יום אחד קיבלתי טלפון מההנהלה הארצית(אני מאמין שרוב המדריכים קיבלו אותה)
מה שאמרו לי בשיחת טלפון (בתימצות) זה בערך ככה: עוד כמה ימים יתקשרו אליך ממשרד החינוך לשאול אותך קצת על התנועה, והם נתנו לי את ה"תשובות" שאני אמור להגיד(לדוגמא: שואלים אותך כמה חניכים באו לך בפעולה האחרונה, ובאו לך קצת אז תגיד כמה באו לך בפעולה שלפניה, אם שואלים אותך כמה יצאו למסע, ובמסע היו קצת אז תגיד כמה היו במחנה וכו')
רבי מנחם מנדל מקוצק מתהפך בקברו!!!!
איפה בדיוק ה"תורת חיים בעוז" פה? על ענייני צניעות אנחנו מקפידים ועל ענייני הונאה בדברים לא?! דרך ארץ קדמה לתורה!!!כבר נאמר ש"השוחד יעוור עיני צדיקים ויסלף דברי צדיקים", אז כשמציעים לתנועה טיפה כסף ישר נשברים כל החוקים?! פתאום אין תורה?!
יש סיפור על איזה אדם עשיר אחד שחלם כל הזמן על איזה אוצר שחסר לו, יום אחד הוא עובר ליד איזה חנות, ורואה איזה עין מזהב, נכנס לחנות שואל את המוכר כמה זה עולה, המוכר אומר לו שישים את העין בצד אחד של המאזנים ומצד שני ישים כסף, כשהעין תעלה- הוא יקבל אותה, האדם התחיל להשים כסף והעין לא עולה, פתאום הוא רואה איזה יהודי זקן צוחק מהצד, האדם שואל את היהודי למה הוא צוחק, היהודי מוציא מטפחת מניח על העין, והפלא ופלא העין עלתה, האדם שאל לפשר הדבר והיהודי ענה לו שככל שהעין רואה יותר היא רוצה יותר, ברגע שהיא לא רואה- היא שותקת, האם זה גם מה שקורה פה? אז נכון שפה זה לצרכי הרבים, זה עדיין לא מתיר הונאה בדברים!!!
אני אישית חושב שאני אענה על התשובות שנשאלתי(אם שואלים אותי כמה היו בפעולה האחרונה- אני אענה על הפעולה האחרונה ולא על זו שלפניה) אני מקווה שעוד חברה יעשו כמוני