הטבע של יהודי... !עזרא - ארכיון
"ק מורי וחמי אדמו"ר אמר פעם שאצל חסידים היה פתגם שחסיד צריך להתנהג עם הקב"ה – להבדיל – כמו עז עם בעליה: עז יודעת שהיא צריכה לתת חלב, אבל לדאוג שיהיה לה מה לאכול ומה לשתות, ורפת לישון בה – הרי זה שייך לבעל-הבית שלה; היא צריכה רק למלא את תפקידה.

וכפתגם אדמו"ר הזקן שהאדם צריך לדאוג לתכלית שבשבילה נברא, ואז ידאג כבר הקב"ה עבור העניינים הדרושים לאדם – כידוע הסיפור (שסופר כמה פעמים וכבר נדפס) אודות אחד שהשיח לפני אדמו"ר הזקן את דאגותיו, שאין לו במה לפרוע את חובותיו, אין לו עבור ההוצאה, ואין לו כדי להשיא את בנותיו וכו`, וענה לו אדמו"ר הזקן: הנך דואג רק על מה שאתה צריך, ואינך דואג על מה שצריכים אותך!... שכן כאשר האדם דואג על מה שצריכים אותו, היינו, תכלית בריאת האדם – אזי דואג הקב"ה לצרכיו של האדם.

("תורת מנחם" חי"ב עמ` 92)

מעשה ביהודי שבטרם סיים את תפילתו, יצא מבית-הכנסת ורץ בחיפזון החוצה.

שאלו אותו: לאן אתה רץ? איזה עניין כל-כך חשוב יש לך לעשות, שבגללו אינך מסיים את תפילתך?!

ענה הלה, שהוא רץ לקיים את מצות בוראו, שציווה לעסוק בפרנסה ולעשות `כלי` בדרך הטבע.

אמרו לו: ומניין אתה יודע שאתה רץ לעבר הפרנסה? אולי אתה דווקא בורח מן הפרנסה? מניין לך שהפרנסה מצויה מלפניך, אולי היא מאחוריך?... הרי ייתכן שבעוד כמה דקות היה מגיע לכאן מישהו ומציע לך הצעה של פרנסה!...

יהודי צריך להתנהג על-פי הטבע של היהודי – שהוא השולחן-ערוך – ואז תהיה לו פרנסה, כי הקב"ה כבר ידאג לו לספק את פרנסתו.

עדיין יש עזרא באשקלון?מקפיצים נטושים

וזה רק הפורום שננטש?
או שאפילו את הסניף כבר אין..?

הגוף הזהDarwin
שדה חובהDarwin

פסיביות כרונית?

אני רוצה להגיד לי, עברת כל כך הרבה, השתנית כל כך הרבה, גם לזה את מסוגלת.

אבל האם?

מושג העצמי מעורער כל כך.

סעמקDarwin
מה יהיהDarwin
אני מחכה לדםDarwin
אני מחכה לדם.
לחיים שיזלגו החוצה
והלאה ממני.
לא נועדתי להביא חיים.
לא נועדתי לחיות אותם
במלואם.

אני מחכה לכאב
לנקמה
לנחמה.

הגוף צריך לסבול.
הגוף ממאן כדי
שהנפש.

על טעויות שעשיתי
אני צריכה לשלם.

בין כך
ובין כך

הגוף ישלם.
=[Darwin
אני באמת במערכת יחסים רעה? שוב? אותם דפוסים? זה באמת רע? אני כל כך רוצה שזה יהיה טוב. אני מפחדת
כל כך כל כך מפחדתDarwin

אולי יעניין אותך