכים
יש עוד כמה דברים שאנחנו צריכים לעשות כדי לשמור על האיחוד והם טיפטיפה יותר חשובים מלהשאר עם אותם שמות
תראו דיברתי עם מיכל...מיסטר דום
.........מיסטר דום
והגתי למסקנה שהיא די צודקת אני עדיין חושב שצריך לשנות..אבל אם נשנה זה יעשה קרע..בגלל שיש משו שמאחד אותנו השמות ואפילו שמזכ"ל בני עקבא לא אוהב את זה זה בכל זאת מאחד וחבל שגם עזרא לא ככה...
השמות לא מאחדים ולא מפלגים זה שטות לחשוב שאםליאור ברוכים
יהיה לנו אותם שמות אז נהיה מאוחדים והעתיד יהיה יפה וורוד
צריך עוד לעשות הרבה דברים בשביל שנהיה מאוחדים באמת וזה לא קשור לשמות בגרוש
קרע בעם?האריאלניקהנאמן
זה בדיוק מה שהממלכתים אמרו שיקרה אם יסרבו פקודה בגירוש. השמות בשבילנו זה דבר עיקרי, זה חלק מהאידיאולוגיה שלנו, ואם אנחנו נשארים עם השמות של בנ"ע(שמות שמבטאים את האידיאלים של בנ"ע-תורה ועבודה! בפעם האחרונה שבדקתי אנו דוגלים בתורת חיים בעוז.) איך אני יכול להסביר לחניכים שלי מה אומר לפי האידיאלים של התנועה=תורת חיים בעוז מה אומר שבט ניצנים לפי ערכי התנועה(תשובה-כלום!) איננו חלק מבנ"ע ושינוי השמות הוא אינו מה שיגרום לפילוג, ומי שמאשים אותנו בפילוג ע"י השמות צריך להאשים את מקימי התנועה על זה שבכלל עלה על דעתם לפרוש מבנ"ע, השמות לא מאחדים אותנו לדעתי הרבה יותר מאחד זה זה שכמעט כולם הולכים עם כיפה סרוגה.
אכן מילים כדורבנותליאור ברוכים
...פגזניקית גאה!
אויש כן.. אני אתן לך את כל השמות של בני"ע ותגיד לי מה זה קשור לתורה ועבודה..??

אוףף.. אני מפחדת שיתקעו לנו שם מוזר- ואז יסבירו לנו איך זה קשור לתורת חיים בעז..!!
מכפת ליי??
קודם כל שיהיה שם נורמלי עם עדיפות ליופי.. ואם ישלו גם מסר שקשור לאידאלים אז סבבה..

אם נחליף את השמות והם לא יהיו כמו של בני"ע.. אז דמיינו לעצמכם סיטואציה..

מנכ"ל ההנהלה הארצית של אריאל יושב בועידה וחושב על שם לשבט החדש..
נראה לכם שיהיה אכפת לו מה ירגיש אותו חניך אומלל שיקבל שם מעפאן... לא.. העיקר מה יגידו.. שיש לשם הזה עקרונות שקשורים לתורת חיים בעז....

לדעתי.. זה נשמע מ-ג-ו-ח-ך!!
תני את השמותהאריאלניקהנאמן
תורה ועבודה- תורה=תורה, עבודה=עבודת אדמה

נבטים,ניצנים-עבודה-עבודת אדמה
מעלות-תורה- מעלות התורה
מעפילים-עבודה-עבודת הציונות(נ"א עליה לארץ)
הרא"ה-תורה- הרב זצ"ל(גם אם הם בכלל לא הולכים לפיו אבל שיהיה...)
השבט החדש נקבע אך ורק לפי האידיאלים של בנ"ע לנו אפילו אין זכות הצבעה בקביעת השמות, השמות לא נקבעים לפי הדברים שאנו יותר דוגלים בהם(מעניין מה יקרה אם בנ"ע יקראו לשבט החדש 'בני-עקיבא' מה יעשו אז כל מתנגדי השינוי...)
פש.. עשית שיעורי בית...פגזניקית גאה!
יפה לך!!
מה לגבי השמות החדשים??
ברור לי שלא מתייעצים איתנו...מן הסתם..
אבל ב'מת שיש דברים יותר עקרוניים להפעיל עליהם אנרגיה...

אריאל: להחליף את שמות השבטים?משה
איי איי איי..פגזניקית גאה!
טחח.... צודקת...
חפרנות ל-ש-מ-ה!!
הביטוי הולך...פלספנית
לא "עושים פיל מזבוב", אלא "עושים צל-הרים כהרים"...
יש שני ביטויים...ישי ויזנר
כבר 25 שנה.......אנונימי (פותח)
כבר למעלה מ25 שנה זה אותם שמות למה צריך להחליף עכשיו? למשהו זה מפריע שהשמות שלנו כמו של בני עקיבא???
מה הבעיה?אלירזוש!
כולנו יודעים שאנחנו יותר טובים ואיכותיים מהם.... אבל "נולדנו" (לצערינו) מהם... וגם בלי קשר לזה.. זה לא כ"כ מפריע...(לי לפחות!)
אנשושים...מיסטר דום
ואני עוד פעם אומר אז מה........אז מה יצאנו גם לפני 2000 או 3000 שנה ממצרים זה אומר משו לא!!!אם יצאנו מבני עקיבא אז להיפך זה אומר שרצינו לשנות משו ואנחנו לא שינימו כלום כי לא שנינו את השם שהוא המהות..
כן שיננו אבל לא את השםשוס להיות שלוס
והשם זה לא הדבר העיקרי!
עיין בפרשת בראשיתהאריאלניקהנאמן
שם זה כן דבר עיקרי
האמת שזה לא כ"כ מפריע לי העניין הזה..תפוזה 1
בס"ד

אבל אני מסכימה עם מיסטר דום..(אגב- אף פעם לא הבנתי את פשר השם המוזר הזה..)
שם קצת מפחיד לא?מיסטר דום
אני אוהב טיפוסים מפחידים..<סתאאם> חבר שלי פתח לי וזה השם הראשון שעלה לי...
אתם ממש מצחיקים...אנונימי (פותח)
אתם מתווכחים על דברים ממש ממש טפשיים...לא נראה לי שהשם של השבטים זה כזה ביג דיל...בסך הכל זה באמת יוצר אחדות, שארצי ידוע ששכבת גיל מסויימת היא <סתם לדוג'> "שבט שבות". זה ממש נחמד ומגבש!

דבר שני, לכל מי שטען שאריאל "יותר טובים" מבני עקיבא-
על סמך מה אתם אומרים את זה? על סמך זה שאתם נפרדים???
הרי כתנועה, בני עקיבא הרבה יותר פעילה, והרבה יותר מכתיבה תרבות, משנה<בשטח, לא רק באידיאלים!!> וכו'. אז למרות שאריאל הרבה יותר קטנה וקיימת הרבה פחות שנים, אני לא חושבת שאתם יכולים להגיד שאתם יותר טובים מבני עקיבא.

לתשומת לבכם.
אני לא חושבתתפוזה 1
בס"ד

שאריאל הם יותר טובים מבני עקיבא, אבל אריאל היא תנועה בפני עצמה. ויש לה את המיוחדות שלה, זה שאנחנו רוצים להיות שונים מבנ"ע בשמות זה לא נובע ממשהו נגד בנ"ע. מבין?
יש משו בזה...מיסטר דום
וזה לא כזה כזה בטוח... אבל כבר אמרו פה שאריאל זה תנועה נפרדת ומשל כמו שיש כמה ילדים במשפחה ויש להם שמות שונים ככה ה בתנועות נוער למשל לי ולאי לא יקראו באותו שם....הם יגידו שזה מאחד וזה בולשיט כי אנחנו לא בקשר ובאחדות עם בני עקיבא...
שאלה- את אריאלניקית?ישי ויזנר
פשוט את כל הזמן כותבת "אתם"...

ולעניינינו- מה יותר חשוב לך: נוחות או שם לפי האידיאלים שלך (שלא לדבר על זה שבין כה לעזרא יש שמות אחרים...)?
ומתוקים...מיסטר דום
זה לא ויכוח טיפשי...זה עיקרוני...
וואי..פגזניקית גאה!
עזוב אותך.. לא מפריע לנו המצב שאנחנו נמצאים בו עכשיו..
להפך.. ממש טוב ונחמד ככה..
תשמרו את הכח למשהו טוב...
ולי זה מפריע ובל"ד ביוםמיסטר דום
חמישי אני בהנא"ר ואני ידבר עם יוסי...
ביום חמישי אני בהנ"רמיסטר דוםאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך