בנות בצבא:אנונימי (פותח)

 

http://www.shavuz.co.il/recruit/article.asp?artid=689&secid=715

-> כעיקרון הכל מוסבר באתר..ויש עוד פווול אתרים. אבל לאלה שפשוט מתעצלים קטעע מזה -

(רק מסלול גיוס אחד מתוך רבים לדתיות...)

"
מסלולי שירות "מוגנים" לבנות דתיות
באופן כללי, נחלקות אפשרויות השירות של בת דתיה לשלוש: שירות בגרעיני אלומה (קבוצת בנות דתיות, ללא לימודי קודש), שירות באגף לתרבות תורנית כמורה חיילת, ושירות בשילוב לימודים תורניים במדרשה.
 
מסלולי אלומה
"אלומה" היא פרוייקט מיוחד ששם דגש על זהות יהודית ומעורבות חברתית. "אלומה" פועלת כדי לקבץ אתכן, הבנות הדתיות, לשירות משותף ומשמעותי בתפקידים איכותיים בגרעיני שירות (גרעין שירות הוא קבוצה קטנה ואינטימית של 4-5 בנות בכל בסיס). "אלומה" פועלת בשיתוף פעולה עם אגף כוח האדם של צה"ל, בשיתוף רבנים ואנשי חינוך דתיים, ובאמצעות נשים צעירות ששירתו בצה"ל. הפרוייקט ייתן לך, המתלבטת/ מתגייסת/משרתת בצה"ל מידע אישי וכללי על אפשרויות השרות, יעניק לך הכנה מנטלית לקשיים הצפויים באמצעות מפגש עם בנות ששירתו בתפקידים דומים, והכוונה תורנית לאותם מוסדות העוסקים בלימוד תורה לבנות ו"בהטענת מצברים" רוחניים. חשוב לציין שהשילוב שלכן במסלול יתבצע תוך כדי התחשבות בצרכיים האישיים שלכן, וידאגו ליצור לכן תנאים מתאימים כדי שתוכלו לשמור על אורח חיים דתי כהלכה. במהלך השירות, "אלומה" תלווה אתכן לפי הצורך ותוכלו לפנות למפעילי המסלול בכל בעיה, בקשה או תלונה שרק תתעורר.

מידע נוסף תוכלי למצוא באתר האינטרנט של
אלומה.
 
מסלול גיוס משולב לימודים במדרשות במסגרת גרעיני נח"ל
מטרת המסלול היא לשלב שירות צבאי בתפקידים משמעותיים ואיכותיים יחד עם לימוד תורני במדרשה לבנות, והגיוס מתבצע במסגרת גרעין נח"ל. אופי הקשר בין המדרשה לחיילת בזמן שירותה שונה ממדרשה למדרשה, וכך גם התפקידים המוצעים לבנות. בין התפקידים המוצעים: מש"קית הוראה, מש"קית ת"ש, תפקידים בחיל המודיעין או תפקידים בשב"כ.
חשוב לציין שהצטרפות לתוכנית לא תמנע ממך, המתגייסת, לעבור מיונים לכלל התפקידים בצה"ל ותאפשר לך להשתלב במקצוע שאותרת לו במסגרת המסלול. השירות במדרשות מתבצע בעיקרון כקבוצה במסגרת הגרעין, פרט לבנות שמיועדות לתפקידי איתור אחרים.
מסלול השירות במסגרת התכנית: תתחילי ב-4 חודשים של לימוד במדרשה לפני הגיוס, אז תעברי את שרשרת החיול ותצאי לטירונות. לאחר מכן תמשיכי ב-23  חודשים של שירות, לפעמים השירות יהיה רציף ולפעמים מפוצל לתקופות שונות. לבסוף תסיימי ב-9 חודשים של שירות בצבא במסגרת לימודים במדרשות. סך הכל תשרתי 32 חודשים בצבא. 
פעילויות במסגרת השירות הצבאי: מפגשים בין סגל המדרשה לחיילות, שבת עיון במדרשה אחת ל-4 חודשים וליווי אישי של רבני המדרשות במהלך השירות. טלפון לבירורים על המסלול: ... "
(והם מוסיפים גם מקומות שאפשר להיות בהם, כל מיני מדרשות ותפקידים)
 
והנה קטע שהרב אבינר אמר על דתיות בצבא -
 
ואחרון חביב - פורוום של שאלוות על הכל..! חובה לראותו!
 
וכל אלה אך ורק - חומר למחשבה!!
 
לצה"ל יש מספיק כ"א פקידותי מיותרמשה
יש לו מחסור בלוחמים ובחלק מהמקצועות גם בתומכ"לים, לא בכ"א פקידותי ברמה של בנות.
משה, רוב הצבא אינו צבא של פקידותאבשלוםאחרונה
פקידות יש כל כך מעט ביחס לחיילים עורפיים. זה לא נכון להגיד דבר כזה.
מה שאתה בעצם אומר, כל ג'ובניק הוא פקיד. מסכים לגמריי. אבל אותו חייל מודיעין שעצר פיגוע המוני, גם הוא מיותר?
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?


ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

 

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך