תורת חיים בעוז?!?!??!!?!ליאור ברוכים

יום אחד קיבלתי טלפון מההנהלה הארצית(אני מאמין שרוב המדריכים קיבלו אותה)

מה שאמרו לי בשיחת טלפון (בתימצות) זה בערך ככה: עוד כמה ימים יתקשרו אליך ממשרד החינוך לשאול אותך קצת על התנועה, והם נתנו לי את ה"תשובות" שאני אמור להגיד(לדוגמא: שואלים אותך כמה חניכים באו לך בפעולה האחרונה, ובאו לך קצת אז תגיד כמה באו לך בפעולה שלפניה, אם שואלים אותך כמה יצאו למסע, ובמסע היו קצת אז תגיד כמה היו במחנה וכו')

רבי מנחם מנדל מקוצק מתהפך בקברו!!!!

איפה בדיוק ה"תורת חיים בעוז" פה? על ענייני צניעות אנחנו מקפידים ועל ענייני הונאה בדברים לא?! דרך ארץ קדמה לתורה!!!כבר נאמר ש"השוחד יעוור עיני צדיקים ויסלף דברי צדיקים", אז כשמציעים לתנועה טיפה כסף ישר נשברים כל החוקים?! פתאום אין תורה?!

יש סיפור על איזה אדם עשיר אחד שחלם כל הזמן על איזה אוצר שחסר לו, יום אחד הוא עובר ליד איזה חנות, ורואה איזה עין מזהב, נכנס לחנות שואל את המוכר כמה זה עולה, המוכר אומר לו שישים את העין בצד אחד של המאזנים ומצד שני ישים כסף, כשהעין תעלה- הוא יקבל אותה, האדם התחיל להשים כסף והעין לא עולה, פתאום הוא רואה איזה יהודי זקן צוחק מהצד, האדם שואל את היהודי למה הוא צוחק, היהודי מוציא מטפחת מניח על העין, והפלא ופלא העין עלתה, האדם שאל לפשר הדבר והיהודי ענה לו שככל שהעין רואה יותר היא רוצה יותר, ברגע שהיא לא רואה- היא שותקת, האם זה גם מה שקורה פה? אז נכון שפה זה לצרכי הרבים, זה עדיין לא מתיר הונאה בדברים!!!

אני אישית חושב שאני אענה על התשובות שנשאלתי(אם שואלים אותי כמה היו בפעולה האחרונה- אני אענה על הפעולה האחרונה ולא על זו שלפניה) אני מקווה שעוד חברה יעשו כמוני

זו לא הונאה.ישי ויזנר
משרד החינוך יודע שיענו לו ככה.

בעצם יש כמות מסוימת של תקציב.
הוא מתחלק בין תנועות הנוער לפי כמות החניכים בכל תנועה. אם אתה לא "תשקר" ובתנועות אחרות "ישקרו" (והם "ישקרו"!) אז בעצם אתה תקבל פחות ממה שמגיע לך. בזה שאתה "משקר" אתה בעצם מאזן את זה וככה אתה מקבל את מה שמגיע לך.
זה שטות לומר שאם מי שאתה משקר לו יודעליאור ברוכים
שאתה משקר זה לא נחשב שקר, אם הקורבן יודע שהוא קורבן זה גורם לכך שהוא לא יהיה קורבן?
ולגבי זה שתנועות אחרות עושות את זה לא מתיר לעשות את זה
פעם אחרונה שבדקתי תנועת אריאל לא ממש מתחשבת במה שתנועות אחרות עושות(מבחינה אידיאולוגית)
"במקום שאין איש השתדל להיות איש"
נשתדל להיות אנשי אמת ויקויים בנו "נער הייתי גם זקנתי ולא ראתי צדיק נעזב"(קל וחומר עדת צדיקים)
זה לא קשור.ישי ויזנר
עצם הרעיון של שקר זה שאתה "עובד" על השני, ואם הם יודעים אתה לא "עובד" עליהם.

והרעיון הוא שזה שאריאל עושים את זה לא גורם שהם יקבלו משהו שלא מגיע להם אלא שהם יקבלו משהו שמגיע להם (כמו שהסברתי).
המצוות הן לא תמיד בשביל שלאחר יהיה טובליאור ברוכים
לפעמים זה בשביל שאתה תישאר אדם מוסרי חו"מ אם כל העולם מעווט תפקידך הוא לתקן את זה (הרב יאיר רוזנטל העביר על זה שיעור פעם בישבה"ז)

המטרה אינה מקדשת את האמצעים, אם יש משהו שמגיע לך ובשביל לקבל אותו אתה צריך לחטוא- תוותר על מה שמגיי לך, מהשמים תקבל חזרה את מה שמגיע לך

תתאר לך עכשיו שאני אגיד את האמת כשיתקשרו אלי, אח"כ אתה אח"כ כל מדריכי אריאל, ואז בנ"ע יבואו אחרינו,בהדרגה גם הצופים יצתרפו, הנוער העובד והלומד והכל תלוי בכך שהקבוצה הקטנה שלנו תתחיל ,תארו לכם איזה מציאות זאת תהיה(לריאליים שביננו(וזה לא אני)גם אם לא כל תנועות הנוער יעשו את זה זה עדיין יהיה התקדמות)
"גם מסע של אלף גלגלים(=יחידת מדידת מרחק) מתחיל בצעד אחד קטן"(סטיבן קינג, המגדל האפל 3, ארצות השממה)
אשליות...ישי ויזנר
יש לך בעיה ליאור- אתה לא חי במציאות.
אין עניין לאחרים לבוא אחריך- הם ירויחו יותר אחרת.
אולי רק אריאל יבואו אחריך והם רק ידפקו ככה.

קצת לימוד משנה בנושא (בכל זאת אריאל):
"שכר את החמר ואת הקדר להביא פריפרין וחלילים לכלה או למת ופועלין להעלות פשתנו מן המשרה וכל דבר שאבד וחזרו בהן מקום שאין שם אדם שוכר עליהן או מטען" <בבא מציעא ו', א'>

הסבר למי שלא הבין- מותר לך "לעבוד" על מישהו כדי לקבל את מה שמגיע לך.

אני מאחל לרב יאיר רוזנטל התווכחות נעימה עם המשנה...

(יתברך הרב מנשה חורי שהכריח אותי ללמוד את בבא מציעא בע"פ בכיתה ו')
א. לא ענית על זה שזה משחיט את הנפש שלךליאור ברוכים
ב.אם לא שמת לב, כן התייחסתי למציאות-גם אם לא כולם ילכו אחרינו, זו עדיין תהיה התקדמות, "עשה אתה עד היכן שידך מגעת" האם כשקימו את אריאל מישהו חלם שהתנועה תתפתח כ"כ?לא!!!! ובכ"ז מצב התנועה היום טוב בהרבה יותר מלפני 20 שנה, "לפעמים חלומות מתגשמים".
ג. כבר אמרנו ש|שלוחי מצווה אינם ניזוקים"- אם אתה חושב שמזה שנגיד את האמת נידפק- יש לך בעיה במידת הביטחון.
ד.במשנה מדובר כשהפועלים הם אלו שעבדו עליו והם כבר חתמו על חוזה
שים לב לרבי עובדיה מברטנורא שם: שוכר עליהן: כשיעור שכרן, או מטען: שיתן להם זוז יותר(ואם תנסה להביא לי את קהתי שם שאומר פי 2, ברטנורא קדם לקהתי וממילא קהתי לא יכול לחלוק עליו.
ליאור-ישי ויזנר
א. עניתי. אם המשנה אומרת לעשות את זה כנראה שזה לא משחית (לא ב-ט') את הנפש. המשנה יודעת מה היא אומרת.

ב. איזו התקדמות זו תהיה?
וד"א- חלמו שהתנועה תתפתח הרבה יותר (וזה היה קורה אילולא כמה אנשים, ודעותי ידועות)...

ג. זו ממש לא ההגדרה של שלוחי מצווה.

ד. נסביר את מה שאמרתי:
בעצם מי שאתה לוקח ממנו זה לא משרד החינוך אלא התנועות האחרות (בגלל שהתקציב לא גדל, אלא כמות האחוזים שאנחנו מקבלים ממנו גדלה). הם דופקים אותך בזה שהם עושים את זה כך שזה מקרה קלאסי של "דפוק אותם כדי לקבל את מה שהם דפקו אותך". Is that clear?
ועוד משהו בנוגע ל-ד':ישי ויזנר
הכוונה של ברטנורה היא שמציע להם יותר- לא דווקא פרוטה. קהתי לא חולק עליו- הוא מסביר אותו (ועיין בעוד מפרשים על המשנה).
ברטנורא אומר פרוטה, אני פתחתי את המשנהליאור ברוכים
(אין לי מושג איך קהתי הגיע מפרוטה לפי 2, אבל בסדר)
א. המשנה לא מדברת על מקרה כזה
ב.איזה התקדמות? שיבנה עולם של אמת
ג.אז מה זה שלוחי מצווה? אנחנו באנו לעשות את מה שהקב"ה אמר לנו, אם זה לא שלוחי מצווה אז מה כן?
ד.זה לא משנה אתה עדיין משתמש בדרכים לא ראויות
תלמד ללמוד (סטיגידיש!!!)ישי ויזנר
נסביר את הרעיון שמאחורי (כשלומדים משהו שאמר רב צריך להבין לא רק את מה שהוא אומר אלא גם למה הוא אמר ככה).
כשברטנורא אומר שיכול להוסיף פרוטה הוא מתכוון שיכול להגיד להם שהוא יוסיף על שכרם. הפרוטה זה לא סכום עקרוני מקסימלי. קהתי הבין את זה ולכן הוא לקח דוגמה שיותר לימינו (שאנשים לא ישנו את דעתם בגלל פרוטה) ואמר פי 2. גם זה לא סכום עקרוני מקסימלי.
עכ"מ (עד כאן מקלדתי).

א. המשנה מדברת על מקרה שמישהו מנסה לדפוק אותך. במקרה כזה מותר לך לשקר כדי לקבל את מה שמגיע לך. זה בדיוק המקרה שלנו.

ב. עולם של אמת לא יבנה רק בגלל שאתה לא תשקר (ותסלח לי שאני ריאלי).

ג. ההגדרה ההלכתית של שלוחי מצווה זה אנשים שכרגע בדרך לקיים מצווה ספיציפית. עשיית מה ש-ה' רוצה זו לא מצווה ספציפית- זה רעיון שכולל את כל המצוות.
מה גם ש"שלוחי מצווה אינם ניזוקים" מדובר בהיזק גופני ובמקום שהסכנה לא שכיחה. כאן לא רק שזה לא היזק גופני- הסכנה מאוד שכיחה.

ד. זה נאמר כדי להסביר למה זה לא לגזול ממשרד החינוך (כי הם משלמים אותו דבר בין כה) ולמה מותר לשקר כדי לקבל את הכסף על חשבון תנועות אחרות.

הערה קטנה- שמת לב שהויכוח הפך להיות ויכוח של שנינו בלי אף אחד אחר מהפורום?
א.זה לא בדיוק כמו המקרה שלנו, כי שם אתה משקרליאור ברוכים
למי שדפר אותך ופה למישהו שרוצה לעזור לך, מה גם ששם מדובר ביחיד שאין לא מה לעשות נגד זה ופה בתנועה שמונה מעל הרבה אנשים (לא יודע כמה) וממילא יש להם יותר כוח, מה גם שפה אתה עושה את זה באופן קבוע ושם זה חד פעמי.
ב.אם כל אחד היה אומר את זה היינו נשארים בתק' הברונזה, "בשביל להגשים חלום אחד גדול יש צורך באלפי חולמים"
ג.ואני בא להימנע מעבירה- עשה מול ל"ת- אל תעשה שעדיף לשבט ולא לעשות כלום"
ד.ובכל זאת אתה משקר(לפחות תקרא למפלצת בשמה)

זה מה שקורה כשמגיעים לעומק 1000 ק"מ מתחת פני השטח...
אויויוי, לאן הגענו...ישי ויזנר
א. הבנת הנקרא פשוטה! הסברתי למה אני משקר לא למי שדפק אותי אלא למשרד החינוך- כי הם לא נדפקים מזה שאני משקר! מי שנדפק זה מי שדפק אותי!!!

בקשר להבדל בין יחיד לרבים- לתנועה אין מה לעשות נגד זה. אין מה לעשות. זה הדבר היחיד שאפשר לעשות.

בקשר להבדל בין דבר קבוע לדבר חד פעמי- ההבדל הזה פשוט לא קיים בהלכה! מותר לך גם לשקר יותר מפעם אחת כדי להשיג את מה שלקחו לך (מה גם שפה כל שנה נחשבת כמקרה חדש...)

ב. לא נכון.
יש דברים שאדם יכול לשנות לבד. יש דברים שלא. זה אחד מהדברים שלא. פה אם תנסה- רק תידפק ולא תשנה כלום.
אני לא אומר שאי אפשר להגיע לזה- אבל אני חושב שזו לא הדרך.

ג. זה לא קשור לעדיף- זו פשוט לא ההגדרה של "שלוח מצווה".
אם שלוח מצווה היה כל אחד שמנסה להימנע מלא תעשה אז לפי חלק מהדעות כל יהודי היה שלוח מצווה כל החיים.

מה גם שלא ענית על זה שזה לא מדובר בהיזק כזה ו"במקום שהסכנה שכיחה".
שכחתי את ד.ישי ויזנר
ד. אני משקר ואמרתי את זה. אני טוען שמותר לשקר במקרה כזה.
א. אתה לא דופק את משרד החינוך, אבל אתה משקר להםליאור ברוכים
יש דרך אחרת- להגיד את האמת ו"להידפק", אתה גורם פה לתנועה שלמה לשקר
מאיפה הבאת את זה שאין הבדל בין חד"פ לר"פ(רב פעמי)?
המשנה שם מדברת במקרה שאין אף אחד, ולכן הוא חייב לעשות את זה
ב. את לא מאמין ביכולת, כשהרצל(ולא שאני ממש בעדו!!!) "חזה" את המדינה, אם הוא היה אומר- מה הסיכוי שזה יתקיים, לא הייתה לך פה היום מדינה
כשהקימו את אריאל אם כל אחד היה אומר- אין סיכוי, זה יהיה צולע, לא היה לך היום אריאל וכו'
ג. פה זה לא ניסיון, זה הימנעות!!!
ד."...ולא תשקרו איש בעמיתו"(ויקרא י"ט י"א) לא ראיתי שכתוב פה חוץ מ...
אני רוצה לכתוב פה כמה דברים בשם רס"ג (ע"מ לא להונות את הרבים- ההכרה שלי את הטקסט הזה זר אך ורק לא לשמה ולא מעבר ללא לשמה לצערי הרב, זה פשוט חומר למבחן שיש לי שבוע הבא)
"...וכאשר החושים יחושו בדבר באופן מסויים והנפש תדבר עליו באופן אחר- תיוצר סתירה פנימית בנפש, והנפש תרגיש זרות מריחוק הדברים"(אמונות ודעות, מאמר שלישי פרק ב', או יותר פשוט, בחוברות של מחש"י, סוגיה 2 "תורה ומצוות" עמ' 10 שורה 21)
ובהמשך: "ראיתי מבני אדם שחושב כי 4 דברים מגונים אלו(רצח,פריצות,גנבה ושקר)אינם מגונים, אלא המגונה שיש להרחיקו לדעתו הוא:מה שמצער אותו ומדאיגו, והטוב לדעתו הוא": מה שמענג אותו ומרגיעו...הרי הוא סכל ונסלק מעלינו טרחו ועם זאת לא אסתפק עד שאסביר את הניגודיות והסתירות הפנימות שבדבריו. ואומר, כי הריגת האויב מענגת את ההורג ומצערת את הנהרג(לענייננו- השקר שלנו מועיל לנו אבל מזיק לאחרים)...וכל שיטה המובילה אל ההפכים ולדבר שיש בו סתירות- הרי היא בטלה..."
רשמתי תגובה אבל היא נמחקה.ישי ויזנר
אין לי כוח לכתוב אותה מחדש (זה היה ארוווווווווווך), אז אולי בהזדמנות אני אענה...

חו"מ שאנחנו חופרים רצח (לא האמנתי שאני אגיד לך את זה פעם...).
נכון? אחושילינג חפירות(רובינסון היה גאה בי-ליאור ברוכים
מגמת ארץ כבוד...)
אני מסכימה עם ליאור...פגזניקית גאה!
מה זה קשור לשאר התנועות??

אני לא מבינה מה קורה לכםם?? טיפה כסף ואתם מסתנוורייםם..!!!
שתי אפשרויות:ישי ויזנר
או שלאנשים פה יש בעיה בהבנת הנקרא או שהם פשוט לא קוראים.

לכתוב שוב?
זה לא שמקבלים משהו שלא מגיע לנו, אלא משהו שמגיע לנו.
אז מה...פגזניקית גאה!
זה בדרך לא טובה.. [לעניות דעתי...]
ישי ..אל תתעצבןן!!
לא התעצבנתי.ישי ויזנר
יש לך שתי אפשרויות- ללכת בדרך פחות טובה או להידפק ושתהיה לך פחות אפשרות לעשות טוב. לבחירתך (או שלא)...
טוב אני קיבלתי ת'דרך של ישי...פגזניקית גאה!
פיצולסטית שכמוניי...

חח.. סתם.. זה פשוט נשמע הגיוני!!
תודה ישי!!
ממש נשמע הגיוניליאור ברוכים
להחמיר איפה שבא לנו ולחפף איפה שבא לנו
ללכת תמיד על הדרך הקלה...
אווחח איתכם...פגזניקית גאה!
ישי-הרב נוח...נשמע לך הגיוני??
לי לא.. לוידעת מה איתך..!!
אני מצטער.ישי ויזנר
להקל זה במקום שההלכה אומרת אחרת. איפה ההלכה אומרת אחרת?
איפה כתוב שאסור לשקר?אני יכול להביא לך ספריםליאור ברוכים
שלמים על זה
עיין בחלק של הדיון על האם זה בעיה הלכתית.ישי ויזנר
מי שעושה יותר טוב אף פעם לא נדפקליאור ברוכים
אםא אתה לא מאמין בזה יש לך בעיה במידת הביטחון
לובנתי מה שכתבתתת..!!!פגזניקית גאה!
לגבי התגובה שמעל התגובה שליי...פגזניקית גאה!
מידת הביטחון= להאמין בקב"ה, גם כשהכל נראה רעליאור ברוכים
להאמין שהוא מסובב כל הסיבות וגורם כל הגרומים ושהכל על ידו
חחח.. טנקס!!!פגזניקית גאה!
אולי יש לי בעיה במידת הביטחון, אבל אני ריאלי.ישי ויזנר
אני מצטער- איפה זה כתוב (אולי זה כתוב, אני לא זוכר)?
אני מכיר הרבה אנשים שנדפקו בגלל שהם עשו טוב.
רוצה סיפורים (גם אישיים)?
אם אתה מעדיף להיות ריאלי ע"פ מידת הביטחון-ליאור ברוכים
פיספסת את ה"תורת חיים בעוז"- גם כשאני מפסיד אני אמור ללכת לפי מה שהתורה אומרת לי

"נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב"
בשביל אותם אנשים שנדפקו כשהם עשו טוב, חז"ל המציאו את המושג "עולם הבא"

כמה פעמים אנו אומרים שהדור שלנו זה דור של עכבתא דמשיחא- גם כשהכל נראה לא ברור עלינו להבין שיש מישהו מלמעלה שמסובב את הכל ובסופו של דבר הכל יהיה לטובה, עלינו רק לעשות מה שהוא רוצה ממנו
סבבה, אבל מעולם הבא אתה לא יכול לשנות את העולם הזהישי ויזנר
אני עושה את זה כדי שאני אוכל לעשות יותר טוב בעולם הזה והשכר שאני אקבל בעולם הבא לא יעזור לי לעזור לאנשים בעולם הזה.
מה גם שאולי אני אקבל יותר שכר כי אני בעזרת התקציב הזה גרמתי לעוד בן אדם לחזור בתשובה (ואז כל מה שהוא עשה מזוכה גם על חשבוני)

חו"מ- אני מסכים שצריך לעשות את מה שהקב"ה רוצה ממנו, אני חושב שהוא רוצה משהו אחר (ונצטט מאושפיזין: "אולי הקב"ה רוצה שתעמוד על שלך פעם אחת?").

ועוד משהו- אני לא מעדיף להיות ריאלי על מידת הביטחון- אני מנסה גם לדאוג לעצמי ולנסות לקבל את מה שמגיע לי. אסור לאדם לשבת בבית ולבטוח ב-ה' שיביא לו את מחסורו. זה לא ביטחון- זו שטות.
במילים אחרות אתה רוצה לעשות "מצווה הבאה בעבירה"ליאור ברוכים
ועל מצווה הבאה בעבירה אתה לא מקבל כלום

אולי הקב"ה רוצה שתעמוד על שלך, אבל הוא לא רוצה שתשקר

לא סתם אמרו שיש בעיה מאוד גדולה ללכת לרופה (ואם תגידו לי שהרמב"ם היה רופא, כבר אמרה הגמרא בבא קמא "ורפא ירפא" מכאן שניתנה רשות לרופא לרפות (ולא לחולה ללכת לרופא, מה גם שהיו צריכים להגיד לך שמותר לך ללכת לרופא, זה לא כ"כ פשוט)
בכ"מ זה טוב שאתה מנסה להשיג את מ שמגיע לך, אבל אל תעבור על איסורים תוך כדי
זה לא איסור.ישי ויזנר
אנחנו עוד פעם חוזרים לשאלה ההלכתית...

וסתם שתדע- זו מחלוקת מאוד גדולה בגמרא האם מותר לחטוא חטא קל כדי שחברך לא יחטא חטא חמור. זה לא דבר פשוט של "מצוה הבאה בעברה"...
תראה את מה שהגבתי לך טיפה יותר למעלה ("המצוות הן..ליאור ברוכים
.)
ראיתי והגבתי.ישי ויזנר
את עובד על עצמך...אלירזוש!
אתה יודע בוודאות שזה שקר..שואלים אותך כמה יצאו למסע ואתה עונה על המחנה...-אין יותר שקר מיזה...ואתה יודע את זה... ואם לא-חבל!
גם אני בזמנויוכי
חשבתי ככה, אבל הסבירו לי את העניין.
כששואלים אותך כמה חניכים באו לפעולה האחרונה זה לא כדי לדעת לכמה מהחניכים שלך היו עיסוקים יום אחרי הפעולה או איזשהו מבחן, אלא לדעת כמה חניכים באים בד"כ לפעולות, ולא רק כתובים "על הדף".
כנ"ל לגבי המסע, אם בד"כ יוצאים לך 5 חניכים לדברים כאלו והפעם יצא רק חניך אחד, אומרים להם את הממוצע- שזה המצב הרגיל...

אין עניין לשקר, אם יש לך 25 חניכים, אתה לא תגיד שיש לך 40, מצד שני, אם יש לך 25 אתה גם לא תגיד 10....

בצפייה לבנן אריאל.
אם הם היו רוצים לדעת כמה באים לך בפעולה ממוצעתליאור ברוכים
היו שואלים "כמה באים לך בפעול ממוצעת" ולא "כמה באו לך בפעולה האחרונה"(הבנת הנקרא)
מה שאני כן מסכים שאפשר לעשות זה לענות על השאלה שנשאלת, ולהגיד שזאת הייתה פעולה חלשה יחסית ובפעולה ממוצעת באים יורת, זה הגיוני
טוב, נראה לי די ברור.אנונימי (פותח)
אם חושבים למשל שיש מצב שהמדינה (בטעות חושבים שהמדינה זה עמישראל וזה חלק מהבעיה) קודמת לתורה אז במילא מבינים שאין משהו עליון מוחלט. במצב כזה ברור שמותר לשקר לטובת התנועה (וכל מה שעומד מאחוריה). כי הרי אם מותר לגרש יהודים, להרביץ להם, לחלל שבת ולעבור על כל התורה כולה בכדי שהצבא לא יתפרק. אז למה לא קצת לשקר בשביל כסף לתנועה?
מה הקשר?!טימון!
מה הקשר??
זה שהמדינה מושחתת זה לא אומר שלנו מותר לשקר, ולהרוס לעצמינו תאישיות!!

המדינה ממש מושחתת, הקב"ה יתחשבן איתם ואנו לא צריכים ללמוד מהטעויות הגדולות שלהם, ו"ליישם" אותם גם עלינו!!

אני אישית, כשיתקשרו אלי, אגיד את האמת, ורק את האמת!!
בדיוק היה לי ויכוח קטן עם המדשי"ת שלי על זה שישאלו אותי באיזה תדירות יש ישבצים, היא אמרה שהיא כבר אמרה שיש כל שבועיים.. ואני אמרתי שאני לא אקצר את הזמן ואומר באמת, רק את האמת!!
את צודקת לגמריאנונימי (פותח)
דעתי כמו דעתך. רק הסברתי מאיפה זה צמח.
אני גם מסכינמה עם ליאור..שוס להיות שלוס
גם אני!אש מאנשים קרים.
אין שום קטע לשקר בשביל שלא להדפק...אז מה אם כולם עושים??? וגם אם זה בשביל לעשות טוב, זה לא שווה לעשות טוב כשבדרך עושים דברים לא מוסריים.
ולמדריכה שלנו לא תהיה בעיה, היא תוכל להגיד שאנחנו 30 בנות, וזאת תהיה האמת.
ברור שליאור צודק! אל תמציאו הקלות!אנונימי (פותח)
איזה כיף להיות בדעת יחיד!!!ישי ויזנר
אם אתה בדעת יחיד...טימון!
אולי תחשוב על זה עוד פעם?

נ.ב. התקשרו אלי היום ממשרד החינוך...
חשבתי על זה יותר מפעם.ישי ויזנר
ושאלתי גם רב.

וד"א- גם אלי התקשרו היום. היה מצחיק.
ד"א- אם מדברים על ללכת לפי התורה,ישי ויזנר
את יודעת שבחתימה שלך יש שתי בעיות לפי היהדות, אחת חמורה ואחת פחות.
החמורה פחות:
1) "מה שקולך הפנימי אומר"- ואם זה סותר את התורה? (שלא לדבר על הגאווה שבזה). אבל יש מה לענות לזה בקלות.

2) "זאת האמת שלך"- מה זה האמת שלך? אמת יש אחת, ואנחנו מנסים להשיג כמה שיותר ממנה. יש דרכים להגיע לאמת- אבל האמת היא רק אחת.
ישי, להזכירכך, גם אתה אוהב ת'שיר הזה...ליאור ברוכים
(מה גם שהוא היה תלוי על הלוח מודעות בחדר של אחראי ישבה"ז-ינון)
טוב שאתה מספר לי.ישי ויזנר
סתם. יש שם דברים נכונים ויש דברים שממש לא. זה אחד מאלה שלא.

וחוץ מזה- מה שינון עושה אוטומטית נכון? אני לא לוקח את ינון בתור בן-אדם מושלם. יש בו צדדים חיוביים ושליליים, כמו בכל אחד (ודווקא זה לאו דווקא שלילי).
אמרתי את זה בצחוקליאור ברוכים
אלי התקשרו אתמול(לא ידעתי איפה לכתוב את זה...)ליאור ברוכים
לא לגמרי יחייד..פגזניקית גאה!
אני בערך איתך...
אפשר להבין מה שהם אומרים...
אבל סורי.. אני לא אדפק בשביל לעמוד על דקויות!!!
בכללי כמה באו לפעולה... לא חייב עד כדי כךך!!

עכשיו אתם מוזמנים לאכול אותי בלי מלחח!!1
אז את לא איתי.ישי ויזנר
שזה לא ישתמע מדברי- אני לא נגד "להידפק כדי לעמוד על דקויות". אני עומד על האידיאלים שלי בכל הכוח (ויעידו מי שמכיר אותי).
אני אומר שצריך לשקול בכל מעשה את הרווח מול ההפסד (וכמובן שצריך לבדוק ההאם יש בעיה הלכתית)
היום המורה שלנו אמרה בקשר למה שלמדנואש מאנשים קרים.
שמי שישר רוב הפעמים נדפק, אבל זה לא סיבה להיות לא ישר.
ממש מעניין אותי מי זה ישי ויזנר, תודהאנונימי (פותח)
בנדוד שלישי שלי, למה?פלספנית
שוויצרית... ישי ויזנר
זה לא גאווה כ"כ, לא?פלספנית
סתם... צריך לנצל פרוטקציות, לא?

למרות שהגעתי למסקנה כזאתי, שאני קרובת משפחה (שיודעים את הקשר בינינו...) של כל העולם כמעט, כולל הרב ניומן- ראש האולפנא שלי... אז גם אתה איכשהו קרוב שלהם... אבל זה מהצד השני...
זה לא יעזור לי.ישי ויזנר
אני לא הולך לנסות להתקבל לאולפנא שלך בזמן הקרוב (לפחות זה לא בתכנון )

אבל זה בסדר. גם זה משהו בגנים (הקירבה לכל בן-אדם בעולם).
למה? שלפלספנית
מי אתה קרוב שאני מכירה?
לא יודע מי את מכירה,אנונימי (פותח)
ואני גם לא מכיר את כל מי שאני קרוב אליו.

מה שאני יודע בטוח- של אבא שלך, של אחיות שלך ואולי גם שלך...
סטטיסטית יש עוד הרבה אנשים.
אופס!ישי ויזנר
התחלף לי המשתמש.
זה אני בעצם (ניסיתי בו משהו).
זה לא חוכמה, את קרובה של חצי מהעולם...אש מאנשים קרים.
היי, אז יוצא שגם אנחנו קרובים...ליאור ברוכיםאחרונה
זה אני.ישי ויזנר
מהה???אנונימי (פותח)
בעזרתו יתברך

לי גם התקשרו כבר כמה פעמים..
ולא אמרו לי שום דבר על לשקר!!
רק אמרו שיתקשרו אלי בשביל סקר ושאני צריכה להכין רשימה של כל החניכות
אני יודעת למה התקשרו..הראהפגזי
אבל אני לא יודעת אם אני יכולה להגיד..
באסה לכם!!

חחחחחחחח אני מקושרת למועצת תנועות נוער(ומכאן אתם מבינים שזה קשור..) (פגזניקיות- מי שיודעת שתמחא כף..)
חני-יא מעצבנת...אש מאנשים קרים.
אני ארביץ לך בסניף...
אני עוד אוציא את זה ממך P=ליטללל
אני אתכםם!!1 מכות לחנניי!!!!פגזניקית גאה!
ייאלללההה אקקששןןן!!
חח יאללה ;)ליטללל
העם נגד חני!!!אש מאנשים קרים.
סתם סתם...
שים לב איזה ניסיון יש לך פה..אנונימי (פותח)
התנועה צריכ את הכסף. ומצד שני "לשקר" כי כולם "ישקרו" זה כאילו אף אחד לא בסדר אז גם אתה אל תיהיה בסדר. זה ממש לא נכון. זה ניסיון וכדאי שתעמוד בו
לא הבנת את דברי.ישי ויזנר
לא יזיק לך לעיין שוב ובכל השירשור.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך